Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

απο 20λεπτο θηλασμο σε 40λεπτο και μαλλον δεν αρκει..

Recommended Posts

καλησπερα κα Αγλαία. θα ηθελα τη γνωμη σας γιατι εχω μπερδευτει. τα στοιχεια ειναι τα εξης:

Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40η και μιας ημερας

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) φτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκλειριδιος (ελαχιστη ποσοτητα)

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

5/11(γεννηση): 3.100

08/11 : 3.080

15/11: 3.200

06/12: 3.950

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela mini ηλεκτρικο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 8-10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1-2 αλλα οχι καθημερινα

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

μερικες φορες οταν θηλαζει ενω πειναει,αφηνει το στηθος και δειχνει μια ανησυχια ή τραβαει τη θηλη με το στομα του. σαν να τον ενοχλει κατι ή να μη βολευεται.

γενικοτερα ξεκινησαμε πολυ καλα αφου απο την αρχη σχεδον θηλαζε καθε τρεις ωρες και διαρκουσε 20 λεπτα ο θηλασμος. εγω ειχα θεμα στην αρχη με πληγωμενες θηλες οπου και αναγκαστικα να του δωσω καποιες φορες ξενο γαλα. οταν το ξεπερασα μετα απο 3 μερες, στοχευσα στον αποκλειστικο θηλασμο. ολα εδειχναν καλα,θηλαζα μια απο το ενα μια απο το αλλο. μεχρι που καποια στιγμη παρουσιασα συμπτωματα μαστιτιδας,πυρετο και πετρωμα στο δεξι στηθος. με τη βοηθεια θηλαστρου και μετα απο επιμονες προσπαθειες,πηρε μπρος το στηθος και εβγαλα 120 ml και επανηλθε. η γιατρος μου ειπε να βγαζω οσο γαλα εχει απομεινει μετα τον θηλασμο. το εκανα αλλα οχι συστηματικα. μετα απο μια βδομαδα ξαναπετρωσε το στηθος μου στο ιδιο σημειο. αυτη τη φορα δεν βοηθησε το θηλαστρο τοσο οσο οι μαλαξεις και το βγαλσιμο με το χερι. τις τελευταιες δυο μερες,εχω ενοχληση απο το αλλο στηθος και στον φοβο μηπως συμβει το ιδιο, βγαζω απο αυτο οσο γαλα απομενει οταν θηλαζω. το θεμα ειναι οτι η παιδιατρος μας ειπε οτι το μωρο δεν χορταινει σχετικα με το βαρος που εχει παρει. και εκτος αυτου,το τελευταιο διαστημα εχει αρχισει να κανει 35 με 40 λεπτα τη φορα του θηλασμου. η γιατρος μου ειπε ή να του δωσω ξενο μετα τον θηλασμο ως συμπληρωμα ή δικο μου σε μπιμπερο. ή αλλιως να κανω μασαζ στο στηθος μου την ωρα που τρωει για να κατεβαινει το γαλα κ να το πινει πιο ευκολα γιατι προφανως υπαρχει γαλα και κουραζεται να το ρουφηξει. αλλα μηπως τελικα δεν ειναι αρκετο και για αυτο δεν χορταινει το μωρο?γιατι αδειαζει ο μαστος απο το βασικο και για να ξανακατεβει θελει μασαζ...? αλλα αν δεν χορταινε θα αντεχε 3 ωρες για το επομενο γευμα? δεν ξερω τι γινεται με το στηθος μου.. μηπως καλυτερα να του δινω και απο τα δυο καθε φορα ανα τεταρτο για παραδειγμα,για να ρουφαει πιο ευκολα? να παρω χαπια μπυρας για να αυξησω την ποσοτητα ή να μεινω στο αλλο ακρο να αδειαζω το γαλα για να μην παθω μαστιτιδα? πηρα καποιες φορες αλλα μετα τη μαστιτιδα τα εκοψα. εχω καταμπερδευτει...αν μπορειτε να με κατευθυνετε θα το εκτιμουσα.. __________________

Διαφημίσεις

Κοριτσακι μου να σου ζησει το μωρακι!!! Αν και δεν ειμαι η Αγλαια....

μην ανησυχεις που το μωρακι τρωει τοση ώρα. Κι εμενα η δικια μου μεχρι 3 μηνων ετρωγε και 90 λεπτα τη φορα ειχα απελπιστει. Μετα το μειωσε σε 10-15 και τωρα μεσα σε 5 λεπτα εχει φαει. Απ'οτι καταλαβα εχεις γαλα και το μωρακι χορταινει αφου όταν τρωει λες ότι σου μενει γαλα στο στηθος. Κατα τη γνωμη μου πρωτα να αδειαζει το 1 στηθος και μετα στο αλλο για να αποφυγεις την υπερπαραγωγη. Σε καμια περιπρωση μη δωσεις ξενο γαλα, είσαι σε κρισιμη φαση που εδραιωνεται η γαλουχια και θα εμποδισεις τη ρυθμιση του γαλατος στις αναγκες του παιδιου. Τα πας μια χαρα και συνεχισε ετσι. Αν θελεις για καλυτερα πίνε πολλα νερα.

Συγχαρητηρια που θηλαζεις!!!

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

ειναι στην εβδ που περναει αλμα αναπτυξης γιαυτο κ τρωει περισσοτερο.βαζετο στο στηθος γιατι αυτο γινεται για να προσαρμοστει η παραγωγη σου στη ζητηση του μωρου.δε θα κρατησει πολλες μερες