Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΣΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ?

Recommended Posts

Καλημέρα

ο γιός μου πάει φέτος στην πρώτη Δημοτικού και έχουν πάει ήδη 4 εκδρομές και εχτές γυρνώντας από εκδρομή η δασκάλα τους έδωσε χαρτί για νέα εκδρομή στις 15/2.Πόσες εκδρομές θα πάνε?Το θεωρώ υπερβολικό τουλάχιστον 2 φορές το μήνα να έχουμε εκδρομή εκτός ότι χάνονται διδακτικές ώρες υπάρχει και το κόστος μιας και κάτω από τα 10 ευρώ δεν έχουμε πέσει.Θα μου πείς μήν τον στείλεις έλα όμως που ξεμυαλίζεται από τα άλλα παιδάκια και έχουμε φασαρίες στο σπίτι.

Τα δικά σας έχουν πάει τόσες εκδομές;Πόσες εκδρομές υποχρεούται να πάνε μέσα σε ένα σχολικό έτος;

Διαφημίσεις

Καλημέρα

ο γιός μου πάει φέτος στην πρώτη Δημοτικού και έχουν πάει ήδη 4 εκδρομές και εχτές γυρνώντας από εκδρομή η δασκάλα τους έδωσε χαρτί για νέα εκδρομή στις 15/2.Πόσες εκδρομές θα πάνε?Το θεωρώ υπερβολικό τουλάχιστον 2 φορές το μήνα να έχουμε εκδρομή εκτός ότι χάνονται διδακτικές ώρες υπάρχει και το κόστος μιας και κάτω από τα 10 ευρώ δεν έχουμε πέσει.Θα μου πείς μήν τον στείλεις έλα όμως που ξεμυαλίζεται από τα άλλα παιδάκια και έχουμε φασαρίες στο σπίτι.

Τα δικά σας έχουν πάει τόσες εκδομές;Πόσες εκδρομές υποχρεούται να πάνε μέσα σε ένα σχολικό έτος;

Δεν υπάρχει ελάχιστον αριθμός εκδρομών που πρέπει να γίνουν. Συνήθως ανα 3 μηνο γίνονται 1-2 εκδρομές. 4 εκδρομές μέσα σε 1,5 τρίμηνο, είναι κάπως υπερβολικό μεν αλλά τι είδους εκδρομές είναι; Είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα ή όχι;

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Eμενα παντως που παει προνηπιο παει τουλαχιστον 3εκδρομες μεσα στο μηνα,δεν ξερω εαν παιζει ρολο παιδικος σταθμος με δημοτικο,κ οντως εαν εχεις 2παιδια ποσο μαλλον 3 τοτε ειναι κοστος για την οικογενεια

Υπάρχουν συγκεκριμένες εκδρομές το χρόνο που πηγαίνουν τα παιδιά και ο αριθμός καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας. Νομίζω ότι είναι 5 ή 6 ανά σχολική χρονιά. Μάλιστα τα σχολεία είναι υποχρεωμένα να δηλώσουν από τις αρχες της σχολικής χρονιάς στο Υπ.Παιδείας τις μέρες και τον τόπο που θα επισκεφθούν τα παιδιά. Τώρα υπάρχουν και οι "έξοδοι" που μπορεί να μην υπάρχει κάποια δέσμευση. Δεν το ξέρω αυτό. Οπως για παράδειγμα αυτό που αναφέρεις με την επίσκεψη στα γήπεδα. Πάντως είναι όντως υπερβολικές οι εκδρομές που έχετε πάει !

Διαφημίσεις

Και εγώ αυτό πιστεύω ότι είναι υπερβολικός ο αριθμός των εκδρομών και εκτός αυτού τα παιδιά σχεδόν μέρα παρά ημέρα τριγυρνάνε από τάξη σε τάξη γιατί όλο και κάποια δασκάλα θα λείπει οπότε έχουν γίνει σαν τους τσιγγάνους μοιράζονται στις άλλες τάξεις

Να θεωρείς το παιδί σου τυχερό που πήγε τόσες εκδρομές! Εμείς (Γ' Δημοτικού) έχουμε πάει μόνο μία στο Μουσείο Πυροσβεστικής (άσχετο) και μετά το χάος... Σε ερώτησή μου γιατί δεν έχουν πάει άλλες, η απάντηση ήταν...η οικονομική κρίση... Γνώμη μου: Βαριούνται... Αν δεν ενδιαφέρεται το κεφάλι, δηλ. ο Διευθυντής, σιγά μην ενδιαφερθούν οι δασκάλοι, άσε που δεν θέλουν και ευθύνες...

Οι εκπαιδευτικές εκδρομές έχουν λόγο που υπάρχουν. Δεν είναι για να χάνονται μαθήματα.. Ασχημο είναι να πάνε σε μία θεατρική παράσταση ή σε ένα ωραίο μουσείο; Ακόμη κι οι περίπατοι οφελούν τα παιδιά.. Το παιχνίδι είναι κι αυτό σημαντικό... Τώρα όσο αφορά το κόστος, ναι είναι επιβάρυνση για το γονιό, αλλά θα εκπλαγείται, πόσοι οργανισμοί και μπουσεία προσφέρουν δωρεάν εκπαιδευτικές δραστηριότητες... Λίγο ψάξιμο στο INTERNET χρειάζεται και πολύ ενδιαφέρον...

Σαφώς και οι εκδρομές έχουν την σημασία τους αλλά το καταλαβαίνω να πάνε σε ένα μουσείο,να πάνε σε ένα πλανητάριο έστω και σε θέατρο αλλά να πάνε κινηματογράφο δεν νομίζω να ειναι εκπαιδευτική εκδρομή.Και εγώ είμαι υπέρ των εκδρομών αλλά να γίνονται με σύνεσή και όχι γιατί βαριούνται να κάνουν μάθημα.Αυτήν την εβδομάδα έχουν κάνει μάθημα μόνο την Δεύτερα και σήμερα και ελπίζω και αύριο.Γενικώς η δασκάλα μας τον τελευταίο καιρό έχει κάποια σεμινάρια και λείπει αρκετά συχνά συν οτι δεν έχουμε δασκάλα για την Μελέτη οπότε τα παιδιά τριγυρνάνε δεξιά και αριστερά στο σχολείο.Αν λοιπόν στις μέρες αυτές προσθέσουμε και τις εκδρομές τον μήνα δεν κάνουν μάθημα 5 μέρες οπότε τί μένει?

οι υποχρεωτικες στα γυμνασια και λυκεια (δεν ξερω για δημοτικα, sorry, αλλα ειπα μηπως αυτο βοηθησει) ειναι 5 περιπατοι το χρονο. Ειναι μερες εξοδου στη φυση προς κοινωνικοποιηση και ασκηση και χωρις κανενα κοστος.

Πολυ καλη η πρωτοβουλια του σχολειου να θελει να διδαξει τα παιδια με αυτον το τροπο, αλλα ισως θα μπορουσαν να βρισκουν φθηνοτερους προορισμους....