Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ο γιός μου είναι 3 χρονών και 10 μηνών και τον πάμε εδώ και ένα χρόνο σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό όπου ο λογοθεραπευτής μετά απο ένα τεστ που έκαναν σε όλα τα παιδάκια έκρινε ότι έχει αρθρωτικές δυσκολίες και ότι συστήνεται λογοθεραπεία.

Η ομιλία του απο τότε που πήγε παιδικό σταθμό έφτιαξε ... π.χ. το σ δεν το έλεγε καθόλου τώρα έχει ξεκινήσει να το λέει αλλά ποιο ψευδά ..

Δεν μπορεί να πει το ρ, μπερδεύει το β με το δ, το φ με το θ και γενικά λέξεις που έχουν αυτά τα γράμματα και φθόγγους αυτών τις μπερδεύει αλλά αν "επιμείνεις" μπορεί και τις προφέρει με κάποια μικρή δυσκολία.

Ο υπεύθυνος του τεστ μου είπε ότι για κάθε σύμφωνο και τους φθόγγους χρειάζεται 3 μήνες και για τον κάθε μήνα 330 ευρώ!!!!!!!

Δεν είναι ζήτημα τα λεφτά αν χρειαστεί να γίνει .... αλλά δεν παύει να είναι ένα αρκετά μεγάλο ποσό.

Την Τρίτη που θα μας έρθει έχω κλείσει ραντεβού με τον λογοθεραπευτή για να μας πει ακριβώς που υπάρχει το πρόβλημα!

Επειδή είμαι πελαγωμένη θα ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων αν κάποια/ος μου έλεγε την γνώμη του ως ειδικός ή ως γονιός με το ίδιο θέμα....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Η τρυφερότητα είναι πιο δυνατή απο την σκληρότητα ... το νερό είναι πιο δυνατό απο την πέτρα ... η αγάπη είναι πιο δυνατή απο την βία!

===============================

75249b2d34.png

Διαφημίσεις

εμεις δεν εχουμε αντιμετωπησει τετοιο προβλημα ...η μικρη ειναι μικρη ...αλλα οσον αφορα το οικονομικο μηπως θα μπορουσε να απευθυνθεις στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΚΗ΅ΥΓΕΙΑ΅ΤΟΥ ΙΚΑ που ειναι στο κεντρο αν εχεις ικα βεβαια κι αν εισαι αθηνα....

αν σε ενδιαφερει να μου το πεις να σου στειλω τα τηλεφωνα και τις διευθυνσεις....

με εκτιμηση

aria146

Σε ευχαριστώ πολύ! Στην Αθήνα μένω και πιστεύω πως αν τελικά αποφασίσουμε θα μου ήταν χρήσιμο αυτό το τηλέφωνο και η διεύθυνση.

Η τρυφερότητα είναι πιο δυνατή απο την σκληρότητα ... το νερό είναι πιο δυνατό απο την πέτρα ... η αγάπη είναι πιο δυνατή απο την βία!

75249b2d34.png

Καλημερα,

Μηπως να επαιρνες την γνωμη και ενος αλλου γιατρού?

Δεν μπορω να σου πω αποψη για το αν πρεπει η οχι να λεει ολα αυτα (πχ εμενα ειναι 4 και δεν λεει το ρ καθαρα αλλα μας ειπαν ειναι φυσιολογικο).

Ισως να ειδε κατι στο συνολο δεν ξερω .

Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι θα επαιρνα και την γνωμη ενος αλλου γιατρου.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι ότι ραντεβού έχω κλείσει σε άλλο κέντρο και όχι σε αυτό που έκαναν το τεστ.

Αλλά έχω την εντύπωση ότι όλα τα ίδια θα πουν. Πάντως για το ρ μου είπαν και εμένα ότι δεν τους προβληματίζει τόσο όσο π.χ. το σ και οι φθόγγοι του κ.λ.π.

Βέβαια μου είπαν επίσης ότι και έτσι να το αφήσουμε θα φτιάξει η ομιλία του αλλά ωστόσο επειδή το δημοτικό έχει δυσκολέψει κτλ κτλ, μπορεί να μείνει πίσω, μπορεί να μην εκφράζετε σωστά, να ντρέπετε, να το κοροιδεύουν κτλ.

75249b2d34.png

και εμένα η μικρή πολλές λέξεις τις προφέρει .....θα έλεγα ναζιάρικα πχ λέει κουνιζικά και όχι κουζινικά, λέει αφλα και όχι άλφα.. και άλλες τέτοιου είδους, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν ανησυχώ ιδιαίτερα γιατί πιστεύω ότι το κάθε παιδάκι είναι τελείως ξεχωριστό.. Εν ταξει δεν λέω να πάει πρώτη Δημοτικού και να μην μιλάει ακόμη αλλά.......

Αλλά λέω μήπως είναι και λίγο υπερβολικός ο Λογοθεραπευτής...

Και αν είναι έτσι κοριτσάκι μου, δεν πας στο Παίδων που έχουν και εκεί τμήματα τέτοιου είδους??? Υπάρχει τμήμα παιδιατρικής Ανάπτυξης στο Αγλαία Κυριακού.. (νομίζω έτσι το λένε) Εγώ τουλάχιστον τους έχω περισσότερη εμπιστοσύνη σε τέτοια λεπτά θέματα :wink::wink:

Κάποιος ειδικός στο forum να μας πει κάτι παραπάνω?? εμείς απλές μαμάδες είμαστε που μιλάμε εμπειρικά και μόνο :D:D

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Αυτό για το Παίδων είναι πραγματική βοήθεια! Αρχίζω να ξε-αγχώνομαι σας ευχαριστώ όλους!

75249b2d34.png

ΤΕΛΟς ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΑΙΔΙ...

ενα συγγενικο μου προσωπο εχει αρκετα ασχημη σχεση με την συντροφο του με τσακομους κλπ κλπ αλλα και ασχημη συμπεριφορα απεναντι στο παιδι ( βια λεκτικη και σωματικη και παντα βεβαια κρυφα) οταν σε καποιον ελενχο τους μιλησαν για λογοθεραπεια γιατι το παιδι αντιμετοπιζε προβληματα πηγαν....το θεμα ειναι οτι παιδι εξακολουθει και πηγαινει στον λογοθεραπευτη (450 περιπου το μηνα δηνουν αν δεν κανω λαθος) αλλα δεν εχει υπαρξει καμια ουσιαστικη- συμαντικη βελτιωση γιατι αυτοι οι ιδιοι δεν εχουν αλλαξει συμπεριφορα ουτε μεταξυ τους ουτε στο παιδι τους....ΔΕΝ ΣΥΓΓΡΗΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ απλα καταθετω την εξης αποψη...οταν ενα παιδι πχ αντιμετωπιζει προβληματα ομιλιας πολυ συμαντικος κατ εμε που δεν ειμαι ειδικος , παραγωντας ειναι η συμπεριφορες...πχ αν μιλας μωρουδιακα συνεχως σε ενα παιδι θα εχει προβλημα στην αναπτυξη της ομιλιας του, αν πχ υπαρχουν αλλοι παραγοντας σαν αυτους που προανεφερα το παιδι θα αντιμετοπήσει προβληματα στον τροπο που εκφραζεται , σε αρχικο σταδιο, κι αυτο ειναι η ομιλια....για αρχη παντα...

με ολα αυτα θελω να πω οτι εγω σαν aria146 ερευνώ παντα ολους τους εξωτερικους και εσωτερικους παραγωντες που οδηγουν σε αναπτυξια προβληματα πριν βγαλω ενα πορισμα...

ειναι πολυ ευκολο να πουμε α! υπαρχει προβλημα ...αλλα μονο αν βρουμε την αιτια τοτε θα βρουμε και την λυση.....

ΠΑΝΤΑ Η ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ

σου ευχομαι να μην ειναι τιποτα και συντομα να εισαστε ολη η οικογενεια αναλαφροι και να χεραιστε τις ημερες σας ολοι μαζι...

με εκτιμιση

aria146

ειμαι της αποψης οτι ειναι πολυ μικρη η μικρη για να αρχισει λογοθεραπεια.

Συνηθως αφηνουν τα παιδια να κλεισουν τα 4 τουλαχιστον και μετα το ψαχνουν

εμενα η μικρη(θα κλεισει τα 6 τον Αυγουστο)το φθινοπωρο την πηγα γιατι δεν λεει καθαρα το ρ και το σ.

Πολυ συνηθισμενο προβλημα....αλλα δεν με αγχωνει γιατι οταν της το λεω το λεει σωστα αλλα οταν μιλαει το ξεχναει....θα ερθει η ωρα της νομιζω...

Γνωμη μου ειναι να μην αγχωθεις,να περιμενεις να κλεισει τουλαχιστον τα 4 και να πας ή στο Παιδων ή στο Αττικο(εγω εκει πηγα) να το δει αναπτυξιολογος ωστε με το ταμειο να σου τα δικαιολογισει αν οχι ολα τα λεφτα σιγουρα τα περισσοτερα.

Τωρα ειδα οτι εχεις αγορι,sorry!!

τα ιδια ισχυουν βεβαια.....

Διαφημίσεις

Εμείς πήγαμε στο παίδων, μας είδε η αναπτυξιολόγος και μας σύστησε λογοθεραπείες.

Να ξέρεις όμως ότι το Ρ είναι η τελευταία τους "κατάκτηση" και στα περισσότερα παιδιά συμβαίνει να το λένε καθαρά στο νήπιο δλδ γύρω στα 5,5. Και γενικά οι λογοθεραπευτές συστήνουν να περιμένουμε μέχρι το παιδί να πάει στο νήπιο και τότε ΑΝ χρειαστεί κάνουμε λογοθεραπείες. Το δικό σου είναι πολύ μικρό πιστεύω. Αδικα ανησυχείς, αλλά αν θέλεις μια γνώμη πιο υπεύθυνη, πήγαινέ το στο Παίδων(στο Αγλαϊα Κυριακού είχαμε παει εμείς) να σου πούν κι εκεί τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Aria46 αυτό που μου λες είναι το μόνο σίγουρο... δυστυχώς εμείς οι γονείς κάνουμε λάθη και αυτά έχουν αντίκτυπο στα παιδάκια μας!

75249b2d34.png

aria συμφωνώ με αυτό και εγώ...και εμείς πολλές φορές για να "πειράξουμε" την μικρή της λέμε για πχ "Ράνια πες κουζινικά" και αυτή λέει "κουνιζικά" και γελάμε όλοι μαζί.. :oops: προς Θεού δεν την κοροιδεύουμε.... απλά είναι πολύ γλυκούλα και ναζιάρα όταν λέει έτσι τις λέξεις που μας τρελαίνει οικογενειακώς :shock:

αλλά μάλλον κακό της κάνουμε τελικά :?:?:?

aria συμφωνώ με αυτό και εγώ...και εμείς πολλές φορές για να "πειράξουμε" την μικρή της λέμε για πχ "Ράνια πες κουζινικά" και αυτή λέει "κουνιζικά" και γελάμε όλοι μαζί.. :oops: προς Θεού δεν την κοροιδεύουμε.... απλά είναι πολύ γλυκούλα και ναζιάρα όταν λέει έτσι τις λέξεις που μας τρελαίνει οικογενειακώς :shock:

αλλά μάλλον κακό της κάνουμε τελικά :?:?:?

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

οι μεγαλητερες σφαγες των αιωνων γιναν στο ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ....

και βεβαια ειναι γλυκουλα οταν το λεει...λαμπουμε οι γονεις απο χαρα παρατηροντας τηνπροσπαθεια και χαμογαλε απο ευτυχια αφου ειμαστε παροντες στις πρωτες προσπαθειες....η ιστορρια καταγραφετε τωρα μπροστα στα ματια μας.....ποσο γλυκο και τρυφερο ειναι αυτο....

απλα σε ολα υπαρχουν ορια...αντι να χαμηλωσουμε το κεφαλι και να πουμε το παιδι μου εχει προβλημα μπορουμε να κανουμε το αλλο ΅χμ!!!! τι εχει γηνει εδω...α ...μαλιστα καταλαβα εχω ευθυνη κι εγω...ωραια!!! τωρα πως μπορω να βοηθησω ? μαλιστα ...με το να αλλαξω τον τροπο που της - του συμπεριφερομαι ...οκ κι ετσι γινεται η αρχη...Η ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ....

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ....

σας φιλω

Διαφημίσεις

• 2 years later...

Τελικά πως πήγαν τα παιδιά σας;

Η λογοθεραπεία χρειάζεται και είναι πολύ καλύτερα να γίνεται σε πρώιμη ηλικία...

Με παραξένεψε το γεγονός ότι λογοθεραπευτής είπε 3 μήνες για τον κάθε φθόγγο...

Μάλλον δεν θα άκουσε ποτέ για τη δεοντολογία επαγγέλματος !

Και εμένα υπερβολικό μου φαίνεται για 3 μήνες η κάθε περίπτωση. Προσοχή όσον αφορά την αγάπη για το παιδί μας υπάρχει η χειρότερη εκμεττάλευση...

Αύριο πάω στο Αγλαία Κυριακού για να δει ειδικός ιατρός τον 46 μηνών γιο μου, που δεν λέει κάποια σύμφωνα. Θα σας ενημερώσω.

Λοιπόν ο μικρός εξετάστηκε από αναπτυξιολόγο και τον βρήκε καλό, αλλά για να μην το αφήσουμε το θέμα και επειδή μόνο καλό θα του κάνει μας έδωσε 6 μήνες λογοθεραπεία και μας συνέστησε για την καλύτερη εξέλιξη του και βοήθεια μελλοντικά στο σχολείο να ασχολείται μαζί μας με ζωγραφιές σχημάτων κλπ. Επίσης συνέστησε να τον ανεξαρτητοποιήσουμε και να αυτοεξυπηρετείται.

Τέλος καλό όλα καλά. Και το λέω αυτό δυστυχώς γιατί μέσα στο forum σε απλές αναζητήσεις μου για απλά θέματα λογοθεραπείας ή άρθρωσης υπάρχουν συζητήσεις για απόσπαση προσοχής, δυσλεξία ή ακόμα και αυτισμό (!) με αποτέλεσμα για ένα διάστημα να μου έχει δημιουργηθεί τεράστιο άγχος... γι' αυτό τον λόγο θέλω να ευχαριστήσω όλες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες που έχουν γράψει τόσα πολλά εδώ για να βοηθάνε ο ένας τον άλλον όσο μπορεί, αλλά πολλές φορές όσο καλή κρίση και να έχεις, αγχώνεσαι. Επομένως δεν θα μπορώ να συμμετέχω πλέον στο φόρουμ για την καλή δική μου ψυχική υγεία.

Σας ευχαριστώ,

ο μπαμπάς δύο μωρών !