Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προσευχή στον Αλλάχ σε νηπιαγωγείο

mother's heart

Recommended Posts

αναφερομαι στην παρακατω ειδηση που μολις διαβασα κ επεσα απ'τα συννεφα!!!

edit admin αφαιρέθηκε ο σύνδεσμος

οκ!!! δεν ειχα προβλημα οπως ειχα πει να προσευχηθουν οι μουσουλμανοι οπου θελουν,αλλα οχι οχι δεν το δεχομαι αυτο που συνεβη...εβαλαν ελληνοπουλα να προσκυνησουν τον αλλαχ???:mad::-xενταξει εγω θα ειχα σκυλιασει αν εβαζε ο οποιοσδηποτε το παιδι μου να προσκυνησει αλλον θεο...κ φυσικα χωρις την εγκριση μου!!δεν παιρνεις ενα ξενο παιδι κ το βαζεις να προσκυνησει,επειδη λογω της αθωοτητας του το βρισκει παιχνιδι!!ειναι ντροπη...δεν ειχαν κανενα δικαιωμα οι δασκαλες να κανουν κατι τετοιο!!!ας προσευχηθουν αυτες,οχι να παρουν το παιδι του καθενος κ να το διδαξουν τη μουσουλμανικη γιορτη??!!!πηρα εγω κανενος το παιδι κ το πηγα να προσκυνησει την παναγια με το ετσι θελω???δεν μπορω...νευριασα!!!!:mad:

δεν καταλαβαινω γιατι ολοι τελικα ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι εχουν το οποιοδηποτε δικαιωμα στα παιδια μας....!!!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Διαφημίσεις

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Θεωρω τον εαυτο μου αρκετα ανεκτικο στην ιδιαιτεροτητα και στη διαφορετικοτητα του αλλου. Ομως, κατι τετοιο δεν θα γινοταν ποτε σε μια μουσουλμανικη χωρα, εννοωντας οτι ποτε σε μια μου σουλμσανικη χωρα το σχολειο δεν θα γιορταζε το Πασχα ή τα Χριστουγεννα για τα τρια χριστιανοπουλα που θα υπηρχαν εκει. Θλιβομαι και οργιζομαι με την ασυδοσια ορισμενων, που στο ονομα του παιχνιδιου καταστρατηγουν το δικαιωμα του καθενα, ειτε αυτος ειναι μεγαλος ανθρωπος ειτε παιδι.\

rYWUp3.png?PFNMbDcb

Βρε καλή μου που το βρήκες αυτό το μπλογκ;;; Άμα βρεις κάπου αλλού την είδηση βάλτην και να το συζητήσουμε αλλά είδηση από ένα εθνικιστικό μπλογκ της πλάκας που καμια σοβαρότητα δεν έχει, τι ακριβώς να συζητήσουμε; θεωρητικά;

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι λάθος να γνωρίζουμε στα παιδιά μας την κουλτούρα και την θρησκεία άλλων λαών ?? τα υποχρέωσε κάποιος δάσκαλός να προσκυνήσουν τον………Αλλάχ ?? τι λέμε τώρα ρε παιδιά …………..

Δηλαδή εσύ όταν μπαίνεις σε Καθολική εκκλησία σε συναγωγή ή σε Τζαμί ως ένδειξη «καλής πίστης» και σεβασμού δεν ακολουθείς το τυπικό?? Η δεν πρέπει να επισκεπτόμαστε τέτοιους χώρους επειδή είμαστε διαφορετικού δόγματος για να μην μας………..προσηλυτίσουν κατά λάθος ……...

Κάποιοι από εμάς προτιμούμε να έχουμε τα μάτια και το μυαλό μας ανοιχτό

και συμφωνώ με τους προλαλήσαντες όσον αφορά την σοβαρότητα του μπλόγκ

Άλλο και τούτο πάλι...εγώ στη θέση αυτών των γονιών, θα συγκέντρωνα και τους υπόλοιπους και θα πήγαινα να κάνω μια ωραιότατη αναφορα στην πρωτοβάθμια και μια ακόμη πιο ωραία καταγγελία στον εισαγγελέα. Αν αληθεύουν βέβαια όλα αυτά...ήθελε να 'ξερα τι μπορεί να σκεφτόντουσαν αυτές οι δασκάλες!

συγνώμη κορίτσια να ρωτήσω κάτι??

εγώ και ο άντρας μου είμαστε άθεοι...

την μικρή την έχουν μάθει στο σταθμό πριν το φαγητό να λένε προσευχούλα...

εμείς τι πρέπει να κάνουμε δλδ???

και αποθηλασε επιτελους!

με μια ματια στο google εμφανιζονται 15 blog που εχουν αυτη την ειδηση!δεν μπορει ολα να ειναι γελοια!!http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=208398&cid=122

λετε να ειμαι δηλαδη οπισθοδρομικη κ παραξενη???δεν νομιζω!!αλλο να πανε εναν 17 να προσκυνησει,ο οποιος λογω ηλικιας θα μπορει να ζυγισει την κατασταση κ να δεχτει η' να αρνηθει,που θα εχει μια αποψη κ αλλο να παιρνεις ενα 5χρονο κ να το βαζεις να προσκυνησει!!δεν το χωραει το μυαλο μου!!!μα κ βεβαια τα παιδακια το ειδαν σαν παιχνιδι!αν ηταν 16-17 χρονων σιγα μην καθοντουσαν να ακουσουν τις δασκαλες!!!λ δεν συζητησαν απλα οι δασκαλες την προσευχη κ τα τρεχοντα νεα για τους μουσουλμανους...εβαλαν τα παιδια να προσκυνησουν!!!αλλο να βαζεις τα παιδια να ντυθουν αποκριατικα επειδη ειναι αποκριες κ αλλο ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙς ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΝ ΘΕΟ!!ειναι πολυ βαρυ!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι λάθος να γνωρίζουμε στα παιδιά μας την κουλτούρα και την θρησκεία άλλων λαών ?? τα υποχρέωσε κάποιος δάσκαλός να προσκυνήσουν τον………Αλλάχ ?? τι λέμε τώρα ρε παιδιά …………..

Δηλαδή εσύ όταν μπαίνεις σε Καθολική εκκλησία σε συναγωγή ή σε Τζαμί ως ένδειξη «καλής πίστης» και σεβασμού δεν ακολουθείς το τυπικό?? Η δεν πρέπει να επισκεπτόμαστε τέτοιους χώρους επειδή είμαστε διαφορετικού δόγματος για να μην μας………..προσηλυτίσουν κατά λάθος ……...

Κάποιοι από εμάς προτιμούμε να έχουμε τα μάτια και το μυαλό μας ανοιχτό

και συμφωνώ με τους προλαλήσαντες όσον αφορά την σοβαρότητα του μπλόγκ

στην δευτερα γυμνασιου ειχαμε παει μια βδομαδα στην ρωμη με την ταξη μας!!καθε μερα επισκεπτομασταν τουλαχιστον 2 εκκλησιες!!φυσικα ενιωσα κατανυξη κ σεβασμο στον χωρο,αλλα οχι δεν προσκυνησα!!κ να μ'εβαζαν δεν θα το εκανα!!!

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Διαφημίσεις

Θα μπορούσες, πολύ απλά, ενημερωθείς σχετικά, αν σε ενοχλεί, και να τη στείλεις εξ αρχής σε έναν παιδικό που δεν ακολουθεί αυτήν την τακτικη.

Εκεί που πάει ο δικός μου πχ δεν γίνεται προσευχή σε καμία φάση της μέρας.

με μια ματια στο google εμφανιζονται 15 blog που εχουν αυτη την ειδηση!δεν μπορει ολα να ειναι γελοια!!

edit admin αφαιρέθηκε ο σύνδεσμος

λετε να ειμαι δηλαδη οπισθοδρομικη κ παραξενη???δεν νομιζω!!αλλο να πανε εναν 17 να προσκυνησει' date='ο οποιος λογω ηλικιας θα μπορει να ζυγισει την κατασταση κ να δεχτει η' να αρνηθει,που θα εχει μια αποψη κ αλλο να παιρνεις ενα 5χρονο κ να το βαζεις να προσκυνησει!!δεν το χωραει το μυαλο μου!!!μα κ βεβαια τα παιδακια το ειδαν σαν παιχνιδι!αν ηταν 16-17 χρονων σιγα μην καθοντουσαν να ακουσουν τις δασκαλες!!!λ δεν συζητησαν απλα οι δασκαλες την προσευχη κ τα τρεχοντα νεα για τους μουσουλμανους...εβαλαν τα παιδια να προσκυνησουν!!!αλλο να βαζεις τα παιδια να ντυθουν αποκριατικα επειδη ειναι αποκριες κ αλλο ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙς ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΝ ΘΕΟ!!ειναι πολυ βαρυ!![/quote']

Αφενός όλα είναι αντιγραφή του πρώτου μπλόγκ που έβαλες δηλαδή όλα γράφουν πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟς ΚΟΣΜΟΣ

Αφετέρου διαφορετικά πράγματα διαβάζουμε η τα Ελληνικά μου δεν είναι επαρκή ???

Αντιγράφω

Όπως είναι φυσικό, τα παιδάκια αντιμετώπισαν το όλο περιστατικό σαν παιχνίδι και με δεδομένη την παιδική περιέργεια, έπεσαν και αυτά στο έδαφος και άρχισαν να προσκυνούν τον Αλλάχ, χωρίς κανείς να κάνει τίποτε για να τα εμποδίσει.

Θα μπορούσες, πολύ απλά, ενημερωθείς σχετικά, αν σε ενοχλεί, και να τη στείλεις εξ αρχής σε έναν παιδικό που δεν ακολουθεί αυτήν την τακτικη.

Εκεί που πάει ο δικός μου πχ δεν γίνεται προσευχή σε καμία φάση της μέρας.

μάλλον το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει...

να με έχουν ρωτήσει αυτοί αν θέλω το παιδί μου να συμμετέχει στην προσευχή τους....

και αποθηλασε επιτελους!

απο τα λιγα ελληνικα που καταλαβαινω, νομιζω οτι το ολο θεμα στρεφεται γυρω απο το χωρίς κανείς να κάνει τίποτε για να τα εμποδίσει.

νομιζω οτι η ανοχη των νηπιαγωγων και η απουσια αντιδρασης ειναι αυτη που σχολιαζουμε εδω, και οχι τα 4χρονα που λογικα και αναποφευκτα καναν αυτοπ που βλεπανε.

rYWUp3.png?PFNMbDcb

μήπως δεν τα έβαλαν να προσκυνήσουν αλλά τα παιδιά άκουσαν για την δημόσια προσευχή, ρώτησαν τι συμβαίνει και οι νηπιαγωγοί προσπάθησαν να εξηγήσουν? αυτό το γεγονός θα μπορούσε να σταθεί αφορμή σε μια τάξη τνηπιαγωγείου που έχει και παιδιά της αντίστοιχης θρησκείας να συζητήσουν για στοιχεία αυτής. η προσευχή υπποπτεύομαι πως θα έγινε στα πλαισια της δραματοποίησης και οι γονείς των παιδιών θα πήγαν για να δώσουν πρόσθετες πληροφορίες.

αυτά είναι εξήγηση του πως λειτουργεί ένα ελληνικό νηπιαγωγείο με βάση το επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας. το αν συμφωνούν οι γονείς και οι εκπειδευτικοί με αυτό είναι άλλη συζήτηση

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Διαφημίσεις

ναι τωρα να πω την αληθεια δεν εχω ορθη απαντηση να δωσω!!:oops::oops:

βαζω τον εαυτο μου στην θεση σας κ σκεφτομαι τι θα εκανα εγω!!δεν ξερω πραγματικα ομως!δεν θα μπορουσα να πω κατι στο σχολειο γιατι δεν θα μπορουσα να στερησω απ'τα υπολοιπα παιδακια την προσευχη,αλλα μπορει κ το ιδιο μου το παιδι να μην ακολουθουσε την προσευχη...δηλαδη να μην εκανε το σταυρουλι του ουτε να ελεγετα λογακια..επειδη θα του ειχα μαθει να μην πιστευει σε αυτο!αλλα θα ενιωθα ασχημα να πω την αληθεια!!

culte να σε ρωτησω κατι??απλα για να συζητησουμε,μη με παρεξηγησεις!!!χαιρομαι να συζηταω διαφορετικες αποψεις!!!η μικρη σου σε ρωταει μετα για την προσευχη??γιατι γινεται αυτο κ αλλα τετοια??

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

culte να σε ρωτησω κατι??απλα για να συζητησουμε' date='μη με παρεξηγησεις!!!χαιρομαι να συζηταω διαφορετικες αποψεις!!!η μικρη σου σε ρωταει μετα για την προσευχη??γιατι γινεται αυτο κ αλλα τετοια??[/quote']

όχι είναι πολύ μικρή ακόμη...

αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι το ίδιο θα αντιδρούσα αν της μάθαιναιν και μουσουλμανική προσευχή...

δεν θέλω να την εμποδίσω εγώ από την γνώση...ας επιλέξει εκείνη μετά μόνη της τί θα διαλέξει...

και αποθηλασε επιτελους!

Αφενός όλα είναι αντιγραφή του πρώτου μπλόγκ που έβαλες δηλαδή όλα γράφουν πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟς ΚΟΣΜΟΣ

Αφετέρου διαφορετικά πράγματα διαβάζουμε η τα Ελληνικά μου δεν είναι επαρκή ???

Αντιγράφω

Όπως είναι φυσικό, τα παιδάκια αντιμετώπισαν το όλο περιστατικό σαν παιχνίδι και με δεδομένη την παιδική περιέργεια, έπεσαν και αυτά στο έδαφος και άρχισαν να προσκυνούν τον Αλλάχ, χωρίς κανείς να κάνει τίποτε για να τα εμποδίσει.

εγω αν ημουν δασκαλα παντως θα αφηνα να πεσουν στο εδαφος μονο τα μουσουλμανακια,αφου θελουν να προσευχηθουν...οοοχιιι ολα τα παιδα της ταξης μου!!κ δεν θα επαιρνα φυσικα την ευθυνη να εξηγησω μετα στους αμοιρους γονεις τι συνεβη κ που εγω η ιδια αφησα να συμβει!

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

μήπως δεν τα έβαλαν να προσκυνήσουν αλλά τα παιδιά άκουσαν για την δημόσια προσευχή, ρώτησαν τι συμβαίνει και οι νηπιαγωγοί προσπάθησαν να εξηγήσουν? αυτό το γεγονός θα μπορούσε να σταθεί αφορμή σε μια τάξη τνηπιαγωγείου που έχει και παιδιά της αντίστοιχης θρησκείας να συζητήσουν για στοιχεία αυτής. η προσευχή υπποπτεύομαι πως θα έγινε στα πλαισια της δραματοποίησης και οι γονείς των παιδιών θα πήγαν για να δώσουν πρόσθετες πληροφορίες.

αυτά είναι εξήγηση του πως λειτουργεί ένα ελληνικό νηπιαγωγείο με βάση το επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας. το αν συμφωνούν οι γονείς και οι εκπειδευτικοί με αυτό είναι άλλη συζήτηση

νελλιτσα, συμφωνω εν μερει μαζι σου. Πραγματι μπορει το προγραμμα του νηπιαγωγειου να ακολουθει ενα συγκεκριμενο προγραμμα και να προσπαθει να εισαγαγει τα παιδια στις διαφορες θρησκειες, αφου μαλιστα υπαρχουν και παιδακια διαφορετικης θρησκειας μεσα στην ταξη. Αυτο που δεν καταλαβαινω ομωσ, ειναι αυτη η δραματοποιηση που αναφερεις. Πουθενα, σε καμια χωρα δεν δραματοποιειται ο ορθοδοξος χριστιανικος τροπος προσευχης. Δεν ειμαι ουτε θεουσα, ουτε πηγαινω στην εκκλησια, αλλα νομιζω, σαν εκπαιδευτικος, οτι δεν μπορεις να αφηνεις τα παιδια, ακομα και στο ''αθωο'' πλαισιο της δραματοιποιησης ,να κανουν κατι αντιθετο απο αυτο που πιστευουν οι γονεις τους.

rYWUp3.png?PFNMbDcb

όχι είναι πολύ μικρή ακόμη...

αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι το ίδιο θα αντιδρούσα αν της μάθαιναιν και μουσουλμανική προσευχή...

δεν θέλω να την εμποδίσω εγώ από την γνώση...ας επιλέξει εκείνη μετά μόνη της τί θα διαλέξει...

σωστα τοποθετεισαι κ πολυ σωστη η τελευταια σου προταση!!!την αφηνεις να εχει γνωση κ ας διαλεξει εκεινη μετα τι την εκφραζει!!!ενταξει εν συμφωνω με ολο αυτο,γιατι εμεις δεν το ακολουθουμε,εννοω οτι πιστευουμε στον θεο κ ας αποκτησει οποια γνωση θελει οταν μεγαλωσει..αν κ δεν θα ηθελα ν'αλλαξει θρησκεια!!ασχετο!!!

αλλα χαιρομαι που το αντιμετωπιζεται ετσι κ ας μην συμφωνω,σεβομαι απολυτα την αποφαση σας αυτη!!!!:D

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Κι εμείς επίσης είχαμε πάει Ιταλία με τη θεατρική ομάδα του γυμνασίου, αλλά επισκεπτόμασταν τις εκκλησίες τους σαν μνημεία, κι όχι την ώρα της λειτουργίας φυσικά. Επίσης αν πας σε τζαμί σαν επισκέπτης, απλά θα βγάλεις τα παπούτσια σου, δεν θα πας την ώρα της σύναξης να προσκυνάς μαζί με τους μουσουλμάνους...εκτός αν το θέλεις βέβαια. Αυτό είναι άλλο θέμα.

ναι τωρα να πω την αληθεια δεν εχω ορθη απαντηση να δωσω!!:oops::oops:

βαζω τον εαυτο μου στην θεση σας κ σκεφτομαι τι θα εκανα εγω!!δεν ξερω πραγματικα ομως!δεν θα μπορουσα να πω κατι στο σχολειο γιατι δεν θα μπορουσα να στερησω απ'τα υπολοιπα παιδακια την προσευχη' date='αλλα μπορει κ το ιδιο μου το παιδι να μην ακολουθουσε την προσευχη...δηλαδη να μην εκανε το σταυρουλι του ουτε να ελεγετα λογακια..επειδη θα του ειχα μαθει να μην πιστευει σε αυτο!αλλα θα ενιωθα ασχημα να πω την αληθεια!!

culte να σε ρωτησω κατι??απλα για να συζητησουμε,μη με παρεξηγησεις!!!χαιρομαι να συζηταω διαφορετικες αποψεις!!!η μικρη σου σε ρωταει μετα για την προσευχη??γιατι γινεται αυτο κ αλλα τετοια??[/quote']

εγω, αν ημουμ στη θεση της culte, θα ελεγα στο παιδακι μου απλως να μην ακολουθει αυτο που κανουν τα υπολοιπα βαφτισμενα παιδακια, και να βγαινει εξω απο την αιθουσα την ωρα της προσευχης. στο δημοτικο που πηγαινα, επιφανεστατο σχολειο της πολης μου, με πολλες κουλτουρες και ξενους, τα παιδια που δεν πιστευαν σε αυτο που πιστευε η πλειοψηφια ,απλουστατα την ωρα της προσευχης δεν συμμετειχαν.

rYWUp3.png?PFNMbDcb

εγω, αν ημουμ στη θεση της culte, θα ελεγα στο παιδακι μου απλως να μην ακολουθει αυτο που κανουν τα υπολοιπα βαφτισμενα παιδακια, και να βγαινει εξω απο την αιθουσα την ωρα της προσευχης. στο δημοτικο που πηγαινα, επιφανεστατο σχολειο της πολης μου, με πολλες κουλτουρες και ξενους, τα παιδια που δεν πιστευαν σε αυτο που πιστευε η πλειοψηφια ,απλουστατα την ωρα της προσευχης δεν συμμετειχαν.

ναι σωστο κ αυτο!!!δικιο εχεις!!!

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

ούτε αυτό το θεωρώ σωστό..

θέλω να έχει άποψη αργότερα για να ενστερνιστεί ή αρνηθεί οποιαδήποτε θρησκεία...

και αποθηλασε επιτελους!

ούτε αυτό το θεωρώ σωστό..

θέλω να έχει άποψη αργότερα για να ενστερνιστεί ή αρνηθεί οποιαδήποτε θρησκεία...

Συμφωνώ. Γι' αυτό κι εγώ στη θέση σου θα έκανα αυτό που σου ανέφερα παραπάνω, για να μην επηρεάζεται από πουθενά τώρα που είναι τόσο μικρή και δεν μπορεί να κρίνει από μόνη της.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...