Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ευαίσθητη ακοή ή πρόβλημα;

Anga

Recommended Posts

Γειά σας και πάλι... Χρειάζομαι τη βοήθειά σας αν έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία με τα παιδάκια σας.

Η μικρή μου γενικότερα από τότε που γεννήθηκε φάνηκε να είναι λίγο ευαίσθητη στο θόρυβο. Ιδιαίτερα σε στιγμές που αρχίζει να νυστάζει, αν ακούσει κάτι απότομα π.χ. εάν βήξει κάποιος δυνατά, αν κορνάρει κάποιος, αν περάσει ένα μηχανάκι στο δρόμο... ταράζεται και πιάνει τα αυτιά της. Μερικές φορές βάζει και τα κλάματα τόσο πολύ που τη λυπάται η ψυχή μου.

Ας αλλάξω τώρα σκηνικό. Εδώ και αρκετό διάστημα (τουλάχιστον 3 μηνες) πετάγεται και κλαίει μέσα στο ύπνο της. Αλλες φορές μοιάζει να τρομάζει οπότε υποθέτω πως μπορεί να είδε κάποιο όνειρο που να την τρόμαξε, άλλες φορές όμως φαίνεται να κλαίει μέσα στον ύπνο της σαν να πονάει. Ο γιατρός λέει πως δεν είναι τα δόντια, αλλά απλά για κάποιο λόγο νιώθει ανασφάλεια και θέλει την παρουσία μας.

Κάποιες φορές το καταλαβαίνω και εγώ αυτό. Τις περισσότερες όμως κάνει σαν να πονάει και κλαίει καθώς κοιμάται.

Κάποια βράδυα εκεί που την παρακολουθούμε, έχουμε παρατηρήσει πως ξαφνικά κλαίει χωρίς να ξυπνάει βάζοντας το δάχτυλό της μέσα στο αυτί της. Είτε στο ένα είτε στο άλλο, χωρίς να έχει ακουστεί έντονος θόρυβος.

Πριν λίγες ημέρες είχαμε πάει για εμβόλιο και την κοίταξε στα αυτιά και ήταν οκ είπε. Για αυτό με τους θορύβους μας είπε πως μάλλον έχει πολύ έντονη ακοή.

Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στα αυτάκια της που να μην φαίνεται απο την απλή εξέταση του παιδιάτρου; :?

Sk6Gp3.png

Διαφημίσεις

Στη θέση σου και εγώ θα πήγαινα σε ΩΡΛ.

Το να τρομάζουν από τους ήχους δεν είναι ασυνήθιστο....αλλά το ότι βάζει τα χεράκια της στα αυτάκια μάλλον δείχνει ενόχληση....ζήτα από την παιδίατρο να σου συστήσει έναν καλό ΩΡΛ.

κι εμενα νεογεννητο ξυπναγε κι εκλεγε με το παραμικρο..με βηξιμο, με φτερνισμα..ακομα και οταν ηταν ξυπνια κ καποιος γελουσε δυνατα εκλαιγε.τωρα που ειναι 8 μηνων δεν ειναι τοσο ευαισθητη..πριν 2 μηνεσ που αρχισαμε τα φαγητα φοβοταν το μπλεντερ αλλα το συνηθισε.τωρα παλι φοβομαστε την ηλεκτρικη σκουπα.ολο το καλοκαιρι δεν τη χρησιμοποιουσα γιατι ηταν πιο χρησιμο το swiffer αλλα τωρα οταν χρειαστει βαζουμε τισ τσιριδες!!επισης και η δικια μου επιανε συνεχεια τα αυτακια της αλλα αφου δεν εβρισκε τιποτα η παιδιατρος δεν το εψαξα.αλλα το κανει ακομη που και που..δεν ειχα σκεφτει οτι ισως επρεπε να τη παω σε ωρλ!!!

Αν δεν το έκανε στα καλα καθουμενα στον υπνο, μάλλον δεν θα μου κινουσε την περιέργεια. Τωρα όμως έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για το αν είναι φυσιολογικό.

Sk6Gp3.png

Διαφημίσεις

Αυτο το προβλιμα εχω και εγω και τωρα σκεφτομουνα να το αναφερω αλλα με προλαβες.εμενα δεν πιανει τα αυτια της αλλα αμα βιξουμε η φτερνιστουμε τιναζεται αμεσως,τρομαζει και πολη ευκολα.Μην πω για τον υπνο,δεν τολμαμε ουτε να περπατισουμε στο σπιτι και καμια φορα στον υπνο της κανει κατι σας κλαματακι για δευτερολεπτα αλλα πιστευω πως ειναι ονειρο αυτο.Και εγω θα σου ελεγα να πας σε ωρλ επειδη πιανει το αυτι της,αλλα πιστευω πως απλος εχουν ευαισθητη ακοη

md3Bp3.png?6dr5fY9b

cdAjp3.png?zDSt90QU

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...