Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΛΗΠΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Recommended Posts

Mηπως θα μπορουσε να με διαφωτισει αν μπορω να θηλασω ενω θα παιρνω Κeppra και Tegretol? Τα χω σταματησει τωρα με την εγκυμοσυνη κ θα θελα αν υπαρχει καποιος που να ξερει να μου πει.

Ευχαριστω

Διαφημίσεις

Mηπως θα μπορουσε να με διαφωτισει αν μπορω να θηλασω ενω θα παιρνω Κeppra και Tegretol? Τα χω σταματησει τωρα με την εγκυμοσυνη κ θα θελα αν υπαρχει καποιος που να ξερει να μου πει.

Ευχαριστω

Kαι τα δύο είναι ασφαλή στο θηλασμό.

Μπορείς να τα δεις και μόνη σου ψάχνοντας με τη δραστική ουσίας εδώ:

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Σε ευχαριστω ειναι αξιοπιστο το site:confused:

Δεξιά έχει μια επιλογή Developmental Team

Εκεί θα δεις όλες τις ειδικότητες που συμμετέχουν, μια ιατρική ομάδα από το Marina's Atlas Hospital της Ισπανίας και μερικές άλλες ειδικότητες.

Αυτή η τράπεζα δεδoμένων δημιουργήθηκε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ισπανίας, με τη στήριξη της Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού της Παιδιατρικής Ένωσης της Ισπανίας.

Μπορείς να δεις ποιοι συμμετέχουν και να αποφασίσεις αν αξίζει να τους εμπιστευτείς.

(εδώ που έκανες την ερώτηση μας θεωρείς περισσότερο αξιόπιστους; )

SPORIDIO ο γιατρος σου τι σου εχει πει;; Τον ρωτησες; Ο νευρολογος εννοω.

ειμαι κι εγω επιληπτικη και με εβαλε σε κεπρα και λαμικταλ για να αρχισω προσπαθειες εγκυμοσυνης.

ο νευρολογος μου λεει οτι δεν περναει στο μητρικο γαλα ποσοτητα ικανη απο τα φαρμακα για να βλαψει το νεογνο.

θα γινω αδιακριτη..τωρα εισαι χωρις αγωγή;

Ο Θεος ειναι μεγαλος !!!

Διαφημίσεις

sporidio με το καλό το νινάκι σου

τα φάρμακα που έγραψες είναι ασφαλή για να θηλάσεις

Αν δεν σε καλύπτει το lactancia -που είναι πολύ αξιόπιστο βέβαια-δες κι εδώ:

http://toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/htmlgen?LACT

just respect :cool:

Δεξιά έχει μια επιλογή Developmental Team

Εκεί θα δεις όλες τις ειδικότητες που συμμετέχουν, μια ιατρική ομάδα από το Marina's Atlas Hospital της Ισπανίας και μερικές άλλες ειδικότητες.

Αυτή η τράπεζα δεδεμένων δημιουργήθηκε για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ισπανίας, με τη στήριξη της Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού της Παιδιατρικής Ένωσης της Ισπανίας.

Μπορείς να δεις ποιοι συμμετέχουν και να αποφασίσεις αν αξίζει να τους εμπιστευτείς.

Δεν ειπα πως οι απαντησεις εδω ειναι πιο αξιοπιστες παντα απο το site γιαυτο κ εκανα ξανα την ερωτηση αν ειναι αξιοπιστο το συγκεκριμενο site ωστε να διασταυρωσω αποψεις αν υπαρχει κ αλλο site να μου πει καποια μανουλα με την ιδια παθηση ισως κ να ρωτησω κ νευρολογο μαζι κ να κρινω κατα την αποψη μου βεβαια:rolleyes: Σευχαριστω για την απαντηση!

SPORIDIO ο γιατρος σου τι σου εχει πει;; Τον ρωτησες; Ο νευρολογος εννοω.

ειμαι κι εγω επιληπτικη και με εβαλε σε κεπρα και λαμικταλ για να αρχισω προσπαθειες εγκυμοσυνης.

ο νευρολογος μου λεει οτι δεν περναει στο μητρικο γαλα ποσοτητα ικανη απο τα φαρμακα για να βλαψει το νεογνο.

θα γινω αδιακριτη..τωρα εισαι χωρις αγωγή;

ΔΕν εχω μιλησει ακομα για το θεμα του θυλασμου με τον γιατρο αλλα για την εγκυμοσυνη ενω ειχα μια κριση στους 5 μηνες μου πε να μην παρω ενω τον ρωτησα ο συγκεκριμενος ηταν πρωην διευθυντης μεγαλου νοσοκομειου κ τον ακουσα δεν παιρνω τπτ παρα μονο αρχικα επερνα διοτι δεν ηταν προγραμματισμενη η εγκυμοσυνη κ δυστηχως τα μειωσα οταν εμαθα οτι ημουν μεχρι π τα κοψα στους 2 μηνες.

Δεν ειπα πως οι απαντησεις εδω ειναι πιο αξιοπιστες παντα απο το site γιαυτο κ εκανα ξανα την ερωτηση αν ειναι αξιοπιστο το συγκεκριμενο site ωστε να διασταυρωσω αποψεις αν υπαρχει κ αλλο site να μου πει καποια μανουλα με την ιδια παθηση ισως κ να ρωτησω κ νευρολογο μαζι κ να κρινω κατα την αποψη μου βεβαια:rolleyes: Σευχαριστω για την απαντηση!

Μεσα από το σαιτ είχα διαβάσει για το http://www.drugs.com

Οι οδηγιες του φαρμάκου και ο γιατρός σου τι λένε?

Μεσα από το σαιτ είχα διαβάσει για το www.drugs.com

Οι οδηγιες του φαρμάκου και ο γιατρός σου τι λένε?

Με τον γιατρο μου δεν εχω μιλησει ακομα για τον θηλασμο αλλα μονο για το αν θα περνω φαρμακα κατα την εγκυμοσυνη το υπολοιπο διαστημα δηλ απο την στιγμη π το μαθα. Για θηλασμο δεν κοιταξα ακομα τις οδηγιες των φαρμακων τωρα ξεκιναω να το ψαχνω που πλησιαζει ο καιρος να γεννησω

Διαφημίσεις

Από τις εσώκλειστες οδηγίες που για το keppra είναι αυτές:

Θηλασμός

Η λεβετιρασετάμη απεκκρίνεται στο μητρικό γάλα. Επομένως ο θηλασμός δε συνιστάται. Ωστόσο, εάν χρειαστεί θεραπεία με λεβετιρασετάμη κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ο λόγος οφέλους/κινδύνου της θεραπείας θα πρέπει να εκτιμηθεί με γνώμονα την ανάγκη του θηλασμού.

Δηλαδή αυτό που γράφουν σχεδόν όλα τα φάρμακα.

Η λογικη που χρησιμοποιείται: απεκκρίνεται, άρα δεν συνίσταται ο θηλασμός. Αυτή η λογική δεν έχει αναφερθεί πουθενά. Δηλαδή το ότι απεκκρίνεται ένα φάρμακο στο μητρικό γάλα δεν είναι από μόνο του λόγος ανένδειξης θηλασμού.

Τα περισσότερα φάρμακα απεκρίνονται στο μητρικό γάλα σε κάποιο ποσοστό. Το θέμα είναι να γνωρίζουμε και το ποσοστό στο οποίο απεκκρίνονται και το τι αυτό μπορεί να προκαλέσει.

Αν το ποσοστό είναι τέτοιο που η φαρμακευτική ουσία δεν επιδρά, η η επίδρασή της είναι ακίνδυνη, τότε το φάρμακο κατατάσσεται στην κατηγορία 0, δηλαδή είναι ασφαλές στο θηλασμό.

Δυστυχώς οι περισσότεροι γιατροί γνωρίζουν μόνο αυτό.

Υπάρχει ένα βιβλίο το οποίο επανεκδίδεται τακτικά και ενημερώνεται, το Drugs in Pregnancy and Lactation

th_08dpl_150.jpg

Κοστίζει περίπου 90 δολάρια.

Για το site

Δεξιά έχει μια επιλογή References

Εκεί μπορείς να δει όλες τις πηγες που έχουν χρησιμοποιήσει

Αγαπη μου χωρις αγωγή; Μπραβο αλλα ειναι πολυ επικινδυνο,ο θεος να σε φυλαει! τι κρισεις κανεις; εμεις καναμε μια προσπαθεια να κοπουν τα φαρμακα αλλα η κριση δεν αργησε να ερθει...οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να τα κοψω. οταν με το καλο ερθει το μπεμπεκι θα με βαλει μονο σε λαμικταλ. τι να πω,ειμαι πολυ αγχωμενη για τα φαρμακα, γιατι αν λιγο τα μειωσω κανω αφαιρεσεις.

Το θεμα ειναι οπως λεει κι ο γιατρος μου οτι γερα παιδια γεννιουνται και απο σκληρα φαρμακα οπως το ντεπακιν.οποτε δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για το λαμικταλ κ κεπρα.

Ο Θεος ειναι μεγαλος !!!

Θηλασμός

Η λεβετιρασετάμη απεκκρίνεται στο μητρικό γάλα. Επομένως ο θηλασμός δε συνιστάται. Ωστόσο, εάν χρειαστεί θεραπεία με λεβετιρασετάμη κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ο λόγος οφέλους/κινδύνου της θεραπείας θα πρέπει να εκτιμηθεί με γνώμονα την ανάγκη του θηλασμού.

Depon: Η παρακεταμόλη απεκκρίνεται στο μητρικό γάλα, αλλά σε θεραπευτικές δόσεις δεν φαίνεται να έχει δυσμενείς επιδράσεις στο βρέφος.

Erythrosyn: Ενημερώστε το γιατρό σας σε περίπτωση που (...) είσθε η υποπτεύεσθε ότι είσθε έγκυος ή θηλάζετε.

Salospir: Το ΑΣΟ απεκκρίνεται στο μητρικό γάλα και αναφέρονται περιπτώσεις δηλητηρίασης σε θηλάζοντα βρέφη μητέρων που έπαιρναν 650 mg ΑΣΟ/4ωρο

Vibramicin: Οι Τετρακυκλίνες δεν πρέπει να χορηγούνται στις, θηλάζουσες μητέρες.

Augmentin: Γαλουχία: Μπορείτε να θηλάζετε το μωρό σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας με AUGMENTΙN, μόνο εάν ο γιατρός σας κρίνει ότι είναι απαραίτητο.

Από τις εσώκλειστες οδηγίες που για το keppra είναι αυτές:

Θηλασμός

Η λογικη που χρησιμοποιείται: απεκκρίνεται, άρα δεν συνίσταται ο θηλασμός. Αυτή η λογική δεν έχει αναφερθεί πουθενά. Δηλαδή το ότι απεκκρίνεται ένα φάρμακο στο μητρικό γάλα δεν είναι από μόνο του λόγος ανένδειξης θηλασμού.

Τα περισσότερα φάρμακα απεκρίνονται στο μητρικό γάλα σε κάποιο ποσοστό. Το θέμα είναι να γνωρίζουμε και το ποσοστό στο οποίο απεκκρίνονται και το τι αυτό μπορεί να προκαλέσει.

Αν το ποσοστό είναι τέτοιο που η φαρμακευτική ουσία δεν επιδρά, η η επίδρασή της είναι ακίνδυνη, τότε το φάρμακο κατατάσσεται στην κατηγορία 0, δηλαδή είναι ασφαλές στο θηλασμό.

Δυστυχώς οι περισσότεροι γιατροί γνωρίζουν μόνο αυτό.

Υπάρχει ένα βιβλίο το οποίο επανεκδίδεται τακτικά και ενημερώνεται, το Drugs in Pregnancy and Lactation

th_08dpl_150.jpg

Κοστίζει περίπου 90 δολάρια.

Για το site

Δεξιά έχει μια επιλογή References

Εκεί μπορείς να δει όλες τις πηγες που έχουν χρησιμοποιήσει

Σευχαριστω πολυ Aglaia, αν και υποθετω οτι ειναι κ αναλογα τη δοση περνεις εγω επερνα μονο απο το ενα φαρμακο 3,000 mg /Ημέρα και απο το αλλο 600mg/Ημερα. Ο γιατρος θα μου πει λογικα αν θα πρεπει να περνω τοση μεγαλη δοση οταν θα θηλαζω, η αν θα περνω γενικα:-)

Αγαπη μου χωρις αγωγή; Μπραβο αλλα ειναι πολυ επικινδυνο,ο θεος να σε φυλαει! τι κρισεις κανεις; εμεις καναμε μια προσπαθεια να κοπουν τα φαρμακα αλλα η κριση δεν αργησε να ερθει...οποτε δεν υπαρχει περιπτωση να τα κοψω. οταν με το καλο ερθει το μπεμπεκι θα με βαλει μονο σε λαμικταλ. τι να πω,ειμαι πολυ αγχωμενη για τα φαρμακα, γιατι αν λιγο τα μειωσω κανω αφαιρεσεις.

Το θεμα ειναι οπως λεει κι ο γιατρος μου οτι γερα παιδια γεννιουνται και απο σκληρα φαρμακα οπως το ντεπακιν.οποτε δεν υπαρχει λογος ανησυχιας για το λαμικταλ κ κεπρα.

Ειναι επικυνδινο ναι οχι για μενα δεν με νοιαζει να σου πω την αληθεια αλλα για το μωρο περισσοτερο ανυσηχησα, οταν εκανα μια κριση στους 5 μηνες απο την τελευταια φορα. Παλι καλα που χω περασει μια κριση στους 7,5 μηνες διοτι περασα πολυ στρες, στεναχωριες κλπ ελπιζω να με κρατησει μεχρι το τελος ετσι παρολο τις δυσκολιες τις στεναχωριες κ στο αγχος που χω.

Κοιτα λογικα και γω μπορει να κανω αφαιρετικες αλλα δεν το παιρνω χαμπαρι πχ μια φορα στο εγκεφαλογραφημα εδειξε οτι εκανα κρισεις ενω δεν το καταλαβαινα το οποιο θα ταν δευτερολεπτων κ το δειχνε εκει. συνηθως το περνω ειδηση για τα καλα οταν ειναι γενικευμενες που επανερχομαι μετα απο 3-5 λεπτα περιπου κ δεν ξερω τι μου γινεται:? η μια Γενετιστρια στο Αλεξανδρας μου χε μιλησει για το Tegretol Οτι ηταν επικινδυνο για το Keppra Μου χε πει οτι δεν ειναι πολυ καιρος π χει βγει κ δεν εχουν πολλες μελετες δεν εχει βρεθει κατι π να το θεωρουν επικινδυνο. Νομιζω μου χε πει να το γυρισω σε Ντεπακιν αν ξανακανω παιδι, μου λεγε να το ριξω επειδη επερνα φαρμακα ενα διαστημα αρχικα. Ο δευτερος γενετιστης μου πε οτι δεν συνισταται διακοπη οπως κ ο νευρολογος και γενικα ακρη δεν βγαζεις.

Γενικα ειναι ενα ρισκο με τα φαρμακα γενικως οποτε κ προτιμησα να μην περνω καθολου αφου συμφωνο κ τον νευρολογο μου. Ευχομαι να κανα την σωστη επιλογη κ να βγει υγιες το μωρο εκανα ολες τις εξετασεις αυτες π πρεπε μετα ειναι στο χερι του θεου.

Διαφημίσεις

με εχει αναστατωσει το θεμα σου..με το καλο το παιδακι σου!

Ο πατερας μου ειναι γιατρος και επειδη εχω συζητησει απειρες φορες για την περιπτωση μας ολοι μου λενε ΠΟΤΕ δεν κοβουμε τα φαρμακα!

Εχω αγχος για το αν θα μπορεσω να φερω στον κοσμο ενα γερο παιδι αλλα απτην αλλη αν παθω κριση το πρωτο 3μηνο θα εχει σοβαρες επιπτωσεις στο εμβρυο..κωφωση,τυφλωση κτλ..

οποτε δεν το διακινδυνευω

με λαμικταλ μονο 2% υπαρχει κινδυνος..οπως και στις φυσιολογικες εγκυμοσυνες!

Μεσα απο την καρδια μου να σαι παντα γερη κ το μωρακι σου!!!!!

ΥΓ πολλοι λενε οτι οι κρισεις σταματουν μετα την εγκυμοσυνη..σαν αυτοθεραπεια ενα πραγμα...

Σε φιλω!

Ο Θεος ειναι μεγαλος !!!

με εχει αναστατωσει το θεμα σου..με το καλο το παιδακι σου!

Ο πατερας μου ειναι γιατρος και επειδη εχω συζητησει απειρες φορες για την περιπτωση μας ολοι μου λενε ΠΟΤΕ δεν κοβουμε τα φαρμακα!

Εχω αγχος για το αν θα μπορεσω να φερω στον κοσμο ενα γερο παιδι αλλα απτην αλλη αν παθω κριση το πρωτο 3μηνο θα εχει σοβαρες επιπτωσεις στο εμβρυο..κωφωση,τυφλωση κτλ..

οποτε δεν το διακινδυνευω

με λαμικταλ μονο 2% υπαρχει κινδυνος..οπως και στις φυσιολογικες εγκυμοσυνες!

Μεσα απο την καρδια μου να σαι παντα γερη κ το μωρακι σου!!!!!

ΥΓ πολλοι λενε οτι οι κρισεις σταματουν μετα την εγκυμοσυνη..σαν αυτοθεραπεια ενα πραγμα...

Σε φιλω!

Και γιατι εμενα μου τα κοψε ο γιατρο....και να πεις οτι ειναι γιατρουδακος παι στο καλο ηταν πρωην διευθυντης μεγαλου νοσοκομειου σε νευρολογικη κλινικη τι να πω εγω την επαθα στους 5 μηνες :shock:

Ελπιζω να σταματησουν μακαρι...:|