Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκληματική η παιδική χαρά Δήμου Αλίμου δίπλα στην Όστρια

Recommended Posts

Χθες το απόγευμα έπεσε ο γιος μου 5,5 ετών από πάνω από 1 μέτρο ύψος, λόγω σανίδας που έλειπε σε παιχνίδι της δημοτικής χαράς Αλίμου πάνω στην παραλιακή πίσω από την Όστρια. Πηγαίναμε πότε πότε στη συγκεκριμένη παιδική χαρά και λόγω της θέσης της μπροστά από τη θάλασσα και σε συναντήσεις με φίλους που μένουν στην περιοχή. Λοιπόν χθες, έλειπε μία σανίδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το παιδάκι μου δεν την είδε, ούτε και εμείς γιατί ήταν η τελευταία πριν τις σκάλες ανάβασης σε άλλο επίπεδο με αποτέλεσμα το παιδάκι μου να πέσει κυριολεκτικά στο κενό και να φέρει εκδορές σχεδόν σε όλο του το σώμα και ειδικά στην κοιλιά όπου γδάρθηκε από την επόμενη από τη σπασμένη σανίδα. Σοκαρίστηκε δε τόσο πολύ που καθόταν αμίλητο στο παγκάκι και ακούνητο, μέχρι να καταλάβουμε ότι δεν έχει πάθει τίποτα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ, αν δεν έχεις χρήματα να φτιάξεις το σπασμένο παιχνίδι, κλείστο, σκέπασέ το, βάλε πινακίδα, κάνε κάτι. ΛΥΠΑΜΑΙ που μία τόσο όμορφη και τεράστια παιδική χαρά που είναι πόλος έλξης παιδιών από όλες τις περιοχές είναι σε τέτοια κατάσταση. Στην ίδια παιδική χαρά, ένας συγγενής μας που είναι δημότης, έπιασε κυριολεκτικά στον αέρα την κορούλα του που για τον ίδιο λόγο (έλειπε άλλη σανίδα σε άλλο ξύλινο παιχνίδι) έπεσε κι εκείνη στο κενό. Ευχαριστώ την κυρία που ήταν μάρτυρας και μου έδωσε από μόνη της όνομα και το τηλέφωνό της για να μπορέσω να κάνω την καταγγελία και με τα νόμιμα μέσα, όχι φυσικά για αποζημίωση ή άλλο, αλλά τουλάχιστον να ξεκουνηθεί κάποιος να επιδιορθώσει το παραμελημένο παιχνίδι. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αν πέσει κάποιο παιδάκι πιο άσχημα από ότι έπεσε το δικό μου, μπορεί να σπάσει δόντια, χέρι, πόδι, κεφάλι...

wjhKp3.png

c5dop3.png

Διαφημίσεις

Εμείς πάντως που πάμε σε μία υποτυπώδης παιδική χαρά του Ευόσμου που είναι περιφραγμένη μεν αλλά πάρα πολύ μικρή δε και είχα παρατηρήσει μερικές τρανταχτές παρατυπίες όπως:

α) η παιδική χαρά ήταν γεμάτη αποτσίγαρα

β) υπήρχε ένα μικρό άνοιγμα στα πλακάκια που προοριζόταν για να φυτέψουν

ένα δέντρο

γ) ένα μεγάλο κενό ανάμεσα στα κάγκελα που περνούσαν από μέσα τα

παιδάκια και έβγαιναν έξω

δ) κάποια πλακάκια ξεκολλημένα (δεν έχει χώμα η π.χαρά είναι με πλαστικά

πλακάκια)

ε) τα 3 παιχνίδια που έχει μέσα είναι της κακιάς ώρας ένα παιδάκι 1-2 χρονών

δεν μπορεί να παίξει .

Παίρνω τηλ.τον δήμο τους τραβάω ένα ωραίο σιχτίρισμα :evil:και την επομένη που πήγα τα παιδιά εκτός από τα παιχνίδια που δεν αλλάζουν (για ευννόητους λόγους) όλα τα άλλα τα φτιάξανε,δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι εχουμε

εκλογές αλλά οι απαιτούμενες διορθώσεις έγιναν άμεσα.Τυχαίο ???δεν γνωρίζω!!!:?:

Οπότε έβγαλα το συμπέρασμα πως όταν βλέπω κάτι μεμπτό αμέσως τηλ.για παράπονα και όχι μία φορά και 2-3-4 μέχρι να γίνει αυτό που θέλω.:confused:

Δεν μπορώ να καταλάβω, όταν τις καθαρίζουν αυτοί δεν βλέπουν τα προβλήματα εγώ και ο καθένας μας πρέπει να τους παίρνει τηλ και να τους λέει πως πρέπει να γίνουν:evil::evil:Τι να πω???????????????

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Επιεικώς.... απαράδεχτοι!!!!!!

Να την κάνεις οπωσδήποτε την καταγγελία για να σώσεις κάποιο άλλο παιδάκι που μπορεί να χτυπήσει πολύ χειρότερα!!!!....

Τι περιμένουν δεν καταλαβαίνω...

...να τους "μείνει" κανένα παιδί επι τόπου ?????

Δεν έχει σημασία εαν είναι 1 μέτρο, 2 ή 15 μέτρα!!

Μπορεί και απο το 1 μέτρο να χτυπήσει τόσο άσχημα στο κεφάλι ή στον αυχένα που να γίνει και ανεπανόρθωτη ζημιά!!!.....

Ντροπή τους!!! :evil: :evil: :evil:

Πραγματικά έχω μείνει πολύ άσχημα με το χθεσινό συμβάν. Εγώ ήμουν στις κούνιες με το μικρότερο γιο μου ενώ ο Φραντσέσκο (ο μεγαλύτερος) ήταν με τον άντρα μου στη "μεγάλη κίτρινη τσουλήθρα". Δεν ήμουν μπροστά όταν έπεσε, αλλά το φαντάζομαι. Η άλλη μαμά δε που είδε το σκηνικό ήταν εντελώς σοκαρισμένη.

Φυσικά και θα την κάνω την καταγγελία. Εγώ είχα παγώσει χθες, αλλά η άλλη κοπέλα που συνήλθε νωρίτερα μου θύμισε να βγάλω φωτογραφίες το χαλασμένο παιχνίδι και τα χτυπήματα του παιδιού μου.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Πραγματικά έχω μείνει πολύ άσχημα με το χθεσινό συμβάν. Εγώ ήμουν στις κούνιες με το μικρότερο γιο μου ενώ ο Φραντσέσκο (ο μεγαλύτερος) ήταν με τον άντρα μου στη "μεγάλη κίτρινη τσουλήθρα". Δεν ήμουν μπροστά όταν έπεσε, αλλά το φαντάζομαι. Η άλλη μαμά δε που είδε το σκηνικό ήταν εντελώς σοκαρισμένη.

Φυσικά και θα την κάνω την καταγγελία. Εγώ είχα παγώσει χθες, αλλά η άλλη κοπέλα που συνήλθε νωρίτερα μου θύμισε να βγάλω φωτογραφίες το χαλασμένο παιχνίδι και τα χτυπήματα του παιδιού μου.

Έχουμε πει πολλές φορές να πάμε κι εμείς σε αυτές τις κούνιες!......

Θα μπορούσε να το πάθαινε και το δικό μου παιδί......

.....και το παιδί του καθένα!!!!

Αισχος!!!!!....:evil:

Έρχονται κι οι εκλογές τρομάρα τους.....

Να μην τους ξαναψηφίσετε αυτούς που είναι τώρα στη δημαρχεία!!! :evil: :evil:

Διαφημίσεις

Περαστικά στο παιδάκι. Λογικό είναι να σοκαρίστηκε. Πάνω στην χαρά του και στο παιχνίδι να πέσει και να χτυπήσει.

Και εμείς πηγαίνουμε συνέχεια σε αυτές τις κούνιες. Θα έχουμε περισσότερο το νου μας από εδώ και πέρα.

Αμάν πια δεν ξέρεις από που θα σου έρθει.

Να την κάνεις την καταγγελιά μπας και βάλουνε μυαλό.

8Fx2p2.png

OtbVp2.png

Περαστικα στο μικρουλι σου.Να πας να κανεις μηνυση εκτος απο καταγγελια,να πας το παιδι σου σε κρατικο νοσοκομειο και να παρεις τα σχετικα εγγραφα που θα αναφερει αναλυτικα την κατασταση του παιδιου.Υπαρχει γνωστο ατομο που εκανε καταγγελια σε ενα δημο για δαγκωμα απο αδεσποτο σκυλο!!!Πηρε αποζημιωση περιπου 90000 ευρω!!!Αυτος ο ανθρωπος σταθηκε αφορμη να ξεκινησει ενα προγραμμα για τα αδεσποτα ζωα.Κατι τετοιους χρειαζονται οι δημοσιες υπηρεσιες για να ξυπνησουν απο τον υπνο τους.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Αύριο κι όλας θα συμβουλευτώ το δικηγόρο μας. Για τα χρήματα δεν το σκέφτηκα, αλλά αν είναι να είναι πιο προσεκτικοί έστω και εξαιτίας του φόβου να πληρώσουν, κάτι είναι και αυτό. Αυτό που με καίει είναι να φτιάξουν ή να απομακρύνουν το χαλασμένο παιχνίδι καθώς και τις σκουριασμένες κούνιες. Έχουμε κι εμείς στο σπίτι μας σε ένα ξεχασμένο λοφάκι κούνιες που είναι οι ίδιες (τουλάχιστον οι σκελετοί τους) από τότε που ήμουν εγώ παιδί, αλλά συνεχώς αλλάζουν τις αλυσίδες, τις βάφουν, αντικαθιστούν κάτι σπασμένο... Μιλάμε για κούνιες 30 ετών και όχι πρόσφατες όπως αυτές στον Άλιμο που τις τρώει η αρμύρα της θάλασσας. Δεν το καταλαβαίνει κανείς ότι το ξύλο σαπίζει και το σίδερο σκουριάζει με την υγρασία????

wjhKp3.png

c5dop3.png

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις ευχές. Να είμαστε πολύ προσεκτικές με τα παιδικά πάρκα. Όντως δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει η ανευθυνότητα κάποιων...

wjhKp3.png

c5dop3.png

Διαφημίσεις

Γράψε μας μόλις έχεις νέα

και γενικά όλη τη διαδικασία που θα ακολουθήσεις

για να ξέρουμε κι εμείς σε τυχόν παρόμοια περίπτωση

τι θα πρέπει να κάνουμε!

Καλό κουράγιο!

Λοιπόν, σήμερα το πρωί πήρα άδεια από τη δουλειά μου, πήγα στο Δήμο Αλίμου όπου αμέσως με δέχθηκε η Αντιδήμαρχος που είναι υπεύθυνη για τις παιδικές χαρές. Η ευγενική αυτή κυρία με άκουσε προσεκτικά, είδε τις φωτογραφίες του χαλασμένου παιχνιδιού που είχα βγάλει, φυσικά συμφώνησε μαζί μου σε όλα (μπορώ να πω ότι μου φάνηκε ειλικρινής, τώρα τι να πω, είναι και οι εκλογές...) και υποσχέθηκε ότι σήμερα κι όλας θα έδινε εντολή για μέτρα για τη μη λειτουργία του παιχνιδιού είτε σκεπάζοντάς το είτε βάζοντας πινακίδα που απαγορεύει τη χρήση του μέχρι την αντικατάστασή του. Μου είπε ότι για την αντικατάσταση πρέπει να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να παρθεί η απόφαση για παραγγελία και εγκατάσταση των νέων παιχνιδιών. Εγώ της είπα απλά το εξής ότι προς το παρόν δεν θα προχωρήσω σε καταγγελία ούτε σε άλλο νόμιμο δικαίωμα, απαιτώ όμως να απομακρυνθεί ΣΗΜΕΡΑ το χαλασμένο παιχνίδι ή να μην επιτραπεί η χρήση του μέχρι την αντικατάστασή του. Εάν την επόμενη φορά που πάω στη συγκεκριμένη π.χαρά δεν έχει εφαρμοστεί καμία ενέργεια, τότε θα επανέλθω στα δικαιώματά μου. (βέβαια έχω μόνο φωτο του παιχνιδιού και του τραύματος του παιδιού και όχι διάγνωση από δημ. νοσοκομείο ή ιατροδικαστή), αλλά μου εξήγησε ο δικηγόρος μου ότι και έτσι μπορώ να προχωρήσω.

Προσοχή μανούλες, προσοχή, το σημαντικό είναι να μην χτυπήσουν τα παιδιά μας, και δίκιο να σου δώσουν μετά τι να το κάνεις...

wjhKp3.png

c5dop3.png

Μπραβο σου που δεν εκατσες απραγη.

Σπανιο φαινομενο αυτο σε νεοέλληνες.

Επισης πολυ καλη και πιο ασφαλης παιδικη χαρα , ειναι λίγο πριν (προς Πειραια) στο Παλιο Φαληρο.

Παραλιακη κιαυτη , τεραστια , παντου ταρταν κατω και ολα τα παιχνιδια συγχρονα και τα περισσοτερα πλαστικα.

Μπραβο σου που δεν εκατσες απραγη.

Σπανιο φαινομενο αυτο σε νεοέλληνες.

Επισης πολυ καλη και πιο ασφαλης παιδικη χαρα , ειναι λίγο πριν (προς Πειραια) στο Παλιο Φαληρο.

Παραλιακη κιαυτη , τεραστια , παντου ταρταν κατω και ολα τα παιχνιδια συγχρονα και τα περισσοτερα πλαστικα.

Ναι, πηγαίνουμε κι εκεί! Μόνο που στην Όστρια βολεύει όταν θέλουμε να συνδθάσουμε και καφέ και το μικρό λούνα παρκ με τα συγκρουόμενα και τα ενοικιαζόμενα αυτοκινητάκια.

Άλλες παιδικές χαρές που φαίνονται ασφαλείς (σε άσχετες περιοχές) είναι στο Π.Ψυχικό εκεί που στρίβει προς Γαλάτσι, στη Μεταμόρφωση (απέναντι από ένα σταθμό μάλλον προαστειακού) και δίπλα στο Mall και στο Υπ. Παιδείας στο Μαρούσι. Όλες με ταρταν κάτω (εκτός της πρώτης που έχει άμμο-χαλίκι).

wjhKp3.png

c5dop3.png

Διαφημίσεις

όντως είναι τέλεια εκεί, είναι 2-3 παιδικές χαρές μαζί συν μια που έχει και καφετέρια γιατους γονείς. Έχει και πολλές και εκνευριστικές πινακίδες για τον δήμαρχο, αλλά επειδή ο χώρος είναι όμορφος και προσεγμένος, χαλάλι του...

Προσοχή θέλει μόνο στα δρομάκια μέσα από το πάρκο για την παραλία, έχει κάτι τρύπες με σπασμένα καπάκια που είναι επικύνδυνες για μικρούς και μεγάλους...

Που να δειτε πωσ κατάντησαν οι παιδικες χαρές στην Α. Γλυφάδα!!!!!!!Από γκαζόν και άμμο θαλάσσης όλες σχεδόν έχουν την άμμο σοφατίσματος!!!!!πας στην παιδική χαρά και γυρνάς άσπρός. άσε τι αναπνέουν τα παιδιά. Μετά από πολλέσ καταγγελίεσ αποφάσισαν να βάλουν και κάδους!!!!!!Ντροπή σε όλούς!!!!!

για μενα το κακο με αυτη τη παιδικη χαρα ειναι οτι ειναι πολυ μεγαλη εκταση με πολλες πορτες κ ευκολα μπορουν να μπουν κ να βγουν παιδακια μονα τους εξω.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Δεν έχει τύχει να πάμε μετά το συμβάν. Είμαι περίεργη να δω εάν έχουν φτιάξει τα χαλασμένα ή τουλάχιστον αν σκέπασαν το παιχνίδι εκτός λειτουργίας. Έχει δει κανένας?

wjhKp3.png

c5dop3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...