Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεταλλαγμενες αγελαδες παραγουν "ανθρωπινο" γαλα...


artcode

Recommended Posts

Μεταλλαγμενες αγελαδες παραγουν "ανθρωπινο" γαλα...

 

Αλλο παλι και τουτο...χαχα...τι αλλο θα ακουσουμε (ή θα διαβασουμε καλυτερα...:-ο)

 

http://www.econews.gr/2011/04/04/news-gala-metallagmenes-agelades/

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γενετικά μεταλλαγμένες αγελάδες, οι οποίες παράγουν γάλα που έχει θρεπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες παρόμοιες με το ανθρώπινο μητρικό γάλα, δημιούργησαν κινέζοι επιστήμονες.

 

Οι ερευνητές των Εργαστηρίων Αγροβιοτεχνολογίας του Αγροτικού Πανεπιστημίου της Κίνας, με επικεφαλής τον καθηγητή Νιγκ Λι, σε συνεργασία με επιστήμονες της εταιρίας βιοτεχνολογίας GenProtein του Πεκίνου, στην προσπάθειά τους να κάνουν πιο θρεπτικό το αγελαδινό γάλα, εισήγαγαν με επιτυχία ανθρώπινα γονίδια σε 300 αγελάδες, οι οποίες στη συνέχεια παρήγαγαν «ανθρώπινο» γάλα.

 

Το φυσιολογικό ανθρώπινο γάλα του μητρικού στήθους παρέχει μεγάλες ποσότητες σημαντικών θρεπτικών ουσιών, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των μωρών και μειώνουν τις πιθανότητες μόλυνσής τους από παθογόνους μικροοργανισμούς.

 

Οι κινέζοι ερευνητές πιστεύουν ότι το γάλα των τροποποιημένων ζώων μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση και ελπίζουν ότι σε μερικά χρόνια αυτό το γάλα θα μπορεί να πωλείται στην αγορά, κάτι που εκτίμησαν ότι θα συμβεί σε περίπου δέκα χρόνια.

 

Πάντως, το επίτευγμά τους αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις, ιδίως από τους πολέμιους της βιοτεχνολογίας και των μεταλλαγμένων τροφίμων. Ήδη εκπρόσωποι τέτοιων οργανώσεων εξέφρασαν αμφιβολίες τόσο για τη διατροφική ασφάλεια του νέου γάλατος για τους ανθρώπους, όσο και για την μελλοντική υγεία των ίδιων των γενετικά τροποποιημένων αγελάδων.

 

Εκπρόσωπος της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας για την Προστασία των Ζώων δήλωσε «υπερβολικά ανήσυχος» για την κινεζική έρευνα και επεσήμανε ότι τα μεταλλαγμένα ζώα, σύμφωνα με την προηγούμενη εμπειρία, συχνά αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας.

 

«Τι χρειαζόμαστε αυτό το γάλα; Τι μας δίνει που δεν το έχουμε ήδη;», αναρωτήθηκε. «Για απίστευτους κινδύνους από τέτοιου είδους προϊόντα, τους οποίους σήμερα δεν γνωρίζουμε ακόμα», έκανε λόγο εκπρόσωπος της οργάνωσης Baby Milk Action.

 

Όμως ο καθηγητής Λι, ο οποίος τόνισε ότι είναι δυνατό να «εξανθρωπιστεί» το αγελαδινό γάλα, επέμεινε ότι το μεταλλαγμένο γάλα είναι εξίσου ασφαλές με το γάλα από μη τροποποιημένα ζώα και μάλιστα, όπως είπε, το νέο γάλα έχει πιο έντονη γεύση, ενώ χωνεύεται ευκολότερα από το κανονικό αγελαδινό γάλα.

 

Η Κίνα έχει αναλάβει πλέον διεθνώς ηγετικό ρόλο στη βιοτεχνολογική έρευνα στον αγροδιατροφικό τομέα, εφαρμόζοντας πιο χαλαρούς κανονισμούς σε σχέση με την Ευρώπη.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι κινέζοι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνικές κλωνοποίησης για να εισάγουν τα ανθρώπινα γονίδια στο DNA των αγελάδων ράτσας «Χολστάιν» και στη συνέχεια τα γενετικά τροποποιημένα έμβρυα εμφυτεύτηκαν σε παρένθετες μητέρες αγελάδες. Τελικά, προέκυψαν αγελάδες που παρήγαγαν γάλα, το οποίο περιέχει λυσοζύμη, μια ανθρώπινη πρωτεΐνη με αντιμικροβιακές ιδιότητες, η οποία υπάρχει σε αφθονία στο ανθρώπινο μητρικό γάλα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1952243

 

 

Ελεος........

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Link to comment
Share on other sites

Μεταλλαγμενες αγελαδες παραγουν "ανθρωπινο" γαλα...

 

Αλλο παλι και τουτο...χαχα...τι αλλο θα ακουσουμε (ή θα διαβασουμε καλυτερα...:-ο)

 

http://www.econews.gr/2011/04/04/news-gala-metallagmenes-agelades/

 

το αλλο που θα ακουσουμε ξερεις ποιο ειναι??? εμεις να παραγουμε αγελαδινο γαλα!!! χα χα χα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ελπιζω οσες γελατε να ειναι απο τα νευρα σας με αυτο που διαβασατε!!εγω ενα εχω να πω,το 2012 ερχεται!!!ναι ναι στην αρχη δεν το πιστευα οτι θα καταστραφουμε αλλα αποτι φαινεται μονοι μας βαζουμε τα χερακια μας και βγαζουμε τα ματακια μας!!σε λιγο θα βαζουν ζωα να κυοφορουν ανθρωπους!!γιατι να βασανιζομαστε και να περναμε ολη τη διαδικασια της γεννας αφου μπορουμε να το παρουμε ετοιμο το μωρο απο την αγελαδα-αλογο-ελεφαντα-ιπποποταμο????τι να τους πεις πια?εχουν καταντησει αηδια!

qcKmp2.png
Link to comment
Share on other sites

Πρόσεχε μη σου κλειδωθεί το θέμα γιατί εμένα μου κλείδωσαν ανάλογο θέμα επειδή <<μπορεί>> και να μην συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

 

:shock::?:

 

εγω για κλειδωμα θα το πηγαινα!

μη σου πω κ διαγραφη! κ αδειασμα!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Link to comment
Share on other sites

απλα χυδαιο!:shock:

 

ακομα ενας βιασμος της φυσης

 

Συμφωνω απολυτα και με τις δυο σας...

 

Ειπαμε η επιστημη στην υπηρεσια της ανθρωποτητας, αλλα αυτο ειναι απλα ανηθικο...

 

Ημαρτον πια....:evil:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...