Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΟΣ! Έκοψε τη γλώσσα του...τί κάνουμε τώρα;

Recommended Posts

Ο μεγάλος μου γιος, 3 ετών ήρθε από τον παιδικό με κομένη γλώσσα.

Πήγε ο άνδρας μου να τον πάρει κι εκείνη τη στιγμή είχε ανέβει σε μια καρέκλα, έπεσε και δάγκωσε τη γλώσσα του πολύ δυνατά.

Αποτέλεσμα ήταν να κάνει μια απίστευτη τρύπα στο κέντρο της γλώσσας. Μπορεί και να είναι και διαμπερής, δεν με αφήνει να τη δω πολύ καλά.

Είχε πολύ αίμα, του έδωσα και έφαγε μια γρανίτα. Δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλά του κόπηκε το αίμα. Τώρα μια ώρα μετά έφαγε, δεν δείχνει να πονάει, δεν έχει αίμα αλλά η τρύπα τρύπα.

Η παιδίατρος δεν ήξερε τί να κάνω. Ρώτησε έναν χειρούργο και είπε ότι συνήθως την αφήνουν έτσι λόγω του ότι το σάλιο είναι αντισηπτικό.

Μήπως έχει τύχει σε κάποιον.

Να τον πάω στο νοσοκομείο ή να τον αφήσω έτσι;

Προσπαθώ να τη γλυτώσει ο καημενούλης το ράψιμο...

Διαφημίσεις

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

δε νομιζω ότι ράβεται η γλώσσα, θα θρέψει μόνη της

το ειχε παθει ενας ξαδελφος μου, οταν ημασταν μικρά και παιζαμε, θυμαμαι ποοολύ αιμα

αλλά μου αρέσει ο παιδίατρός σας! άκου δεν ξερει τι να κανεις! το άλλο με τον τοτό το ξέρει? να τον ρωτήσεις... !

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Αρχικά μου είπε να τον πάω στο νοσοκομείο αλλά με είδε που στεναχωρήθηκα και είπε κάτσε να ρωτήσω και χειρούργο. Είναι επιμελήτρια στο Παίδων.

ΜΑκάρι να θρέψει....ράματα γενικότερα δεν τα μπορώ πόσο μάλλον στη γλώσσα.

Τί να πω κακιά στιγμή ρε γαμώτο.

Πήγε ο άνδρας μου να τον πάρει κι εκείνη τη στιγμή είχε ανέβει σε μια καρέκλα, έπεσε και δάγκωσε τη γλώσσα του πολύ δυνατά.

Αποτέλεσμα ήταν να κάνει μια απίστευτη τρύπα στο κέντρο της γλώσσας. Μπορεί και να είναι και διαμπερής, δεν με αφήνει να τη δω πολύ καλά.

Είχε πολύ αίμα, του έδωσα και έφαγε μια γρανίτα. Δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλά του κόπηκε το αίμα. Τώρα μια ώρα μετά έφαγε, δεν δείχνει να πονάει, δεν έχει αίμα αλλά η τρύπα τρύπα.

Η παιδίατρος δεν ήξερε τί να κάνω. Ρώτησε έναν χειρούργο και είπε ότι συνήθως την αφήνουν έτσι λόγω του ότι το σάλιο είναι αντισηπτικό.

Kαλε πηγαινε το παιδι στο Παιδων και αλλαξε επειγοντως παιδιατρο!

Αρχικά μου είπε να τον πάω στο νοσοκομείο αλλά με είδε που στεναχωρήθηκα και είπε κάτσε να ρωτήσω και χειρούργο. Είναι επιμελήτρια στο Παίδων.

ΜΑκάρι να θρέψει....ράματα γενικότερα δεν τα μπορώ πόσο μάλλον στη γλώσσα.

Τί να πω κακιά στιγμή ρε γαμώτο.[/QUOT

οι τιτλοι μας μαραναν..

Διαφημίσεις

Λες Σωτηρία; Αφού ρώτησε χειρούργο μέσα στο Παίδων εκείνη τη στιγμή.

Δηλ. αν πηγαίναμε εκείνος θα τον έβλεπε ούτως ή άλλως.

Τώρα ο μικρός κοιμάται.

Αφήστε, μην με κράξετε αλλά έχω και πρόβλημα πού να αφήσω και τα δίδυμα.

Με 3 μικρά στο Παίδων δεν λέει.

Γι'αυτό άνοιξα το θέμα. Διαφορετικά θα τον είχα πάει ήδη.

Λες Σωτηρία; Αφού ρώτησε χειρούργο μέσα στο Παίδων εκείνη τη στιγμή.

Δηλ. αν πηγαίναμε εκείνος θα τον έβλεπε ούτως ή άλλως.

Τώρα ο μικρός κοιμάται.

Αφήστε, μην με κράξετε αλλά έχω και πρόβλημα πού να αφήσω και τα δίδυμα.

Με 3 μικρά στο Παίδων δεν λέει.

Γι'αυτό άνοιξα το θέμα. Διαφορετικά θα τον είχα πάει ήδη.

Σε καταλαβαινω ψυχη μου αλλα εγω θα ηρεμουσα μονο αν πηγαινα η ιδια στο Παιδων και μιλαγα με εναν γιατρο. Αν μπορουσε ο αντρας σου να πηγαινε με τον μικρο και εσυ να καθοσουν με τα μωρα?

Γνωρίσω από τον πατέρα μου που είναι οδοντίατρος, ότι το στόμα έχει τα περισσότερα μικρόβια από όλο το σώμα. Επίσης, η υγρασία που υπάρχει μέσα στο στόμα ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων.(Το έλεγε με αφορμή μια φίλη μου που έβαλε σκουλαρίκι στο χείλος της)

Στη θέση σου, θα πήγαινα το παιδί τουλάχιστον να το δει ένας (παιδο)οδοντίατρος και θα άκουγα τη δική του γνώμη.

Ό,τι και αν αποφασίσεις πάντως, σίγουρα χρειάζεται κάποια απολύμανση της περιοχής με κάποιο αντιδηπτικό διάλυμμα.

Ο άνδρας μου έφυγε για τη δουλειά.

Αφήστε σας λέω πρόβλημα με 3 παιδιά. Πού να τα αφήσεις...

Ρε γαμωτο τι προβλημα και αυτο τωρα..... τι αλλο θα μπορουσες να κανεις...? ξερω εγω αν πηγαινες σε κανεναν αλλο παιδιατρο τουλαχιστον να επαιρνες και μια δευτερη γνωμη. Δεν θελω σε καμια περιπτωση να σε τρομαξω μπορει και να να μην ειναι τιποτα αλλα ξερω και εγω.... :confused::confused:

Διαφημίσεις

Οδοντίατρο ε;

Θα πάρω το δικό μου να τον ρωτήσω.

Άστα Σωτηρία μεγάλο πρόβλημα.

ΚΑι πώς γίνονται ράματα στη γλώσσα; Είναι και προς τα πίσω το κόψιμο.

Θα κρατήσει τη γλώσσα έξω...δεν υπάρχει περίπτωση.

Μάλλον θα πρέπει να τον ναρκώσουν κιόλας...

ΚΑι το πρωί να φανταστείτε πάλι στο νοσοκομείο είμασταν με τον έναν δίδυμο.

Το έχει η μέρα τί να πω;;:(

πω πω αγχωθηκα και εγω τωρα ...το παιδι πως ειναι τωρα ποναει σου παραπονιεται?

Τώρα κοιμάται.

Έφαγε όλη τη γρανίτα και πάγωσε η γλώσσα. Σταμάτησε και το αίμα.

Ο χειρούργος είπε ότι ήταν έξυπνη ιδέα αυτό...

Διαφημίσεις

Και για να μην ανοίξω και νέο θέμα.

Ο ένας δίδυμος το πρωί έκανε ένα καρούμπαλο όσο το μισό του μέτωπο.

Πήγαμε στο νοσοκομείο, κάναμε ακτινογραφία και τώρα τον παρακολουθούμε.

Κι εκεί πού τον παρηγορούσε ο γιατρός, του λέει χτύπησες το κεφαλάκι σου; Δείχνει το μέτωπο του, λέει εγιό εγιό μπουμ και κάνει μία γυρίζει στον τοίχο να κάνει αναπαράσταση και κοπανάει πάλι μία...ακόμα πιο τεράστιο το καρούμπαλο και μαύρο.

Μου είπαν να τον παρακολουθώ 2 24ωρα.

Αχ θα τρελαθώ σήμερα....

Και για να μην ανοίξω και νέο θέμα.

Ο ένας δίδυμος το πρωί έκανε ένα καρούμπαλο όσο το μισό του μέτωπο.

Πήγαμε στο νοσοκομείο, κάναμε ακτινογραφία και τώρα τον παρακολουθούμε.

Κι εκεί πού τον παρηγορούσε ο γιατρός, του λέει χτύπησες το κεφαλάκι σου; Δείχνει το μέτωπο του, λέει εγιό εγιό μπουμ και κάνει μία γυρίζει στον τοίχο να κάνει αναπαράσταση και κοπανάει πάλι μία...ακόμα πιο τεράστιο το καρούμπαλο και μαύρο.

Μου είπαν να τον παρακολουθώ 2 24ωρα.

Αχ θα τρελαθώ σήμερα....

:-) αχουτο μωρε....ελα ενταξει ολα καλα θα πανε. Παντως μπραβο σου εγω δεν θα το σκεφτομουν αυτο με την γρανιτα. Αλλα για να κοιμαται το παιδι σημαινει οτι δεν ειναι και κατι σοβαρο διαφοετικα θα σπαραζεσαι. Ειναι περισσοτερο η περιγραφη που σε κανει να τρομαζεις παρα το γεγονος σαν γεγονος. Ελα μην στενοχωριεσαι σε αγχωσα και εγω περισσοτερο μου φαινεται.

φροσω μου δεν ξερω καθολου τι γινεται με τη γλωσσιτσα του!ηθελα μονο να σου πω μακαρι να ειναι περαστικο κ να μην χρειαστει καμια ταλαιπωρια!!κ περαστικα κ στον διδυμουλη με το καρουμπαλο!ειναι κατι μερες...ολο αναποδιες....:-(

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Πιο πολύ Σωτηρία μου από ότι είμαι ήδη δεν γίνεται...

Ξέρει κανείς πώς γίνονται τα ράματα στη γλώσσα;

Με νάρκωση; Έτσι; Πώς θα κρατήσει αν χρειαστούν ο μικρός τη γλώσσα έξω.

Εδώ εγώ και δεν θα την κρατούσα με τίποτα.

Παρακαλώ γνωρίζει κανείς;

φροσω μου δεν ξερω καθολου τι γινεται με τη γλωσσιτσα του!ηθελα μονο να σου πω μακαρι να ειναι περαστικο κ να μην χρειαστει καμια ταλαιπωρια!!κ περαστικα κ στον διδυμουλη με το καρουμπαλο!ειναι κατι μερες...ολο αναποδιες....:-(

Σε ευχαριστώ :).

μου εχει τυχει ακριβως το ιδιο.

καθομουν πισω σε ταξι, τρακαρε γερα κ εσκασα πανω στο καθισμα με το στομα κ εσκισα πολυ καλα την γλωσσα μου με τα δοντια.

με πηγαν στον ευαγγελισμο. μια μασκα στο προσωπο με τρυπα στο στομα, κ μου κανανε ραμματα στη γλωσσα. απλα δυσκολευομουν λιγο στην ομιλια κ στην καταποση-μασηση τροφης. ηταν ενοχλιτικες οι ''κλωστες''. κ απορροφηθηκαν μονα τους.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

μου εχει τυχει ακριβως το ιδιο.

καθομουν πισω σε ταξι, τρακαρε γερα κ εσκασα πανω στο καθισμα με το στομα κ εσκισα πολυ καλα την γλωσσα μου με τα δοντια.

με πηγαν στον ευαγγελισμο. μια μασκα στο προσωπο με τρυπα στο στομα, κ μου κανανε ραμματα στη γλωσσα. απλα δυσκολευομουν λιγο στην ομιλια κ στην καταποση-μασηση τροφης. ηταν ενοχλιτικες οι ''κλωστες''. κ απορροφηθηκαν μονα τους.

Ωχ οπότε μάλλον δεν τη γλυτώνει...

Αλλά θα τον πάω το βράδυ δεν γίνεται πιο νωρίς.

Πώς ακριβώς σου έβαλαν μάσκα δεν κατάλαβα.

δεν με ναρκωσαν εμενα, κραταγε ενας με λαβιδα τη γλωσσα εξω, γιατι ασυναισθητα την τραβαγα μεσα κ μου βαλαν κ αυτο το μαραφετι που μας βαζει ο οδοντιατρος για τα σαλια, αφουυυυυ ψαξαν κ το βρηκαν, γιατι το αιμα ηταν αφθονο.

γνωμη μου, να πας το παιδι σε νοσοκομειο.

πανω στο προσωπο η μασκα. υφασματινη ηταν. καναν τρυπα οι ιδιοι στο στομα.