Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μετα απο 4 μηνες θηλασμο μηπως τελειωνει το γαλα μου?

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες τις γλυκες μανουλες,

κοριτσια απευθυνομαι σε ολες για βοηθεια και αποψεις ειδικα οσες εχετε παρομοια εμπειρια.

Θηλαζω αποκλειστικα τον γιο μου εδω και 4 μηνες ,το ζουζουνι μου ειναι μια χαρα και σε διαθεση και σε βαρος. Τις 2 τελευταιες εβδομαδες ομως καποια βραδια δεν χορταινει,βασικα εχω καθολου εως ελαχιστο γαλα,αυτος κλαιει και του δινω ξενο.οχι ομως καθε βραδυ 2 φορες την εβδομαδα ας πουμε.

Παιζει ρολο το οτι ο γιος μου απο 1,5-2 μηνων τρωει 6 γευματα απ τα οποια 1 μονο βραδινο(στις 05 το πρωι)?

παιζει ρολο μηπως η διατροφη μου τις συγκεκριμενες μερες?

Δεν νομιζω να μου κοβετε το γαλα γιατι σημερα μπορει να μην του φτανει και αυριο να ξεχειλιζει.

Σας περιμενω κοριτακια μου

ευχαριστω πολυ

Αναστασια

Διαφημίσεις

Καλησπερα σε ολες τις γλυκες μανουλες,

κοριτσια απευθυνομαι σε ολες για βοηθεια και αποψεις ειδικα οσες εχετε παρομοια εμπειρια.

Θηλαζω αποκλειστικα τον γιο μου εδω και 4 μηνες ,το ζουζουνι μου ειναι μια χαρα και σε διαθεση και σε βαρος. Τις 2 τελευταιες εβδομαδες ομως καποια βραδια δεν χορταινει,βασικα εχω καθολου εως ελαχιστο γαλα,αυτος κλαιει και του δινω ξενο.οχι ομως καθε βραδυ 2 φορες την εβδομαδα ας πουμε.

Παιζει ρολο το οτι ο γιος μου απο 1,5-2 μηνων τρωει 6 γευματα απ τα οποια 1 μονο βραδινο(στις 05 το πρωι)?

παιζει ρολο μηπως η διατροφη μου τις συγκεκριμενες μερες?

Δεν νομιζω να μου κοβετε το γαλα γιατι σημερα μπορει να μην του φτανει και αυριο να ξεχειλιζει.

Σας περιμενω κοριτακια μου

ευχαριστω πολυ

Αναστασια

Πιθανότατα στην ηλικία που είναι περνάει κάποιο άλμα ανάπτυξης.Αυτό συμβαίνει στα περισσότερα μωράκια σε αυτή την ηλικία.

Αν κάνεις υπομονή πιστεύω σε λίγες μέρες θα στρώσει η παραγωγή σου στις νέες απαιτήσεις!

Γνώμη μου είναι να επιμείνεις με το στήθος και να μη δώσεις ξένο:-D

Πιθανότατα στην ηλικία που είναι περνάει κάποιο άλμα ανάπτυξης.Αυτό συμβαίνει στα περισσότερα μωράκια σε αυτή την ηλικία.

Αν κάνεις υπομονή πιστεύω σε λίγες μέρες θα στρώσει η παραγωγή σου στις νέες απαιτήσεις!

Γνώμη μου είναι να επιμείνεις με το στήθος και να μη δώσεις ξένο:-D

Σε ευχαριστω πολυ,καλη μου

μαλλον εχεις δικιο,αυτο θα κανω!

και βλεπουμε!!:P

Σε ευχαριστω πολυ,καλη μου

μαλλον εχεις δικιο,αυτο θα κανω!

και βλεπουμε!!:P

Ότι και να χρειαστείς ρώτησέ το εδώ,υπάρχουν πολύ έμπειρες μανούλες και η Αγλαϊα φυσικά που είναι σύμβουλος θηλασμού.

Στο θηλασμό σχεδόν όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται,η λύση δεν είναι το ξένο,αφού βέβαια επιθυμείς να θηλάσεις αποκλειστικά!:D

Καλή συνέχεια!!;)

Τις 2 τελευταιες εβδομαδες ομως καποια βραδια δεν χορταινει,βασικα εχω καθολου εως ελαχιστο γαλα,αυτος κλαιει και του δινω ξενο.

....

Γιατί δίνεις αυστηρά 6 γεύματα μητρικό, και αν πεινάει κι άλλο του δίνεις ξένο;

Γιατί δεν δίνεις 7 ή 8 ή όσα θέλει μητρικό, και καθόλου ξένο;

Το μωρό σου είναι απόλυτα φυσικό, όπως όλοι οι άνθρωποι (κι εσύ υποθέτω) να έχει άλλες μέρες μεγαλύτερη όρεξη κι άλλες μικρότερη. Αν το θηλάζεις όποτε ζητάει, η παραγωγή σου θα προσαρμοστεί στην ζήτηση. Αν δίνεις και ξένο, η παραγωγή σου θα μειωθεί.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

τον πρωτο χρονο ο θηλασμος ειναι ελευθερος και ανεμποδιστος, οσο και οποτε θελει το παιδι.

οταν μπουν οι στερεες στον 6ο μηνα ο θηλασμος ειναι η κυρια τροφη,οι στερεες συμπληρωματικη.

μην δινεις ξενο, μονο προβληματα μπορει να προκαλεσει στο θηλασμο και ισως και στο παιδι σου (αλλεργιες κυριως)

η διατροφη σου μπορει να παιζει ρολο οχι στο αν εχεις γαλα, αλλα στο αν τρως κατι εσυ και το ενοχλει πχ γαλακτοκομικα, ξηρους καρπους, σοκολατα....σε ποσοτητα και καθημερινα.

κοριτσια βοηθεια!!!!

δεν θελω να αποθηλασω.Του δινω 6 γευματα γιατι τοσα ζηταει!6-7

το γαλα εχει μειωθει προφανως (το καταλαβαινω γιατι ενω ετρωγε χωρις προβλημα τωρα χτυπιεται και πολλες φορες παταω το στηθος και δεν βγαζει,αλλες παλι εχω κανονικα,συνηθως το πρωι)

το θεμα ειναι αν αυξησω τους θηλασμους εστω και με θηλαστρο,πως να αποφυγω το ξενο,οταν βλεπω οτι δεν βρισκει γαλα,κλαιει και αν του δωσω ξενο το πινει? Να το αφησω να πειναει ,να εκνευριζεται? Ασε που απο την ορμη του με εχει πεθανει το ενα μου στηθος απο τον πονο!

Αχ, βοηθηστε με δεν θελω να το κοψω ειναι νωρις! 4,5 μηνων μονο

βασικα αρχισα να τον βαζω ανα 2 ωρες να θηλαζει(με εχει μπερδεψει,αλλες φορες δειχνει να χορταινει και αλλες..) μπας και αποφυγω το ξενο.

χαπια μαγια μπυρας να παρω? ρωτησα τον γυναικολογο μου για συμπληρωματα και μου ειπε οχι.

βρε κοριτσι γιατι μπερδευεσαι; το βαρος του ειναι καλο; οι πανες του; δεν εχω καταλαβει το προβλημα ποιο ειναι...:confused:

γκρινιαζει καθε φορα στο στηθος; αφου πιει ή πριν;καθεται να πιει;

εσυ μην ψαχνεις το στηθος σου αν βγαζει γαλα, αυτο ειναι δουλεια του μωρου, οσο θηλαζει, γαλα υπαρχει..

αν θελει να θηλασει πιο συχνα , βαλτον πιο συχνα! να σε ρωτησω, τον θηλαζεις μονο οταν ζηταει ή προσφερεις και ο,τι 'αποφασισει';

πιθανο ειναι να περναει αλμα αναπτυξης και να ειναι ανησυχος, να θελει περισσοτερο στηθος κ αγκαλια για παρηγορια και θηλασμο. μην ασχολεισαι με το ξενο γαλα...

βρε κοριτσι γιατι μπερδευεσαι; το βαρος του ειναι καλο; οι πανες του; δεν εχω καταλαβει το προβλημα ποιο ειναι...:confused:

το βαρος του ηταν καλο εως και3/11 που ζυγιστηκε 7700

γκρινιαζει καθε φορα στο στηθος; αφου πιει ή πριν;καθεται να πιει;

εσυ μην ψαχνεις το στηθος σου αν βγαζει γαλα, αυτο ειναι δουλεια του μωρου, οσο θηλαζει, γαλα υπαρχει..

πινει 3 λεπτα περιπου και μετα δεν θελει,συνηθως τον αλλαζω στηθος πινει 1-2 λεπτα παλι κλαμματα.Καποιες φορες κανει σαν να χορτενει καιαλλες δεν του αρκει

αν θελει να θηλασει πιο συχνα , βαλτον πιο συχνα! να σε ρωτησω, τον θηλαζεις μονο οταν ζηταει ή προσφερεις και ο,τι 'αποφασισει';

προσφερω παντα,δεν περιμενω να κλαψει

πιθανο ειναι να περναει αλμα αναπτυξης και να ειναι ανησυχος, να θελει περισσοτερο στηθος κ αγκαλια για παρηγορια και θηλασμο. μην ασχολεισαι με το ξενο γαλα...

μακαρι να ειναιαυτο

εχω μπερδευτει πολυ!

σ'ευχαριστω δεν ξερεις ποσο κουραγιο μου δινεις!!

Διαφημίσεις

το βαρος του ηταν καλο εως και3/11 που ζυγιστηκε 7700

πινει 3 λεπτα περιπου και μετα δεν θελει,συνηθως τον αλλαζω στηθος πινει 1-2 λεπτα παλι κλαμματα.Καποιες φορες κανει σαν να χορταινει καιαλλες δεν του αρκει

προσφερω παντα,δεν περιμενω να κλαψει

μακαρι να ειναι αυτο

εχω μπερδευτει πολυ!

σ'ευχαριστω δεν ξερεις ποσο κουραγιο μου δινεις!!

ακριβως τα ιδια ειχα κι εγω καποια στιγμη.αυτο που καταλαβα ηταν οτι οταν ειχα περιοδο η ωορηξεια το γαλα μειωνοταν τοσο που καποιες ωρες τις ημερας δεν ειχα καθολου.μιλησα με την παιδιατρο και μου ειχε πει να μην σταματαω να το βαζω στο στηθος για να να επανελθει το γαλα και να μην κοπει.ειχα φτιαξει και τραπεζα γαλακτος και οταν δεν ειχα του εδεινα απο την καταψυξη.μπορ να εκμεταλευτεις τις μερες που εχεις γαλα για να του τοταιζεις οταν δεν θα εχεις.ετσι θα γλιτωσεις και το ξενο.τωρα αν δεν μπορεις να κανεις αλλιως υπομονη.με λιγο ξενο γαλα δεν εγινε και τιποτα.

Συνέχισε να προσφέρεις συχνά και χωρίς να ζητάει και σε λίγες μέρες επαναξιολογείς την κατάσταση. 6-7 θηλασμοί είναι λίγοι και τα μωρά σε αυτή την ηλικία ξεχνιούνται και δεν ζητάνε. Οπότε φτάνουν εκνευρισμένα και πεινασμένα στο στήθος και δεν έχουν υπομονή μέχρι να αρχίσει να ρέει το γάλα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ειναι δυνατον καποιες μερες να μην εχουμε γαλα δηλαδη η καποιες ωρες την ημερα???? :roll: δε νομιζω ρε κοριτσια...... τι να πω ας πει καποια πιο εμπειρη μανουλα.. εγω τρεις μηνες θηλαζω και ολα καλα, αλλα σε καμμια περιπτωση δε θα εδινα ξενο η ακομα και δικο μου σε μπιμπερο σε τετοια φαση. ηταν ο λογος που αποθηλασε στο μηνα το πρωτο μου παιδι. στηθος και παλι στηθος....

σημερα ολη μερα θηλασα κανονικα και ολα μια χαρα,ανα 2 ωρες βεβαια τον θηλαζα!

Τι να πω ισως τελικα να ειναι καποιο αλμα αναπτυξης?

Σας ευχαριστω παντως για τις συμβουλες

Διαφημίσεις

ειναι δυνατον καποιες μερες να μην εχουμε γαλα δηλαδη η καποιες ωρες την ημερα???? :roll: δε νομιζω ρε κοριτσια...... τι να πω ας πει καποια πιο εμπειρη μανουλα.. εγω τρεις μηνες θηλαζω και ολα καλα, αλλα σε καμμια περιπτωση δε θα εδινα ξενο η ακομα και δικο μου σε μπιμπερο σε τετοια φαση. ηταν ο λογος που αποθηλασε στο μηνα το πρωτο μου παιδι. στηθος και παλι στηθος....
κι ομως γινετε.ολα πηγαιναν ρολοι μεχρι που αδιαθετισα.υπηρχαν φορες που δεν ειχα καθολου.οταν λεμε καθολου τιποτα.ειχα ζητησει γνωμη και απο την παιδιατρο και απο τη γυναικολογο μου.μου ελεγαν να κανω αντλησεις και να τη βαζω καιστο στηθος για να επανελθει.και πραγματικα μετα απο2 μερες ειχα κανονικα.ακομα ομως και τις μερες που δεν ειχα τιποτα το πρωι κατι γινοταν.παντως γενικα οι γοννημες μερες και οι πρωτες μερες περιοδου αν δεν ειχα στην καταψυξη θα ειχα προβλημα.