Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εγγραφή στο βρεφικό στη μεση της χρονιάς

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!

Πρέπει να στείλω το μικρό στο βρεφικό από το Μάρτιο, υπάρχει περίπτωση να βρω θέση στη μέση της χρονιάς ή πρέπει να κάνω εγγραφή από τώρα? Φοβάμαι μήπως δε βρω θέση σε κάποιο βρεφικό.

• 5 months later...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια!

Πρέπει να στείλω το μικρό στο βρεφικό από το Μάρτιο, υπάρχει περίπτωση να βρω θέση στη μέση της χρονιάς ή πρέπει να κάνω εγγραφή από τώρα? Φοβάμαι μήπως δε βρω θέση σε κάποιο βρεφικό.

επαναφερω το θεμα, μηπως και καμια μανουλα ξερει αν γινεται εγγραφη στη μεση της χρονιας..ειτε σε βρεφικο ειτε σε παιδικο...

σε ευχαριστω παρα πολυ...δυστυχως ενδιαφερομαι για δημοσιο..επρεπε να τα ειχακανει τα χαρτια μου, γιατι το Σεπτεμβρη γυρναω και εγω σχολειο και στεναχωριεμαι ηδη με το θεμα προσαρμογη....

σε ευχαριστω παρα πολυ...δυστυχως ενδιαφερομαι για δημοσιο..επρεπε να τα ειχακανει τα χαρτια μου, γιατι το Σεπτεμβρη γυρναω και εγω σχολειο και στεναχωριεμαι ηδη με το θεμα προσαρμογη....

Μη στεναχωριεσαι, θεωρω οτι ειναι τραυματικη εμπειρια για ενα παιδακι ή μωρακι να πηγαινει σταθμο στη μεση της χρονιας, σε ενα περιβαλλον που ολα τα υπολοιπα ειναι προσαρμοσμενα, εχουν κανει τις παρεουλες τους, ξερουν τις δασκαλες και ειναι ηδη τοσους μηνες σε αυτο το χωρο.

Τα παιδια το αντιλαμβανονται αυτο οσο μικρα και αν ειναι και αντιδρουν ασχημα.

Καλυτερα με τη νεα χρονια, θα κανει προσαρμογη και σιγα σιγα με τους νεους φιλους που θα κανει θα συνηθισει και θα αγαπησει πολυ καλυτερα το σχολειο του.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

καλημέρα. απο ότι ξέρω Μάρτιο με Μάιο ξεκινάνε οι εγγραφές για τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς για να μπορέσεις να πας το μικρό σου απο τον Σεπτέμβρη.

as1cCAg0g410010MDQyODI0ZHwwMDc1NmR8dG8gcmFuYWtpIG1vdSBlaW5haS4uLg.gif

Μη στεναχωριεσαι, θεωρω οτι ειναι τραυματικη εμπειρια για ενα παιδακι ή μωρακι να πηγαινει σταθμο στη μεση της χρονιας, σε ενα περιβαλλον που ολα τα υπολοιπα ειναι προσαρμοσμενα, εχουν κανει τις παρεουλες τους, ξερουν τις δασκαλες και ειναι ηδη τοσους μηνες σε αυτο το χωρο.

Τα παιδια το αντιλαμβανονται αυτο οσο μικρα και αν ειναι και αντιδρουν ασχημα.

Καλυτερα με τη νεα χρονια, θα κανει προσαρμογη και σιγα σιγα με τους νεους φιλους που θα κανει θα συνηθισει και θα αγαπησει πολυ καλυτερα το σχολειο του.

se ευχαριστω πολυ κοριτσι μου για τα παρηγοργτικα σου λογια, εχεις δικιο....απλα ανησυχω πολυ διοτι δε θα μπορω να τους κανω την προσαρμογη που θα ηθελα, καθοτι γυρναω κ εγω στο σχολειο....μαλλον θα τους την κανει ο αντρας μου....

se ευχαριστω πολυ κοριτσι μου για τα παρηγοργτικα σου λογια, εχεις δικιο....απλα ανησυχω πολυ διοτι δε θα μπορω να τους κανω την προσαρμογη που θα ηθελα, καθοτι γυρναω κ εγω στο σχολειο....μαλλον θα τους την κανει ο αντρας μου....

Η προσαρμογη στο σχολειο σημαινει οτι δε μενει το παιδι απο την αρχη παρα πολλες ωρες στο ξενο περιβαλλον.Δεν εχει να κανει τοσο με το ποιος γονιος το παραλαμβανει αλλα με το γεγονος οτι φευγει απο το καινουριο χωρο και πηγαινει ξανα στην ασφαλεια του σπιτιου του.

Μην ανησυχεις, στο λεω ειλικρινα,ο μπαμπας θα τα καταφερει θαυμασια.

Ενα τιπ αν θελεις για να μη σου δημιουργηθει αρνητικο συναισθημα τον πρωτο καιρο ειναι αυτος που αφηνει το παιδι, αυτος και να το παραλαμβανει γιατι ετσι οι γονεις δεν χωριζονται σε αυτον που το "εγκαταλειπει" και σε αυτον που το "σωζει".Δηλαδη εαν το αφηνει ο μπαμπας και το παιρνει ο μπαμπας το παιδι δεν συνδεει κατι αρνητικο με το συγκεκριμενο γονιο.Παντα για το πρωτο διαστημα μιλαω.Αφου συνηθισει το παιδι δεν υπαρχει κανενα θεμα ως προς αυτο.

Καθε αρχη και δυσκολη.Μετα απο εξι μηνες θα γελας και θα λες κοιτα γιατι ανησυχουσα!!!!!:lol:

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

sissy...για δημόσιο θα πρέπει να κάνεις τώρα τα χαρτιά για να ξεκινήσει το παιδί τον Σεπτέμβριο...

Ο μεγάλος πήγε σταθμό τέλη Νοεμβρίου...ήταν 2 χρονών...αλλά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα...είχαμε 2-3 μέρες στάδιο προσαρμογής και μετά ακολούθησε το πρόγραμμα του σταθμού χωρίς κανένα πρόβλημα...

Η προσαρμογή ήταν ότι τον πηγαίναμε γύρω στις 10 το πρωί και τον πέρναμε στις 2...τίποτα άλλο...οπότε όλα καλά θα πάνε...μην ανησυχείς.