Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανακαίνιση

Recommended Posts

καλησπερα.

ειμαι νεο μελλος και συνχρονοσ νιοπατρος(2μηνων και κατι ημερων)

αποφασισα να κανω ανακαινηση το σπιτι της γυναικας μου.εχουμε καλεση μερικους τεχνιτες για να μετρισουν για παραθυρα ,πορτες,πλακακια τοιχου,δαπεδου,βαψιμο εντοσ και εκτος του σπιτιου,για εσωτερικες πορτες.

αλλα ακομα να ερθουν.εχουν περασει 4 μερες,και δεν ενφανιστηκαν.:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

(μαλλον δεν τους εχει επειριαση η οικονομικοι κριση αυτους και εχουν λεφτα)

οποτε σκεφτηκαμε με την γυναικα μου να κανουμε εμεις της μετρισεις και να επισκεφτουμε καποια καταστηματα να ζητησουμε προσφορες.

αυτο που θελω να μαθω ειναι πως γινεται η σωστη μετριση για τα παραθυρα και της πορτες,για πλακακια τοιχου και δαπεδου.

(εχω υπολογιση το εμβαδον τους αλλα δεν ξερω αν ειναιο σωστος τροπος).:-P

Διαφημίσεις

εγώ με τον άνδρα μου μόνοι μας φτιάξαμε το σπίτι......Όταν σου λέω φτιάξαμε εννοώ....

Εγώ έβαλα τα πλακάκια τοίχου της κουζίνας, ο άνδρας μου έφτιαξε όλο το μπάνιο με καινούργια είδη υγιηνής και πλακάκια πατωμα και τοίχο, και οι 2 μαζί βάλαμε το ξύλινο πάτωμα στην κρεβατοκάμαρα μας και τώρα λέμε να βάλουμε μόνοι μας και τα πορτοπαραθυρα απλά θα πάρουμε τα αλουμίνια έτοιμα κομμένα και θα τα τοποθετήσουμε εμείς...Βάψαμε όλο το σπίτι και όλα τα μερεμέτια επίσης μόνοι μας....

Τα μόνα πράγματα που πληρώσαμε ήταν ΟΛΑ τα υλικά.....και δεν είμαστε και του είδους αυτού (εγώ είμαι γραφίστρια και ο άνδρας μου ηλεκτρονικός).....

Πως λοιπόν πήραμε τα μέτρα.....Χωρίζεις νοητα το δωμάτιο σε 4 τοίχους στο χαρτί επάνω και μετράς απο τοίχο σε τοίχο τα σημεία που θα βάλεις πλακάκι (πολλαπλασιαζεις τον κάθε τοίχο ύψος x πλάτος και τέλος προσθέτεις όλες τις επιφάνειες μαζί) έχεις το συνολικα τμ για κάθε δωμάτιο....

Για μπαλκονόπορτες και παράθυρα θα μετρήσεις απο εκεί που ξεκινάει το παλιο ξέλο μέχρι και που τελειώνει σε ολόκληρο το τετράγωνο του (ύψος και πλάτος) και ξεχωριστές διαστάσεις για κάθε μπαλκονόπορτα και πατζούρι!!! και έτσι θα το δώσεις στον μάστορα του μαγαζιού που θα πας για να μπορέσει να σου βγάλει σωστή προσφορά....

εχω τοσα στο μυαλο μου,που ξεχασα να σε ρωτησω.

τα πλακακια μπανιου και δαπεδο,τα κολησατε με τσιμεντο,η,με ειδικη κολα?

και γενικος ειχε διαφορα στο κοστος που τα κανατε εσεις,απο το να σας τα κανει καπιος τεχνιτης(δηλ.το κερδος ηταν μικρο,μεγαλο)?

Θα πάρετε ριτινούχα κόλλα πλακιδίων υδατοστεγής (αδιαβροχη) και για πάτωμα και για τοίχο.....

Μόνο για το μπανιο ολόκληρο μας είχαν ζητήσει 1,500 ευρώ εργασία (το πιστεύεις???)

Στις δύσκολες στιγμές τελικά γίνεσε μάστορας μόνος σου....Εμεις με τον άνδρα μου βγάζουμε 900 ευρώ το μήνα γιατι δουλέυει μόνο αυτος...Οι μάγκες για 2 μέρες δουλειά ήθελαν σχεδόν τα διπλάσια.....

Η αναγκη σε κάνει επιστημονα !!!

Διαφημίσεις

Για τα πλακιδια του μπανιου, μη ξεχασεις να υπολογισεις και τα πλακακια που θα σηκωνονται στους τοιχους.

Επισης, μη ξεχασεις το σοβατεπι και ενα ποσοστο για φυρα(δε ξερω αν γραφεται ετσι). Δλδ, καποια πλακακια που κοβονται και χρησιμοποιουνται μονο τα μισα.

Οσον αφορα τα παραθυρα και τις πορτες, εγω που ειμαι μηχανικος δεν τα μετραω ποτε μονη μου. Οχι για κανεναν αλλο λογο, απλα γιατι θελω να αναλαμβανει ο αλουμινας την ευθυνη. Αν σου λειψει ή σου περισσεψει ενας ποντος απο ενα αλουμινιο, που εχει 500 ευρω...τι θα το κανεις? Ενω αν κανει λαθος ο αλουμινας, θα το παρει και θα το φερει πισω σωστο.

Επισης, μη ξεχασεις το σοβατεπι και ενα ποσοστο για φυρα(δε ξερω αν γραφεται ετσι). Δλδ, καποια πλακακια που κοβονται και χρησιμοποιουνται μονο τα μισα.

Νομίζω σοβατεπί δεν βάζουν στα μπάνια...τουλάχιστον το δικό μας ούτε είχε ούτε και του βάλαμε....

Νομίζω σοβατεπί δεν βάζουν στα μπάνια...τουλάχιστον το δικό μας ούτε είχε ούτε και του βάλαμε....

Αναλογα το σχεδιο που θες να κανεις...αν γυρισεις πλακακι παντου στον τοιχο...εννοειται πως οχι ... αλλα δε το γυριζουν ολοι (ειδικα στα WC) για λογους οικονομιας ...

ωραιο πραγμα οι αλλαγες στο σπιτι! Λοιπον περι μετρησεων με καλυψε απολυτα η Stellinula. Αν και θα συμφωνησω και με τη ρανια που λεει οτι καλητερα ενας τεχνιτης. ειδικα οταν μιλαμε για κουφωματα η οτιδηποτε που ειναι δυσκολο η μετατροπη του σε διασταση η στην οψη.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

Ραννια να ρωτησω κατι. Αυτο για τα σοβατεπι στο μπανιο.. ποσο πρακτικο ειναι να μη βαλει καποιος πλακακι? εννοω περι υγρασιας μετα στον τοιχο. Εκτος αν μιλαμε βεβαια για ενα μεγαλο μπανιο.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Ραννια να ρωτησω κατι. Αυτο για τα σοβατεπι στο μπανιο.. ποσο πρακτικο ειναι να μη βαλει καποιος πλακακι? εννοω περι υγρασιας μετα στον τοιχο. Εκτος αν μιλαμε βεβαια για ενα μεγαλο μπανιο.

Κοιτα να δεις....αν προκειται για WC, που να εχει δλδ μονο λεκανη και νιπτηρα(οχι μπανιερα, οχι ντουζιερα)...δεν υπαρχει προβλημα υγρασιας. Απο κει και περα, ειναι θεμα αισθητικης.