Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ - ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΛΑΙΕΙ ΕΝΩ ΘΗΛΑΖΕΙ

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω ένα αγοράκι 2 μηνών. Όταν γέννησα, στην κλινική τον έβαζα στο στήθος πριν ακόμη μου έρθει το γάλα. Το μωρό έπιασε αμέσως τις θηλές, αλλά μετά από λίγα λεπτά άρχιζε να χτυπιέται, να κλωτσάει με τα ποδαράκια του, να παλεύει με το στήθος. Τότε οι μαίες μου είπαν ότι μάλλον εκνευρίζεται επειδή δεν βρίσκει γάλα.

Στην συνέχεια τον θηλάζω αποκλειστικά (ένα στήθος κάθε φορά), αλλά συνεχίζει να χτυπιέται μετά από λίγα λεπτά, αλλά ψάχνει και την θηλή ταυτόχρονα. Όταν κλείσαμε 40 ημέρες, θήλαζε 3-4 λεπτά και μετά τα ίδια. Αναγκάστηκα να του δίνω συμπλήρωμα γιατί διαφορετικά θα έμενε νηστικό.

Πλέον είμαστε στις 60 ημέρες, και τραβιέται από το στήθος σχεδόν αμέσως. Μένει μόνο για 1 λεπτό (όσο δηλ. κρατάει η μεγάλη ροή στην αρχη). Τι να κάνω??? Νιώθω ότι το γάλα μου λιγοστεύει επικίνδυνα.

Μήπως το κάνει αυτό γιατί δεν βρίσκει αρκετό γάλα, αρκετή ροή? Ή απλά είναι ένα ιδιόρρυθμό-ευέξαπτο μωρό?

jMiCp3.png

tYVSp3.png

Διαφημίσεις

Μήπως το κάνει αυτό γιατί δεν βρίσκει αρκετό γάλα, αρκετή ροή? Ή απλά είναι ένα ιδιόρρυθμό-ευέξαπτο μωρό?

μηπως συμβαινει το ακριβως αντιθετο? μηπως η ροη ειναι τοσο μεγαλη που δεν μπορει να τη διαχειριστει και πνιγεται και γι αυτο εκνευριζεται?

δοκιμασε να αντλεις ελαχιστο γαλα, η να βγαζεις με το χερι (1-2 κουτ.σουπας) πριν φαει το μωρο να δεις πως θα παει, ή δοκιμασε να θηλασεις σε μια πιο ξαπλωτη σταση για να μην κατεβαινει τοσο αποτομα το γαλα (αν το προβλημα ειναι αυτο τελικα) και δες πως θα πατε..

Δοκιμασε να το κρατας λιγο πιο ορθιο. Μπορει να του γυριζει το γαλατακι προς τα πισω ή να εχεις μεγαλη ροη και να μην το διαχειριζεται καλα. Γουλιτσες μετα εχει;

εμενα αρχισε να κλαιει μετα τους 6 μηνες που ειχε μεγαλωσει αρκετα κ σε συνδιασμο οτι δεν επαιρνε ικανοποιητικο βαρος, ο γιατρος μου ειχε πει οτι η ηταν λιγη η ροη κ πιεζοταν γιατι ηθελε να βγαλει κ αλλο. μολις μετα απ αυτο αρχισα να του δινω μπιμπερο δεν ειχαμε ουτε κλαματα ουτε τιποτα.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Έχει γουλίτσες, αλλά όχι κάτι το υπερβολικό. Με το χειροκίνητο θήλαστρο βγάζω σε 10 λεπτά από το κάθε στήθος 90-110ml. Και μια χαρά το πίνει από το μπουκάλι. Μήπως προτιμάει το μπουκάλι από το στήθος?

jMiCp3.png

tYVSp3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...