Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μήπως βιάζομαι για εξωσωματική


Recommended Posts

Καλησπέρα και απο εμένα σε όλες τις "ομοιοπαθούσες", και εύχομαι σε όλες καλη - πολύ καλή επιτυχία ;)

 

Θα ήθελα την γνώμη σας... PLEASEEEEE!!!!

Με τον άντρα μου προσπαθούμε 1,5 χρόνο για παιδάκι και ακόμα τζίφος :(!!!

Εγώ είμαι 32 και ο άντρας μου 34

Μετά απο μια αφαίρεση πολύποδα (πρίν 4 μήνες), τον επόμενο μήνα έμεινα έγκυος...για 1 εβδομάδα, γιατί μετά παλλίνδόμησε

Έχουμε απογοητευτεί και κουραστεί και λέγαμε να πάμε σε κάποιον ειδικό (μάλλον Μαστρομηνά) για να "ψαχτούμε καλύτερα μήπως έχουμε κάποιο πρόβλημα.

Εγώ έχω κάνει ορμονολογικές και ήταν οκ και ο άντρας μου σπερμοδιάγραμμα και ήταν σχετικά καλό

Λέτε να περιμένουμε λίγο ακόμα ή θα χάσουμε απλά τον χρόνο μας περιμένοντας?

Η δικές εμπειρίες πιες ήταν, πότε αρχίσατε να "ψαχνεστε"?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΕΣ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλησπέρα και καλή επιτυχία εύχομαι σε ότι επιλέξεις. Βλέποντας την ηλικία σου θεωρω ότι έχεις ακόμη χρόνο. Όμως στην πραγματικότητα ο χρόνος που έχει η κάθε γυναίκα μπροστά της είναι διαφορετικός. Καλό θα είναι να πας σε ένα καλό γυναικολόγο, να σου κάνει ορμονικές και άλλες εξετάσεις για να δείτε που βαδίζετε. Αν στην περίπτωσή σας ταιριάζει καλύτερα η εξωσωματική για "χ" ή "ψ" λόγους καμία από εδώ δεν είναι αρμόδια να απαντήσει. Όταν θα έχεις κάποια απάντηση από το γιατρό και την πλήρη χαρτογράφηση της περίπτωσής σου τότε μπορούμε να συζητήσουμε και να σου πούμε τη γνώμη μας βασιζόμενες στις δικές μας εμπειρίες.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα και καλή επιτυχία εύχομαι σε ότι επιλέξεις. Βλέποντας την ηλικία σου θεωρω ότι έχεις ακόμη χρόνο. Όμως στην πραγματικότητα ο χρόνος που έχει η κάθε γυναίκα μπροστά της είναι διαφορετικός. Καλό θα είναι να πας σε ένα καλό γυναικολόγο, να σου κάνει ορμονικές και άλλες εξετάσεις για να δείτε που βαδίζετε. Αν στην περίπτωσή σας ταιριάζει καλύτερα η εξωσωματική για "χ" ή "ψ" λόγους καμία από εδώ δεν είναι αρμόδια να απαντήσει. Όταν θα έχεις κάποια απάντηση από το γιατρό και την πλήρη χαρτογράφηση της περίπτωσής σου τότε μπορούμε να συζητήσουμε και να σου πούμε τη γνώμη μας βασιζόμενες στις δικές μας εμπειρίες.

 

Θεωρείς όμως ότι πρέπει να πάω σε "ειδικό" γυναικολόγο, ή και ο γυναικολόγος μου μπορεί μπορεί να κάνει αυτή την "χαρτογράφηση" που ορθά λες? Δεν ξέρω απο που να αρχίσω

Link to comment
Share on other sites

κοίταξε επειδή την έπαθα, θα σε συμβούλευα να βρεις ένα πολύ καλό γυναικολόγο. Η περίπτωσή σου λόγω του προβλήματος με τους πολύποδες και της παλίνδρομης ίσως χρειάζεται πιο ειδικές συμβουλές και έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλύτερα από έναν απλό γυναικολόγο. Οι εξετάσεις που πρέπει να κάνεις είναι πάρα πολλές. Η γνώμη μου είναι ότι μπορείς να ξεκινήσεις από το να κλείνεις ραντεβού σε δημόσια νοσοκομεία για να τις κάνεις με το μικρότερο κόστος. Για παράδειγμα κάνε κι εσύ και ο άντρα σου την εξέταση του καρυότυπου, κάνε εξέταση κυστικής ίνωσης και στίγματος μεσογειακής αναιμίας. Επίσης κλείσε ραντεβού για το πακέτο της θρομβοφιλίας. Αυτές οι εξετάσεις αν γίνον ιδιωτικά δε σε φτάνει το τριχίλιαρο. Στο δημόσιο θα τις κάνεις με λιγότερα χρήματα. Αυτές τις εξετάσεις αν τις είχα κάνει νωρίτερα θα είχα γλυτώσει πολύ ταλαιπωρία και κόστος ψυχικό και οικονομικό. Η γυναικολόγος μου δεν τις θεώρησε ποτέ χρήσιμες έτσι η εγκυμοσύνη μου παλινδρόμισε λόγω θρομβοφιλίας στο τέλος του 3ου μήνα. Ο εξωσωματικός μου δεν τις θεώρησε σημαντικές. Αλλά κάνοντας μόνη μου την εξέταση της κυστικής ίνωσης βρέθηκα θετική σε μια μετάλλαξη. Σου δίνω δυο παραδείγματα που τα έζησα εγώ. Τώρα καταλαβαίνεις γιατί χρειάζεται ένας γιατρός καλός και καλό ψάξιμο με πολλές εξετάσεις. Πολλές φορές ακόμη και οι καλοί γιατροί δεν κάνουν τις εξετάσεις θρομβοφιλίας αν δεν κάνεις 2-3 αποβολές ή παλίνδρομες. Εγώ είμαι της άποψης καλύτερα να προλαμβάνεις από το να περνάς δύσκολες καταστάσεις που ο πόνος δε γιατρεύεται

Link to comment
Share on other sites

γεια σου xsiel78!Η γνωμη μου και εμενα ειναι οτι παρ'ολο που εισαι νεοτατη,απο την στιγμη που προσπαθειτε 1.5 χρονο καλο ειναι να πατε σε καποιον ειδικο-καλο γιατρο.Εκεινος θα σε συμβουλεψει αναλογα και ξερεις,δεν ειναι απαραιτητο να φτασεις στην εξωσωματικη.Υπαρχει και η σπερματεγχυση που ειναι μια πιο light διαδικασια απο ολες τις αποψεις.Παντως,επειδη και εγω την πατησα με τον πρωην γιατρο μου και καθυστερησα πολυ σου συνιστω ανεπιφυλακτα να πας σε εναν ειδικο γιατρο.Επισης βρισκω πολυ καλη την ιδεα να ξεκινησεις με τις εξετασεις που σου ειπε η προηγουμενη κοπελα.Ξερεις καμια φορα θα λες ή θα σου λενε οι αλλοι οτι "δεν ξερουν οι γιατροι και ξερεις εσυ?".Δυστυχως ή ευτυχως αρκετα πραγματα που αφορουν εμας πρεπει να τα ψαχνουμε και λιγο μονοι μας.Σου ευχομαι καλη επιτυχια σε ο,τι και αν αποφασισεις!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...