Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κοριτσια με υποθυρεοειδισμο, παρατηρησατε αυξηση στο βαρος σας λογω της παθησης σας;

Recommended Posts

Η κατασταση μου εχει ως εξης. Γεννησα πριν 7 μηνες. Πριν μεινω εγγυος ειχα βρεθει θετικη σε αντισωματα αλλα TSH, t3,t4 ηταν σουπερ οποτε no θεραπεια. Μετα τη γεννα αρχισε το πανηυρι. Στο τριμηνο επανω, μηδενικη tsh, xωρις ομως να εχω συμπτωματα, δεν παιρνω θεραπεια επειδη αποτι μου ειπαν οι γιατροι που ειδα οφειλεται στη γεννα. Και κανω και χτες εξετασεις και h tsh μου, που πριν απο 2 μηνες ηταν 0,02 εφτασε το 4,92!!!!!! Η τ3 και η τ4 εξακολουθουν να ειναι σουπερ. Προφανως κανω θυρεοειδιτιδα της λοχειας και ή θα στρωσω απο μονη μου ή θα κανω υποθυρεοειδισμο.

Και ερωτω, αν τελικα κανω υποθυρεοειδισμο και παρω θεραπεια, δεδομενου οτι παρα την κουραση μου και τα ξενυχτια μου με το μωρο νιωθω τελεια, θα παρω και βαρος συν τοις αλλοις;;;;; Τελικα ισχυει το οτι παιρνεις κιλα στον υπο- χωρις να τρως επιπλεον;;;; Θα τα χασω ποτε τα ρημαδοκιλα της γεννας;;;; 4 μου μεινανε, θελω να τα εχω χασει μεχρι το Μαιο που βαφτιζω το κιριτσακι μου.......

mhGFp2.png?foRENFW2

Διαφημίσεις

Τα αντισώματα είναι αρκετή ένδειξη υποθυρεοειδισμού, έτσι ξεκίνησα κι εγώ. Είναι ένδειξη hashimoto. Επισκέψου ενδοκρινολόγο! Και, ναι, ζούσα με νερό και φρούτα και πάλι δεν έχανα τα κιλά που είχα πάρει!!! Αν σου δώσει θεραπεία θα τα χάσεις πολύ πιο εύκολα τα κιλά. Και θα μειωθούν νεύρα και κούραση. Πάρε μια γνώμη...

it's never too late to start all over again

Κι εγώ έχω Hashimoto και συμφωνώ με αυτό, με βάση αυτά που γνωρίζω.

Τα αντισώματα είναι αρκετή ένδειξη υποθυρεοειδισμού, έτσι ξεκίνησα κι εγώ. Είναι ένδειξη hashimoto.

Ευτυχώς το πρόλαβα νωρίς και ξεκίνησα θεραπεία αμέσως, το βάρος μου δεν επηρεάστηκε καθόλου

jv42p3.png

DfUyp2.png

ki ego exo hashimoto (an kai distixos teleftaia to exo amelisei) kai isos na isxiei pos xanoume ligo pio diskola ta kila, alla i pikri alitheia einai pos me sosti diatrofi kai polli gimnastiki ola ginontai kai einai ki o monos sostos tropos. to ekana prin tin egkimosini kai imoun fetes (leme tora :P) kai prospatho na to paro apofasi na ksanarxiso kai tora pou i mikri einai 7 minon, alla i atimi i kourasi den afinei polla perithoria...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

και εγώ εδώ και 10 χρόνια εχω υποθυροειδισμό. όταν παίρνεις αγωγή θεωρείσαι ευθυροειδής και άρα δεν έχεις θέματα με τον μεταβολισμό σου, να χάνεις πιο αργά ή να παίρνεις πιο εύκολα βάρος.

Εγώ έμαθα τυχαία ότι έχω υποθυρεοειδισμό όταν έμεινα έγκυος στο πρώτο μου παιδάκι.Στις παθήσεις του θυρεοειδή έχει μεγάλη σημασία να βρείς πολύ καλό γιατρό που να σε συμβουλεύσει σωστά και να σου δώσει και την κατάλληλη αγωγή.Εγώ δυστυχώς στην αρχή δεν είχα αυτήν την τύχη μιας και ο γιατρός κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν μου έδωσε τίποτα με αποτέλεσμα να πάρω 17 κιλά χωρίς στην κυριολεξία να τρώω και μετά την εγκυμοσύνη μου έδωσε θεραπεία που ούτε ενεργοποιούσε τον θυρεοειδή ούτε και τον "κοίμιζε" με αποτέλεσμα να κάνω πολλές προσπάθειες για να χάσω κιλά και αυτά να μην φεύγουν με τίποτα.Όταν έμεινα έγκυος στο δεύτερο παιδάκι μου άλλαξα γιατρό και με την βοηθεία της πήρα μόνο 7 κιλά τα οποία και έχασα σχεδόν αμέσως μετά την γέννα και επειδή έμεινα σχεδόν στο καπάκι εγκυος στο τρίτο παιδάκι μου κατάφερα να μην πάρω πολλά κιλά αλλά μόνο 6 κιλά χωρίς να στερηθώ το παραμικρό μη σας πώ ότι ξέφυγα και λίγο αλλά και να τα χάσω εξίσου γρήγορα και να χάσω και επιπλέον κιλά που μου είχαν μείνει από την πρώτη γέννα.Σίγουρα αν ο θυρεοειδής σου λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί δεν θα έχεις πρόβλημα με το χάσιμο κιλών αλλά κυρίως θα ηρεμήσουν και όλες οι υπόλοιπες παρενέργειες του όπως η δυσανεξία στην ζέστη ή τα νεύρα.Ψάξε να βρεις καλό γιατρό.

Ποια αντισωματα?

Αυτά:

Γεννησα πριν 7 μηνες. Πριν μεινω εγγυος ειχα βρεθει θετικη σε αντισωματα αλλα TSH, t3,t4 ηταν σουπερ οποτε no θεραπεια. ....

Δηλλαδή, τα αντισώματα που "δημιουργεί" ο οργανισμός για να εξοντώσουν τον θυροειδή αδένα, τον οποίον θεωρούν "ξένο σώμα". Είναι μια βιοχημική... "παρεξήγηση"!...

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

εχω υποθυροειδισμο και εχασα 43 κιλα μετα την πρωτη γεννα(ειχα παρει 25 αλλα ειχα κ παλια περισια.οχι λογω θυροειδη αλλα λογω μασας!!!).αλλα επαιρνα το χαπι καθε πρωι μιση -1 ωρα πριν φαω.αν παιρνεις το χαπι δεν υπαρχει θεμα.το ελεγχεις κ ολα εινα μια χαρα

εχω υποθυροειδισμο και εχασα 43 κιλα μετα την πρωτη γεννα(ειχα παρει 25 αλλα ειχα κ παλια περισια.οχι λογω θυροειδη αλλα λογω μασας!!!).αλλα επαιρνα το χαπι καθε πρωι μιση -1 ωρα πριν φαω.αν παιρνεις το χαπι δεν υπαρχει θεμα.το ελεγχεις κ ολα εινα μια χαρα

Δημητρα μου, το θεμα ειναι ποια δοση του χαπιου ειναι η καταλληλη και μεχρι να τη βρεις.... παιδευεσαι λιγακι!!!!!