Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι πρέπει να κάνω για να δίνεται η διατροφή αυτόματα από τον μισθό του?

theoli

Recommended Posts

Ο σύζυγος μου με έδιωξε γιατί υπάρχει άλλη.

Έχουμε 4 παιδιά όπου τα 2 είναι ανήλικα.

Του έκανα ασφαλιστικά μέτρα και η απόφαση με δικαίωσε τόσο στην επιμέλεια των παιδιών όσο και στην διατροφή.

Δεν δίνει τίποτα και εγώ ζω μόνο με το επίδομα πολυτέκνου.

Είναι Δημοτικός Υπάλληλος στον Δήμο Αθηναίων.

Ερώτηση: Τι πρέπει να κάνω για να δίνεται η διατροφή αυτόματα από τον μισθό του χωρίς να μεσολαβεί εκείνος?

Να πάω στον δήμο με την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και μόνο? ή χρειάζεται ίσως κάποια εισαγγελική απόφαση?

Διαφημίσεις

Πρέπει να ληφθεί απόφαση δικαστηρίου για κατάσχεση μισθού. Ο μισθός κατάσχεται μέχρι ένα ποσοστό κάθε μήνα, οπότε θα του κατασχεθεί σε δόσεις και θα τα λαμβάνεις αμέσως από τον εργοδότη. Είναι συνηθισμένη διαδικασία. Ρώτα το δικηγόρο σου.

Η μη καταβολή διατροφής είναι και ποινικό αδίκημα, αλλά πρόκειται για άλλη διαδικασία.

Ο Δικηγόρος μου?

Άλλο πρόβλημα κι από εκεί! Δεν τον βρίσκω με τίποτα!!!

Γι αυτό ψάχνω να δω τι μπορώ να κάνω από μόνη μου.

Ευχαριστώ για το άρθρο, αλλά είναι γραμμένο για την Ελλάδα ή την Κύπρο?

Διαφημίσεις

βρες αλλον βρε πουλάκι μου κι εσύ ....

(δικηγόρο)

έχει δίκιο δε kyra (ρώτησα την δικηγόρο )

αλλα σε πρώτο επίπεδο αυτό που σου πρότεινα είναι μία λύσης με σκοπό την ευαισθητοποιήση όχι οτι έχει ΝΟΜΙΚΗ αξία η προσέγγιση του εργοδότη του πατέρα των παιδιών σου και κατα συνέπεια η καταβολή της διατροφής on time !

Για να γίνει "κράτηση" από τον μισθό του πρέπει να έχει γίνει δικαστήριο.

Σε "ευννοεί" το ότι είναι δημοτικός υπάλληλος....

Δεν κατάλαβα μόνο αυτό που είπες: σε έδιωξε????? από πού ???? από το κοινό σας σπίτι με 4 παιδιά????????

• 1 month later...

Άλλαξα τελικά δικηγόρο! Ξαφνικά μου τα έλεγε πολύ περίεργα. Ελπίζω τώρα τα πράγματα να πάνε καλύτερα.

Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά αλλά να πάρω το ένα παιδί μου που το έχει πάρει και το κρύβει (του έχει κάνει και πλύση εγκεφάλου να μην με θέλει). Εγώ το έγραψα στο σχολείο της περιοχής μου και πίστευα ότι θα μου το φέρει, αλλά τελικά το κρατάει και δεν το στέλνει σχολείο!! Εννοείται ότι έχω κάνει μηνύσεις και έχω πάει στην αρμόδια εκπ. Διεύθυνση όπως και στην Νομαρχία. Παράλληλα παρακαλάω την Αστυνομία να τον συλλάβει. Περιμένω…..:-(

Και πανω που μπηκα να απαντησω με βαση τον τιτλο σου "ευχελαιο" (εχω γνωστη που τραβιεται και ακρη δεν βγαζει -ουτε και ευρω για διατροφη-) ειδα οτι γινεται αν ειναι δημοσιος...

Να η λυση στην καταντια μας . Να παντρευομαστε δημοσιους υπαλληλους. Γιατι μονο ετσι εχεις ελπιδα να δεις διατροφη στην Ελλαδα :evil:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Άλλαξα τελικά δικηγόρο! Ξαφνικά μου τα έλεγε πολύ περίεργα. Ελπίζω τώρα τα πράγματα να πάνε καλύτερα.

Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά αλλά να πάρω το ένα παιδί μου που το έχει πάρει και το κρύβει (του έχει κάνει και πλύση εγκεφάλου να μην με θέλει). Εγώ το έγραψα στο σχολείο της περιοχής μου και πίστευα ότι θα μου το φέρει, αλλά τελικά το κρατάει και δεν το στέλνει σχολείο!! Εννοείται ότι έχω κάνει μηνύσεις και έχω πάει στην αρμόδια εκπ. Διεύθυνση όπως και στην Νομαρχία. Παράλληλα παρακαλάω την Αστυνομία να τον συλλάβει. Περιμένω…..:-(

:shock::shock::shock: Την επιμελεια ποιος την εχει?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Εγώ έχω την επιμέλεια. Συμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου

Εαν με δικαστική απόφαση έχεις την 100% επιμέλεια των παιδιών, τότε πώς σου έχει πάρει το ένα παιδί ? Δεν έχει δικαίωμα!!! Βάλε τον καινούριο δικηγόρο να τρέξει. Κάτι λένε αυτά τα χαρτιά που κρατάς, μην αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις. Εκτος αν έχετε συμφωνήσει κοινή επιμέλεια.

Οσο για την διατροφή, γίνεται ξεχωριστό δικαστήριο (από αυτό της επιμέλειας) και μόνο τότε μπορεις να τα πάρεις απο τον μισθό του. Αυτό βέβαια ξέρω οτι ισχύει στα σίγουρα για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Τι εννοεις ασφαλιστικά μέτρα ? Τον έχεις σε περιορισμό από κάτι ?

Μήπως τελικά δεν έχετε πάρει ακόμη δικαστική απόφαση ?

Δικαστική απόφαση έχω από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που του έκανα.

Ασφαλιστικά μέτρα έκανα γιατί μου φερόταν απαίσια και με έδιωχνε από το σπίτι.

Το παιδί το κράτησε πριν την απόφαση και όσο και αν το ζήταγα δεν το έδινε. Περίμενα τελικά την απόφαση για να το πάρω αλλά ακόμα τίποτα. Η απόφαση λέει ότι την επιμέλεια την έχω εγώ για τα δύο ανήλικα παιδιά και αν έχει κάποιο παιδί ο πατέρας οφείλει να το παραδώσει άμεσα σε μένα!

Δικαστική απόφαση έχω από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που του έκανα.

Ασφαλιστικά μέτρα έκανα γιατί μου φερόταν απαίσια και με έδιωχνε από το σπίτι.

Το παιδί το κράτησε πριν την απόφαση και όσο και αν το ζήταγα δεν το έδινε. Περίμενα τελικά την απόφαση για να το πάρω αλλά ακόμα τίποτα. Η απόφαση λέει ότι την επιμέλεια την έχω εγώ για τα δύο ανήλικα παιδιά και αν έχει κάποιο παιδί ο πατέρας οφείλει να το παραδώσει άμεσα σε μένα!

Εφόσον δεν το δίνει απο μόνος του, νομίζω ότι παίρνεις πίσω το παιδάκι με εισαγγελική απόφαση και θα παρευρίσκεται και άλλος (από την εισαγγελία) μαζί σου ο οποίος βέβαια θα έχει και την απόφαση. Συζήτα το άμεσα με τον καινουριο δικηγόρο σου. Απορώ τι σου έλεγε ο προηγούμενος και χάθηκε χρόνος. Η ψυχολογία του παιδιού θα είναι κομμάτια μετά από όλα αυτά. Μη σε νοιάζει αν του βάζει λόγια, μη νιώθεις ανασφαλής για την αγάπη του παιδιού σου, ότι και αν ακούει. Φρόντισε όμως μόλις το πάρεις να νιώσει την αγάπη και την ζεστασιά της οικογένειάς του, όπως έχει διαμορφωθεί τώρα, να νιώσει ασφαλεια χωρίς ανταγωνισμούς όπως ο μπαμπάς σου έκανε αυτό και εγώ έκανα το άλλο.

Ολες αυτές οι καταστάσεις παίρνουν χρόνο και είναι πάντα ψυχοφθόρες για όλους. Πάτα γερά στα πόδια σου γιατί τα παιδιά σου σε έχουν μεγάλη ανάγκη......και καλό κουράγιο........

Σ’ ευχαριστώ και έχω σκοπό να το στηρίξω πάρα πολύ συναισθηματικά τόσο εγώ όσο και από ειδικούς.

Στον εισαγγελέα, αλλά και στον εισαγγελέα ανηλίκων πήγε η καινούρια δικηγόρος με το χαρτί των απουσιών όπου έγραφε 59 απουσίες αλλά δεν της έδωσαν ένταλμα.

Ελπίζω να γίνει τώρα που έβαλα στο παιχνίδι και την Νομαρχία που είναι υπεύθυνη βάση νόμου να τιμωρεί γονείς που αμελούν να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο.

Άσε αισθάνομαι εγκλωβισμένη!

Διαφημίσεις

Σ’ ευχαριστώ και έχω σκοπό να το στηρίξω πάρα πολύ συναισθηματικά τόσο εγώ όσο και από ειδικούς.

Στον εισαγγελέα, αλλά και στον εισαγγελέα ανηλίκων πήγε η καινούρια δικηγόρος με το χαρτί των απουσιών όπου έγραφε 59 απουσίες αλλά δεν της έδωσαν ένταλμα.

Ελπίζω να γίνει τώρα που έβαλα στο παιχνίδι και την Νομαρχία που είναι υπεύθυνη βάση νόμου να τιμωρεί γονείς που αμελούν να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο.

Άσε αισθάνομαι εγκλωβισμένη!

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην μπορεις να πάρεις το παιδί σου έχοντας την δικαστική απόφαση. Μόνο το χαρτί των απουσιών έδειξε η δικηγόρος ? Το χαρτί της επιμέλειας δεν τους έλεγε τίποτα ?

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ οτι είναι ο λόγος που δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, είναι ότι μάλλον δεν έχεις την απόφαση από την τελική δικάσιμο του διαζυγίου. Ξέρεις, αυτή που βγαίνει 1-1,5 χρόνο μετά την απομάκρυνση των συζύγων.

Υπάρχουν άλλα παραθυράκια όμως. Οπως ας πούμε, εσύ έχεις επικοινωνία με το παιδί σου ? Του μιλάς όποτε θέλεις, το βλέπεις καθόλου ?

Χρειάζεται πολύ δυναμικός δικηγόρος για τέτοιες ιστορίες. Και εγώ είχα πέσει στην λούμπα, στην αρχή, με μια ποοοοολυ χαλαρή δικηγόρο. Αλλά επειδή ο πρώην είναι στρατιωτικός, και έχει μάθει αλλιώς να διεκδικει κάποια γεγονότα,

άλλαξα δικηγόρο και κατάλαβα πόσα είχα χάσει μέχρι τότε. Και να φανταστεις ότι εγω πήγα με συναινετικό διαζύγιο.

Εχω τραβήξει και εγώ παρα πολλά και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Χρειάζεται υπομονή μεγάλη, ψυχραιμία για να γίνονται σωστές κινήσεις και πολύ κυνηγητό. Εχει στείλει η δικηγόρος σου εξώδικα (κάπως έτσι τα λένε) στην υπηρεσία του που ενημερώνουν εν μέρει για την κατάσταση ? Εφόσον εργάζεται σε δήμο, τέτοια έγγραφα δεν περνούν απαρατήρητα.

Τώρα εγω σου βάζω ιδέες, αλλά πίστεψέ με δεν αντέχω τέτοιες καταστάσεις να τις ακούω ούτε για τρίτους. Μα να χρησιμοποιούν τα παιδιά!!!!!!!!!!!

Και όταν τελειώσουν ολά αυτά?...................Λούης!!!!!!!!!!!!!!

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην μπορεις να πάρεις το παιδί σου έχοντας την δικαστική απόφαση. Μόνο το χαρτί των απουσιών έδειξε η δικηγόρος ? Το χαρτί της επιμέλειας δεν τους έλεγε τίποτα ?

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ οτι είναι ο λόγος που δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, είναι ότι μάλλον δεν έχεις την απόφαση από την τελική δικάσιμο του διαζυγίου. Ξέρεις, αυτή που βγαίνει 1-1,5 χρόνο μετά την απομάκρυνση των συζύγων.

Υπάρχουν άλλα παραθυράκια όμως. Οπως ας πούμε, εσύ έχεις επικοινωνία με το παιδί σου ? Του μιλάς όποτε θέλεις, το βλέπεις καθόλου ?

Χρειάζεται πολύ δυναμικός δικηγόρος για τέτοιες ιστορίες. Και εγώ είχα πέσει στην λούμπα, στην αρχή, με μια ποοοοολυ χαλαρή δικηγόρο. Αλλά επειδή ο πρώην είναι στρατιωτικός, και έχει μάθει αλλιώς να διεκδικει κάποια γεγονότα,

άλλαξα δικηγόρο και κατάλαβα πόσα είχα χάσει μέχρι τότε. Και να φανταστεις ότι εγω πήγα με συναινετικό διαζύγιο.

Εχω τραβήξει και εγώ παρα πολλά και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Χρειάζεται υπομονή μεγάλη, ψυχραιμία για να γίνονται σωστές κινήσεις και πολύ κυνηγητό. Εχει στείλει η δικηγόρος σου εξώδικα (κάπως έτσι τα λένε) στην υπηρεσία του που ενημερώνουν εν μέρει για την κατάσταση ? Εφόσον εργάζεται σε δήμο, τέτοια έγγραφα δεν περνούν απαρατήρητα.

Τώρα εγω σου βάζω ιδέες, αλλά πίστεψέ με δεν αντέχω τέτοιες καταστάσεις να τις ακούω ούτε για τρίτους. Μα να χρησιμοποιούν τα παιδιά!!!!!!!!!!!

Και όταν τελειώσουν ολά αυτά?...................Λούης!!!!!!!!!!!!!!

Ναι η μόνη απόφαση που υπάρχει είναι των ασφαλιστικών και του διαζυγίου αργεί ακόμη.

Επικοινωνία μηδέν. Δεν σηκώνει κινητά δεν μένει σπίτι του το παιδί χαμένο. Ελάχιστες φορές μιλησα το καλοκαίρι στο κινητό με το μικρό και το έβαζε να μου μιλάει άσχημα και πάντα με ανοιχτή ακρόαση για να ακουει και να απαντάει εκείνος. Το κακό με την υπηρεσία του (στον δήμο) είναι οτι είναι έξω και όχι σε κάποιο γραφείο να τον βρώ. Πήρα τηλ. στον προϊστάμενο του και μου το έκλεισε κατάμουτρα. Δεν σκέφτηκα το εξώδικο!!!

Γιά να δούμε.....

Ναι η μόνη απόφαση που υπάρχει είναι των ασφαλιστικών και του διαζυγίου αργεί ακόμη.

Επικοινωνία μηδέν. Δεν σηκώνει κινητά δεν μένει σπίτι του το παιδί χαμένο. Ελάχιστες φορές μιλησα το καλοκαίρι στο κινητό με το μικρό και το έβαζε να μου μιλάει άσχημα και πάντα με ανοιχτή ακρόαση για να ακουει και να απαντάει εκείνος. Το κακό με την υπηρεσία του (στον δήμο) είναι οτι είναι έξω και όχι σε κάποιο γραφείο να τον βρώ. Πήρα τηλ. στον προϊστάμενο του και μου το έκλεισε κατάμουτρα. Δεν σκέφτηκα το εξώδικο!!!

Γιά να δούμε.....

Βρε theoli, εσύ θα σκεφτόσουν για το εξώδικο ? Ο δικηγόρος σου τι κάνει ?

Εκείνος τα ξέρει αυτά. Οπως επίσης ξέρει ότι εφόσον δεν σε αφήνει ο πρώην να έχεις επικοινωνία με το παιδί, αυτό δεν είναι υπέρ του, δεν έχει αυτό το δικαίωμα. ΄

1. δεν έχεις επικοινωνία με το παιδί

2. δεν το παει σχολείο

3. είναι χαμένο ????

4. δεν έχει μόνιμη ασφαλή κατοικία

Ε... συγνώμη αλλά τι άλλο θέλει ο δικηγόρος σου για να κινηθεί !!!!!!!!!!!!!

Κοπάνα τον στις μηνύσεις! Κάθε μήνα που δεν καταβάλει διατροφή είναι ποινικό αδίκημα για μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση!

Κάνε μήνυση για μη συμμόρφωση προς την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων! Οφείλει να σου παραδώσει το παιδί και η αστυνομία οφείλει να ψάξει να βρει που είναι; Μιλάμε ουσιαστικά για παραμέληση ανηλίκου και έκθεση σε κίνδυνο (άλλη μήνυση).

Όσον αφορά τη διατροφή, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, μπορείς να κάνεις κατάσχεση εις χείρας τρίτου (φαντάζομαι ότι η απόφαση των ασφαλιστικών, εκτός από την προσωρινή επιμέλεια, έχει ορίσει και κονδύλι για τη διατροφή εκάστου τέκνου). Θα παίρνεις ένα ποσό από το μισθό του, αν θυμάμαι καλό είναι μέχρι το 1/4 του μισθού! Επιφυλάσσομαι γιατί δεν το έχω ψάξει το συγκεκριμένο, εάν μπορείς να προβείς σε κατασχετήριο με βάση την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων ή πρέπει να έχεις την οριστική απόφαση!

sos εντός μηνός από την έκδοση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων πρέπει να καταθέσεις αγωγή για οριστική απόφαση, άλλως η πρώτη χάνει την ισχύ της! Μήπως η δικηγόρος σου δεν πρόλαβε την προθεσμία του μήνα και γι' αυτό το λόγο δεν κινείται ο μηχανισμός; γιατί αν έχει πάψει η ισχύς της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, λόγω μη κατάθεσης της αγωγής εντός μηνός, βάσει νόμου την επιμέλεια την έχετε από κοινού

Ναι, κατέθεσε η δικηγόρος αγωγή για οριστική απόφαση εμπρόθεσμα.

Μηνύσεις όπως έχω ξαναπεί έκανα δύο. Ίσως να πρέπει να κάνω περισσότερες.

Η αστυνομία δεν το βλέπει ζεστά το θέμα. Αποκαρδιωτικά θα έλεγα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...