Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξαφνικη διακοπη του γαλακτος!

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!Σας γράφω γιατι είμαι απελπισμένη!Εχω μια μπεμπούλα 6,5 μηνων και μεχρι πριν μια εβδομαδα πιναμε πρωι-βραδυ το γαλα μας 200ml μετα φρουτόκρεμα μετα σουπα και απογευμα κρεμα βανιλια.Ξαφνικα ενω την Τετάρτη το βράδυ ήπιε κανονικά το γάλα της,την πέμπτη δεν ήθελε ούτε να το δει μπροστά της,έκλαιγε δεν ήθελε ούτε να δοκιμάσει.Καλέ, τι καινούργιο μπιμπερό της πήρα,τι άλλο γάλα δοκίμασα, τι κρέμα έκανα με το γάλα της,τζίφος!Βοηθήστε με τι να κάνω;Αποφάσισα να υποχωρήσω για μερικές μέρες και μετά να της δώσω καινούργιο γάλα με καινούργιο μπιμπερο,μπάς και καταφέρω κάτι.Και πως να της συμπληρώσω τα 2 γεύματα που έχει χάσει;:cry::cry::cry:

Διαφημίσεις

καλησπερα,

ακριβως το ιδιο εχει και ο δικος μου μπεμπης ( και μου το ειχε κανει και το πρωτο μου). Εχει σαλια και το γαλα ουτε που να το φτυσει πρωι-βραδυ. Το πρωι - εκει τα ξημερωματα δηλαδη πινει 100 απο 180-200 που επινε, αλλα το βραδυ ουτε που το θελει οποτε του φτιαχνω μια αραιη κρεμα με το γαλα του ( ριχνω ρυζαλευρο η κρεμα βανιλια, οχι κανονικη δοση λιγο πιο αραιη) και του το δινω με το κουταλακι.

Αν θυμαμαι καλα - φαση ειναι - θα περασει...

να συμπληρωσω πως δεν ειναι οτι δεν πειναει, γιατι και απο εμας βλεπει και ζηλευει και την κρεμα την τρωει μετα - το γαλα ειναι που δεν θελει. Εμενα ειναι περιπου 8 μηνων και γινεται αυτο τις τελευταιες 2 εβδομαδες. Δεν σε βοηθησα πολυ το ξερω...¨(

Μπορεί το μωράκι σου να βγάζει δοντάκια και να πονάει -στην περίπτωση αυτή πολλές φορές η θηλή από το μπιμπερό είναι πολύ ενοχλητική γι' αυτά- ή να έχει κάποια αδιαθεσία. Μην ανησυχείς για τα 2 γεύματα που έχασε, δεν νομίζω ότι είναι και τόσο τραγικό, αρκεί να μην το συνεχίσει και να τον προσπαθείς κι εσύ συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση πάντως, καλό είναι να συμβουλευτείς και την παιδίατρό σου.

Ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις!Δεν της αρέσει ούτε η κρέμα με το γαλα της και ετσι της δινω μπισκοτόκρεμα το πρωι,ειναι το μόνο που τρώει λίγο το πρωί!Λένε οτι τα μωρα δεν εχουν μνήμη,ετσι το Σάββατο που κλείνουμε 1 εβδομάδα απο τότε που είδε το μπιμπερο της ξανά,θα κάνω πάλι μια προσπάθεια και ο θεός βοηθός!!!!!!!!!!!!!!1

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Ουτε ο δικια μου πινει γαλα πλεον,ουτε να το δει στα ματια της,της το εβαλα και στο ποτηρι με καλαμακι μολις καταλαβε οτι ειναι γαλα μου το πεταξε!!!Και καλα της δικιας σου ειναι δοντια σιγουρα (μην τα παρατας απο 9 μηνων παιδευομαι κι εγω αλλα της το δινω) εμεις τι παθαμε παλι???5 γαλατα αλλαξα, εβαλα μελι,κακαο,κορν φλεικς τιποτα.Αντε να της το κανω κρεμα κανα βραδυ αλλα εκει μου βγαζει αλλα....της ερχονται κακα της τη νυχτα και ξυπναει!Αποψε κοιμηθηκε νηστικια, ουτε τη νυχτα που ξυπνησε ουτε το πρωι ηθελε να το δει στα ματια της....τις κρεμες συνηθως τις φτυνει...δε θελω να κοψει με τιποτα το γαλα.πειραζει???

τι να σου πω;τουλαχιστον να το τρωει σε κρεμα αν ειναι να μην το πινει.δεν νομιζω οτι ειναι δοντια γιατι νερο πινει με το μπιμπερο,το παιδι μου ειναι του κουταλιου,τι να κανω;

εσας δεν πινει γαλα αλλα τρωει.εμενα καμια δεκαρια μερες τωρα εχει μεωσει πολυ την ποσοτητα που πινει σχεδον με το ζορι τον ταιζω. υπαρχει περιπτωση να τον τρωνε τα ουλα?

δεν εχουμε κλεισει ουτε καν τον πεμπτο μηνα.

rMRvp2.png

εσας δεν πινει γαλα αλλα τρωει.εμενα καμια δεκαρια μερες τωρα εχει μεωσει πολυ την ποσοτητα που πινει σχεδον με το ζορι τον ταιζω. υπαρχει περιπτωση να τον τρωνε τα ουλα?

δεν εχουμε κλεισει ουτε καν τον πεμπτο μηνα.

Υπαρχει βεβαια...εγω μεχρι τον 6ο μηνα τη θηλαζα, αποτον 5ο με τσιμπουσαν τα ουλα της και τελικα 6 μηνων εσκασε το πρωτο δοντακι!

• 7 months later...

Γεια σας!

Ο δικός μου (3 μηνών τώρα) από τότε που γεννήθηκε έπινε τεράστιες ποσότητες γάλακτος. 7 ημερών κι έπινε 180 ml σχεδόν σε κάθε γεύμα του. Εδώ και λίγο καιρό αυτό έχει αλλάξει δραματικά. Για να πιει 180 ml (το οποίο είναι και σπάνιο) κάνει πάνω από μισή ώρα με πολλά κλάμματα μέχρι να τελειώσει. Ειδικά το πρωί πίνει 20-40 ml σε μισή ώρα κι ενώ είναι νηστικός από τις 23:00 το βράδυ. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει πάθει! Πώς γίνεται ενώ πεινάει να μην πίνει;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Διαφημίσεις

• 7 months later...
καλησπερα,

ακριβως το ιδιο εχει και ο δικος μου μπεμπης ( και μου το ειχε κανει και το πρωτο μου). Εχει σαλια και το γαλα ουτε που να το φτυσει πρωι-βραδυ. Το πρωι - εκει τα ξημερωματα δηλαδη πινει 100 απο 180-200 που επινε, αλλα το βραδυ ουτε που το θελει οποτε του φτιαχνω μια αραιη κρεμα με το γαλα του ( ριχνω ρυζαλευρο η κρεμα βανιλια, οχι κανονικη δοση λιγο πιο αραιη) και του το δινω με το κουταλακι.

Αν θυμαμαι καλα - φαση ειναι - θα περασει...

Επαναφερω το θεμα γιατι με απασχολει αμεσα.ειμαστε 8,5 μηνων και περναμε και μεις την φαση δεν πινω γαλα.μεχρι τωρα,πιναμε 240 βραδυ και 200 πρωι.κοιμομαστε σερι 11 ωρες και τρωμε και το φαγακι μας κανονικα.εδω και μια βδομαδα πια δεν το θελουμε με τιποτα.με το ζορι 50 το βραδυ,πολλες φορες κοιματε νηστικη.αν εχω αντοχες το βραδυ ξυπναω 3 η 4 η ωρα και κοιμωμενη αντε να πιει αλλα 50.δεν εχω αντοχες καθε βραδυ.το πρωι θα πιει κανα 60 παλι με το ζορι και μετα απο κανα 2ωρο αλλα 20,αλλα δεν θα μου φαει την φρουτοκρεμα μετα.

τοχαμε ξαναπαθει αυτο πριν ενα μηνα πουχε αρρωστησει και για καμια βδομαδα μετα.τοτε ομως την ξυπναγα νυχτα και κοιμισμενη μουτο πινε,τωρα κοιμισμενη αντε να μου πιει 50 το πολυ.το καλο ειναι οτι οσο γαλα αφηνει της το βαζω στην κρεμα την απογευματινη,την οποια ευτυχως τρωει.το γαλα δεν φταιει γιατι το πινει μηνες τωρα και πριν 2 βδομαδες κατεβαζε 240 το βραδυ.

ειναι φαση λετε?

η παιδιατρος μου λεει να επιμενω οσο μπορω γιατι το γαλα ειναι αναντικαταστατη τροφη για αυτην την ηλικια.

να σημειωσω οτι δεν εχει σκασει κανενα δοντακι μεχρι τωρα και ουτε φαινεται.δεν εχει πρησμενα ουλα η την τρωνε.επειδη δεν πινει πριν κοιμηθει το γαλα της αργει να κοιμηθει και εχει υπερενταση πριν την παρει ο υπνος.ενω πριν την χαλαρωνε και κοιμοταν αμεσως σαν πουλακι.τωρα μου κακοφαινεται να ξυπναω μες την νυχτα μπας και πιει λιγακι.

ευχαριστω.

alKfp3.png

Vvc2p2.png

• 2 weeks later...

εμας τις τελευταιες μερες 2 απο τα 5 γευματα τα τρωει με το ζορι, ολο μου τραβαει το μπιμπερο. Του αλλαξαμε πιπιλες, του πηραμε αλλα μπιμπερο αλλα τιποτα. Λετε να μην του αρεσει πια? να του παρω αλλο γαλα? και γιατι τα υπολοιπα τα τρωει?

κ η δικη μου η μπουμπου εδω κ 3 μερες κανει τα ιδια..ενω κλαψουριζει κ ειναι η ωρα της για να φαει(αν της δωσω χωρις να το ζητησει δεν ανοιγει το στοματακι της για κανεναν λογο) πινει στην αρχη ολο λαχταρα τα πρωτα 100 κ τα υπολοιπα μου τα αφηνει κ δωσε να επιμενω εγω,εκεινη να το φτυνει,μαλωνει το μπουκαλι:lol::lol: αφηστε τα σοου!! μα τι εχει παθει?? εγω ευτυχως θα αλλαξω γαλα σε λιγες μερες κ ευχομαι το καινουριο να το πινει πολυ πιο ευχαριστα

Xc60p3.png ghL0p3.png