Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ημερες Γνωριμιας Με Παιδικούς Σταθμους - Open Days

Recommended Posts

Νομιζω οτι οσο πλησιαζει η περιοδος των εγγραφων γαι την νεα χρονια, ολο και περισσοτεροι παιδικοι σταθμοι θα διοργανωνουν open days για τους γονεις που θελουν να τους γνωρισουν.

Καλο θα ειναι οταν πεφτει κατι τετοιο υπ' οψιν μας να το ποσταρουμε στο φορουμ μια που συνηθως το συνδυαζουν και με καποιες δωρεαν εκδηλωσεις εκεινη τη μερα για τα παιδακια μας. Εγω αφορμη πηρα απο email που ελαβα απο παιδικο σταθμο στου οποιου την mailing list εχω γραφτει. Eψαξα λοιπον στο ιντερνετ και βρηκα 2-3 τετοιες προσεχεις εκδηλωσεις τις οποιες και κανω copy εδω:

http://petit.delasalle.gr/2011/03/open-day-2011.html

http://www.dorothy-snot.gr/component/content/article/42-Events/196-open-day-2011.html

http://www.elamazi.gr/kuriaki272oendayeventsxolixatzivei/

(αυτο εχει περασει αλλα μπορει να ξανακανουν)

Αν γνωριζετε και αλλα, ανεβαστε τα,

Α, επισης: εχει καμια μαμα προσφατη εμπειρια να μοιραστει μαζι μου απο Αγκαλη και απο Sunny? ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Μια που εγω είχα ξεκινήσει το θέμα, να πω για όποια μαμά ενδιαφέρεται ότι πήγα το Σάββατο στο open day της Dorothy Snot. Οι εντυπώσεις μου:

1. Παρ' όλο που τους είχα ξαναδει αυτή τη φορά ο χώρος μου φάνηκε πιο ζεστός. Εχει πολλές σκάλες όμως, αφού είναι νεοκλασικό. Εχει όμως μια φοβερή αυλή, από αυτές που πλέον στο κέντρο της Αθήνας δύσκολα υπάρχουν.

2. οι κοπέλες μου φάνηκαν όλες πολύ συμπαθητικές και γλυκές. Η ιδιοκτήτρια ακόμη περισσότερο! και στα παιχνίδια που έκαναν με τα παιδιά ήταν πολύ άνετες.

3. Οπως και πέρυσι έτσι και φέτος μου έκανε εντύπωση το πόση έμφαση δίνουν στην ύπαρξη συγκεκριμένου προγράμματος. Υποστηρίζουν βέβαια ότι τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας και εξερευνώντας, αλλά σε άλλους παιδικούς σταθμούς που έχω πάει δεν κάνουν ούτε τα μισά. Στα μεγάλα σχολεία βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται.

3. το πιο σημαντικό είναι ότι η μικρή μου δεν ήθελε με τιποτα να φύγει. Αυτό μπορεί αν μην σημαίνει τίποτα γιατί δεν ήταν κανονική μέρα σχολείου, μπορεί όμως και να σημαίνει κάτι. Και απ' ότι είδα, και τα περισσότερα άλλα παιδάκια έτσι αντιδρούσαν.

4. Εγώ πάντως μάλλον ούτε φέτος θα την πάω εκεί γιατί δεν μου βγαίνουν τα οικονομικά. Δεν είναι φτηνο σχολείο, αλλά το δικαιολογώ αυτό εάν προσφέρουν όλα αυτα που λένε.

Α, και μου άρεσε πολύ που σου λένε έλα όποτε θέλεις, ότι ώρα θέλεις μέσα στην ημέρα να δεις τι κάνουμε. Και οι γονείς των παιδιών μπαίνουν αν θέλουν στις τάξεις όλες τις ώρες, και μάλιστα έμαθα ότι έχουν φτιάξει οι γονείς και μια θεατρική ομάδα. Γενικά είναι λίγο κούκου περιβάλλον, αλλά μου αρέσει εμένα αυτό. Σε άλλους μπορεί να μην αρέσει βέβαια.

Μακάρι πάντως να είναι όλα τα σχολεία τόσο ανοιχτά, σε κανένα άλλο σταθνμό του κέντρου και της κυψέλης που έχω πάρει τηλέφωνο δεν είναι τόσο ανοιχτοί και άνετοι, ούτε με κάλεσε κανείς άλλος σε open day. Αν ξέρετε και άλλα οpen day που γινονται να το γράψετε, καλό είναι.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο!