Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Το θέμα με τα φρούτα γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Πριν κανένα χρόνο ο μικρός μου έτρωγε 3-4 φρούτα το πρωί σε μορφή φρουτοκρεμας. Μετά αποφάσισε να μεγαλώσει και να τα τρώει σε κομμάτια (μειώθηκε η ποσότητα αλλά δεν πέφταμε κάτω από τα 2-3φρούτα ημερησίως). Τώρα ούτε αυτό θέλει με αποτέλεσμα αν φάει 1-2 φρούτα να κάνουμε πάρτι και αυτά με πολύ κυνήγι και όποτε θέλει.

Σκέφτηκα αν θα μπορούσα να αντικαταστήσω τα φρούτα τα φρέσκα με κομπόστα (που θα εχω φτιαξει εγω με ελάχιστη ζαχαρη), που ειναι πιο γλυκια και καθώς εχει αδυναμία στα γλυκά θα του την πασάρω σαν γλυκο.

Τι λέτε?

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Eγω να σου πώ την αλήθεια θα προτιμούσα να τρώει αυτά τα 1-2 φρούτα χωρίς την προσθηκη ζάχαρης.Προσωπική μου πάντα άποψη...βεβαια εμένα η δική μου δεν εφαγε ποτε φρουτόκρεμα, τωρα αν θα φαει κανενα μανταρίνι η κανένα κομματακι μήλο,οπότε η δική σου μου φαίνεται ιδανική περίπτωση!

cceXp3.png

pcTFp3.png

Και εγώ είμαι της γνώμης να τα τρωει όπως είναι , ας φάει λιγότερα ακόμα και μισό φρούτο Η θρεπτική αξία του φρούτου είναι μοναδική , όταν επεξεργάζεται χάνει πολλά από τα στοιχεία του.

Εκτός αυτού ο μικρός θα συνηθίσει στο γλυκό και μετά ούτε να τα δει δεν θα θέλει [φρέσκα] .

Εμένα ο μεγάλος δεν τρωει τα φρούτα όπως είναι , του τα βάζω όμως στο μπλέντερ και πίνει κάθε μέρα ένα μεγάλο ποτήρι . δοκίμασε και εσύ να του το δώσεις σαν χυμό, ίσως να του αρέσει !

Βαλ το σε ένα όμορφο ποτήρι , με 2-3 πολύχρωμα καλαμάκια έτσι ώστε σαν πρώτη εντύπωση να τον ενθουσιάσει

Δυστυχώς και σα χυμο με μεγάλο καλαμάκι δοκιμάσαμε αλλά δεν τον θέλει ουτε αυτον. Και σημερα που το συζηταγα με τη μαμα μου και του εφτιαξε κομποστα τελικά, ούτε αυτή την ήθελε.....και ήταν πολύ γλυκια.....καλέ μυρίζει φρούτο και εξαφανίζεται. Ασε που μόνο κανα μήλο τρώει....τη μπανανα την έχει βαρεθεί, το αχλάδι δεν το θέλει...Θα περιμένω μου φαινεται το καλοκαιρι που οσο ναναι έχει πιο νοστιμα φρουτάκια...

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις