Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

άντληση με νοσοκομειακο θήλαστρο ameda(30 ml το 3ωρο)

Recommended Posts

Oπως εχω γραψει κ σε αλλο post γεννησα στις 32 εβδομαδες ενα αγορακι 2 κιλων. Βρισκεται σε θερμοκοιτιδα κ εγω προσπαθω να βγαζω το γαλα μου με θηλαστρο ομως η ποσοτητα ειναι απογοητευτικη.Βγαζω 30 ml το 3ωρο. Τι μπορω να κανω για να αυξηθει?Το θιηλστρο που χρησιμοποιω ειναι το νοσοκομειακο της ameda. Τι δεν κανω σωστα?Χρειαζεται να παρω κατι για να αυξησω την παραγωγη?

Διαφημίσεις

Γεια σου κορίτσι, θέλω από χθες να σου γράψω, αλλά δεν προλάβαινα κάτι τύχαινε συνέχεια. Να σου ζήσει το μικρούλι σου. Είδα ότι έχετε ένα θεματάκι με ταχύπνοιες αλλά είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα το αφήσετε πίσω σας. Μπορείς να πάρεις πληροφορίες για το πρωτόκολλο αντλήσεων εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853.

Περιληπτικά:

Αντλείς κάθε 1 1/2- 2 ώρες με νοσοκομειακό θήλαστρο (προγραμματίζεις δηλ 8-10 αντλήσεις την ημέρα οπότε και να χάσεις μία δεν τρέχει και τίποτα) και οποσδήποτε μία άντληση τη νύχτα. Υπολογίζεις γύρω στα δεκαπέντε λεπτά άντληση.

Φρόντισε να μη σε πονάει το θήλαστρο να ανέχεσαι καλά την έντασή του

Καλύτερα το θήλαστρο να είναι διπλής άντλησης ώστε και να κερδίζεις χρόνο, αλλά και να δίνεις μεγαλύτερο ερέθισμα στο στήθος σου.(Εγώ είχα μονό θήλαστρο και έκανα συχνές εναλλαγές και κάααααπως βοηθούσε). Επίσης συνέχισε να αντλεις ένα δυο λεπτά ακόμη κι αν δε βγάζεις τίποτα, για να δώσεις το μήνυμα ότι χρειάζεται κι άλλο γάλα.

Τρως κοιμάσαι ενυδατώνεσαι (πίνεις νεράκι δηλαδή δε μιλάω για κρέμες ομορφιάς) και φροντίζεις πολύ πολύ τον εαυτό σου και φυσικά επιμένεις να βάλεις το μωρό στο στήθος με την πρώτη ευκαιρία που θα σου το επιτρέψουν.

Πάρε τα βιβλία της Πατσούρου "Θηλασμός μια υπέροχη σχέση" Είναι δύο μικρά σχετικά και κοστίζουν νομίζω γύρω στα πενήντα ευρώ σύνολο. Εμένα με βοήθησαν πολύ.

Όταν αντλείς να σκέφτεσαι τις αγκαλιές που θα κάνεις στο μωράκι σου, τη μουρίτσα του, τα πατουσάκια του και πόσο πολύ το αγαπάς......

Άντε και σύντομα στο σπιτάκι σας με την ησυχία σας. (Μην αρκεστείς σε αυτά που σου γράφω διάβασε αυτά που έγραψε η Αγλαϊα στο σύνδεσμο που σου έβαλα στην αρχή είναι πολύ σημαντικά).

Oπως εχω γραψει κ σε αλλο post γεννησα στις 32 εβδομαδες ενα αγορακι 2 κιλων. Βρισκεται σε θερμοκοιτιδα κ εγω προσπαθω να βγαζω το γαλα μου με θηλαστρο ομως η ποσοτητα ειναι απογοητευτικη.Βγαζω 30 ml το 3ωρο. Τι μπορω να κανω για να αυξηθει?Το θιηλστρο που χρησιμοποιω ειναι το νοσοκομειακο της ameda. Τι δεν κανω σωστα?Χρειαζεται να παρω κατι για να αυξησω την παραγωγη?

Γνωρίζεις πώς να ρυθμίζεις την ένταση και τη συχνότητα σε αυτό το θήλαστρο;

έχει δύο κουμπιά που περιστρέφονται

Για τα υπόλοιπα, διάβασε το λινκ και αν έχεις απορίες τα ξαναλέμε.

Καλημέρα,

Πολυ καλές πληροφορίες είχα βρει στο site του κατασκευαστή:

http://www.ameda.com/ready_set_pump_list

Εκεί έχει και το: How can I pump more milk που λέει για το πως να ρυθμίσεις τους δυο σιακοπτες.

Κα. Αγλαια, έχω το ίδιο θυλαστρο και νομίζω πως δεν τα καταφερνω. Βάζω την ένταση στο μεγαλύτερο δυνατό, ανεκτό, για το στήθος μου και τους κύκλους στο μεγιστοστην αρχή. Θηλαζω αποκλειστικά 3 και κατιμηνες και δεν έχω καταφέρει να βγάλω πάνω απο 80ml. Κ

Στο site του κατασκευαστη είδα για το μέγεθος της χωανης. Εμένα πέρα απο τη θηλη, ρουφαει και μέρος απο τη θηλεα αλω. Να πάρω μικρότερη;

Μήπως δεν ρύθμιση τους διακόπτες καλα; Της medela πως είναι η συχνότητα που είναι προκαθορισμένα. Έχω γνωστές που τα καταφέρνουν πολυ καλα με τα θηλαστρα εκείνα.

Διαφημίσεις

έχω το ίδιο θυλαστρο και νομίζω πως δεν τα καταφερνω. Βάζω την ένταση στο μεγαλύτερο δυνατό, ανεκτό, για το στήθος μου και τους κύκλους στο μεγιστο στην αρχή.

Θα πρέπει να βρεις τους ιδανικούς κύκλους για σένα. Μπορεί να μην είναι στο μέγιστο αλλά κάπου ενδιάμεσα.

Θηλαζω αποκλειστικά 3 και κατιμηνες και δεν έχω καταφέρει να βγάλω πάνω απο 80ml. Κ
Η ποσότητα είναι μέτρια, δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή για να καλύψει τις ανάγκες. Βέβαια αναγκάζεσαι να κάνεις περισσότερες αντλήσεις, αλλά τουλάχιστον έχεις λύση.

Στο site του κατασκευαστη είδα για το μέγεθος της χωανης. Εμένα πέρα απο τη θηλη, ρουφαει και μέρος απο τη θηλεα αλω. Να πάρω μικρότερη;

Υπάρχει μικρότερη;

Μέχρι πριν 1-2 χρόνια, υπήρχε ένα μέγεθος μόνο.

Της medela πως είναι η συχνότητα που είναι προκαθορισμένα. Έχω γνωστές που τα καταφέρνουν πολυ καλα με τα θηλαστρα εκείνα.
Στο symphony υπάρχει συγκεκριμένη αναλογία έντασης συχνότητας. Όσο αυξάνει η ένταση, η συχνότητα μειώνεται αυτόματα, οπότε είναι πιο απλό στη χρήση.

Καλύπτει μεγαλύτερο ποσοστό μητέρων γιατί είναι δύο φάσεων. Στην πρώτη φάση γίνονται 120 θηλαστικές κινήσεις το λεπτό με πολύ μικρή ένταση (ρυθμίζεται αυτόματα) για να διεγερθεί το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος και μετά ξεκινά η κανονική άντληση.

Ναι εψουν διαφορα μεγεθη. Στο site του Ελληνα αντιπροσώπου στη Θεσσαλονίκη έχει ένα extra μέγεθος. Μάλλον θα πάω να το αγοράσω. Σαν να έχει μικρύνει η θηλη μου, σε σχέση με τους πρώτους μήνες. Μπορει να είναι και ιδέα μου.

Ευχαριστώ παρα πολυ για τις πληροφορίες. θα δοκιμάσω και εγώ την ίδια περίπου συχνότητα με αυτή της medela.

Ευχαριστώ!