Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσο καλά γνωρίζετε τούς φίλους τους;

Recommended Posts

Όταν λένε ότι θα πρέπει ο γονιός να γνωρίζει όλους τούς φίλους τού παιδιού του, ώστε να λιγοστεύουν οι κίνδυνοι, κατά πόσο μπορεί να είναι αυτό εφικτό;

Από τη στιγμή που ξεκίνησε στο γυμνάσιο, έχω "χάσει τη μπάλα"! Από παντού ξεφυτρώνουν φίλοι και πάρτυ που κάνουν φίλοι φίλων. Τί γνώμη έχετε; Εσείς τί επαφή έχετε με τούς φίλους τους και πώς γνωρίζετε όλο τον κύκλο γνωριμιών τους;

Διαφημίσεις

Εμενα παει ακομη δημοτικο και ειναι πιο ευκολο να γνωριζω τις φιλες της και κατ επεκταση το οικογενειακο τους περιβαλλον.

Οταν εγω ημουν εφηβη, η μητερα μου ηξερε ολους μου τους φιλους και τις φιλες. Αλλωστε ηταν πολυ αγαπητη και προσιτη σε ολους οποτε δεν ηταν δυσκολο.

Τον κολλητο του γιου μου τον ξερω απο μωρο.Μενουμε στην ιδια πολυκατοικια,ξερω την οικογενεια του,τα παντα.Τους πολυ κοντινους του φιλους επισης τους ξερω.Ερχονται συχνα σπιτι,εχουν κοιμηθει κ 2-3 φορες στο δικο μας.Αλλα σιγα σιγα ξεφυτρωνουν κοπελες απο τους φιλους του,αγορια απο τις φιλες του,φιλες τις κοπελας του,ξαδερφια φιλων,φιλοι φιλων κτλ κτλ.

ειναι δυσκολο ενας γονιος να ξερει ολους τους φιλους του παιδιου του ειδικα αν αυτο ειναι αρκετα εως πολυ κοινωνικο..παντα θα ξεφυτρωνουν νεοι φιλοι,νεες φιλες και ποτε δε θα μπορεις να ξερεις με απολυτη σιγουρια ποιος ειναι υπαρκτο προσωπο και ποιος ειναι καλυψη για καποιο αλλο υπαρκτο προσωπο..σε μπερδεψα?

Πραγματικά νομίζω πως κι οι δικοί μας γονείς δεν τους ήξεραν ΌΛΟΥΣ-ΟΛΟΥΣ. Τους πολύ καλούς μας φίλους ναι. Όμως όσο το παιδί μεγαλώνει, μεγαλώνει κι ο κύκλος του. Είναι δυνατόν να τους ξέρουμε όλους με όσους συναναστρέφεται? Νομίζω είναι δύσκολο.

Πιστεύω λοιπόν πως το σημαντικό είναι να δώσουμε εμείς οι γονείς σωστές αξίες στα παιδιά. Να ξέρουν πως ότι κι αν χρειαστούν θα είμαστε δίπλα τους.Όσο είναι δυνατόν να γνωρίζουν τους κινδύνους που ίσως βρεθούν στο δρόμο τους και πως να τους αποφύγουν.

Αν έχουν πάρει σωστές αξίες κι αν μιλάνε με τους γονείς, τότε θα επιλέγουν και σωστούς φίλους. Βέβαια εννοείτα πως όταν έρθει κι η δική μου ώρα, θα λυσσάω να τους γνωρίσω όλους. Θα μπορώ όμως? Γι αυτό νομίζω πως έχω δουλειά στο πως θα τον μεγαλώσω κι όχι στο πως θα γνωρίσω ΟΛΟΥΣ τους φίλους-γνωστούς-συμμαθητές κτλ.

Ααχχ έχω μέλλον ακόμα.....

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

Διαφημίσεις