Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μπορουμε να παραλειψουμε γευμα στερεεων η βγαινει απο τη σειρα του το μωρο?

Recommended Posts

ο μπεμπης εχει 12 μερες που μπηκε στον 7..θηλαζει αποκλειστικα και εχουμε βαλει φρουτοκρεμα και γευμα λαχανικων σκετα η με κοτοπουλο,δηλ πρωι η απογευμα φρουτο κ μεσημερι η απογευμα σουπιτσα..δηλ 2 γευματα στερεων την ημερα.θηλαζει ανεμποδιστα ολημερης κ ολονυχτης:lol::lol:

αν τυχον ας πουμε ειμαστε εξω η κατι ετυχε και δεν φαει το γευμα των στερεων αλλα αντι αυτου θηλασει κ δε το αντικαταστησω εκεινη την ημερα πειρζει?δηλ θερμιδικα για το μωρο αν φαει μια φορα τη μερα ειναι κακο?

πχ σημερα ας πουμε εφαγε το μεσημερι μονο κ το απογευμα θελω να παω καπου με τη μεγαλη αν πιεει μονο γαλα της μαμας κ δε φαει τα φρουτα του του κανω κακο?

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

Είναι και δική μου απορία αυτή (αν και ακόμα δεν έχουμε μπει στις στερεες).

Και φαντάζομαι οτι μιλάμε για τον πρωτο καιρό των στερεών όταν το μωράκι δεν έχει αντικαταστήσει για τα καλά τους θηλασμούς με γευματα...

QqmLp3.png

το έχω κάνει πάμπολλες φορές, άλλες επίτηδες (παρέλειπα τα απογευματινά δημητριακά αν θεωρούσα ότι δεν είχε θηλάσει αρκετά όλη την ημέρα) άλλες τύχαινε. Οι δίπλες στα μπούτια της έμειναν στη θέση τους :D

jv42p3.png

DfUyp2.png

Εγώ να δεις πόσες φορές δεν έδωσα την φαρίν λακτέ. Έχει φάει όλα κι όλα 2 κουτιά φαρίν και τρώει στερεές 3 μήνες τώρα (σχεδόν). Προτιμούσα όταν είχα περισσότερο μητρικό να του δίνω μια μπουκάλα παρά να τον ποτίζω ζάχαρες. Φρούτα σπάνια παρέλειψα και αυτό μόνο αν κοιμόταν και ξυπνούσε πολύ κοντά στο μεσημεριανό. Τα μπούτια-μπούτια και τα μάγουλα-μαγουλάρες. Αλλά όσο μεγαλώνει και πλησιάζει στον χρόνο φροντίζω να μην του αλλάζω το πρόγραμμα. Και γι αυτό με προβληματίζει τι θα κάνω στο μεγάλο ταξίδι μας τα Χριστούγεννα από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη. Πως θα την βγάλω με γεύματα στον δρόμο; Σκεφτομαι να αντλήσω κανα δυο λίτρα και να πάμε έτσι, au lait!

Εγώ να δεις πόσες φορές δεν έδωσα την φαρίν λακτέ. Έχει φάει όλα κι όλα 2 κουτιά φαρίν και τρώει στερεές 3 μήνες τώρα (σχεδόν). Προτιμούσα όταν είχα περισσότερο μητρικό να του δίνω μια μπουκάλα παρά να τον ποτίζω ζάχαρες. Φρούτα σπάνια παρέλειψα και αυτό μόνο αν κοιμόταν και ξυπνούσε πολύ κοντά στο μεσημεριανό. Τα μπούτια-μπούτια και τα μάγουλα-μαγουλάρες. Αλλά όσο μεγαλώνει και πλησιάζει στον χρόνο φροντίζω να μην του αλλάζω το πρόγραμμα. Και γι αυτό με προβληματίζει τι θα κάνω στο μεγάλο ταξίδι μας τα Χριστούγεννα από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη. Πως θα την βγάλω με γεύματα στον δρόμο; Σκεφτομαι να αντλήσω κανα δυο λίτρα και να πάμε έτσι, au lait!

Αν και ακόμα δεν εχουμε αρχίσει(ανυπομονώ να κλεισουμε τους 6 μηνες!!:D ) φανταζομαι οτι σε ταξίδι-στην διαδρομη- το πιο δύσκολο ειναι να δώσεις το φρούτο,αφου θα πρεπει να είναι φρεσκοαλεσμένο.

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

εμεις γενικα δε τρωμε ετοιμες κρεμες γιστι ο μπεμπης μαλλον ειναι αλλεργικος στο ξενο του εδωσα 2 φορες και γεμισε κοκκινιλες γυρω απο το στομα οπου ακουμπουσε η κρεμα τη μια φορα τη ξερασε και εκανε κ πρασινα κακα:evil:

κ οταν μου τις συστησε ο παιδιτρος τις κρεμες κ τον ρωτησα μα κανει να φαει αυτες εχουν μεσα αγελαδινο μηπως τον πειραξουν μου ειπε αποκλειεται αν ειχε αλλεργια θα ειχε φανει απο το αν εκανα πρασινα κακα κτλ απο τη δικη σου διατροφη(πινω τονους γαλα)

το μονο που δεχεται ειναι ρυζαλευρο με δικο μου γαλα αλλα βαριεμαι να μπω σε αυτη τη διαδικασια της αντλησης παρα μονο αν υπαρχει λογος να λειψω κ να τον αφησω σε γιαγια

anyway αφου τσακιζει τη λαχανοσπουπα και τα φρουτα δε με νοιαζει κ κα8ολου να μη φαει αυτες τισ χαζομαρες ετσι και αλλιως ξεπερασαμε τα 9 κιλα:mrgreen:

επισης πηρα αυτο http://www.cosycorner.gr/products/details.php?lang=gr&id=767και την εχουμε καταβρει :-D:grin:

ξερετε ποτε μπορω να του δωσω κουακερ?

1kOup2.pngTxJmp3.png

ο μπεμπης εχει 12 μερες που μπηκε στον 7..θηλαζει αποκλειστικα και εχουμε βαλει φρουτοκρεμα και γευμα λαχανικων σκετα η με κοτοπουλο,δηλ πρωι η απογευμα φρουτο κ μεσημερι η απογευμα σουπιτσα..δηλ 2 γευματα στερεων την ημερα.θηλαζει ανεμποδιστα ολημερης κ ολονυχτης:lol::lol:

αν τυχον ας πουμε ειμαστε εξω η κατι ετυχε και δεν φαει το γευμα των στερεων αλλα αντι αυτου θηλασει κ δε το αντικαταστησω εκεινη την ημερα πειρζει?δηλ θερμιδικα για το μωρο αν φαει μια φορα τη μερα ειναι κακο?

πχ σημερα ας πουμε εφαγε το μεσημερι μονο κ το απογευμα θελω να παω καπου με τη μεγαλη αν πιεει μονο γαλα της μαμας κ δε φαει τα φρουτα του του κανω κακο?

Καλημέρα κι από μένα και καλή αρχή με τις στερεές.

Εμάς μας έτυχε να αφαιρούμε γεύματα, κυρίως όταν παρουσίαζε δυσκοιλιότητα λόγω των τροφών. Εκεί κάναμε 1-2 μέρες μόνο θηλασμό και μετά επανερχόμασταν. Επίσης, κάποια στιγμή κοντά στο χρόνο σταμάτησε να τρώει (3-4 κουταλιές και τέρμα), οπότε θήλαζε και πάλι φουλ! Παρόλαυτά δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στην ανάπτυξή του και έπαιρνε πολύ βάρος και ύψος. Οπότε φαντάζομαι ότι για μια μέρα που θα τύχει να μην φάει και τα 2 γεύματα, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Πάντως επειδή ο Νικόλας ήταν λιγόφαγος μέχρι το χρόνο, ο θηλασμός μας έσωσε γιατί πάντα συμπληρώναμε τα γεύματά του με γάλα.

..ευτυχως δυσκοιλιοτητα μεχρι τωρα δεν αντιμετωπισα....;)..γενικα ο μπεμπης θηλαζει κατ'απαιτηση που λεω κ εγω απο βρεφος δηλ ποτε δεν ειχαμε ωραριο οποτε ζηταει του δινω...οποτε συμπερασματικα το γαλα που αντικαθιστα το γευμα θερμιδικα τον καλυπτει και να μην ανυσηχω....

σας ευχαριστω!!!!

1kOup2.pngTxJmp3.png

εμεις γενικα δε τρωμε ετοιμες κρεμες γιστι ο μπεμπης μαλλον ειναι αλλεργικος στο ξενο του εδωσα 2 φορες και γεμισε κοκκινιλες γυρω απο το στομα οπου ακουμπουσε η κρεμα τη μια φορα τη ξερασε και εκανε κ πρασινα κακα:evil:

κ οταν μου τις συστησε ο παιδιτρος τις κρεμες κ τον ρωτησα μα κανει να φαει αυτες εχουν μεσα αγελαδινο μηπως τον πειραξουν μου ειπε αποκλειεται αν ειχε αλλεργια θα ειχε φανει απο το αν εκανα πρασινα κακα κτλ απο τη δικη σου διατροφη(πινω τονους γαλα)

το μονο που δεχεται ειναι ρυζαλευρο με δικο μου γαλα αλλα βαριεμαι να μπω σε αυτη τη διαδικασια της αντλησης παρα μονο αν υπαρχει λογος να λειψω κ να τον αφησω σε γιαγια

anyway αφου τσακιζει τη λαχανοσπουπα και τα φρουτα δε με νοιαζει κ κα8ολου να μη φαει αυτες τισ χαζομαρες ετσι και αλλιως ξεπερασαμε τα 9 κιλα:mrgreen:

επισης πηρα αυτο http://www.cosycorner.gr/products/details.php?lang=gr&id=767και την εχουμε καταβρει :-D:grin:

ξερετε ποτε μπορω να του δωσω κουακερ?

Έδινα κι εγώ καμιά φορά βιολογικό ρυζάλευρο κι επειδή βαριόμουνα κάθε φορά να αντλώ, το έφτιαχνα με ζωμό που κρατούσα απ' τη μεσημεριανή σούπα και γινόταν τέλειο (ότι περίσσευε το έτρωγα εγώ :mrgreen:).

Κουάκερ του έδωσα όταν μπήκε στον 9ο. Στην αρχή το έβαζα στο μπλέντερ και το έκανα σκόνη, μετά από κάνα μήνα πρόσθεσα λίγο ταχίνι και όταν περάσαμε τον χρόνο, λίγο μέλι. Δοκίμασε μόνο, αν θες να χρησιμοποιήσεις ταχίνι, ελάχιστο στην αρχή, για να τσεκάρεις αν τον πειράζει το σουσάμι

Διαφημίσεις

Ειναι ασφαλες να τρωει δηλ. μονο 2 γευματα στερεων μεχρι το χρόνο; Εμενα τρωει μονο 2 και καμια φορα και τριτο και μετα 2-3 φορες γαλα.(περιπου 500 μλ τη μερα)

Ειναι ασφαλες να τρωει δηλ. μονο 2 γευματα στερεων μεχρι το χρόνο; Εμενα τρωει μονο 2 και καμια φορα και τριτο και μετα 2-3 φορες γαλα.(περιπου 500 μλ τη μερα)

Πάντα κρίνουμε ανάλογα με την ανάπτυξη του μωρού και το πώς πάει ο θηλασμός. Πχ δεν μπορούμε να κόβουμε γεύματα θηλασμού και να μην προσφέρουμε επαρκείς τροφές. Αλλά ένα μωρό που θηλάζει καλά και αναπτύσσεται μπορεί να προχωράει στους πειραματισμούς με τις τροφές χωρίς περιττό άγχος για τη μαμά. Το μητρικό γάλα είναι η κύρια τροφή του μωρού και στο δεύτερο εξάμηνο και ο θηλασμός πρέπει να είναι συχνός και ανεμπόδιστος (δηλαδή και να μην αρνείται η μαμά και να προσφέρει συχνά, και όταν δεν ζητάει το μωρό για δικούς του λόγους). Πάντως, περισσότερα γεύματα, όταν δεν χρειάζονται, συχνά οδηγούν σε μείωση του ενδιαφέροντος για το θηλασμό, μείωση της παραγωγής (φαύλος κύκλος) και πρόωρο αποθηλασμό.

Νομίζω πάντως ότι σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται(πρέπει) να υπερβαίνουμε τις στερεές που συστήνονται από το γιατρό, καθώς πρέπει να προσφέρεται αρκετό γάλα (οι οδηγίες για γεύματα είναι σύμφωνα με το ξένο γάλα) μέχρι κάποια ηλικία. Σε ένα μωρό που δεν παίρνει αρκετό μητρικό, δεν αυξάνουμε τις στερεές απεριόριστα, πρέπει να συμπληρώσουμε με ξένο γάλα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Πως μπορούμε να ξέρουμε αν το μωρό μας πίνει αρκετό μητρικό τώρα που έχουν μειωθεί και οι χρόνοι που κάθεται στ στήθος? Έχω χάσει τη μπάλα τελείως...

JQVOp3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Το είχα συζητήσει με την παιδίατρο για τον γιο μου:

Δεν πειράζει να χάνει κάποιο γεύμα ανά κάποιες μέρες και να αντικαθίσταται με γάλα.

Σε ταξίδι μου είχε πει αντί για φρούτο (και κάθετα αντίθετη στις έτοιμες φρουτόκρεμες) να του δίνω μία μπανάνα λιωμένη με το πιρούνι.

Για το απόγευμα υπάρχει και η ιδέα για το γιαουρτάκι, αν και θα ήθελα να βρω κάτι υγιεινό να τρώει... αλλά σίγουρα θα ήθελα και να θηλάζει...

ZS95p3.png  hcT0p3.png