Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εμετός, τι επιτρέπεται/τι βοηθάει ?

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα. Σήμερα το πρωί ο μικρός σηκώθηκε με έντονο πόνο στην κοιλιά και έκανε εμετό 3 φορές ( μόνο υγρά έβγαζε ), ήθελα να ρωτήσω τι να του δώσω να φάει, τι δεν κάνει να φάει, μπορώ να τον βοηθήσω ? Αντιμετωπίζετε όπως η διάρροια με ρύζι, πατάτα και χυμούς μήλου? Είναι η δεύτερη φορά που κάνει εμετό ( την πρώτη έκανε μόνο μια φορά πέρυσι ) και πραγματικά δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω, δεν έχω ιδέα. Please μην αρχίστε να κοροϊδεύετε αλλά κοιτιόμασταν και οι δύο το πρωί σαν ούφα.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Το καλύτερο είναι να μην φάει και να μην πιεί τίποτα για μεγαλό χρονικό διάστημα (μόνο 1-2 κουταλάκια νερό ανά 1 ώρα για να μην πάθει αφυδάτωση), δηλαδή όλη την ημέρα. Δεν παθαίνουν απολύτως τίποτα αν δεν φάνε τίποτα και συνήθως δεν έχουν και όρεξη να φάνε ή να πιούνε με τη δυσφορία που προκαλεί στο στομαχάκι ο εμετός. Εμένα πάντως μου έχει τύχει και με το ένα κουταλάκι νερό να της έρθει πάλι εμετός. Και πάλι όμως η αφυδάτωση δεν έρχεται τόσο σύντομα. Οπότε αν και με το ένα κουταλάκι νερό του έρθει εμετός καλύτερα μην του ξαναδώσεις καθόλου γιατί οι πολλοί εμετοί είναι που θα προκαλέσουν αφυδάτωση.

το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μην του δώσεις τίποτα να φάει για τις επόμενες 4 ώρες, μόνο να του δίνεις λίγο νερό (κάθε 15 λεπτά μια κουταλιά). Αν του δώσεις πιο πολύ νερό θα το βγάλει και κινδυνεύει από αφυδάτωση, ενώ αν του δώσεις οτιδήποτε να φάει, θα κάνεις το στομάχι του χειρότερα και το πιο πιθανό είναι να ξανακάνει εμετό. Άσε το στομάχι του παιδιού να ηρεμήσει από τον εμετό και ρώτα τον παιδίατρό σας αν μπορείς να του βάλεις υπόθετο primperan, που είναι για την αντιμετώπιση του εμετού. Επουδενί μην του δώσεις χυμό, ούτε αργότερα, γιατί είναι όξινος και θα του πονέσει το στομάχι.

Περαστικά σας!!!

Geoeli, μαζί τα γράφαμε!!!

Οντως Μαρία !!! Μόνο που θα διαφωνήσω λίγο για το primperan. Είναι νωρίς ακόμη, μόνο αν συνεχίζουν οι εμέτοι - δηλαδή και αύριο - να πάρει φάρμακο.

Περαστικούλια σας !!!

Πάντως Dalia, σήμερα είσαι η τρίτη μανούλα που ακούω ότι το παιδάκι της έχει εμετούς.

Διαφημίσεις

Μήπως μετά το 3ωρο-4ωρο να του έδινες κάτι στεγνό να φάει; μια φρυγανίτσα, λίγο ψωμάκι;

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Οντως Μαρία !!! Μόνο που θα διαφωνήσω λίγο για το primperan. Είναι νωρίς ακόμη, μόνο αν συνεχίζουν οι εμέτοι - δηλαδή και αύριο - να πάρει φάρμακο.

Περαστικούλια σας !!!

Πάντως Dalia, σήμερα είσαι η τρίτη μανούλα που ακούω ότι το παιδάκι της έχει εμετούς.

Εννοείται, γιαυτό είπα οπωσδήποτε με σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου.

Επειδη και ο μικρός μου τις τελευταίες 10 μερες κάνει πολύ συχνά εμετούς πήγαμε στον παιδίατρο και ρώτησα ακριβώς αυτό...τι να του δώσω να φάει και τι να κάνω?

Λοιπόν μου συνέστησε νεράκι, μικρή ποσότητα σε συχνά διαστήματα για την αποφυγή αφυδάτωσης και για φαγητό στεγνά και όχι σούπες. Μου πρότεινε μακαρόνια με λίγο τυρί τριμένο, ψωμί μπόλικο ή φρυγανιές για σνακ, κρεατάκι με πατατούλες κλπ. Επίσης όλα τα φαγητά "λευκά" και όχι κοκκινιστά, να αποφεύγω τα τηγανιτά και να συνεχίσει να τρώει αυγό, δεν πειράζει;) αρκει να ειναι σφιχτό.

Περαστικά στον μικρούλι σου...

Κορίτσια ευχαριστώ και ζητάω συγνώμι για τη χαζή ερώτηση αλλά πραγματικά δεν μου ξαναέτυχε....

εκείνος μου ζητούσε να του στίψω πορτικάλια πρωί πρωί...όχι λέτε ε ?

τώρα είναι στη γιαγιά και της είπα να του κάνει ρυζάκι και έφαγε.Κακώς λέτε ?

Ο μικρός με έχει πάρει 100 τηλέφωνα για να μου πει ότι είναι καλά και το απόγευμα να τον πάω στο ποδόσφαιρο που έχουν αγώνα...τι να κάνω λέτε, να τον πάω αν είναι καλά ή να τον φυλάξω λίγο ? κλαίει ο καημενούλης θελει να πάει....

rQGhp3.png

Μετά τον πυρετό είχε κάποιο άλλο κακό σύμπτωμα? πχ πυρετό ή κακή διάθεση?

Κυκλοφορεί ίωση γαστρεντερίτιδας αυτόν τον καιρό τουλάχιστον στα μέρη τα δικά μου...

Διαφημίσεις

καταρχην περαστικά.

Εγώ δε θα ήθελα κάποιο παιδάκι με πιθανη γαστριντεριτιδα να κολλήσει τα δικά μου. Δεν ειναι ιωση με μύξες... γενικώς δεν ειμαι υστερική με τις ιώσεις αλλα η γαστρ. ειναι διαφορετική έχει αλλη σοβαρότητα και δυσκολία, Θυμάμαι μια φορά που ειχαμε κολλησει οικογενειακώς... δεν μας προλάβαινε η πεθερα μου να ναι καλα.

Διαφημίσεις

Αν ο μικρός της Ντάλιας είχε γαστρεντερίτιδα τότε θα είχε και διάρροια, οπότε το πιο πιθανόν είναι να πρόκειτε για τυχαίο γεγονός.

δεν πάνε πάντα πακέτο αυτά τα δυο. Αλλα και μονο με την υπόνοια γαστρ. εγώ θα τα έβαζα σε καραντινα, κυριως για να μην μεταδόσουν τη νόσο γιατι τα παιδια ειναι ντουρασελ δεν πτοουνται ευκολα απο ιωσεις. πάντως ας πάει μια βόλτα να ξεσκασει αλλά το ποδοσφαιρο νομιζω οτι και το ιδιο το παιδι θα το εξαντλησει εκτος απο το να κολλησει ολοι η ομαδα!!

Αν ο μικρός της Ντάλιας είχε γαστρεντερίτιδα τότε θα είχε και διάρροια, οπότε το πιο πιθανόν είναι να πρόκειτε για τυχαίο γεγονός.

Kαι εγώ αυτό ήξερα...μήπως παίζει ρόλο ρε παιδιά που το βράδυ κατουρήθηκε και έμεινε ώρες βρεγμένος ??

my treasure σε καταλαβαίνω αλλά λόγω του ότι τα παιδιά είναι σε εξωτερικό χώρο και ο καθένας έχει το μπουκαλάκι του δε νομίζω να δημιουργηθεί θέμα.

ίσως έχεις δίκιο και να είναι λάθος μου που το πέρνω τόσο αψήφιστα, λόγω του ότι δεν έχουμε κολλήσει τίποτε από ιώσεις. Όσες φορές έτυχε να αρρωστήσει είχε ψιλοκρυώσει

rQGhp3.png