Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ -υπαρχει περιπτωση να μην εντοπιστει?

Recommended Posts

Κοριτσια καλημερα,

Πηγαινω σε καποιον γιατρο και γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενη αλλα και μπερδεμενη. Ειναι σε κεντρο υποβοηθουμενης αναπαραγωγης και ειναι πολυ ενημερωμενος.

Εκανα εξωσωματικη μαζι του λογω ανεξηγητης υπογονιμοτητας και πετυχε αλλα στις 9 εβδομαδες ειχα παλλινδρομηση.

Μετα την αποξεση και ενω ακολουθησε μια δευτερη επεμβαση (υστεροσκοπηση) λογω τροφοβλαστης, αρχισαν ολοι να μου λενε να παρω και μια δευτερη γνωμη. Τελικα πηγα δια 2η γνωμη οπου ο γιατρος μου ειπε οτι πιστευει πως εχω ενδομητριωση (ειδε και το DVD της υστεροσκοπησης) η οποια δημιουργει ανεξηγητη υπογονιμοτητα και το υποστηριξε στο οτι εχω κατι συμφυσεις στην σαλπιγγα (το οποιο το ειχε δει κι ο δικος μου). Μου ειπε λοιπον να κανω λαπαροσκοπηση και ετσι αν εχω θα την καυτηριασουμε και μετα θα μπορεσω να μεινω εγκυος ακομα και μονη μου. Καλα ολα αυτα απλα κι εγω αναρωτιεμαι...Ειναι δυνατον ο γιατρος μου που ειναι τοσο ενημερωμενος και μεσα στα πραγματα να μην φανταστηκε καν οτι μπορει να συμβαινει κατι τετοιο?

Δεν ξερω, εσεις τι λετε? Δεν ξερω τι να πιστεψω!!

Διαφημίσεις

Leni γειά σου! εγώ λαπαροσκόπηση έκανα διότι στην σαλπιγκογραφία βρέθηκαν και οι σάλπιγκες κλειστές και είπαμε να δούμε τι γίνεται και από μέσα χωρίς να υπάρχει υποψία ενδομητρίωσης ούτε κανένα σύμπτωμα.τέλος πάντων τελικά οι σάλπιγκες ήταν ανοιχτές και ο γιατρός μου εντόπισε δύο μικρές εστίες ενδομητρίωσης της οποίες και καυτηρίασε. η υστεροσκόπηση είναι μία εξαίταση η οποία μπορεί να δείξει αν υπάρχει ενδομητρίωση αλλά μόνο αν βρίσκεται μέσα στη μήτρα και γενικά στο εσωτερικό της ενώ η λαπαροσκόπηση μπορεί να δείξει τη βρίσκεται μέσα στην κοιλιά πίσω από τη μήτρα, στις ωοθήκες κλπ εγώ θα σου πρότεινα να την κάνεις τη λαπαροσκόπηση γιατί είναι μία εξαίταση η οποία μπορεί να σου δώσει μία πολύ καλή άποψη για το γεννητικό σου σύστημα!!!! ότι και αν αποφασίσεις σου εύχομαι καλη επιτυχία και σύντομα μανούλα

Μαργαρίτα

Σ'ευχαριστω Μαργαριτα μου. Κι εγω το σκεφτηκα να του πω να κανουμε λαπαροσκοπηση αλλα εχω την εξης απορια. Αν τελικα δεν την κανω και εχω ενδομητριωση, θα εχω καποιο προβλημα αν θα κανω εξωσωματικη? Επηρεαζει το εμβρυο? Γιατι εδω που φτασαμε, δεν εχω κουραγιο για τριτη επεμβαση & ενδεχομενως και θεραπεια,ενω ουσιαστικα μπορω να μεινω εγκυος αμεσα με εξωσωματικη!

Λένι μου λένε πως η θεραπεία της ενδομητρίωσης είναι η εγκυμοσύνη!!!! εγώ έχω ήπιας μορφής ενδομητρίωση και ο γιατρός μου λέει πως δεν μας επηρεάζει καθόλου στο βαθμό που υπάρχει...τώρα όσον αφορά για το αν επηρεάζει το έμβρυο ή όχι παίζει ρόλο που ακριβώς βρίσκεται και σε τι βαθμό (η ενδομητρίωση έχει 4 βαθμίδες)...εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να την κάνω την λαπαροσκόπηση (δεδομένου ότι πρόκειται για μια εύκολη επέμβαση και σχετικά ανώδυνη και χωρίς επιπλοκές) ώστε να είμαι σίγουρη πως όλα βαίνουν καλώς... δεν θέλω να σε επηρεάσω όμως...θα σου πρότεινα να κάνεις μια κουβέντα έξω από τα δόντια με τον γιατρό σου, να δούμε την αποψή του...σου εύχομαι τα καλύτερα και γρήγορα...φιλιά πολλά

Μαργαρίτα

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Από την εμπειρία μου και υπάρχει περίπτωση να μην έχεις κανένα σύμπτωμα και να έχεις σοβαρού βαθμού ενδομητρίωση και επηρεάζει και στις προσπάθειες εξωσωματικής. Στη δική μου περίπτωση είχα χαμηλό ποσοστό γονιμοποίησης των ωαρίων (25%) ενώ μετά την επέμβαση αυτό έφτασε στο 75%. Έκανα μία εξέταση την ca 125 και είχα πολύ ψηλό νούμερο - ο γιατρός βέβαια μου είχε πει ότι μπορεί το αποτέλεσμα να είναι χαμηλό και πάλι να έχω ενδομητρίωση. Τελικά είχα 3ου βαθμού. Από έχω διαβάσει μπορεί να επηρεάζει και στην εμφύτευση των εμβρύων. Ελπίζω να σε διαφωτίσουν περισσότερο οι γιατροί σου.