Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβλημα με φαγητο κ νερο

SOUL21

Recommended Posts

Κοριτσια θελω την βοηθεια σας!!!!

Η μικρη μου ειναι 9 μηνων απο τον 6 μηνα ξεκινησαμε με ρυζαλευρο κ αργοτερα φρουτα κ μετα απο προσπαθεια 1,5 καταφεραμε να τα φαμε την κρεμα ανετα κ τα φρουτα ετσι κ ετσι!!!

Το προβλημα μου ειναι οτι δεν τρωει με τιποτα.....δεν της αρεσει τιποτα απο φαγητο....τα εχω δοκιμασει ολα σουπες,τραχανα,κοτοπουλο,μοσχαρι,λαχανικα,ρυζι,πατατα δεν της αρεσει τιποτα!!!Με το που πλησιαζει το κουταλι στο στομα κανει μπλιαχχχχ!!!!Μια φορα εφαγε 5 κουταλιες κ μετα το εκανε εμετο.....πραγματικα δεν ξερω τι να κανω!!!

Δεν μπορω να πιεσω ενα μωρο να φαει!!!Ο γιατρος μου ειπε να την αφηνω νηστικη κ οταν πεινασει να της δωσω απο το φαγητο μια κουταλια αν δεν θελει δευτερη να μην την πιεσω,αν αργοτερα ξαναπεινασει να της δωσω κ παλι απο αυτο κτλ κτλ μεχρι να το φαει!!!

Πρακτικα αυτο ομως δεν μπορει να γινει απο την στιγμη που το παιδι μου πλανταζει στο κλαμα γιατι πειναει κ με το που βλεπει το φαγητο κλαει ακομα περισσοτερο τι να κανω νηστικο να το αφησω?Οποτε καταλληγω να της δινω το γαλα της!!!

Το αλλο σημαντικοτερο προβλημα μας ειναι οτι δεν πινει νερο ουτε τσαι!!!

Της εχω παρει το εκπευδευτικο μπουκαλακι της εχω αλλαξει θηλες μην τυχον φταινε αυτες.....τιποτα!!!

Ο μονος τροπος που μερικες φορες καταφερνω να της δωσω νερο ειναι να το βαλω στο καπακι του μπουκαλιου κ να το πιει οπως το πινουμε εμεις σαν σε ποτηρι!!!Πινει 1 γουλια κ μετα αρχιζει κ παιζει φτυνει κ γινεται μουσκεμα....

Αυτα τα λιγα απο εμενα.......Δωστε καμια συμβουλη γιατι δεν αντεχω αλλο αρχιζω να στεναχωριεμαι......

Ts65p3.png

Διαφημίσεις

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κι εμενα στην αρχη δεν πολυετρωγε και τυχαια αλλαξα μια μερα το κουταλι (!) και τον ταισα με το πλαστικο της chicco που ειναι καπως στραβο μπροστα και απο τοτε τρωει τα παντα! Υπαρχουν βεβαια και καποιες μερες που μπορει να μην πολυφαει αλλα γενικα μια χαρα!

Δυστυχως ομως φοβαμαι οτι ειναι στο παιδι να θελει το φαγητο ...

Μην την πιεζεις πολυ και συνεχισε την προσπαθεια!

Γεια χαρά και μην απογοητεύεσαι.... Το φαγητό θέλει υπομονή και γερά νεύρα!!! Επίσης, μην κάνεις αυτό που λένε οι παιδίατροι "άστο να πεινάσει...". Αν είναι δυνατόν να αφήσεις νηστικό ένα μωράκι που πεινάει αλλά δεν θέλει να φάει τη συγκεκριμένη τροφή. Πάνω απ' όλα να κοιτάς την ηρεμία του παιδιού σου και όλα τα άλλα θα στρώσουν. Ξέρεις κανέναν ενήλικο που να τρέφεται μόνο με γάλα??:P

Ο γιός μου ξεκινώντας τις στερεές, έτρωγε μια χαρά το φρουτάκι. Το ρυζάλευρο όμως ούτε να το δει. Δεν τον πίεσα ποτέ, έτρωγε μια δυο κουταλιές και μετά αφού δεν ήθελε αλλά πείναγε, του έδινα γάλα. Αυτό κράτησε καμιά δεκαριά μέρες, μετά συνήθισε και το έτρωγε όλο. Σιχτίρισα όμως με τη σούπα....ούτε να τη δει. Συνέπεσε με την περίοδο που έβγαλε τα δύο κάτω δοντάκια και είχαμε κλάματα και οδυρμούς. Μόλις έβλεπε το πιατάκι με το κουταλάκι, πλάνταζε στο κλάμα. Εννοείται ότι το στόμα δεν άνοιγε με τίποτα. Έκανα λοιπόν το εξής: του έδινα να παίξει με ένα πλαστικό κουταλάκι. Μόλις άνοιγε το στόμα να το δαγκώσει, του έδινα μία κουταλίτσα φαγητό. Εννοείται ότι δεν τον πίεζα, σαν παιχνιδάκι το παρουσίαζα. Και μόνο 1-2 κουταλίτσες, έτσι για να μάθει τη γεύση. Σιγά σιγά, καταφέραμε να ανοίγει το στόμα μόνος του. Μετά καταφέραμε να τρώει μισό πιατάκι. Τώρα (μετά από 2 μήνες...) τρώει όλο το φαγητό και με πολλή όρεξη.

Πολύ πιθανό τη μικρή σου να την ενοχλούν τα δοντάκια και για το λόγο αυτό να θέλει μόνο το γαλατάκι. Κάνε λίγο υπομονή και δίνε της σαν παιχνιδάκι λίγο φαγητό κάθε μέρα. Επίσης, δοκίμασε να το κάνεις πιο νερουλό (αν την ενοχλούν πράγματι τα δόντια, κάθε άνοιγμα του στόματος και προσπάθεια να καταπιεί είναι μεγάλο δράμα για τα καημενούλια).

Τέλος, εγώ ανακάλυψα όταν ο μικρός μου την περασμένη εβδομάδα άρχισε να μου κάνει πάλι κάτι νούμερα, ότι θέλει πλέον να κάθεται κανονικά στο καρεκλάκι φαγητού (μέχρι τώρα έτρωγε στο ριλάξ στην καθιστή θέση).

Όσο για το νερό, εγώ του έδινα με το κουταλάκι. Τη μία μέρα 2 κουτ., την άλλη 4 κ.λπ. και μετά από 2 εβδομάδες έπινε από το μπιμπερό. Δεν τρέχει τίποτα όμως και να μην πολυπίνει, παίρνει υγρά από το γάλα. Μην αγχώνεσαι, θα πιεί κάποια στιγμή. Καλή επιτυχία.

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Α, και κάτι άλλο. Γενικά, μέσα στην ίδια εβδομάδα, μην της αλλάζεις πολύ τις γεύσεις. Γνώμη μου είναι να δίνεις πολύ μικρή ποσότητα αλλά από το ίδιο φαγητό γιατί αλλιώς θα μπερδευτεί με τις πολλές παραλλαγές του φαγητού και δεν θα φάει καμία από αυτές. Ναι στον πειραματισμό του στυλ "πιο νερουλό, πιο πηχτό, πιο πολύ λεμόνι" κ.λπ. αλλά όχι πολλές αλλαγές με τα συστατικά. Σιγά σιγά θα γίνει αυτό. Γνώμη μου πάντα....

KjMfp2.png

Διαφημίσεις

Α, και κάτι άλλο. Γενικά, μέσα στην ίδια εβδομάδα, μην της αλλάζεις πολύ τις γεύσεις. Γνώμη μου είναι να δίνεις πολύ μικρή ποσότητα αλλά από το ίδιο φαγητό γιατί αλλιώς θα μπερδευτεί με τις πολλές παραλλαγές του φαγητού και δεν θα φάει καμία από αυτές. Ναι στον πειραματισμό του στυλ "πιο νερουλό, πιο πηχτό, πιο πολύ λεμόνι" κ.λπ. αλλά όχι πολλές αλλαγές με τα συστατικά. Σιγά σιγά θα γίνει αυτό. Γνώμη μου πάντα....

Συμφωνω, εγω πχ ειδα οτι τα θελει ολα πολυ πηχτα και καλα αλλεσμενα, σουπα δεν εχει φαει.

Και νερο αρχισε να πινει αφου ετρωγε 3 γευματα στερεας τροφης, στην αρχη ουτε να το δει και ξαφνικα μια μερα ηπιε μισο μπιμπερο!Αν θηλαζεις δεν το εχει τοση αναγκη νομιζω.

Αν θηλαζεις δεν το εχει τοση αναγκη νομιζω.

Πολύ σωστή παρατήρηση....Άσε που αν θηλάζεις ακόμη και το φαγητό είναι ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ των στερεών τροφών και όχι το αντίστροφο. Όπως και να'χει, όλα θα στρώσουν (σου μιλάει πονεμένος άνθρωπος με το θέμα σούπα...).

KjMfp2.png

Kοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σας!!!

Δυστυχως δεν θηλαζω,οσο για την υπομονη κ για τα γερα νευρα kokoraki μου εχεις πολυ δικαιο!!!

Σημερα μια απο τα ιδια,εβρασα λιγο μοσχαρι κ εριξα στο ζουμακι πατατα κολοκυθακι κ 2 κουταλιες ρυζι στο τελος προσθεσα λεμονακι κ λαδι αλλα η μικρη με τιποτα να το φαει....καταληξαμε λοιπον να πιουμε το γαλα μας κ παλι......

Η αληθεια ειναι οτι βγαζει δοντακια ελπιζω αυτος να'ναι κ ο λογος που δεν τρωει!!!

Παντως δεν περιμενα με τιποτα να βγαλω μιζερο παιδι στο φαγητο γιατι εγω κ ο συζυγος ειμαστε καλοφαγαδες.....χιχιχι!!!

kokoraki μου βλεπω ο μικρος σου ειναι 3 βδομαδες μικροτερος απο την δικια μου(να σου ζησει!!!)μην μιλας καθολου ας φαει κ εμενα μισο πιατο κ θα ειμαι ευχαριστημενη!!!

Αληθεια εχετε να προτεινετε καποιον καλο συνδυασμο για μαγειρεμα?

Ts65p3.png

Καλημέρα Soul.... Δυστυχώς, σε αυτή την ηλικία (και με τη δική μου παιδίατρο) δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για μαγείρεμα του παιδιού. Εγώ μέχρι τώρα είχα στο μενού δύο μέρες μοσχαράκι ποντίκι με καρότο, πατάτα, κολοκύθι και ντοματούλα χωρίς τα σπόρια (υπόδειξη παιδιάτρου) και δύο μέρες τα ίδια αλλά με κοτόπουλο στήθος ξεπετσιασμένο - μπλιάχ - και τούμπαλιν. Μόλις μπήκαμε στον 9ο μήνα, μου είπε να βάλω και ό,τι πρασινάδα θέλω, δηλ. φασολάκι, μπρόκολο, σπανάκι, κουνουπίδι (δεν είναι πράσινο αλλά δεν πειράζει :D:D). Εννοείται με λαδάκι και λεμόνι. Δεν μας επιτρέπει ακόμα ρύζι, ζυμαρικό, τραχανά. Ίσως τον άλλο μήνα. Το πρωί τρώει 3-4 φρούτα (μήλο, αχλάδι, μπανάνα και βανίλια ή ροδάκινο, καμιά φορά αντικαθιστούμε το μήλο με πεπόνι). Τώρα μας έβαλε στο μενού και το χυμό από πορτοκάλι.

Το απόγευμα τρώμε φαρίν λακτέ ή κρέμα δημητριακών και μετά από καμιά ώρα ένα γιαουρτάκι Advance.

Στις κακές μας μέρες, ξέχνα όοοοοολα τα παραπάνω και γράψε γάλα, φρούτο και 5 κουταλιές φαγητό με το ζόρι!!! Τώρα περνάμε την καλή περίοδο:mrgreen:

Επαναλαμβάνω αυτό που είχα πει και σε προηγούμενο ποστ ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ (άσε τον/την παιδίατρο να λέει.....τί βασανιστήρια είναι αυτά σε βρέφη.....πού τα βρίσκουν ήθελα να 'ξερα). Σιγά σιγά και με υπομονή θα φάει. Κανένα μωρό δεν πέθανε από ασιτία εκτός από τα παιδάκια του τρίτου κόσμου.

KjMfp2.png

Επαναλαμβάνω αυτό που είχα πει και σε προηγούμενο ποστ ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ (άσε τον/την παιδίατρο να λέει.....τί βασανιστήρια είναι αυτά σε βρέφη.....πού τα βρίσκουν ήθελα να 'ξερα). Σιγά σιγά και με υπομονή θα φάει. Κανένα μωρό δεν πέθανε από ασιτία εκτός από τα παιδάκια του τρίτου κόσμου.

Συμφωνω μαζί σου!!!!

Χθες της ειχα κανει μοσχαρι πατατα,κολακυθι,ρυζι.Με το που το πλησιασα στο στομα της εφαγε μια κουταλια κ μετα το σφραγισε!!!Ειχα στο χερι μου εντωμεταξυ μισο λεμονι κ λεω δεν ριχνω λιγο ακομα λεμονακι μεσα μπας κ φαει?με το που βλεπει το λεμονι εκανε σαν τρελη να το πιασει με το που της το δινω το παιρνει κ το βαζει στο στομα της κ αρχιζει να το γλυφει ειχε 10 λεπτα γλυφωντας το λεμονι!!!!:shock::shock:

Λεω δεν ειναι δυνατον ολες τις ανωμαλιες το δικο μου το παιδι της εχει!!!:mrgreen::mrgreen:

Για το φαγητο δεν το συζητω ουτε να το δει.......Την βαζω στον μαρσιπο απ'τα νευρα μου κ παω στο σουπερ να παρω τις ετοιμες αλεσμενες τροφες της nestle......κ ομως εφαγε 3-4 κουταλιες!!!!

Σημερα το πρωι αρνηθηκε να φαει την φρουτοκρεμα κ εννοειται εγινε το δικο της.....το μεσημερι εφαγε:6 κουταλιες φαγητο(nestle)-μισο γιαουρτι-χυμο πορτοκαλι!!!!!Τελεια!!!!!

Βασικα δεν θελω να τις δινω ετοιμα αλλα αν ειναι να τρωει καλυτερα για 1-2 βδομαδες να αρχισει μ'αυτα κ στην συνεχεια με τα δικα μου!!!!

Ts65p3.png

Διαφημίσεις

Εμενα τωρα ειναι 8 μηνων,ξεκινησαμε 6 μηνων ριζαλευρο και φρουτοκρεμα,τη φρουτοκρεμα ουτε να τη δει δεν ηθελε,ο παιδιατρος μου ειχε πει να μην τη πιεζω αλλα και να μην τις δινω γαλα για να συμπληρωσω το γευμα γιατι θα θελει το γαλα και δεν θα φαει ποτε φρουτα.ειχε δικιο σιγα σιγα και με πολυ υπομονη τωρα πια τρωει ολα τα φρουτα(με μια κουταλια μπισκοτοκρεμα βεβαια μεσα).οσο για το νερα θα το πιει οταν θα το εχει ανανκη.

md3Bp3.png?6dr5fY9b

cdAjp3.png?zDSt90QU

• 3 months later...

Κοριτσια επαναφερω το θεμα......1 ετους εφτασε η μικρη κ φαγητο μηδεν

Τα νευρα μου!!!Εχω δοκιμασει τα παντα ,τωρα της δινω απο το δικο μας που εχει αλατι κτλ κ παλι τιποτα...μεγαλη απελπισια

Ποτε θα φαει επιτελους?Ο γιατος λεει μην αγχωνεσαι θα φαει...εεεε ποτε?Μου λεει αστην νηστικη δηλαδη με το που θα γκρινιαξει μην φτιαχνεις γαλα αλλα δωσε φαγητο θα φαει μια κουταλια?μην την πιεζεις αστην θα ξαναγκρινιαξει παλι τα ιδια κτλ κτλ(εννοειται δεν δουλευει αυτο το συστημα)

Τις τελευταιες μερες εφαρμοζει το συστημα της νηστειας...μην γελατε μην γελατε

Πινει το πρωι γυρω στις 7 γαλα γυρω στις 11 φρουτοκρεμα(ετοιμη τα φρεσκα φρουτα δεν τα τρωει απο τον Σεπτεμβρη κ μετα)κ μετα τρωει στις 6 + το απογευμα κ 10:30 το βραδυ γαλα

Απο τις 11 μεχρι τις 6 νηστικο!!!!!!

Δεν γινεται αλλο θα πω τον γιατρο αν υπαρχει τιποτα να της ανοιξει την ορεξη,αραγε υπαρχει?

Εσας σας εχει τυχει?

Ts65p3.png

Οταν ο γιος μου δεν τρωει ποτε δεν του δινω γαλα!τον αφηνω και το πολυ σε μια ωρα τρωει μια χαρα!επισης 11 μηνων εκοψε να τρωει και τελικα δεν ηθελε τα αλεσμενα.τελος γνωμη μου παντα προσπαθησε να δινεις φρεσκα φρουτα εστω και μισο παρα ετοιμη φρουτοκρεμα που δεν προσφερει τιποτα!και στα λεει αυτα μια μανα που εχει ενα γιο 21 μηνων μονο 11.5 κιλα αλλα τρωει τα παντα και ποτε συντηρητικα και ζαχαρη.φιλικα παντα

και ο γιος μου....ετρωγε μαι χαρα μεχρι 11 μηνων, κολλησε καποια ιωση, δεκα ημερες εοινε μονο γαλα και δνε ξαναεφαγε το φαγητο του.....Τωρα ειναι 13 μηνων και εχω σκασει....

Και εμενα ο παιδιατρος υπομονη μου λεει....

Εγω παντως τον εχω αφησει να πεινασει και απλα ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ.......

και ο γιος μου....ετρωγε μαι χαρα μεχρι 11 μηνων, κολλησε καποια ιωση, δεκα ημερες εοινε μονο γαλα και δνε ξαναεφαγε το φαγητο του.....Τωρα ειναι 13 μηνων και εχω σκασει....

Και εμενα ο παιδιατρος υπομονη μου λεει....

Εγω παντως τον εχω αφησει να πεινασει και απλα ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ.......

Μηπως δινεις ακομα μονο σουπες στον μικρο?εγω απο τοτε που εκοψε τα αλεσμενα του δινω οτι φαγητο φτιαχνω και για εμας

Διαφημίσεις

αχ !!!!!!!!!!!! πονεμενη ιστορια η μπεμπα 7 μηνων και 6 κιλα. Ο γιατροs λεει οσο θέλει και οποτε θέλει. Οποτε θέλει ; δηλαδη ποτε. Μοσχαρι ουτε ζωγραφιστο εκανα ολουs τουs συνδιασμουs μέχρι που προσθέσαμε το σησαμακι..... ΘΑΥΜΑΑΑΑΑΑ η μικρη γλυφει και το πιατο.

Μοσχαρακι κολοκυθακι καροτο και σησαμακι

line_flow_rose_beg_39_time_1274500800_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

fouskitsa μου το εκανα κ αυτο να μην της δωσω γαλα κ το αποτελεσμα?εδω κ μια βδομαδα απο το πρωι που τρωει την φρουτοκρεμα το επομενο γευμα της ειναι το απογευμα...με λιγα λογια προτιμα να μην φαει τιποτα.Αυτο με ανησυχησε οταν το εκανε για 2-3 μερες κ ειπα θα της δωσω γαλα(απο το να μεινει νηστικη καλυτερα ας πιει γαλα)ελα ομως που δεν θελει ουτε το γαλα εκεινη την ωρα!!!

Οσο για τα φρουτα το επιχειρησα κ αυτο,την στιγμη ομως που δεν τρωει (αντε να φαει μια κουταλια βαρια 2)προτιμω να δωσω την ετοιμη να μπει κατι στο στομαχι της

aleca μου πραγματι εσυ πρεπει να κανεις υπομονη κ συντομα θα φαει...αφου το παιδι πριν την ιωση ετρωγε κ δεν ειχατε προβλημα με τις τροφες θα ξαναφαει σιγουρα!!!

Τι να πω κ εγω που δεν εχει μπει καθολου κρεατακι στον οργανισμο της?καθολου λαχανικα?

Μην ανησυχεις!!!!Σκεψου υπαρχουν πολυ χειροτερα!! :):)

xoxonoulio εσενα μικρουλα ειναι μωρε....θα φαει η ζουζουνα!!!Μπορει να βγαζει κ κανενα δοντακι!!!

Σησαμακι........η αληθεια ειναι δεν το εχω δοκιμασει!!!!βουρ στο σουπερ μαρκετ μηπως γινει το θαυμα κ σε εμας!!!

Ts65p3.png

Καλημέρα!

αχ ζόρικο αυτό το θέμα....το πέρασα κι εγώ...δεν άνοιγε με τίποτα το στοματάκι της να φάει...έκανα συνδιασμούς οτι μπορείς να φανταστείς και τελικά πως την κατάφερα και έφαγε???????

της έφτιαξα κανονικά το φαγάκι της, μοσχαράκι με λαχανικά, το άλεσα και του πρόσθεσα φρέσκια ντομάτα τριμμένη στο τέλος! απο τότε άρχισε να τρώει! και απ'οτι κατάλαβα δεν ήταν μόνο οτι η γεύση της άρεσε καλύτερα προφανώς αλλά διαπίστωσα κι οτι δεν της άρεσε το ζεστο φαγητό!!! το ήθελε χλιαρό προς κρύο!!!

Βεβαια τώρα είμαι στη φάση που είναι και η Αλέκα...πέρασε μια ίωση που δεν έτρωγε τίποτα και τώρα που είναι καλύτερα τα ίδια....ζήτημα να τρώει 3-4 κουταλιές φρούτα, φαγητό, γιαούρτι....

όχι τίποτα άλλο αλλά είναι και μόλις 9,5 κιλάκια και δε μας παίρνει να μην τρώει!!!

Εύχομαι πάντως να μπει το 2011 με υγεία και χαρά και να φέρει στο παιδάκι σου μια τεράστια όρεξη για φαγητό!!!;)

fairytale σ'ευχαριστω πολυ για την ευχη:)

Ευχομαι με το 2011 λοιον να επανελθει κ η ορεξη της δικιας σου!!!!!

Θα το δοκιμασω αυτο με την ντοματα!!!

Στα κιλα η δικια μου ειναι 9600 απορω ακομα για τα κιλα της χωρις φαγητο κ 9600?

Αυτο τον μηνα δεν νομιζω ομως να αυξηθηκε το βαρος της μην σου πω μου φαινεται οτι μειωθηκε,δεν ξερω ισως ψηλωσε κ εχω αυτην την εντυπωση

Αλλα αγχωνομαι ρε γ!$^% ο γιατι περα απο το γαλα κ τις κρεμες ο οργανισμος της δεν παιρνει αλλες βιταμινες κ στοιχεια .....απορω πως παρολαυτα ψηλωνει κ παχαινει

Εστω 3 κουταλιες να ετρωγε θα πετουσα απ'την χαρα μου!!!!

Ts65p3.png

Χρόνια πολλά!!! Καλή χρονιά!!!

καλά είναι τα κιλάκια της μικρής σου!

σκέψου οτι εμείς είμαστε και 3,5 μηνες μεγαλύτερες! και όχι 9,5....ούτε 9 δεν πρέπει να είναι πλέον....με την παλιοίωση πρέπει να έχασε βάρος...:(

τελοσπάντων αυτό δε με ανησυχεί γιατί και βάση κληρονομικότητας να το πάω, μια ζωή αδύνατη θα είναι!!!

Κάτι άλλο που σκέφτηκα για τη μικρή σου, είναι μήπως να της έδινες να φάει μόνη της....βράσε της πολύ καλά καροτάκια, κολοκυθάκια και πατατούλες, κόψτα μπαστουνάκια και άστη να τα λιωσει με τα χεράκια της έστω και σαν παιχνίδι και ίσως έτσι να δοκιμάσει!!!

ή αλλιώς μπορείς να καταφύγεις στη λύση της τηλεόρασης...βάλτης κανέναν παιδικό να χαζέψει και προσπάθησε τότε να την ταίσεις...

αν σκεφτώ κάτι άλλο θα επανέλθω!

Μηπως δινεις ακομα μονο σουπες στον μικρο?εγω απο τοτε που εκοψε τα αλεσμενα του δινω οτι φαγητο φτιαχνω και για εμας
τα αλεσμενα ουτε να τα δει δεν θελει....απο τα δικα μας δινω αλλα δεν τρωει γμτ....ειδικα το μοσχαρι..τρωει 5-6 κουταλιες καθε δυο εβδομαδες....

aleca μου πραγματι εσυ πρεπει να κανεις υπομονη κ συντομα θα φαει...αφου το παιδι πριν την ιωση ετρωγε κ δεν ειχατε προβλημα με τις τροφες θα ξαναφαει σιγουρα!!!

Τι να πω κ εγω που δεν εχει μπει καθολου κρεατακι στον οργανισμο της?καθολου λαχανικα?

!

αχ...εχεις και εσυ τα δικια σου :D

Καλημέρα!

αχ ζόρικο αυτό το θέμα....το πέρασα κι εγώ...δεν άνοιγε με τίποτα το στοματάκι της να φάει...έκανα συνδιασμούς οτι μπορείς να φανταστείς και τελικά πως την κατάφερα και έφαγε???????

της έφτιαξα κανονικά το φαγάκι της, μοσχαράκι με λαχανικά, το άλεσα και του πρόσθεσα φρέσκια ντομάτα τριμμένη στο τέλος! απο τότε άρχισε να τρώει! και απ'οτι κατάλαβα δεν ήταν μόνο οτι η γεύση της άρεσε καλύτερα προφανώς αλλά διαπίστωσα κι οτι δεν της άρεσε το ζεστο φαγητό!!! το ήθελε χλιαρό προς κρύο!!!

Βεβαια τώρα είμαι στη φάση που είναι και η Αλέκα...πέρασε μια ίωση που δεν έτρωγε τίποτα και τώρα που είναι καλύτερα τα ίδια....ζήτημα να τρώει 3-4 κουταλιές φρούτα, φαγητό, γιαούρτι....

όχι τίποτα άλλο αλλά είναι και μόλις 9,5 κιλάκια και δε μας παίρνει να μην τρώει!!!

και εγω εχω δοκιμασει ολους του συνδυασμους....ζεστο, χλιαρο, κρυο, αλμυρο, ξινο, αλεσμενο, κομματακια.....και μετα απο την αρχη παλι...ουφ!

Αλλα αγχωνομαι ρε γ!$^% ο γιατι περα απο το γαλα κ τις κρεμες ο οργανισμος της δεν παιρνει αλλες βιταμινες κ στοιχεια .....απορω πως παρολαυτα ψηλωνει κ παχαινει

Εστω 3 κουταλιες να ετρωγε θα πετουσα απ'την χαρα μου!!!!

και εμενα πινει πολυ γαλα ευτυχως....δεν ξερω αν δινεις συμπληρωμα η αν θηλαζεις...Εγω δεν κοβω το συμπληρωμα να δωσω φρεσκο γαι αν παρει καμια βιταμινη παραπανω...

τα αλεσμενα ουτε να τα δει δεν θελει....απο τα δικα μας δινω αλλα δεν τρωει γμτ....ειδικα το μοσχαρι..τρωει 5-6 κουταλιες καθε δυο εβδομαδες....

αχ...εχεις και εσυ τα δικια σου :D

και εγω εχω δοκιμασει ολους του συνδυασμους....ζεστο, χλιαρο, κρυο, αλμυρο, ξινο, αλεσμενο, κομματακια.....και μετα απο την αρχη παλι...ουφ!

και εμενα πινει πολυ γαλα ευτυχως....δεν ξερω αν δινεις συμπληρωμα η αν θηλαζεις...Εγω δεν κοβω το συμπληρωμα να δωσω φρεσκο γαι αν παρει καμια βιταμινη παραπανω...

τουλάχιστον και σένα ο μικρός σου πριν έτρωγε....φάση είναι...θα ξαναρχίσει να τρώει!

εμένα η μικρή αποφάσισε οτι θέλει να τρώει μόνη της! της βάζω το πιάτο μπροστά και τρώει! φυσικά μετά θέλω μισή ώρα να μαζέψω την κουζίνα απο το χαμό αλλά χαλάλι!

έχεις δοκιμάσει να του βράσεις μακαρονάκι ή χυλοπίτες με λίγο τριμμένο τυράκι και να το δώσεις να το φάει μόνος του?

(άσχετο: είσαι η Αλέκα απο το καφέ του Νοέμβρη που έκλεισε?)

Soul21 κάνε δοκιμές....όλο και κάτι θα πιάσει!!!!

τα μακαρονια και οι πατατες οι τηγανητες -δυστυχως- ειναι τα αγαπημενα του. Αυτα τα τρωει ευκολα....με το κρεας εχω μεγαλο θεμα...ειδικα το μοσχαρι....αυτο δεν το τρωει με τιποτα. Σε ενα μηνα εφαγε μονο δυο φορες...

αυτη η αλεκα ειμαι...εκλεισε το καφε αλλα ευτυχως με τα κοριτσακια πινουμε καφεδακι συνεχεια !!!!

Κάτι άλλο που σκέφτηκα για τη μικρή σου, είναι μήπως να της έδινες να φάει μόνη της....βράσε της πολύ καλά καροτάκια, κολοκυθάκια και πατατούλες, κόψτα μπαστουνάκια και άστη να τα λιωσει με τα χεράκια της έστω και σαν παιχνίδι και ίσως έτσι να δοκιμάσει!!!

ή αλλιώς μπορείς να καταφύγεις στη λύση της τηλεόρασης...βάλτης κανέναν παιδικό να χαζέψει και προσπάθησε τότε να την ταίσεις...

Συμφωνώ, κι εγω αυτό θα προτεινα. Επίσης, έχεις δοκιμασει κιμά ας πούμε σε γιουβαρελάκια ή μπιφτεκακια, μακαρονάκια με κιμά, πουρέ, τέτοια "ευκολα" φαγητά ;; Επίσης και εγω θα έλεγα να της δώσεις να προσπαθήσει να φάει μόνη της, με τα χέρια, με το κουτάλι, όπως μπορεί. Θα της φανει σαν παιχνίδι και όλο και κατι θα τσιμπολογήσει. Απλώς θα γίνει η κουζίνα χάλια...κουραγιο!!

Εμας μας έσωσε να βλεπουμε στο youtube Ζουζουνια, gummy bear, κλπ κλπ την ώρα του φαγητού ή να ξεφυλλίζουμε παιδικά βιβλιαράκια και περιοδικά, ή να παίζει με σακουλάκια και κουτάκια και να βάζει πράγματα από το ένα στο αλλο, μανταλάκια ας πούμε, αυτό είναι κόλλημα. Κάνε υπομονή, θα βρεις την άκρη είτε με τον τρόπο ή με τη γεύση που προτιμάει. και η φαση των δοντιών θα περάσει...

Κοριτσια χρονια πολλα με υγεια κ ευτυχια το 2011 σε εσας κ τις οικογενειες σας!!!

fairytale δωσε ευχες πιανουν!!!!Λοιπον η μικρη μου δειλα δειλα αρχισε να δοκιμαζει φαγητο!!!Χωρις να κανω διαφορετικο.....γιουπιιιιιιιιιι:mrgreen::mrgreen:

Ελπιζω να κρατησει κ να μην χαιρομαι τζαμπα!:rolleyes:

Οσο για το βαρος <

Ts65p3.png