Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Το όνειρο κράτησε μόλις λίγες μέρες...

Recommended Posts

Αισθάνομαι ότι ίσως είναι καλύτερα να μοιραστώ με κάποιον το θέμα. Έκανα πριν λίγο καιρό την 7η εξωσωματική μου για την οποία είχα μαζέψει με φυσικούς κύκλους 4 ωάρια τα οποία είχαμε στην κατάψυξη. Λόγω πρόωρης ωοθηκικής ανεπάρκειας η ανταπόκριση των ωοθηκών μου είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα να κάνω λίγα ωάρια κατά την φάση της διέγερσης στις εξωσωματικές. Πήγαμε λοιπόν για πρώτη φορά σε αυτή τη λύση έτσι ώστε να κάνουμε εμβρυομεταφορά με περισσότερα ωάρια, καθώς μέχρι τώρα είχα κάνει 2 φορές εμβρυομεταφορά με 2 ωάρια και 2 φορές με ένα ωάριο χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Η ανταπόκριση στην 7η εξωσωματική δεν ήταν καλή έκανα 4 ωάρια και από αυτά όταν πήγαμε για ωοληψία το ένα είχε σπάσει και τα δύο πιο μικρά δεν ήταν καλά. Για να μην πλατιάζω κάναμε καλή εμβρυομεταφορά με 4 ωάρια 5ης μέρας (το ένα δεν άντεξε στην απόψυξη).

Έκανα λοιπόν χοριακή όταν ήρθε η ώρα και ήταν ΘΕΤΙΚΗ και καλή 164!!! Την επόμενη μέρα οιστραδιόλη και προγεστερόνη πολύ καλή. Πήγα για επαναληπτική χοριακή μετά από 4 μέρες και ήταν μόλις 30! Δεν τα καταφέραμε. Εχθές πήρα το αποτέλεσμα. Εχθές ήμουν σχετικά καλά αλλά σήμερα είμαι χάλια. Δεν ξέρω από που να πιαστώ, τα βλέπω όλα μαύρα. Τι να κάνω... Είμαι απελπισμένη... Μου λένε από την κλινική ότι είναι καλό σημάδι ακόμα και έτσι ότι είχαμε θετικό τεστ απλά μάλλον δεν ήταν πολύ καλό το έμβρυο για να αντέξει. Τους ρώτησα εάν υπάρχει περίπτωση με ξάπλα να σωθεί μου είπαν καλύτερα τώρα να πέσει για να μην τραβιέμαι με αποξέσεις. Σκέφτομαι πάλι το γολγοθά φυσικών κύκλων, επιτροπών ΙΚΑ, φαρμάκων κλπ και δεν αντέχω. Από την άλλη το θέλω τόσο πολύ, να κάνω τον άντρα μου ευτυχισμένο... Τι να κάνω... Βοήθεια...

Διαφημίσεις

Ειλικρινά λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη.

Θα μείνω όμως σε αυτό που σας είπαν από την κλινική. Τη στιγμή που έμεινες έγκυος ακόμη και με την 7η προσπάθεια, μπορείτε να τα ξανακαταφέρετε.

Μην το βάζετε κάτω, όσο κουραστικό κι αν φαίνεται.

Εύχομαι σύντομα να έχετε το μωράκι σας.

tt11f3bf.aspx

jxos0mftlw4.png

Αισθάνομαι ότι ίσως είναι καλύτερα να μοιραστώ με κάποιον το θέμα. Έκανα πριν λίγο καιρό την 7η εξωσωματική μου για την οποία είχα μαζέψει με φυσικούς κύκλους 4 ωάρια τα οποία είχαμε στην κατάψυξη. Λόγω πρόωρης ωοθηκικής ανεπάρκειας η ανταπόκριση των ωοθηκών μου είναι περιορισμένη με αποτέλεσμα να κάνω λίγα ωάρια κατά την φάση της διέγερσης στις εξωσωματικές. Πήγαμε λοιπόν για πρώτη φορά σε αυτή τη λύση έτσι ώστε να κάνουμε εμβρυομεταφορά με περισσότερα ωάρια, καθώς μέχρι τώρα είχα κάνει 2 φορές εμβρυομεταφορά με 2 ωάρια και 2 φορές με ένα ωάριο χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Η ανταπόκριση στην 7η εξωσωματική δεν ήταν καλή έκανα 4 ωάρια και από αυτά όταν πήγαμε για ωοληψία το ένα είχε σπάσει και τα δύο πιο μικρά δεν ήταν καλά. Για να μην πλατιάζω κάναμε καλή εμβρυομεταφορά με 4 ωάρια 5ης μέρας (το ένα δεν άντεξε στην απόψυξη).

Έκανα λοιπόν χοριακή όταν ήρθε η ώρα και ήταν ΘΕΤΙΚΗ και καλή 164!!! Την επόμενη μέρα οιστραδιόλη και προγεστερόνη πολύ καλή. Πήγα για επαναληπτική χοριακή μετά από 4 μέρες και ήταν μόλις 30! Δεν τα καταφέραμε. Εχθές πήρα το αποτέλεσμα. Εχθές ήμουν σχετικά καλά αλλά σήμερα είμαι χάλια. Δεν ξέρω από που να πιαστώ, τα βλέπω όλα μαύρα. Τι να κάνω... Είμαι απελπισμένη... Μου λένε από την κλινική ότι είναι καλό σημάδι ακόμα και έτσι ότι είχαμε θετικό τεστ απλά μάλλον δεν ήταν πολύ καλό το έμβρυο για να αντέξει. Τους ρώτησα εάν υπάρχει περίπτωση με ξάπλα να σωθεί μου είπαν καλύτερα τώρα να πέσει για να μην τραβιέμαι με αποξέσεις. Σκέφτομαι πάλι το γολγοθά φυσικών κύκλων, επιτροπών ΙΚΑ, φαρμάκων κλπ και δεν αντέχω. Από την άλλη το θέλω τόσο πολύ, να κάνω τον άντρα μου ευτυχισμένο... Τι να κάνω... Βοήθεια...

Fotini mou min xaneis tis elpides sou..Afou ta kataferes mia fora tha ta ksanakatafereis kai me epitixia tha deis..na se rotiso kati o logos pou exeis mpei stin diadikasia eksosomatikon poios einai epeidi eimai ligo asxeti me to thema..an theleis na to moirasteis mazi mas tha xarw polu na se akousw..alla to simantiko einai na min xaseis tis elpides sou egw eimai sigouri oti se ligo kairo tha exeis pali kala nea!!upomoni!!!

καλησπερα κ απο μενα,λυπαμαι για αυτα που περνας...αλλα δυστυχως για εμας που δεν ειμαστε τοσο τυχερες σε αυτο το θεμα,πρεπει να περασουμε απο ολες αυτες τις διαδικασιες για να αποκτησουμε κατι που για πολλους ειναι δεδομενο κ ευκολο.καλυτερα οπως σου ειπαν να πεσει μονο του για να μη μπεις κ σε αλλη ταλαιπωρια,το οτι εμεινες εγκυος,ασχετα με το αποτελεσμα ,ειναι θετικο κ ας μη το βλεπεις ετσι αυτη τη στιγμη,κλαψε,στεναχωρησου κ αρχισε παλι να μαζευεις δυναμεις για την επομενη φορα,μη χασεις ομως πολυ χρονο κ κλαμα,ροδα ειναι κ γυριζει....το τελος θα ειναι οταν θα τα καταφερεις,μην απελπιζεσε,θα συμβει κ σε σενα,ισως παρει ακομα χρονο,αλλα το αποτελεσμα εχει σημασια!πεισμωσε κ συνεχισε,σε μενα ειχε αποτελεσμα,γιατι οχι κ σε σενα,οκ?

Fotini mou min xaneis tis elpides sou..Afou ta kataferes mia fora tha ta ksanakatafereis kai me epitixia tha deis..na se rotiso kati o logos pou exeis mpei stin diadikasia eksosomatikon poios einai epeidi eimai ligo asxeti me to thema..an theleis na to moirasteis mazi mas tha xarw polu na se akousw..alla to simantiko einai na min xaseis tis elpides sou egw eimai sigouri oti se ligo kairo tha exeis pali kala nea!!upomoni!!!

Ο λόγος που ξεκινήσαμε τις εξωσωματικές ήταν η υπογονιμότητα που βρήκαμε μετά από 1 χρόνο προσπαθειών του συζύγου μου (χαμηλή κινητικοτητα, υψηλό ποσοστό ανώμαλων μορφών). Στην πορεία βέβαια έκανα λαπαροσκόπηση και βρήκαμε και δική μου ενδομητρίωση. Μαζί με την ωοθηκική ανεπάρκεια στα φάρμακα της εξωσωματικής έχουμε όλα τα καλά μαζί...δυστυχώς...

Διαφημίσεις

Φωτεινουλα,εχεις παρα πολυ δυναμη μεσα σου και το χεις αποδειξει και ειμαι σιγουρη οτι θα ξαναβρεις το κουραγιο να προσπαθησεις.Σιγουρα σου αξιζει να κρατησεις ενα μωρακι και σιγουρα ο Θεος δεν θα στο στερησει.Ολη η αγαπη μου,η θετικη μου ενεργεια και οι αισιοδοξες σκεψεις μου ειναι μαζι σας!Θα προσευχομαι και για σενα απο δω και περα...

ysjfp2.png

Φωτεινή, κουράγιο, κορίτσι μου.Το προφίλ σας, σαν ζευγάρι, μοιάζει κάπως με το δικό μας, με βάση αυτά που περιγράφεις. Εγώ δεν έχω ξεκινήσει ακόμα να κάνω φυσικούς κύκλους, θα κάνω σε λίγο καιρό την τρίτη προσπαθεια με φάρμακα, που εγώ δεν κατάφερα δύο φορές να παράξω παραπάνω από ένα ωάριο, το οποίο και δεν γονιμοποιήθηκε. Είναι ψυχοφθόρο, έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά από την άλλη μεριά κάποια στιγμή, είμαι σίγουρη, θα ανταμοιφθείς! Θα κρατήσεις το/ τα μωράκια σου και θα τα ξεχάσεις όλα.

Φωτεινούλα καλησπέρα.

Είναι λογικό να σου φαίνονται όλα μαύρα και άραχνα αυτή τη στιγμή, μιας και η δυσάρεστη κατάληξη της εγκυμοσύνης σου είναι ακόμη πολύ πρόσφατη, αλλά να ξέρεις πως όλα θα σου φαίνονται μακρινά σε λίγο που θα ξαναμπείς δυναμικά στην καινούρια σου προσπάθεια. Αν και με μπέρδεψες λιγάκι και δεν έχω καταλάβει καλά, έκανες προσπάθεια με εντελώς φυσικό κύκλο ή με φαρμακα; Επειδή αναφέρεις για ανεπάρκεια ωοθηκών έχεις ρωτήσει μήπως μπορείς με κάποια θεραπεία να βοηθήσεις τις ωοθήκες σου να παράγουν ξανά ωάρια; Το λέω γιατί ξέρω πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα, εκτός κι αν σίγουρα η δική σου κατάσταση δεν αλλάζει.

Πάντως, αν και η ηλικία σου είναι μικρή, τότε σίγουρα η επόμενη φορά θα είναι η δική σου και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε. Χρειάζεσαι λίγη υπομονή ακόμη και θα πετύχεις.:-P

Η τελευταία μου προσπάθεια έγινε με 4 φυσικούς κύκλους και ένα με φάρμακα. Η ηλικία μου είναι 37. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αξιόπιστη θεραπεία για να βγάλουν περισσότερα ωάρια οι ωοθήκες μου, μία θεραπεία με DHEA αν εννοείς αυτή δεν θεωρείται αξιόπιστη/ικανοποιητική από πολλούς γιατρούς.

• 1 month later...
Η τελευταία μου προσπάθεια έγινε με 4 φυσικούς κύκλους και ένα με φάρμακα. Η ηλικία μου είναι 37. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αξιόπιστη θεραπεία για να βγάλουν περισσότερα ωάρια οι ωοθήκες μου, μία θεραπεία με DHEA αν εννοείς αυτή δεν θεωρείται αξιόπιστη/ικανοποιητική από πολλούς γιατρούς.

φωτεινη 7 μην απογοητευεσαι. βεβαια η ολη διαδικασια ειναι τρομερα ψυχοφθορα. και εγω ξεκινησα φυσικο κυκλο για τον ιδιο λογο-μη ανταποκριση. Θα ηθελα πολυ να ακουσω μια ευχαριστη ιστορια σε φυσικο κυκλο... απο καποια που τα καταφερε...Αυτο που φοβαμαι ειναι η ποιοτητα των ωαριων μου. κατα καποιο τοπο θεωρείαται ότι τα πιο "καλα" εχουν ηδη επιλεγει...Η ΠΩΑ ηταν το τελευταιο πραγμα που περιμενα. Πιστευα ότι η εξωσωματικη ηταν πανακεια και αρκουσε απλως να παρω την αποφαση να την κανω. Δεν περιμενα ότι ηταν η αρχη ενός τρομερα δυσκολου δρομου. η ΑΜΗ σου ποσο ηταν?

Διαφημίσεις

Φωτεινούλα τι κάνεις; Σε τι φάση είσαι τώρα; Ελπίζω να είσαι πιο αισιόδοξη γιατί η ηλικία σου είναι μια χαρά και θα τα καταφέρεις, αρκεί να βγεις από την απελπισία και να πιαστείς από την σκέψη ότι το θαύμα σε άγγιξε, ανεξάρτητα από την κατάληξή του. Πολύ σύντομα θα είσαι πιο δυνατή και θα μας ανακοινώσεις ευχάριστα.:-P

Φωτεινή μην απελπίζεσαι! Θα μου πεις μια κουβέντα είναι, αλλά το ότι είχες θετικό αποτέλεσμα πιστεύω ότι είναι αισιόδοξο μήνυμα, ασχέτως του αποτελέσματος. Έχεις κάνει μεγάλο αγώνα, και δείχνεις ότι αυτό που θέλεις θα το παλέψεις και πιστεύω ότι θα το αποκτήσεις! Είμαι και εγώ στο club ΠΩΑ και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσω προσπάθεια σε φυσικό κύκλο. Σου εύχομαι να είσαι δυνατή και την επόμενη φορά να ζήσεις το όνειρό σου μέχρι το τέλος!

fotini μου, σε καταλαβαινω απολυτα για αυτο που περασες και λυπαμαι, οσο μπορης προσπαθησε να το ξεπερασης, το καταλαβαινω ειναι δυσκολο στο λεω και εγω που εχω περαση παρομοια κατασταση (την 9η εβδομαδα παλλινδρομησε) πονεσα παρα πολυ εκλαψα αλλα τι να κανουμε και αυτα μεσα στη ζωη ειναι και τα καλα και τα ασχημα.

μην απελπιζεσαι και μην τα βλεπεις ολα μαυρα. ολα γινονται για καποιο λογο

μας προστατευη η φυση απο καποιες δυσκολιες που μπορη να ειχαμε.

με το καλο οποτε ξεκινησης, σου ευχομαι ολα να πανε τελεια!! και θα πανε;) να εισαι σιγουρη

φιλια

8HiKp2.png