Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οι αλλεργίες αποφεύγουν τα ...σκυλιά


Recommended Posts

Οι αλλεργίες αποφεύγουν τα ...σκυλιά

 

ΕRΤ.GR

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

 

Τα παιδιά που μεγαλώνουν μαζί με σκυλιά από πολύ μικρή ηλικία παθαίνουν πολύ σπανιότερα αλλεργίες της άνοιξης σε σχέση με τα παιδιά εκείνα που προέρχονται από σπίτια όπου δεν υπάρχουν κατοικίδια, ανακοίνωσαν Γερμανοί ερευνητές.

 

Η διαπίστωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα θεωρούσε η προηγούμενη γενιά ειδικών ιατρών, που προειδοποιούσαν τους γονείς για την πιθανότητα πρόκλησης αλλεργιών από το τρίχωμα των κατοικίδιων.

 

Ομως, η νέα μελέτη που συνέταξαν ειδικοί από διάφορα γερμανικά πανεπιστήμια και ιδρύματα, υποστηρίζει ότι η έκθεση από πολύ μικρή ηλικία- και συγκεκριμένα μικρότερη των έξι ετών- στο τρίχωμα του σκύλου, στην ουσία βοηθάει τα παιδιά να γίνουν λιγότερο ευαίσθητα σε αλλεργιογόνες ουσίες που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα όπως είναι η γύρη.

 

Το τρίχωμα του σκύλου αντικαθιστά- κατά κάποιο τρόπο- τον εμβολιασμό κατά του αλλεργικού συναχιού, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, που δημοσιεύονται στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση του Αναπνευστικού.

 

Ωστόσο, ο συγγραφέας της μελέτης, Γιοάκιμ Χάινριχ, επισημαίνει ότι το ευεργετικό αποτέλεσμα του τριχώματος του σκύλου αφορά μόνο τους οικόσιτους.

 

[/b]

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


http://parents.org.gr/health/?sid=97

 

και εδω και τα αποτελεσματα αλλης ερευνας με το ιδιο αντικειμενο.

 

(ίδια αποτελεσματα και εκεί)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είναι η απάντηση σε όλους αυτούς τους ''φωτεινούς παντογνώστες'' που με πρίξανε για τα σκυλιά όταν γεννήθηκε η μικρή :wink:

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο μου παιδάκι το γέννησα πρόωρα. Σήμερα είναι 4 και υγιέστατος.Μεγαλώνει με 7 σκυλιά και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όταν γεννήθηκε λοιπόν και μετά από δύο μήνες στην εντατική νεογνών ρωτήσαμε το γιατρό για τα ζώα.Χαρακτηριστικά μας είπε: " Ο σκύλος μπορεί να μπαίνει όποτε θέλει στο δωμάτιο του μωρού, όμως μόνο 3 άτομα θα το φροντίζουν. Κανείς δε θα δει το μωρό για 6 μήνες"

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γενικά έχω παρατηρήσει πλήρη άγνοια όσον αφορά αυτό το θέμα. Θυμάμαι στην κλινική όταν γέννησα είχαν έρθει από το σοι του άντρα μου και προσφέρθηκαν να μας δανείσουν το αγροτικό για να πάμε να παρατήσουμε τα σκυλιά μας στο βουνό γιατί έγινα μάνα και δεν έχουν καμία δουλειά στο σπίτι τώρα πια. Επέμεναν μάλιστα ότι θα επιβιώσουν και δεν θα πάθουν τίποτα να μην ανησυχώ! Ειδικά στη γιαγιά του που επέμενε περισσότερο της είπα ότι αυτήν άνετα θα την άφηνα τα σκυλιά μου ποτέ! Και φανταστείτε ότι τα σκυλιά η μαμά μου τα έχει στον κήπο. Ακόμα και τώρα μου την λένε διάφοροι που την αφήνω να έχει επαφές με ζώα. Ευτυχώς την έχω κάνει σαν τα μούτρα μου και τα ονόματα από τα σκυλιά ήταν οι λέξεις που είπε πρώτα μετά το μαμά και το μπαμπά!!!

an1cxMl0g410010MjU2ZGp8NTUyNjM1MWRsYXxIIEFzcG91bGEgbWFzIGVpbmFp.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τελικά όταν έχεις παιδί βλέπεις απίστευτες συμπεριφορές που ίσως πριν το παιδί να μην έδινες τόση σημασία. Ενα ψυχογράφημα στον άλλον το κάνεις και ας μην θες.

Λοιπον,στην παιδική χαρά εχθές, είμασταν στο σκάμα.Εκεί όλα τα παιδάκια έχουν τα φτιαράκια τους ,κουβαδάκια κλπ. Είναι μια ωραία ευκαιρία για ανταλλαγές και μοίρασμα μεταξύ τους. Και σε γενικές γραμμές όλα τα παιδιά παίζουν ήρεμα. Μια μαμά όταν είδε ότι πλησιάζει κόσμος μάζεψε γρήγορα-γρήγορα τα παιχνίδια της κόρης της για να μην τα πάρουν τ'άλλα παιδάκια :cry: Και να ήταν μόνο αυτό.Πες ότι η κυρία ήταν αυτό που λέμε τσιφούτα.Οταν η 5χρόνη κόρη της ήθελε να πάρει όλα τα παιχνίδια των άλλων τους φώναζε που δεν της τα έδιναν.Απαραδεκη η μανταμ των βορείων προαστείων!!!!!!!!!!!!!! Και για τον επίλογο της τα έχωσα λίγο....διακριτικά!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...