Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΑ ΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ!!!!!!!!

Recommended Posts

Καλησπερα...

Μενω μακρια απο τους δικους μου εδω και παρα πολλα χρονια...Με τη μαμα μου εχουμε πολυ καλες σχεσεις απο τοτε που ημουν μικρη...

Τωρα με την εγκυμοσυνη εχει ξεφυγει τελειως...δεν μπορει να με βοηθησει πρακτικα γτ η υγεια της ειναι σε κακο χαλι αλλα απο το τηλεφωνο μου δινει τις απειρες συμβουλες τις οποιες ακουω και καλως η κακως δεν ακολουθω τυφλα,δεδομενου οτι πολλα εχουν αλλαξει εδω και 31 χρονια(απο τοτε που με γεννησε)

Καταλαβαινω οτι στεναχωριεται που δεν μπορει να με βοηθησει και προσπαθω να την κανω να αισθανεται χρησιμη ακουγωντας μονολογους 1-2 ωρες την ημερα χωρις να δυσανασχετω...

Σημερα ομως ξεφυγε απο τα ορια και ειλικρινα δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω...

Εχουμε βρει ενα πολυκαροτσι το οποιο θα παραγγειλουμε απο την ιταλια γτ εκει κοστιζει 300 ευρω πιο φτηνα απο εδω...της ειπα καποια στιγμη την προηγουμενη βδομαδα οτι θα μας κοστισει μαζι με τα μεταφορικα 690 ευρω και προφανως της φανηκαν πολλα..θελοντας λοιπον να βοηθησει εχει ξεσηκωσει ολο το σοι θειες κλπ και τις τελευταιες μερες με περνει τηλ και μια μου λεει η θεια σου η Τουλα ειδε ενα πολυ ωραιο με 150 η θεια σου η αλλη ξερει ενα μαγαζι κλπ κλπ και παραλληλα τις βαζει να με παρουν τηλ να μου αλλαξουν γνωμη...Την ερευνα μεσω ιντερνετ δεν την καταλαβαινει να συμπληρωσω..

Αφου λοιπον με τουτα και με κεινα ειμαι στα ορια μου της το ξεκοβω σημερα και της λεω οτι με φερνει σε δυσκολη θεση και οτι το συγκεκριμενο δεν ειναι ενα απλο καροτσι εχει και αυτο και εκεινο και καθισμα αυτοκινητου κλπ...

Και τι μου λεει?

Γιατι εσεις που δεν ειχατε καθισμα αυτοκινητου τι παθατε?

Εδω να σας πω οτι σε ενα σοβαρο αυτοκινητιστικο οταν ημουν 3 χρονων οπου οδηγουσε η ιδια εγω πεταχτηκα απο το παραθυρο του συνοδηγου(καθομουν πισω απο το συνοδηγο στην αγκαλια της θειας μου) και με βρηκαν σε ενα αμπελι 20 μετρα πιο περα με σπασμενο μηρο.Επισης οταν στα 15 περιπου ανακαλυψα ενα σοβαρο προβλημα στη σπονδυλικη μου στηλη ο γιατρος μου ειχε πει οτι κατι τετοιο θα μπορουσε να συμβει μονο σε ενα ατυχημα παρομοιων διαστασεων.Του ειχα ζητησει τοτε να μην πει τιποτα στους δικους μου γτ δεν ηθελα να στεναχωρεθει η μητερα μου και να νιωσει τυψεις η οτι αλλο...

Σημερα δεν ξερω κι εγω πως κρατηθηκα...:evil:Ειλικρινα ηθελα να της φωναξω οτι αν εγω ειχα καρεκλακι τωρα θα μπορουσα να γεννησω κανονικα και οχι με καισαρικη και χιλια 2 αλλα πραγματτα αλλα προτιμισα να της κλεισω το τηλεφωνο στη μουρη γτ δεν ηξερα αν θα κρατηθω...Μ εχουν πιασει τα κλαμματα απο τα νευρα μου!! Με περνει τηλ και αυτη και ο πατερας μου και δεν το σηκωνω γτ δεν ξερω πως να φερθω...

Ειναι κατι για το οποιο δεν την κατηγορω αλλα ολη μου τη ζωη ρε φιλε ποναω και τραβιεμαι και ειμαι μεσα σε απαγορευσεις και στην τελικη ειναι επιλογη μου που σκατα θα τα δωσω τα λεφτα μου και θα εδινα αλλα τοσα αν ειναι το δικο μου παιδι να μην περασει κατι παρομοιο...Αλλα πως το εξηγουν αυτο???

help κοριτσια δεν θελω να την πληγωσω αλλα ειμαι γενικα αποτομος χαρακτηρας και καθολου διπλωματιας...

Τι να της πω για να μη με πρηζει?και πως?:confused::(

IZvWp3.png

Διαφημίσεις

πολυ σε καταλαβαινω γιατι ετσι ξεροκεφαλος ειναι ο πατερας μου.....χαρακτηρα δεν προκειται να αλλαξει, οτι και της πεις το ιδιο σου κανει. βαλε να λειτουργει καπως ο μπαινακης-βγαινακης (ξερω δυσκολο αφου και εμενα ο πατερας μου με φερνει στα ορια μου) αλλα δεν εχεις αλλη επιλογη! και φυσικα κοψε τις πληροφοριες αγορων κ.τλ

με το καλο το μικρακι σου!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

απο τη μια θα περιμενε κανεις και η ιδια να μην εχει ξεχασει το ατυχημα σου εστω κι αν δεν ξερει τις συνεπειες.....απ την αλλη αντε να της εξηγησεις τωρα τι ειναι το ιντερνετ! επισης ειμαστε σε περιοδο κρισης (δεν ξερω εσυ) και ειναι πολλα τα λεφτα! απ την αλλη οτι θες θα παρεις για το παιδι σου....δεν ξερω τι να σου πω....να σου πω οτι κι εμεις δωσαμε μια περιουσια στο σετ καρεκλακι αυτοκινητου, πορτ μπεμπε, και καροτσι και ναι, γινοταν και με φθηνοτερα και τωρα τα καναμε τζατζικι? να στο πω κι αυτο...

απλα μ αυτο που επαθες πιστευω οτι οποια και να ηταν στη θεση σου δε θα εκανε εκπτωσεις στο θεμα ασφαλεια.........τι να της πεις??? να μην σε πρηζει!!!

Τι κάθεσαι και σκας έγκυος γυναίκα;;; Πες της ότι βρηκες μια φοβερή προσφορά!!! Σούπερ!!! Τέλεια!!! Και το ίδιο καρότσι θα το πάρεις 100 ευρώ!!!! Ή όσο νομίζεις ότι θέλει να ακούσει... Και τέλος!

Όσο για τα υπόλοιπα, λυπάμαι πολυ που βασανίζεται ακόμα Από εκείνο το ατύχημα και χίλια μπράβο σου που κρατηθηκες τόσα χρόνια και δεν ειπεσ τιποτα και έτσι να συνεχίσεις!

Τους μεγάλους ανθρώπους δυστυχώς δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε... Αλλά πρέπει να τους προστατεύουμε!

c12e25debb.png

Χα!Το γνωρίζω καλά αυτό το θέμα!

Η μόνη αντιμετώπιση είναι να δίνεις λιγότερες πληροφορίες,ιδιαίτερα σε θέματα αγορών,τιμών κλπ.και λύσεω που η ίδια δεν μπορεί να αξιολογήσει.

Φυσικά,από τη χαρά μας,θέλουμε να μοιραστούμε τα νέα μας κλπ.,αλλά αυτό δεν βγαίνει πάντα σε καλό.

Η τιμή για το καροτσάκι σίγουρα θα ακούστηκε αστρονομική στα αυτιά της,αλλά εσύ ξέρεις κι εσύ αποφασίζεις στο κάτω κάτω (κι εσύ πληρώνεις).

Ό,τι σου λέει είναι από ενδιαφέρον και μητρική αγάπη (που γίνεται αφόρητη,καταπιεστική,εκνευριστική....κάποιες φορές) και καλά έκανες και έκλεισες το ακουστικό προκειμένου να μην πεις πράγματα που μετά θα μετάνιωνες.

Με το καλό το μωράκι σου!

Διαφημίσεις

Δεν μπορω να πω ψεμματα εχω μεγαλο θεμα με το ψεμα γενικα απο την αλλη παντα τα λεγαμε ολα και ειναι και ο μονος τροπος που εχει για να συμμετεχει καπως στην εγκυμοσυνη μου..Εχει χε@τει απο τη χαρα της που θα γινει γιαγια και τρελλαινεται που δεν μπορει να βγει για ψωνια για το μωρο λογω υγειας με αποτελεσμα να πιεζει εμενα που τα αφηνω τελευταια στιγμη...Οικονομικη κριση ναι οκ δε λεω αλλα ευτυχως ειναι ενα εξοδο που μπορω να το κανω..Στα υπολοιπα θα βρω οικονομικες λυσεις...Με εκραξε και ο πατερας μου οτι την στεναχωρησα και οτι απο ενδιαφερον το κανει και βγηκα και αχαριστη απο πανω...οκ

IZvWp3.png

Να πω οτι ειχα σκοπο να παρω το μωρο απο το μαιευτηριο με μαρσιπο(ring sling) και να αγορασω καροτσι κλπ αργοτερα.Οταν διαβασα ομως ολα αυτα περι ασφαλειας στο φορουμ και δεδομενου το τι εχει συμβει σε μενα εγινε αμεση προτεραιοτητα!!!

IZvWp3.png

Καταρχήν με το καλό!

Μην στενοχωριέσαι και σκάς βρε. Μπαινάκης και βγαινάκης όπως είπε και μια κοπέλα παραπάνω. Αδιαφόρησε, από ενδιαφέρον μωρέ τα κάνουν...ώρες ώρες και η δική μου με σκάει αλλά κάνω τον κινέζο.

Τώρα είσαι και πιο ευέξαπτη λόγω της κατάστασής σου πάντως. Από τη χαρά της θα λέει διάφορα...Μη δίνεις σημασία.Να προσέχεις τον ευατό σου τώρα και άστα αυτά ...Είναι ασήμαντα...αφού στο τέλος αυτό που θέλεις να κάνεις θα γίνει...

Καλησπέρα! Καταρχήν ήθελα κι εγώ να σου πω να πεις ένα μικρό ψεμματάκι για την τιμή του καροτσιού. Αν δεν μπορείς όμως, καλώς.

Απο κει και πέρα και οι δικοί μου, ήταν της παλιάς σχολής και άκουσα πολλές φορές, όταν αρνιόμουν για παράδειγμα να αφήσω το μωρό να το μεταφέρουν με το αυτοκίνητο τους χωρίς καθισματάκι, το κλασσικό "εμείς δεν χρησιμοποιούσαμε καθισματάκι και μεγαλώσαμε 4 παιδιά. Τι πάθατε εσείς?" Αλλά εγώ απτόητη επέβαλα τη δική μου άποψη. Στην αρχή "στραβομουτσούνιαζαν" λίγο, αλλά μετά το δέχτηκαν.

Θέλω να πω, ότι εσύ θα επιμείνεις χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη αντίληψη για το κάθισμα αυτοκινήτου σε γενικές γραμμές. Δεν χρειάζεται να της πεις κάτι για το περιστατικό που συνέβη σε σένα, αφού δεν θέλεις να την πληγώσεις.

Θα της εξηγήσεις ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε άγνοια κινδύνου και μπορείς να της αναφέρεις άπειρα περιστατικά που αποδεικνύουν το αντίθετο. Όπως π.χ ένα που είχε γραφτεί εδώ μέσα, με ατύχημα που έγινε κατά τη μεταφορά του μωρού απο το μαιευτήριο στο σπίτι http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=38053&highlight=%EA%DC%E8%E9%F3%EC%E1+%E1%F5%F4%EF%EA%E9%ED%DE%F4%EF%F5+%EC%E1%E9%E5%F5%F4%DE%F1%E9%EF ή αυτό στο οποίο το μωρό σώθηκε απο το καθισματάκι http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=55314&highlight=%EA%DC%E8%E9%F3%EC%E1+%E1%F5%F4%EF%EA%E9%ED%DE%F4%EF%F5+%EC%E1%E9%E5%F5%F4%DE%F1%E9%EF

(Μεταξύ μας κι εγώ το θεωρώ ακριβό το σετάκι, ειδικά αν πρόκειται για εκείνα τα καθισματάκια αυτοκινήτου που είναι για νεογέννητο και τα χρησιμοποιείς για κανά 2 μήνες ελάχιστες φορές (γιατί πόσο νομίζεις θα βγεις με το νεογέννητο?) και μετά πρέπει να πάρεις το επόμενο μέγεθος. Εγώ δανείστηκα απο φίλη το 1ο και μετά διαθέσαμε χρήματα και πήραμε το μεγαλύτερο που θα χρησιμοποιούσαμε για πολύ καιρό;) Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δική σας απόφαση. Με το καλό!:D)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Αυτα προσπαθουσα να της εξηγησω...Αλλα μου το γυρναει στις μικρες αποστασεις που θα κανω με το αμαξι λογω νησιου...Τελος παντων...

Απλα μου τη δινει γτ με βγαζει ακυρη τη στιγμη που κατα τη γνωμη μου θα πρεπε να με στηριζει ψυχολογικα γτ 1 βδομαδα μετα τη γεννα εγω θα μαι εδω μονη μου με ενα νεογεννητο και το τελευταιο πραγμα που θελω ειναι ενα τσουρμο συγγενεις να μου λενε οτι εγω δεν ξερω γτ δεν εχω μεγαλωσει παιδι...

Μιλησαμε και μου λεγε οτι να βοηθησει θελει και αν με ενοχλει δεν θα ξανασχοληθει και γενικα την επιασε το παραπονο και εγω νιωθω ακομα πιο χαλια απο πριν...

Εχετε δικιο παντως κομμενες οι αναφορες στις τιμες..δεν χρειαζεται να της λεω ψεματα απλα δεν θα της λεω λεπτομερειες!!και ας φανταζεται οτι θελει...

Της ειπα απο την αλλη οτι απο αυτην οκ τις δεχομαι τις συμβουλες αλλα οτι ολοι οι υπολοιποι συγγενεις δεν χρειαζεται να μαθαινουν ολες τις λεπτομερειες και σε αυτο δεν σηκωνω αντιρρηση!!Της ξινισε βεβαια αλλα στην φαση που ειμαι δεν το χω με τις επιθεσεις απο ολα τα μετωπα...ας ειναι μονο απο τη μαμα...της εχω αδυναμια και εκει παταει αλλα το νευρικο μου συστημα βαραει μπιελες!!

(Δεν ξερω αν ειναι ακριβο η οχι...καταληξαμε σε αυτο γτ εχει 3 μεγαλες ροδες και παει παντου δεδομενου του που θα το χρησιμοποιουμε (νησι και χιονια)

Εχει καθισματακι για πιο μεγαλα μωρα μεχρι 18 κιλα νομιζω για πιο πριν εχει ενα συστημα που δενεις το μωρο μεσα στο πορτ μπεμπε...)

Ειναι καπως παρηγορο που εμαθα οτι δεν ειμαι η μονη...

:)

IZvWp3.png

Διαφημίσεις

tattoo..

εγω θα σου ελεγα να ξεχασεις τις διπλωματιες,να ξεχασεις τα ψεμματα και να υιοθετησεις την σταση "πληροφοριες με το σταγονομετρο"..

Ιδιως σε θεματα που πιστευεις οτι θα ακουσεις διαφορα....

και βασικα η καλυτερη αντιμετωπιση ειναι "μπαινακης-βγαινακης" οταν ακους κατι ακραιο!!Αυτη η διευκρινηση χρειαζεται γιατι καμια φορα λενε και σωστα αλλα ως επι το πλειστον λενε ακραια!

Δεν χρειαζεται να ξερει η μαμα σου ποσο κοστισε το καροτσακι ή οτι αλλο παρετε απο εδω και περα...πιστεψε με αν δεν της το πεις δεν θα παθει τιποτε η καλη σας σχεση...δεν της αποκρυπτεις και κανενα σοβαρο θεμα!!!

Οσο για το καρεκλακι και ολα οσα εχουν να κανουν με την ασφαλεια του μωρου σου....μπορω να σου πω να εισαι και ορθη-κοφτη!!!Θα παρεις καρεκλακι..ακομη και για το περιπτερο που λεμε(αν χρησιμοποιεις το αυτοκινητο:-P μεχρι εκει)...και ξεκινα απο τωρα να τους πιπιλας το μυαλο σχετικα!!!Ε..μια,δυο,δεκα,εκατο,χιλιες φορες να το ακουσουν..που θα παει η πλυση εγκεφαλου θα ερθει!!