Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φόβος για Προεμμηνόπαυση...

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια, είμαι 38 χρονών και προ εξαμήνου έκανα μια επέμβαση ανοιχτή για ινομυώματα. Αφαιρέθηκαν 12 τον αριθμό και ανέρρωσα σχετικά καλά. Φυσικά μετά την επέμβαση είχα αιμοραγία για περιπου δέκα μέρες και η περιοδος μου ήρθε κανονικά μετά από ένα μήνα. Αλλα.... ενώ ήταν ρυθμισμενη τελείως στις 30-32 ημέρες πριν την επέμβασης και διαρκειας 5 περιπου ημερων (με αρκετη ροη τις 2 πρωτες ημερες), μετα την επεμβαση και οσο περναει ο καιρος αυτή η ροή μειώνεται. Σε σημειο που η τελευταια μου περιοδος κρατησε περιπου 3 ημερες με 1 μέρα καπως κανονικης ροης (σε καμμια περιπτωση οπως οι προηγουμενες). Ο γιατρος που με χειρουργησε και με ειδε με υπερηχο μετά το εξάμηνο μου είπε οτι η μητρα ειναι πια καθαρή, υπαρχει ομως μια κυστη (ενδομητριωσης μαλλον στην αριστερη ωοθηκη) γυρω στα 3 εκατοστά (την οποια για καποιο λογο δεν ειδε στο χειρουργείο ενω προυπηρχε) και μου εδωσε να κανω εξετασεις για FSH, E2 και ΑΜΗ. Οσο περιμενω τα αποτελεσματα εχω τρελλαθει απο την αγωνία....φοβαμαι μηπως δεν προλαβω να κανω κανενα παιδακι;;; εχετε μηπως παρομοια εμπειρία; πραγματικα ειμαι σε πανικό...

Διαφημίσεις

εμπειρια αναλογη δεν εχω,αλλα αυτο που ξερω σιγουρα να σου πω ειναι οτι μετα απο ενα χειρουργειο για καποιο διαστημα θα εχεις σιγουρα διακυμανσεις στην περιοδο σου.θεωρω οτι εισαι παρα πολυ μικρη για να μιλαμε για εμμηνοπαυση.ρωτα και τη μανουλα σου ποτε μπηκε στην κλιμακτηριο,παιζει καποιο ρολο.παντως εγω στη θεση σου δεν θα ανησυχουσα.αυτο με την ενδομητριωση ψαξτο ομως.παιζει καθοριστικο ρολο στην αναπαραγωγικη διαδικασια και,απο οτι ξερω,αν κανεις εγχειρηση για ενδομητριωση μετα πρεπει επειγοντως να προσπαθησεις για νινι....σου ευχομαι ολα να σου πανε καλα!

fleur πιστευω οτι μπερδευεις λιγο τα πραγματα

ειναι απολυτα λογικο μετα απο τετοιες επεμβασεις να εχει αναστατωθει τοσο ο κυκλος σου οσο και το αναπαραγωγικο σου συστημα. Θα συμφωνησω οτι η ηλικια σου δεν ειναι πια και το τελος της αναπαραγωγικης διαδικασιας. η αδερφη μου ειναι 45 και δοξα το Θεο περιοδο εχει καθε 29 μερες στην ωρα της!! νομιζω οτι μας εχουν πανικοβαλει πια με την ηλικια μας αμν πια!! και γω 36,5 ειμαι και δεν εχω κανει ακομα παιδακι αλλα οκ προσπαθω να μη τρελαινομαι απο τους γιατρους που μας πανικοβαλουν.

πιστευω οτι μια χαρα θα ναι η FSH και μολις καταλαγιασουν τα πραγματα θα κανεις και το παιδακι σου!

καλη επιτυχια!

Σήμερα πιάνουν παιδί γυναίκες 42-45 ετών φυσιολογικά, εκεί που δεν το περιμένουν. Κι εγώ θεωρώ ότι κακώς μας έχουν αγχώσει με την ηλικία. Σαφώς και στα 40 δεν είμαστε τόσο γόνιμες όσο στα 30, αλλά υπάρχουν άπειρα παραδείγματα γύρω μας που μας υποδεικνύουν το αντίθετο. Συμφωνώ πως η εμμηνόπαυση είναι και λίγο κληρονομική, οπότε αν η μητέρα σου μπήκε αργά στην κλιμακτήριο, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Σήμερα πιάνουν παιδί γυναίκες 42-45 ετών φυσιολογικά, εκεί που δεν το περιμένουν. Κι εγώ θεωρώ ότι κακώς μας έχουν αγχώσει με την ηλικία. Σαφώς και στα 40 δεν είμαστε τόσο γόνιμες όσο στα 30, αλλά υπάρχουν άπειρα παραδείγματα γύρω μας που μας υποδεικνύουν το αντίθετο. Συμφωνώ πως η εμμηνόπαυση είναι και λίγο κληρονομική, οπότε αν η μητέρα σου μπήκε αργά στην κλιμακτήριο, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Συμφωνώ απόλυτα....θέμα τύχης είναι και πίστης!!!:roll:

Εμένα μια θεία μου παντρεύτηκε 40 χρονών....και το πρώτο μήνα κιόλας, του γάμου της...έμεινε έγκυος.:D Τώρα έχει ένα κοριτσάκι 1 χρόνου!!!!

H4rkp2.png

Διαφημίσεις

μακάρι βρε κορίτσια να είναι όπως τα λέτε...ξέρετε με έχει παρει πολύ απο κάτω...(και ποιος περιμενει μια βδομαδα για τα αποτελεσματα)...

Δυστυχως η μητέρα μου πεθανε πολύ νέα για να ξέρω ημερομηνία εμμηνόπαυσης (μόνο 28 ετων) αλλα και οι δύο γιαγιαδες μου ειχαν γυρω στα πενηντα εμμηνοπαυση. Η δε γιαγια απο τη μερια του πατέρα μου γέννησε το 1942 μάλιστα στα 42 της! Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ανασφαλεια με εχει πιασει...:confused:

τζαμπα αγχωνεσαι,κοριτσακι,δεν υπαρχει κανενας λογος!κι εμενα η μανουλιτσα μου στα 40 με εκανε και ολα μια χαρα!38 εισαι,οχι 88!καλα αποτελεσματα σου ευχομαι και ολα θα πανε κατ ευχην!

Aποτι ξερω,δεν εχει σημασια η ποσοτητα της ροης στην γονιμοτητα αλλα η συχνοτητα της.Δηλ.το να εχεις σταθερο κυκλο ειναι πιο σημαντικο.ετσι μουχει πει ο γιατρος μου τουλαχιστον.προφανως συγκρινεις την ποσοτητα προ ινομυωματων με τωρα.με τα ινομυωματα η τους πολυποδες εχουμε τρομερα αυξημενη ροη.ειναι και ενα απο τα συμπτωματα.

κανε τις εξετασεις σου και δες τι παιζει με την κυστη.να επιβεβαιωσεις οτι κανεις ωορηξια και ολα θα πανε καλα.η συλληψη θαναι μετα ζητημα χρονου.

alKfp3.png

Vvc2p2.png

Διαφημίσεις

Βρε κουκλίνα μην αγχώνεσαι... καλά κάνεις και το ψάχνεις βέβαια αλλά ελπίζω και πιστεύω ότι δεν είναι προεμμηνόπαυση... Κι εγώ μετά το χειρουργείο έχω πολύ μικρότερη ροή...

it's never too late to start all over again

Θα ελεγα να περιμενεις να δεις τα αποτελεσματα και απο εκει και περα κρινεις.. Παντως και εμενα με ειχε πιασει αυτο το αγχος για την προεμμηνοπαυση. Εκανα 2 παιδακια (37 και 39) και τωρα ειμαι παλι στην φαση που αναρωτιεμαι αν πλησιαζει μια και οι κυκλοι μου ειναι πια 23-25 μερες..

Και επειδη εκανα θεραπια με διεγερση η γιατρος μου ηταν χαρουμενη που η FSH μου ηταν λιγο ψηλη γιατι δεν υπηρχε κινδυνος υπερδιεγερσης..

Κορίτσια, αν σας βοηθάει, αποφάσισα να κάνω παιδί όταν έκλεινα τα 40 και έμεινα έγκυος στο δεύτερο... κιόλας κύκλο προσπαθειών. Η εγκυμοσύνη ήταν τέλεια, μόνο χρειάστηκε καισαρική γιατί δεν είχε κατέβη αρκετά ο καλός μου. Μην αγχώνεστε, όλα σχετικά είναι. Χαλαρά και με αισιοδοξία... Ευτυχισμένο το νέο έτος σας εύχομαι και με το καλό να έρθουν τα καινούρια σας παιδάκια!!

Τι να πω εγώ βρε παιδιά που έχω προεμμηνόπαυση από τα 30 μου;;;; Και δε λέει να τελειώνει το θέμα, όλη μέρα ψήνομαι και κρυώνω!! Κορίτσια μην ξεχνάτε: το καλύτερο αντισυλληπτικό είναι το άγχος! Άσε λοιπόν την FSH να τραβήξει το δρόμο της και άρχισε να στεναχωριέσαι μόνο όταν αποδεδειγμένα υπάρχει λόγος. Τώρα δεν υπάρχει. Καλή Χρονιά!

ευχαριστώ κορίτσια για την συμπαράσταση. Περιμένω τα αποτελέσματα και μετά βουρ για επισκεψη στον γιατρό μου. Να δουμε...Παντως παρά την πολύ λίγη ροή ακόμα και σήμερα 6η μέρα έχω κατι καφέ υγρά που σημαίνει οτι ειμαι στα τελειωματα μεν...αλλα υπαρχει κατι σαν ροή δε...για να δουμε..

Διαφημίσεις

....για πείτε μου βρε κορίτσια και εσείς που έχετε εμπειρία (ο γιατρός μου επιστρέφει την παρασκευή και δεν ξέρω τι μου γινεται)

Σημειώνω οτι οι εξετάσεις έγιναν 3η μέρα περιόδου

FSH 4,5

E2 59,0

AMH 10,0

τι λέτε..;;

....για πείτε μου βρε κορίτσια και εσείς που έχετε εμπειρία (ο γιατρός μου επιστρέφει την παρασκευή και δεν ξέρω τι μου γινεται)

Σημειώνω οτι οι εξετάσεις έγιναν 3η μέρα περιόδου

FSH 4,5

E2 59,0

AMH 10,0

τι λέτε..;;

Tις ιδιες εξετασεις εκανα κι εγω το καλοκαιρι κι ειχα παρομοιες τιμες:

FSH 6,9 kai E2 43,8 οσο για την ΑΜΗ δεν ξερω για να σου πω.

Οι 2 πρωτες δειχνουν την ποιοτητα των ωοθυλακιων και της ωορρηξιας.

Για την FSH to εργαστηριο που τις εκανα δινει τιμες για εμμηνοπαυση πανω απο 25 και για την Ε2 απο 10 εως 39,5.

Χωρις να ειμαι ειδικη νομιζω οτι αδικως πιεζεσαι,περιμενε να ακουσεις το γιατρο σου και μην αγχωνεσαι γιατι πιστευω οτι απεχεις πολυ απο την εμμηνοπαυση.Εγω ειμαι 42,για την ακριβεια πιο κοντα στα 43,και δεν θεωρω τοσο πιθανο το ενδεχομενο αυτο για μενα προς το παρον,μαλιστα οταν το ειπα στο γιατρο γελασε και μου ειπε οτι δεν συντρεχει λογος ανησυχιας για την ωρα.

Να εχεις μια καλη χρονια,που θα σου φερει εκεινο που επιθυμεις!

ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις. Για να δούμε... απο βδομάδα θα κλεισω ραντεβου και με τον γιατρο μου που επιστρέφει απο διακοπές και θα σας έχω νέα...;)

είδες fleur μου????Μια χαρά είσαι απο άποψη εμμηνόπαυσης!!!!!Ίσως είναι απο την επέμβαση και θα περάσει!!!!!!!

Είμαι και εγώ 30 χρονών και είμαι στην εμμηνόπαυση.....

Χαλάρωσε και κάνε αυτό που θα σου πει ο γιατρός σου και όλα θα πάνε καλά!!!!!!

Θέλουμε πολύ να έρθεις..............

Αντε βρε κορίτσια να δω τι θα μου πει και ο γιατρός και θα σας ενημερώσω...πρεπει να ξεκινήσω "εντατικές "προσπάθειες μου φαίνεται..:P

είδες fleur μου????Μια χαρά είσαι απο άποψη εμμηνόπαυσης!!!!!Ίσως είναι απο την επέμβαση και θα περάσει!!!!!!!

Είμαι και εγώ 30 χρονών και είμαι στην εμμηνόπαυση.....

Χαλάρωσε και κάνε αυτό που θα σου πει ο γιατρός σου και όλα θα πάνε καλά!!!!!!

Ωστε συμβαινει κ απο τοσο νωρις ε? Το ανεφερε κ μια αλλη κοπελα παραπανω νομιζω. Σε αυτη την περιπτωση τι κανουμε? (εκτος απο υπομονη)

Ωστε συμβαινει κ απο τοσο νωρις ε? Το ανεφερε κ μια αλλη κοπελα παραπανω νομιζω. Σε αυτη την περιπτωση τι κανουμε? (εκτος απο υπομονη)

Καλημέρα!!!!!

Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα:

Προσευχή, Πίστη, Υπομονή, Ελπίδα, Χάπια, και φυσικά Ψυχραιμία......

Υπάρχει και η λύση του δανεικού ωαρίου ή της ιοθεσίας ή της ατεκνίας......

οπότε προσθέτεις και την σκέψη σε αυτά που ανέφερα παραπάνω.....

Η Παναγία είναι μεγάλη και θα βάλει το χεράκι Της!!!!!!!

Θέλουμε πολύ να έρθεις..............

Τζουτζούκα μου πάντως σε βρίσκω εξαιρετικά ψύχραιμη και ισορροπημένη οπότε νομίζω ότι όλα θα σου έρθουν όπως τα θέλεις....:P (και το εύχομαι)