Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απίστευτος φόβος για τον θείο της...

fairytale

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Χρειάζομαι βοήθεια!

Η μικρή μου, εδώ και 10 περίπου μέρες έχει αρχίσει και φοβάται τρομερά τον θείο της...:?

Να σας πω τα γεγονότα για να είμαι πιο συγκεκριμένη:

ένα απόγευμα είχαμε βγει για καφέ εγώ, ο άντρας μου και η μικρή, μαζί με την κουνιάδα μου, τον άντρα της και την κορούλα τους (3 ετών). Η κορούλα τους άρχισε να γκρινιάζει και να φωνάζει οτι θέλει να φύγει (κάνει συχνά τέτοια επειδή αισθάνεται ζήλια για την κόρη μου).

Ο μπαμπάς της την πήρε λοιπόν και έφυγαν και επέστρεψαν μετά απο κανένα τέταρτο.

Ε απο εκείνη τη στιγμή που τον είδε η κόρη μου κούρνιασε πάνω μου και δεν κουνήθηκε καθόλου μέχρι να φύγουμε....εκείνη τη μέρα δεν έδωσα σημασία γιατί θεωρησα οτι ήταν έτσι λόγω κούρασης...

Μερικές μέρες μετά, ήρθε ο άντρας της κουνιάδας μου με την κόρη τους επίσκεψη στο σπίτι μας...

Με το που μπήκε ο θείος της μέσα στο σπίτι, η κόρη μου άρχισε να κλαίει σπαρακτικά και σχεδόν να τρέμει....λυγμοί απίστευτοι....την πήρα αγκαλιά και δεν ηρεμούσε με τίποτα...

ε πήρε ο άντρας μου τον θείο και έφυγαν και μόνο τότε ηρέμησε...

Προχθές το βράδυ, ξαναήρθαν σπίτι μας οικογενειακώς...πάλι τα ίδια....με το που μπήκε στο σπίτι ο θείος, χαμός!!!

κλάματα, ουρλιαχτά, γυρνούσε το κεφάλι της με ένα περιέργο τρόπο προς τη μια μεριά σαν τικ....

την πήρε η κουνιάδα μου και την έβαλε να παίξουν και κάπως ξεχάστηκε αλλά στο σαλόνι που καθόταν ο θείος, ούτε να πλησιάσει!

ήρθε η ώρα του φαγητού, και έβαλα το θείο να κάτσει έτσι ώστε να μην τον βλέπει...ε όση ώρα την είχα στο καρεκλάκι της για να φάει, είχε καρφωμένο το βλέμμα της στο δίσκο της και σηκωνε μόνο τα ματάκια της για να με κοιτάξει και φυσικά δεν τολμούσε καν να γυρίσει το βλέμμα της προς τα εκεί που καθόταν ο θείος....

Εγώ στεναχωρήθηκα πάρα πολύ....δε μπορούσα να βλέπω το παιδί μου τρομοκρατημένο...:cry:

Και αναρωτιέμαι....τι κάνω τώρα????

Να κόψω λίγο επαφές με το θείο, μήπως και ξεχάσει η μικρή αυτό που την έχει τρομάξει σε εκείνον?? (τι άραγε?:confused:)

ή αν κόψω επαφές, θεωρησει στο μυαλουδάκι της οτι είχε δίκιο που τον φοβόταν και εγώ τον απομάκρυνα???

Συγνώμη για το τεράστιο μήνυμα αλλά χρειάζομαι βοήθεια!!!

Διαφημίσεις

Αυτό είναι το κουφό της υπόθεσης!!!

ο άνθρωπος ούτε αγκαλιά δεν την έχει πάρει ποτέ!!!!

Εγώ προς το παρόν υποπτεύομαι οτι ίσως συνδιάσε στο μυαλουδάκι της οτι η ξαδέρφη της εκλαιγε και εκείνος την πήρε και έφυγαν...

και είναι και το γεγονός οτι ο θείος μαλώνει συχνά πυκνά την κόρη του με απότομο τροπο...

αλλά έγινε πολύ απότομα αυτός ο φόβος της μικρής μου!

Η μικρούλα σου φοβήθηκε γιατί προφανώς ειναι διαφορετικός απο τον δικό της μπαμπά. αν ειναι πιο απότομος και αυστηρός και έχοντας τόσο συχνές επαφές νιώθει σαν να απειλείται.

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Η μικρούλα σου φοβήθηκε γιατί προφανώς ειναι διαφορετικός απο τον δικό της μπαμπά. αν ειναι πιο απότομος και αυστηρός και έχοντας τόσο συχνές επαφές νιώθει σαν να απειλείται.

μα τον βλέπει πολύ συχνά απο τη μέρα που γεννήθηκε!

ο φόβος που δημιουργήθηκε είναι πολύ απότομος!!!

και αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ είναι το τι να κάνω εγώ?????

την απομακρύνω ή όχι??????

κοιταξε να δεις...

σε ενα παρόμοιο περιστατικό που ο μικρός μου φοβόταν 1 συγκεκριμένο παιδάκι ο γιατρός μου είπε να μην βάζω το παιδί σ αυτην την ταλαιπωρία (ηταν τραγικό το ξεσπασμα του δεν μπορουσα να τον ηρεμησω με τίποτα. κλαμα με αναφιλητά!) καλο θα είναι για 2-3 μήνες να αραιώσω τουλαχιστον να μην τους βλεπει το παιδί και επειδη συνήθως τα ξεχνάν γρήγορα κάτι τέτοια να επανέλθω μετά απο καιρό. οπως και εκανα αν κ φοβήθηκα πως θα το εκλάβει η μαμα του αλλου παιδιού αλλα ήμουν ξεκάθαρη πως δεν θέλω να τον ταλαιπωρώ χωρις λόγο (ειχε παρεξηγηθει αλλα ειλικρινα αλλο ειχε σημασια για μενα και οχι η αντιδραση της). οντος μετα απο 1 τρίμηνο ολα ηταν αλλιώς!

M6bap3.png

cik1p3.png

να σου πω ,ισως να ειναι και βλακεια ,αλλα μηπως νομιζει οτι 8α παρει και την ιδια και 8α φυγει?οπως εφυγε με την μικρη του.δεν την απομακρυνεις αλλα κανονιζεις συναντηση σε ουδετερο χαρουμενο εδαφος,σε ενα λουνα παρκ ,κουνιες παιδοτοπο καπου που να τον δει να παιζει με την κορη του να γελαει...ας της φερει κατι την επομενη φορα ενα γλυκο ενα αρκουδακι κατι σαν καλοπιασμα!

yqVVp2.pngms8nrdk5f.png

κοιταξε να δεις...

σε ενα παρόμοιο περιστατικό που ο μικρός μου φοβόταν 1 συγκεκριμένο παιδάκι ο γιατρός μου είπε να μην βάζω το παιδί σ αυτην την ταλαιπωρία (ηταν τραγικό το ξεσπασμα του δεν μπορουσα να τον ηρεμησω με τίποτα. κλαμα με αναφιλητά!) καλο θα είναι για 2-3 μήνες να αραιώσω τουλαχιστον να μην τους βλεπει το παιδί και επειδη συνήθως τα ξεχνάν γρήγορα κάτι τέτοια να επανέλθω μετά απο καιρό. οπως και εκανα αν κ φοβήθηκα πως θα το εκλάβει η μαμα του αλλου παιδιού αλλα ήμουν ξεκάθαρη πως δεν θέλω να τον ταλαιπωρώ χωρις λόγο (ειχε παρεξηγηθει αλλα ειλικρινα αλλο ειχε σημασια για μενα και οχι η αντιδραση της). οντος μετα απο 1 τρίμηνο ολα ηταν αλλιώς!

ακριβώς!

και μένα ο προβληματισμός μου έγκειται στο οτι δε θέλω σε καμία περίπτωση να ξαναδώ το παιδί μου τρομοκρατημένο...

το ένστικτο μου μου λέει να αραιώσω αλλά πρακτικά είναι δύσκολο γιατί έχουμε συχνά επαφές μαζί τους....:(

να σου πω ,ισως να ειναι και βλακεια ,αλλα μηπως νομιζει οτι 8α παρει και την ιδια και 8α φυγει?οπως εφυγε με την μικρη του.δεν την απομακρυνεις αλλα κανονιζεις συναντηση σε ουδετερο χαρουμενο εδαφος,σε ενα λουνα παρκ ,κουνιες παιδοτοπο καπου που να τον δει να παιζει με την κορη του να γελαει...ας της φερει κατι την επομενη φορα ενα γλυκο ενα αρκουδακι κατι σαν καλοπιασμα!

πραγματικά δε μπορώ να μπω στο μυαλουδάκι της και να δω τι φλασιά έφαγε....

δοκιμάσαμε αυτά που λες...

πήγαμε έξω για καφέ και εκεί ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα....δηλαδή συνυπήρχε μαζί του χωρίς να κλαίει...

αλλά μόνο που την κοιτούσε, έβλεπα τον τρόμο στα ματια της....

της έδωσε παιχνίδια τα οποία πήρε η μικρή και στο καπάκι έβαλε τα κλάματα...

περιέργα πράγματα!:(

(Φαίη άσχετο αλλά μια συμβουλή: κάνε κάτι να μικρύνεις την υπογραφή σου γιατί τα μηνύματα σου κόβονται και δε διαβάζονται ολόκληρα...)

Διαφημίσεις

μηπωs με καποιο τροπο να τη ρωτησειs....

εγώ να τη ρωτήσω....αλλά πως να μου απαντήσει????????

μαμα,μπαμπα, πιπιλα,μαμ,παππού, γιαγιά και άλλες λεξούλες λέει!!!

δεν είναι ακόμα σε θέση να συνεννοηθούμε!!!

Μην αγχωνεσε θα δειs οτι δεν ειναι κατι σοβαρο απλα το θεμα ειναι να ανακαλυψειs το λογο και μεχρι τοτε οχι πολλα πολλα γιατι ειναι κρυμα να κλαιει το κοριτσακι σου.

με των αδελφο μου ειχε το ιδιο προβλημα η μπουμπου μου

τι να την κραταει αγκαλια , τι να τηs μιλαει τρυφερα ..τιποτα

μεχρι που ξυριστηκε.....

line_flow_rose_beg_39_time_1274500800_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

καλα και απαντηση δε θα παρειs.....

Τωρα ειδα η ξανθια οτι 3 χρ ειναι το αλλο κοριτσακι...

:D:D:D

Μην αγχωνεσε θα δειs οτι δεν ειναι κατι σοβαρο απλα το θεμα ειναι να ανακαλυψειs το λογο και μεχρι τοτε οχι πολλα πολλα γιατι ειναι κρυμα να κλαιει το κοριτσακι σου.

με των αδελφο μου ειχε το ιδιο προβλημα η μπουμπου μου

τι να την κραταει αγκαλια , τι να τηs μιλαει τρυφερα ..τιποτα

μεχρι που ξυριστηκε.....

κάναμε και χθες πείραμα....πάλι τα ίδια η μικρή...

και έχω και τον άντρα μου που θεωρεί οτι δεν πρέπει να την απομακρύνουμε για να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι της οτι και καλά είχε δίκιο που τον φοβόταν αφού την απομακρυναμε...:twisted:

θα ρωτήσουμε μια φιλη ψυχολόγο σήμερα να μας πει τη γνώμη της....

δεν μπορώ να το βλέπω το κοριτσάκι μου έτσι....:(

ελπίζω να της περάσει σύντομα...

Διαφημίσεις

αποκλειεις να της εκανε κατι?

ναι το αποκλείω!

αφού όπως ανέφερα, δεν την έχει παρει καν αγκαλιά ο άνθρωπος ποτέ!

και όσες φορές βρισκόμαστε είμαι πάντα παρούσα! οπότε και αν την είχε μαλώσει για παράδειγμα, θα το είχα δει!

Μήπως στη φάση που ο θείός πήρε την κορούλα του να φύγουνε, τη μάλωσε ή ήταν απότομος μαζί της ή έκανε κάποια κίνηση διαφορετική έστω και μικρή (πχ να σηκωθεί απότομα από την καρέκλα του);

Θυμάμαι για παράδειγμα, όταν ήρθε να μας επισκεφτεί μια φίλη μου στο σπίτι, ο γιος μου (ήταν μικρότερος βέβαια από τη κόρη σου, γύρω στο χρόνο), ενώ ήταν μια χαρά μαζί στο κρεβάτι που του μιλούσε και έπαιζε μαζί του, μόλις ανασηκώθηκε λίγο, αυτός τρόμαξε (είναι και ψηλή η φίλη μου και του ήρθε απότομο) και για λίγη ώρα δεν την πλησίαζε! Τα μικρά παιδάκια μπορεί να τρομάξουν από πράγματα που μερικές φορές σε μας περνάνε απαρατήρητα!