Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αδεια εγκυμοσυνης αναρωτικη ΙΚΑ (και αντιδραση εργοδοτη)

Recommended Posts

Καλησπερα σας!

Εχω ενα θεματακι να ρωτησω...

Πηρα αδεια α;πο το ικα 15 μερες απο 13-01 εως 28-01 και αφου ετελειωσε οιγατρος του ικα μου εγραψε αλλο ενα μηνα..πηγα στο ικα κ μου εδωσαν χαρτι για επιτροπη στις 07/02./ Η επιτροπή ειχε απεργεια την δετυερα κ μου μετακινησαν το ραντεβου στις 21/02..

Ο εργοδοτης μου φωναζει οτι πρέπει να παω στη δουλεια μεχρι να παρω αδεια..απο την αλλη το ΙΚΑ μου ειπε οτι ειμαι καλυμενη... εγω φοβμαια απιστευτα δεδομενου οτι ο εργοδοτης θελει να με διωξει κ παταει πανω σταπαντα... ο εργοδοτης πηγε λεει στην εποθεωρηση κ του ειπανε οτι ειμαι αδικιολογητως απουσα!!!

Θα παω αυριο στο ικα να ξαναρωτησω αλλα φοβαμαι...σιγουρα καποια απο εσας θα εχει αντιστιχη εμπέιρια... τι πρέπει να κάνω? Η επιτροπη αν περασω κ μου δωσει αδεια θα μου την γραψει απο τη μερα που τελειωσε η αδεια η απο μετα?

Τα πιό ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις...

Διαφημίσεις

η επιτροπη θα σου παει συνεχοιμενη την αδεια!ο εργοδοτης δεν μπορει να σου κανει τιποτα!το οτι πηγε στην επιθεωρηση και του ειπαν αδικ απων πρεπει να ειναι μουφα!μην φοβασαι τιποτα η εγκυμοσυνη σε καλυπτει και μην πας στην δουλεια σου κ α θ ο λ ο υ!!!2 παιδια εχω και τους αφησα να κουρευονται!αντε πια να μας βγαζουν το λαδι θελουν!!!!

Ναι κι αν η επιτροπη δεν μου γραψει τελικα την αδεια τοτε τι γινετε?? κ στο ικα δε μου τα ειπαν αναλυτικα ως συνηθως!!! εχω πανικοβληθει λιγογιατι φοβαμαι μη με διωξει!!

σαν μανουλα , ξερεις ποσες μερες μπορω να λειπω αδικιολογητη\?

Τα πιό ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις...

δεν μπορεί να σε διωξει. Η επιτροπή θα σου γραψει συνεχόμενη αδεια ΄ΣΙΓΟΥΡΑ,ποτε κανενας δεν διακυνδινεύει μια εγκυμοσύνη.Ο εργοδότης μπορεί να απολύσει μετα απο 3 ημερες αδικαιολόγητης απουσίας αλλαΌΧΙ στην περίπτωση εγκυμοσύνης.Στα λεει για αν σε τρομάξει,δεν πας πουθενα το πιο σημαντικο είναι το παιδάκι σου...

YiMXp3.png

Διαφημίσεις

κοπελα μου και εμενα ο αντρας μου πηγε και δεν πηρε την αδεια λογω απεργιας.

καλυτερα να πας στο ικα και να παρεις ενα αντιγραφο της αδειας που σου εγραψε ο γιατρος.

μην φοβασαι για την δουλεια σου δεν θα σου κανει τιποτα.

κανονικη αδεια δεν εχεις να την παρεις για να το βουλωσει ο εργοδοτης;;

668bab1939.png

Το θέμα είναι και άλλο όμως...

Όσο έχουμε την άδεια από το ΙΚΑ ο εργοδότης δεν κολλάει ένσημα αλλά το ΙΚΑ. Τώρα όλο αυτό το διάστημα μέχρι να γραφτεί η άδεια τι γίνεται;;;

• 1 month later...

η επιτροπη θα σου γραψει την αδεια ολη.μην σε απασχολει καθολου αυτο.χιλια τις εκατο.δεν μπορει ο εργοδοτης σου να σου κανει τιποτα.αποκλειεται να του ειπαν κατι τετοιο απο την επιθεωρηση.μαλλον σε δουλευει ο αχρηστος.ολα ειναι με το μερος σου.ολα καλα θα πανε θα το δεις......