Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν υπάρχει ιδανικός νονός για το παιδί μας...

mariannaki...

Recommended Posts

Γεια σας...Έχω ένα αγοράκι 16 μηνών και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για ένα ζήτημα που με απασχολεί εδώ και πολύ καιρό...Πολύ πριν μείνω έγκυος και γεννήσω το γιο μου, μια σχεδόν παιδική μου φίλη είχε εκφράσει την επιθυμία της να βαφτίσει το πρώτο μου παιδί και να μείνουμε έτσι για πάντα αχώριστες.Όταν αργότερα έμεινα έγκυος αυτό ήταν κάτι που θεωρούσαμε δεδομένο...Η φίλη μου έμενε πολύ μακριά λόγω σπουδών αλλά όταν επέστρεψε σε διακοπές δεν ήρθε καν για να γνωρίσει το νεογέννητο παιδί μου, μιλούσαμε πολύ συχνά στο τηλ αλλά μόνο αυτό...Εκείνη έφυγε πάλι και δεν είχε προλάβει να έρθει πράγμα που βέβαια συνέβη και την επόμενη φορά που ήρθε.Συνολικά είχαν περάσει 7 ολόκληροι μήνες που είχαμε να ειδωθούμε και το μωρό το είχε δει μόνο απο φωτογραφίες...Μιλήσαμε αργότερα αλλά εκείνη ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι δεν ήρθε να μας δει για να αποφύγει το να γίνει νονά του, αντίθετα είχε 1002 αβάσιμες δικαιολογίες για να μου πει.Μετά από αυτό, εγώ από μόνη μου ξέγραψα αυτό το ενδεχόμενο από το μυαλό μου και κατάλαβα ότι έπρεπε όσο κι αν πονούσα να βρω κάποιον άλλο που να αγαπούσε αληθινά το παιδί μου και εμάς.Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα μας έκαναν αρκετές προτάσεις οι οποίες φυσικά απορρίπτονταν γιατί εμείς γνςρίζαμε ως νονά του παιδιού μας αυτή που για εμάς ουσιαστικά ήταν άγνωστη αλλά η αλήθεια είανι ότι και αυτές οι προτάσεις δεν μας έκφραζαν όσο θα θέλαμε.......Οι καλύτεροι μας φίλοι ήδη μας έχουν παντρέψει και ο άντρας μου σε καμία περίπτωση δεν θέλει να μας βαφτίσουν και το παιδί, όλες οι υπόλοιπες φίλες μου είτε είναι στα τελειώματα των σπουδών τους είτε ψάχνουν για δουλειά και δεν μπορούν με τπτ να αναλάβουν ένα τέτοιο έξοδο και από αυτούς που μας το έχουν προτείνει οι μισοί βρίσκονται πολύ μακριά ή είναι εντελώς αταίριαστοι με εμάς και οι άλλοι μισοί είναι συγγενείς........Το θέμα όμως είναι ότι πριν από 2 μήνες το προτείναμε εμείς σε ένα νεαρό που συμπαθούμε πολύ κι ας μην τον γνωρίζαμε αρκετά και αυτός ενώ έκανε τόσο καιρό για να αποφασίσει και εμείς δεν περίμεναμε και πολλά πράγματα μας απάντησε θετικά αλλά για του χρόνου....Ωστόσο μας είχε πει ότι θα ερχόταν το Σαββατοκύριακο να γνωρίσει το παιδί πριν κι αυτός φύγει για το στρατό(είχε πάρει αναβολή) και δεν ήρθε λέγοντας μας κι αυτός ένα σωρό δικαιολογίες...Δεν ξέρω αν πρέπει να περιμένω το Πάσχα που είπε ότι θα έρθει γιατί νιώθω σαν να επαναμβάνεται ξανά η ιστορία με τη φίλη μου και δεν έχω πια εμπιστοσύνη σε κανέναν...Τι θα κάνω αν εγώ τον περιμένω κι άλλο και τελικά το μόνο που θα καταφέρω είναι να χάσω ένα ακόμα μήνα?1000 συγνώμη που σας κουράζω τόσο αλλά θα πρέπει να τα εξηγήσω όλα............

Διαφημίσεις

Και γιατί δεν θέλετε να το βαφτίσουν αυτοί που σας πάντρεψαν? Πού είναι το κακό? Η φίλη μου πάντως που με πάντρεψε όπως και εμείς, το θεώρησαμε αυτονόητο πως θα βαφτίσει τη μικρή μου και έτσι θα γίνει!

Μα το πρώτο παιδί ειναι του κουμπάρου. εχετε κάποιο θεμα μαζί τους? αν θέλεις παντως πολύ να σου βαφτίσει το παιδάκι κάπιως ο οποίος αδυνατεί να το κάνει λογο οικονομικού και εχεις την δυνατότητα βεβαια μπορείς να του προτείνεις να σας πάρει μόνο τον Σταυρό που ειναι και το πιο σημαντικό δώρο του νονού και τα υπόλοιπα να τα αναλάβεται εσεις. θα βρεις οικονομικα πακετα βάφτισης. εγω τα ειχα βρει 350? και ηταν πανεμορφα

M6bap3.png

cik1p3.png

Μα το πρώτο παιδί ειναι του κουμπάρου. εχετε κάποιο θεμα μαζί τους? αν θέλεις παντως πολύ να σου βαφτίσει το παιδάκι κάπιως ο οποίος αδυνατεί να το κάνει λογο οικονομικού και εχεις την δυνατότητα βεβαια μπορείς να του προτείνεις να σας πάρει μόνο τον Σταυρό που ειναι και το πιο σημαντικό δώρο του νονού και τα υπόλοιπα να τα αναλάβεται εσεις. θα βρεις οικονομικα πακετα βάφτισης. εγω τα ειχα βρει 350? και ηταν πανεμορφα

Θα συμφωνήσω.Πρότεινέ το σε κάποιον-α που αγαπάτε πολύ και αγαπάει και το παιδάκι σας.Μπορείτε να κάνετε εσεις όλα τα έξοδα και ο νονός-α να πάρει μόνο το σταυρό που είναι και συμβολικό δωρο.Ισως και η φίλη σου για το οικονομικό να το αποφεύγει.Το συζήτησες μαζί της καθόλου?

Επίσης ίσως κάποιος συγγενής σας θα μπορούσε να βαπτίσει το παιδάκι (πάλι μοιράζοντας τα έξοδα)ετσι θα είστε σίγουροι και για το ποιόν του ανθρώπου που θα εχετε κουμπάρο

10Ddp3.png

OaR2p3.png

το παιδι εινια 16 μηνων του χρονου θα εινια πανω απο 2 ετων...γιατι να αργεις για καποιον που και παλι δεν τον εχεις σιγουρο! Κι εγω ειμαι της αποψης(οχι επειδη το παιδι πρεπει να το βαφτισουν οι κουμπαροι που σας παντρεψαν) αν οι κουμπαροι σας εινια καλοι σας φιλοι τοτε να το βαφτισουν εκεινοι....τι καθεστε και προβηματιζεστε με διαφορους?

Πιστευω οτι αν ηταν αληθινη φιλη σου δεν θα χανοταν απο τη ζωη σου αλλα θα ειχατε συχνη επικοινωνια...το αν σου βαφτισει το παιδι ή οχι δνε εχει να κανει με τη φιλια....μπορει να εχει αλλυος λογους να μη θελει ...ή μπορει να το ειπατε οταν σπυοδαζατε χωρις να γνωριζετε μελλοντικα τι υποχεωσεις θα φερει η ζωη σε καθεμια στη πορεια!

Διαφημίσεις

πολύ δύσκολες εποχές για κουμπαριές και ειδικά το να βαφτήσεις παιδάκι!

Πρέπει να το θες πολύ....

Συμβιβάσου λοιπόν με κάποιον που στο έχει ζητήσει και το θέλει πραγματικά!

Πριν 3χρόνια στο μεγάλο δεν ξέραμε ποιον να πρωτοεπιλέξουμε για νονό και φέτος που γεννήθηκε ο μικρός ούτε μια πρόταση....

Ευτυχώς παντρεύτηκε η κουμπάρα μου (μας έχει στεφανώσει αλλά βαφτίζει μόνο κοριτσάκια -αλλό κι΄ αυτό- ) και το ζήτησε ο άντρας της και το κλείσαμε το θέμα πριν παει ο μπέμπης φαντάρος !!!

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

Άποψή μου είναι ότι όλοι στο περιβάλλον σας υπεκφεύγουν, προφανώς λόγω του οικονομικού..Αλλά να προτίνω κάτι; Αφού μέχρι στιγμής δεν έχετε μια πρόταση που να σας ικανοποιεί, και μιας και η επιλογή νονού είναι αρκετά σημαντική, γιατί δεν τρενάρετε τη βάφτιση? Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει πότε βαφτίζονται τα μωρά..

Είμαι κι εγώ κατά κάποιο τρόπο "παθούσα" γιατί η φίλη μου που είχε πει ότι θα με παντρέψει "την έκανε" πριν το γάμο, λέγοντάς μου πως εννοούσε ότι θα με πάντρευε μόνο με πολιτικό γάμο (!) :?

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

[quote name=marilou01

Είμαι κι εγώ κατά κάποιο τρόπο "παθούσα" γιατί η φίλη μου που είχε πει ότι θα με παντρέψει "την έκανε" πριν το γάμο, λέγοντάς μου πως εννοούσε ότι θα με πάντρευε μόνο με πολιτικό γάμο (!) :?[/quote]

:shock::shock:Πλάκα κάνεις!!!!

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

Ιδανικός νονός δεν υπάρχει σίγουρα....

πάντως πρέπει να διαλέξετε

και προτείνω αυτόν που αγαπάει πρώτα απ όλα το μωρό σας

και αυτός που θεωρείτε οτι θα είναι σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις του

για να είναι τέλειος θα πρέπει να έχετε άριστες σχέσεις μεταξύ σας

να μένει κοντά σας για να βλέπει το παιδί

να έχει ελεύθερο χρόνο που να το αφιερώνει στο βαπτιστήρη του

και τα χαρίσματα που θα ήθελε να έχει ο "πνευματικός" πατέρας του παιδιού σας

Εσείς τι θεωρείτε ποιο σημαντικό?

Πάντως στις μέρες σας είναι δύσκολες οι κουμπαριές, και όχι για την ημέρα του μυστήριου, εκεί βρίσκεται η άκρη, το δύσκολο είναι η "δέσμευση" μέχρι τα 18 ο νονός πρέπει να δινει το παρόν του

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

:shock::shock:Πλάκα κάνεις!!!!

όχι καθόλου! :-D:grin: Μετά γίνεται και καλύτερο..Σάββατο παντρεύτηκα, Δευτέρα με πήρε για δανεικά :shock:

Γενικά οι κουμπαριές είναι δύσκολες γιατί και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες..Σορρυ όμως, βγήκα εκτός θέματος :-)

Διαφημίσεις

Δώρο γάμου σου έκανε?

Ναι, μου επέστρεψε (μετά τον καυγά που της έκανα για το θράσσος της) 100 ευρώ που της είχα δανείσει παλαιότερα..Βέβαια, στο τραπέζι του γάμου που είχε πει ότι θα έρθει με το γκόμενό της δεν ήρθε, αλλά εχώ χρεώθηκα 55 + 55 = 110 ευρώ για τις θέσεις τους..Άρα, όχι δεν μου έκανε δώρο, με χρέωσε κιόλας! :rolleyes:

Χίλια συγνώμη mariannaki για το εκτός θέματος, αλλά να δεν είσαι η μόνη, ελπίζω να σου έφτιαξα το κέφι :-)

Εαν ειναι οικονομικό το θέμα το καλυτερο που θα μπορουσατε να προτεινετε ειναι απλά η φυσική παρουσία του νονού χωρίς καμία οικονομική επιβαρυνση..αλλωστε και εσας μονο αυτο δεν σας ενδιαφέρει? Μπορείτε ανετα να σηκώσετε εσεις το οικονομικό βάρος χωρίς να δεσμευσετε τον νονό.

(μας έχει στεφανώσει αλλά βαφτίζει μόνο κοριτσάκια -αλλό κι΄ αυτό- )

το ξερω κι εγω αυτο, υποτιθεται οπτι βαση θρησκειας οποιος βαφτισει αγορι πρεπει μετα να βαφτιζει μονο αγορια και οποιος κοριτσι μονο κοριτσια γιατι γινεται πνευματικος πατερας/ μητερα και μετα τα παιδια ειναι πνευματικα αδερφια για να αποφευχθει λοιπον καποιος ερωτας η γαμος αναμεσα σε αδερφια βαφτιζουν παιδια του ιδιου φυλου- δεν ξερω αν ισχυει ακομα ομως!!!

(μας έχει στεφανώσει αλλά βαφτίζει μόνο κοριτσάκια -αλλό κι΄ αυτό- )

το ξερω κι εγω αυτο, υποτιθεται οπτι βαση θρησκειας οποιος βαφτισει αγορι πρεπει μετα να βαφτιζει μονο αγορια και οποιος κοριτσι μονο κοριτσια γιατι γινεται πνευματικος πατερας/ μητερα και μετα τα παιδια ειναι πνευματικα αδερφια για να αποφευχθει λοιπον καποιος ερωτας η γαμος αναμεσα σε αδερφια βαφτιζουν παιδια του ιδιου φυλου- δεν ξερω αν ισχυει ακομα ομως!!!

Εγω εχω βαπτίσει και αγορι και κορίτσι...κανεις παπας δεν με ρωτησε αν εχω ξαναβαπτίσει παιδί και τι ήταν...τωρα αν τύχει και παντρευτούν μεταξύ τους... θα ειναι διπλή η χαρά μου!!! :)

Διαφημίσεις

Εγω εχω βαπτίσει και αγορι και κορίτσι...κανεις παπας δεν με ρωτησε αν εχω ξαναβαπτίσει παιδί και τι ήταν...τωρα αν τύχει και παντρευτούν μεταξύ τους... θα ειναι διπλή η χαρά μου!!! :)

χαχαχα γιατι ετσι που γιναν οι καιροι αν βαφτιζες μονο αγορια θα ησουν σιγουρη???

χαχαχα γιατι ετσι που γιναν οι καιροι αν βαφτιζες μονο αγορια θα ησουν σιγουρη???

χαχαχαχα φοβερή ατάκα :-D:grin:

επειδη θελω να πω κι εγω μια γνωμη γι αυτο το θεμα εδω και μερες και προσπαθω να μην το κανω γιατι θα πυροδοτησω ισως καταστασεις, δειτε με καλοστνη αυτα που θα πω γιατι με καλοσυνη τα λεω.....

ειναι σημαντικο να γινεις νονος, ξερω οτι πρωτα προτεινουμε σ αυτους που μας παντρεψαν και το ιδιο εκανα κι εγω στο πρωτο παιδι μου που εχει 2 νονους τους κολλητους του αντρα μου

ο δευτερος γιος μου εχει παλι φιλο του αντρα μου (και οι δυο τον επιλεξαμε) ελα ομως που 5 μηνες πριν τη βαφτιση εμεινε ανεργος και με γυναικα εγκυο!!!! τους επιασα, τους ειπα αν δε μπορουν να το αφησουμε, η να το αναβαλλουμε για οσο ηθελαν ειπαν

οχι ειναι ολα ετοιμα του μωρου" δεν προτεινα να τα πληρωσω ολα εγω παιδια, γιατι ειμαι σε πολυ πιο ασχημη θεση (ηταν κι ο δικος μου ανεργος τοτε και με 2 παιδια εγω) ενω αυτοι εχουν μπαμπαδες που τα φυσανε κανονικοτατα!!

δεν το καταλαβαινω γιατι να κανω καποιο νονο και να τα πληρωσω ολα εγω

δεν μπορεις??? καλη καρδια, δεν υπαρχει παρεξηγησγη!!

το μονο που βοηθησα ηταν να παρω εγω τις μπομπο που τελικα σε μερικα μερη οι γονεις τις παιρνουν ενω εμεις κανουμε το γλυκο στα σογια μας - αυτο μπορεσα αυτο εκανα- στολισα και εκκλησια και κολυμπηθρα - αυτα! και τραπεζι ολα τα σογια εννοειται!

και δε δινω και πολλη σημασια ξερετε- δεν επαθα τιποτα που η νονα μου δεν ηρθε ουτε στο γαμο μου ουτε στις βαφτισεις των παιδιων- και τη λαμπαδα οταν ημουν μικρη η κορη της μου της εφερνε και ΟΚ δε μπορεσε η γυναικα! τι εγινε δηλαδη???

γιατι τα λεω αυτα....γιατι διαβαζα τις προαλλες σε καποιο αλλο τοπικ οτι θελανε η νονα να πηγαινει να βλεπει τοπαιδι τουλαχιστον μια φορα τη βδομαδα! μηπως υπερβαλλετε λιγο κοριτσια??? μια φορα τη βδομαδα?? και καλα ειναι σημαντικος ο ρολος της και ιστοριες

δε συμφωνω.... εμενα που οι δυο νονοι μας ειναι μπακουρια που ξερω τι γυναικες θα παρουνε? μακαρι να ταιριαζουμε αλλα και τι αμα δε θελουνε παρτιδες θα το βαλω μαραζι???

ασχοληθειτε με πιο σημαντικα πραγματα....ποσο παρακαλαω να βαφτισω ενα παιδακι και να του εχω απο ολα τα καλυτερα, αναθεματισμενη υγεια μου!

αλλα τπαρχουν και παιδακια που ενω δεν τα βαφτισα, πιο πολυ περιμενουν εμενα παρα τις νονες τους....η αγαπη δεν φαινεται με ενα εικοσαλεπτο μυστηριο στην εκκλησια....

Μαριλου παρτην στο γαμο σου να σου πει και του χρόνου!!!Απαπα κάτι...φίλες!!!:evil:

Στέλλα δεν έχεις και άδικο σ'αυτα που λες.Εγω πρότεινα να μοιράσουν τα έξοδα γιατί θεωρώ προτιμότερο να πληρώσω κ να κουμπαριασω με κάποιον που μας αγαπάει οικογενειακώς παρα να βρω κάποιον που θα πληρώσει τη βάπτιση και...μην τον είδατε!(Καλα καθε εβδομάδα να έρχεται το θεωρω υπερβολικο αλλά πρεπει να υπάρχει μια καλη σχεση πιστευω)

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Εγώ την ''φίλη'' μου θα την διέγραφα για πιθανή νονά του παιδιού μου. Δεν είναι έτσι οι φίλες, αν πραγματική φιλενάδα θα σου έλεγε από την αρχή ότι τα πράγματα έχουν έτσι και έτσι, ότι άλλαξα γνώμη, ότι δεν μπορώ οικονομικά κτλ κτλ. Δεν θα το έπαιζε τρείς λαλούν και δυό χορεύουν. Η καλύτερη λύση αφού δεν υπάρχει κάποιος άλλος, είναι κάποιος συγγενής, κάποιος που να είσαι σίγουρη ότι θα αγαπάει και θα σταθεί στο παιδάκι σου σαν σωστός νονός.

Ιδανικός νονός δεν υπάρχει σίγουρα....

πάντως πρέπει να διαλέξετε

και προτείνω αυτόν που αγαπάει πρώτα απ όλα το μωρό σας

και αυτός που θεωρείτε οτι θα είναι σωστός απέναντι στις υποχρεώσεις του

για να είναι τέλειος θα πρέπει να έχετε άριστες σχέσεις μεταξύ σας

να μένει κοντά σας για να βλέπει το παιδί

να έχει ελεύθερο χρόνο που να το αφιερώνει στο βαπτιστήρη του

και τα χαρίσματα που θα ήθελε να έχει ο "πνευματικός" πατέρας του παιδιού σας

Συμφωνώ!

7uEBp2.png M3GSp2.png

ο νονος, η νονα δεν ειναι χορηγος σε καμια περιπτωση.

κανε εσυ τα εξοδα σε αυτον που ''νιωθεις'' για νονο.

κ τι εγινe αν τα βαφτιστικα κ τα δωρα μετα θα ειναι απο την φιρμα zara?!

κ τι εγινε αν παρεις γλυφιτζουρακια απο τα jumbo για κερασμα?!

κ τι εγινε αν παρεις μια απλη ασπρη λαμπαδα κ την στολιζεις ομορφα εσυ με λουλουδια?.... αν ζοριζεσαι οικονομικα!

το βασικο για εμενα ειναι η ''επαφη'' το touch που λενε, των γονιων αρχικα με το νονο κ αργοτερα με το παιδι. ο νονος κ μακρυα να ειναι, μπορει να ειναι κοντα μεσα απο τους γονεις.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Κορίτσια διάβασα με προσοχή όλα σας τα σχόλια και ειλικρινά σας έυχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για τις πολύτιμες συμβουλές σας...Μέσα από όλα αυτά που μου γράψατε με κάνατε σε κάποιες περιπτώσεις και γέλασα με τα παράξενα που έχουν συμβεί και σε εσάς και ταυτόχρονα επιβεβαίωσα ότι τα όσα σκέφτομαι είναι απολύτως σωστά γιατί ουσιαστικά σκεφτόμαστε τα ίδια ακριβώς πράγματα....Τόσο εγώ όσο και ο άντρας μου θα κάναμε τα πάντα για να βαφτίσουμε το μωράκι μας στην ώρα του και να ζήσουμε αυτή τη μαγική στιγμή το πρόβλημα είναι ότι εδώ στην Κρήτη που ζούμε κανένας δεν θα δεχόταν να σου βαφτίσει το μωράκι επειδή το αγαπάει και αυτό χωρίς να κάνει εξολοκλήρου τα έξοδα της βάφτισης....Απλα δεν θα το βάφτιζε γιατί θα ντρεπόταν να το κάνει με τέτοιο τρόπο............Το ίδιο βέβαια θα έκανε και εγώ σε μια τέτοια περίπτωση....Οπότε το απορρίπτουμε αυτό το ενδεχόμενο.Πολλές φορές σκέφτομαι ότι είμαι πολύ υπερβολική που δεν επιλέγω κάποιον από αυτούς που μας το έχουν ήδη προτείνει, αλλά όταν σκέφτομαι τη φίλη μου και εμένα να παίζουμε με το μωρό μου όπως είχαμε ονειρευτεί να γινότανε μαραζώνω.....και λέω κάτσε λίγο ακόμα, μήπως βρεις κάτι καλύτερο, μήπως πλησιάσεις όσο μπορείς αυτή την κατάσταση που είχες χρόνια μες στο μυαλό σου.........Εμείς το μόνο που θα θέλαμε είναι έναν άνθρωπο που να νοιάζεται πραγματικά το μωράκι μας και πέρα από δώρα και άλλες τέτοιες αηδίες θα ρωτάει γι αυτό ακόμα κι αν δεν το βλέπει συχνά...Πολλές φορές και ένα μόνο τηλεφώνημα αρκεί.Από την εμειρία μου με τους δικούς μου νονούς τα δώρα δεν έχουν καμία απολύτως σημασία....Πάντα είχα ακριβά δώρα σαν παιδάκι μα και αργότερα από αυτούς αλλα ουσιαστικά δεν είχα αυτούς.....Και αν καμιά φορά βρισκόμασταν δεν αισθανόμουν άνετα μαζί τους.Όλο αυτο θέλω να το αποφύγω για το παιδί μου!Οι κουμπάροι μας είναι και οι 2 καταπληκτικά παιδιά και ειδικά ο ένας από τους δύο λατρεύει το μωρό και είμαι σίγουρη ότι θα ήταν κάτι παραπάνω και από καλός νονός, το πρόβλημα όπως σας είπα είναι ότι ο αντρας μου ντρέπεται να του προτείνει κάτι τέτοιο κι αυτό γιατί μας έκαναν ένα πανέμορφο γάμο και ακριβά δώρα και δεν θέλει να τον ξαναβάλουμε σε ένα τέτοιο έξοδο...Εξάλλου αν εκείνος το ηθελε δεν θα μας το ειχε ήδη ζητήσει?Το χειρότερο είναι ότι και με την κοπέλα του την οποία και θα παντρευτεί θα είμασταν σαν αδεφές αν γινόταν κάτι τέτοιο γιατί και τώρα έχουμε άριστες σχέσεις...Μαύρο χάλι η ιστορία μας............Ντρεπόμαστε να επιβαρύνουμε τους φίλους μας σε τέτοιες στιγμές που όπως είπατε και εσείς είναι τρομερα δύσκολο για κουμπαριές κτλ, δεν θέλουμε να βάλουμε συγγενή για να δημιουργήσουμε μια καινούργια σχέση φιλίας και τέλος πέφτουμε πάντα σε λάθος άτομαι και καταστάσεις αφού όπως σας είπα και εκείνο το παιδί που του το προτείναμε μας έχει σε άσκοπη αναμονή ενώ θα μπορούσε άνετα να φερθεί αληθινά και να μας πει εξαρχής ότι δεν μπορεί να το βαφτίσει.Αυτό που κράτησα από εσάς είναι ότι δεν πρέπει να περιμένω αυτόν αλλά να σκέφτομαι ξανά τι θα κάνω για να μην αφήσω στο τέλος αφάφτιστο το αγγελούδι μου.....

Oμολογώ οτι σ'αυτη την περιπτωση δεν θα χαιρόμουν και παρα πολυ.... :(

Οι κουμπάροι μας είναι και οι 2 καταπληκτικά παιδιά και ειδικά ο ένας από τους δύο λατρεύει το μωρό και είμαι σίγουρη ότι θα ήταν κάτι παραπάνω και από καλός νονός, το πρόβλημα όπως σας είπα είναι ότι ο αντρας μου ντρέπεται να του προτείνει κάτι τέτοιο κι αυτό γιατί μας έκαναν ένα πανέμορφο γάμο και ακριβά δώρα και δεν θέλει να τον ξαναβάλουμε σε ένα τέτοιο έξοδο...Εξάλλου αν εκείνος το ηθελε δεν θα μας το ειχε ήδη ζητήσει?

Μήπως όμως και αυτός σκέφτεται κάπως έτσι,ότι αν θέλατε εσείς,θα του το είχατε ήδη πει και δεν κάνει καμία κίνηση??

Προφανώς ξέρει ότι δεν έχετε βρει ακόμα νονό.Δεν λέει τίποτα??Τον βλέπεις,ας πούμε,να αλλάζει θέμα,όταν το συζητάτε???Δεν μπορείς να τον ψαρέψεις,κατά κάποιο τρόπο??