Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα και απορίες για θηλασμό και στερεές τροφές

Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Ξέρω ότι θα έχετε απαντήσει πάρα πολλές σε τέτοιες ερωτήσεις, αλλά όσο και αν διάβασα το forum κάποιες απορίες δεν μου λύθηκαν. Μάλλον φταίει και το άγχος....

Χτες πήγαμε στη γιατρό και μας είπε πως σε μία με δύο εβδομάδες θα ξεκινήσουμε στερεές. Επειδή δεν το περίμενα (πέρασε ο καιρός γρήγορα και δεν το κατάλαβα πως φτάσαμε σε αυτή την ηλικία) δεν έκανα τις κατάλληλες ερωτήσεις. Αλλά και να τις έκανα πάλι την γνώμη σας θα ζητούσα.

Όσο έχω διαβάσει στερεές δίνουμε στα παιδιά όταν είναι πέρα της 26ης εβδομάδας. Εμένα η δικιά μου σε 2 εβδομάδες θα είναι στην 25η. Μία εβδομάδα πάνω μία κάτω λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Μας είπε να ξεκινήσουμε με κρέμα βανίλια σε σκόνη για απογευματινό για 5-6 μέρες και έπειτα φρούτα. Εγώ όμως δεν θέλω να της δώσω σκόνη αλλά και καθόλου ρυζάλευρο. Της το είπα ότι έχω ενημερωθεί ότι είναι τροφή με κενές θερμίδες, αλλά μου είπε ότι πρέπει για να αρχίσει το στομάχι να συνηθίζει σε κάτι πιο στέρεο πριν τα φρούτα. Όπως και να έχει εγώ δεν θέλω να της δώσω. Λέω να ξεκινήσω κατευθείαν με φρούτα. Θα κάνω καλά?

Όταν θα ξεκινήσω τα φρούτα θα ξεκινήσω με μήλο μετά από 4-5 μέρες θα προσθέσω αχλάδι και σε άλλες τόσες πορτοκάλι. Θα πρέπει να μείνω κάθε μέρα σε αυτό τον συνδυασμό φρούτων ή μπορώ να προσθαφαιρώ και κάτι άλλο? Σκέφτομαι ότι κάθε μέρα το ίδιο ίσως να είναι βαρετό.... Λέω εγώ τώρα!!!!

Έπειτα μου είπε πως πρέπει να ξεκινήσουμε και το μεσημεριανό.... Ενώ μας είπε πότε εγώ το ξέχασα..... και δεν θυμάτε ούτε ο άντρας μου :oops: Μάλλον είμαστε για γέλια... Τελικά πότε?

Για μεσημεριανό μας είπε να δώσουμε μοσχάρι με πατάτα και μετά θα προσθέσουμε ένα ένα καρότο, κολοκύθι κ.ο.κ. Μου έκανε εντύπωση όμως που είπε να δώσουμε κατευθείαν κρέας... Μήπως δεν πρέπει? Αν όχι πως μας προτείνετε να ξεκινήσουμε?

Τέλος μας είπε ότι θα πρέπει να φτάσουμε σιγά σιγά στο εξής πρόγραμμα:

πρωί γάλα

δεκατιανό φρούτα

μεσημέρι σούπα

απογευματινό κρέμα βανίλια

βράδυ γάλα

Το να την θηλάζω μόνο πρωί και βράδυ δεν είναι λίγο νωρίς? Καλά δεν έχω σκοπό να της δίνω την κρέμα και έτσι θα έχουμε και εκεί θηλασμό αλλά από το πρωί μέχρι το απόγευμα δεν είναι πολλές ώρες χωρίς θηλασμό?

Σκέφτομαι να της δίνω στήθος 1 ώρα περίπου πριν τα γεύματα. Θα είναι σωστό ή θα χορταίνει και έτσι δεν θα τρώει τις στερεές?

Αχ τι άλλο θέλω να ρωτήσω:confused:... Δεν θύμαμαι σίγουρα θα υπάρχει και κάτι άλλο.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας.

Διαφημίσεις

γεια σου margiota. Εχω ενα κοριτσακι 10 μηνων περιπου.Τις ιδιες αποριες ειχα κι εγω οταν ειχαμε πρωτοξεκινησει τις στερεες τροφες. Λοιπον θα σου πω τι μας ειχε πει ο παιδιατρος και τι αποφασισαμε να κανουμε εμεις τελικα. Ο δικος μας παιδιατρος ειχε συστησει να ξεκινησουμε απο τον 4ο μηνα κρεμα βανιλια.Οπως ακριβως κι εσυ, εγω αρχικα(μετα επεισα κ τον ανδρα μου) δεν ηθελα να δωσω κρεμες εμποριου, κ πολυ παραπανω απο τον 4ομηνα που θεωρω οτι ειναι υπερβολικα νωρις. Δεν δωσαμε αλλα δεν το ειπαμε στον γιατρο, γενικοτερα οτι λεει σε θεματα διατροφης μεχρι σημερα τον ακουμε, αλλα το ψαχνουμε και λιγο κ μετα αποφασιζουμε τι θα κανουμε.Λοιπον εμεις ξεκινησαμε φρουτακια οταν η μικρη ηταν 5,5 μηνων, αρχικα μηλο με αχλαδι, μετα απο 3 μερες προσθεσαμε και μπανανα.Δεν ειχαμε προλημα με το στομαχι ουτως η αλλως η ποσοτητα που δινεις στην αρχη ειναι πολυ μικρη.Ο παδιατρος ειχε πει και πορτοκαλι αλλα θεωρησαμε οτι ηταν πολυ νωρις επειδη εχουμε διαβασει οτι το πορτοκαλι πολλοι το δινουν πολυ αργοτερα λογω του οτι ειναι επιφοβο για αλλεργιες. Γενικοτερα σιγα σιγα προσθετεις οτι φρουτο εποχης θελεις (εκτος απο αυτα που εχουν σπορια πχ φραουλες ακτινιδια κτλ), ανα τρεις μερες για να δεις αν θα πειραξει στο παιδι η οχι κ επειτα κανεις συνδιασμους και πειραματιζεσαι κ λιγακι αναλογως τι θα δειχνει οτι προτιμα το παιδι. Μηναπογοητευτειςαν στην αρχη αηδιασει κ δεν τρωει, φυσιολογικο ειναι, απλα θα περιμενεις λιγες μερες και θα ξαναπροσπαθησιες, στην αρχη ειναι καοτορθωμα αν τρωνε 2 με τρεις κουταλιες μετα συνιθιζουν.. Τωρα στον 6ο μηνα ξεκινησαμε με χορτοσουπα (και απ οτι εχω διαβασει εδω οι περισσοτεροι ξεκινανε πρωτα με σουπες λαχανικων και μετα προστιθεται το κρεας), η κλασικη συνταγη πατατα καροτο κολοκυθακι με ελαιολαδο. Επειτα απο καμια 1 με 2εβδομαδες προστιθεται και το κρεας (μοσχαρι ποντικι που ειναι μαλακο).Εμας μας ειχε πει να βαζουμε μετα απο λιγο καιρο και οτι αλλο λαχανικο θελουμε, μαλιστα οταν ηρθε σπιτι ο γιατρος στην εξεταση του 7ου μηνα μας την ειπε που δεν ειχαμε βαλει αλλα λαχανικα στην κρεατοχορτοσουπα. Στον 7ο μπηκε και το κοτοπουλο (στηθος σουπα με λαχανικα παλι απ ολα σπανακι, καροτο κολοκυθακι ντοματα χωρις σπορια φασολακι αρακας οτι λαχανικα εποχης θελουμε με ρυζακι). Στον 8ο μας εβαλε φακες και στον 9ο μας ειπε να ξεκινησουμε το αυγο μονο τον κροκο ομως. Τριτο γεμα μας εδωσε κλασικα (απο τον 6ο μηνα) κρεμες φαριν λακτε μπισκοτοκρεμες κτλ τις οποιες εμεις δεν δινουμε. Εχω παρει τα φακελακια (φαριν λακτε της νουνου) και τα χρησιμοποιω μονο ως προχειρη λυση οταν πχ πηγαμε 2 μερες διακοπες, οταν πηγαμε σε ενα γαμο κτλ).Γενικοτερα δεν της δινω και απ οτι φαινεται η μκιρη επειδη δεν τις εμαθε δεν τις πολιπροτιμα κιολας. Αν θελεις οπωσδηποτε να δωσεις τριτο γευμα δωσε καλυτερα τραχανα γαλατενιο με λιγο ξαλμυρισμενο τυρακι εγω καμια φορα για να μη βαριεται της τοδινω σαν το κυριο γευμα της ημερας. Να σου πω οτι θηλαζω ακομα, το τριτο γευμα της ημερας εγω το κανω θηλασμο κια τωρα δινω φρουτοκρεμα με φρουτα εποχης (ροδακινο, νεκταρινι βερυκοκο λιγο χυμο πορτοκαλι μηλο μπανανα)με διαφορους συνδιασμους.Το κυριο γευμα αμς ειναι σουπα με κοτοπουλο λαχανικα η κρεας με λαχανικα με συνδιασμους η τραχανας αν και ο παιδιατρος μας συμβουλεψε να δινουμε απ ολα τα φαγητα το δοκιμασα αλλα η μικρη δεντα πολυηθελε. Μια καλη λυση για τα λαχανικα ειναι τα βιολογικα του μπαρμπα σταθη.Επισης που και που γιαουρτι αγελαδινο (οχι τα αντβανσ η τα αλλα παιδικα του εμποριου)με πολτο φρουτων που εδωσα φανηκε να της αρεσε .Θηλαζουμε περιπου 4-5 φορες την ημερα και το βραδυ ξυπνα 1 με 2 φορες και θηλαζει επισης. Οποτε αν σε ενδιαφερει να συνεχισεις θηλασμο μπορεις να αντικαταστησεις το γευμα της κρεμας που σου προτεινει με θηλασμο και μην το πεις.Εγω εχω ακουσει τα μυρια απ ολουςεπειδη δεν δινω κρεμες γιαυτο δεν το πολυσηζητω ουτε στο γιατρο το ειπα δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση ουτε να εκνευριστω.Θεωρω οτι αυτο ειναι το καλυτερο για το παιδιμου συμφωνουμε με τον ανδρα μου κ δεν το πολυσηζηταμε οι κρεμες ειναι φουλ στη ζαχαρη κ δεν προσφερουν επι της ουσιας στο παιδι. Επισης οσον αφορα στο θηλασμο αυτο που ρωτας, ναι πρωι βραδυ ειναι λιγο αν σε ενδιαφερει να συνεχισεις. Εγω προσφερω στηθος μια ωραπεριπου πριν τα γευματα η μια ωρα μετα και δεν μου αρνειται ποτε σχεδον, ετσι δεν εχει μειωθει κ το γαλα μου. Μη φανταζεσι οτι θα πινει τοσο οσο να της κοβει την ορεξη ,εμεις δεν ειχαμε παντως τετοιο θεμα.Τωρα αν εσυ δεις η καταλαβαινεις οτι πινει πολυ καθυστερησε την ωρα του γευματος λιγο περισσοτερο.Παντως οι περισσοτεροι παιδιατροι δινουν αυτο το προγραμμα που περιγραφεις, ειναι προγραμμα για σταδιακο αποθηλασμο οπως καταλαβαινεις. Εσυ μπορεις να κανεις αυτοπου πιστευεις καλυτερο, αν δεν θελεις να δωσεις κρεμες μη δινεις.Ελπιζω να βοηθησα αν μπορω να σε βοηθησω σε κατι αλλο πολυ ευχαριστως να χαιρεσαι την μικρη σου!

Οι παιδατροι παιρνουν πολυ πατριωτικα τις κρεμες εμποριου, δεν εινα τυχαιο το γεγονος οτι σου δινουν δειγματα...ετσι? Κι εκνευριζονται αν τους πεις οτι δεν δινεις.

Εγω δεν εδωσα......ειναι τροφες γεματες συντηρητικα, ζαχαρη που εθιζουν τα παιδια στις γλυκες γευσεις. Ξεκινησα κι εγω με φρουτα, αλλα ξεκινησα στους 6 μισι μηνες. Δεν υπαρχει λογος βιασυνης, καλυτερα μετα τους 6 μηνες παρα νωριτερα.

Δυο βδομαδες μετα ξεκινας χορτοσουπα.

Μετα απο δυο βδομαδες κρεατοσουπα.

Δεν επιμενεις αν το παιδι αρνειται η τρωει μικρη ποσοτητα.....μερικα παιδια ειναι αλλεργικα σε τροφες και η αρνηση ειναι τροπος να σου το δειξουν, στην ουσια τους δινεις να δοκιμασουν.

Συνεχιζεις να θηλαζεις κανονικα.......ολος ο πρωτος χρονος εχει ως κυρια τροφη το μητρικο γαλα, οι στερεες λειτουργουν συμπληρωματικα. θηλαζε οπως λες πριν το φαγητο και δωσε κι αργοτερα, αν θελει το παιδι. Δεν περιοριζεις το γαλα πρωι βραδυ, αυτο ισχυει για μωρα που δεν θηλαζουν στα οποια προτιμουμε να μειωσουμε τις μεριδες γαλακτος οσο πιο συντομα γινεται γιατι οι εμγαλες ποσοτητες τους δημιουργουν προβληματα.

Μπορεις να δινεις για πρωι γαλα, δεκατιανο φρουτα, μεσημερι σουπα, απογευμα παλι σουπα και βραδυ γαλα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, με βοηθήσατε πολύ.

Δεν είχα σκοπό να δώσω σκόνη και ούτε θα το κάνω τελικά. Πάνω κάτω είχα ήδη αποφασίσει να κάνω αυτά που είπατε και εσείς. Ο θηλασμός θα είναι η κύρια τροφή του παιδιού μου.

Είμαι σίγουρη ότι δεν θα τρώει ποσότητες γιατί και με το θηλασμό έτσι κάνει. Τρώει πολλές φορές από λίγο. Αλλά επειδή και εγώ σαν παιδί δεν έτρωγα η μητέρα μου λέει ότι είναι ώρα να δω και εγώ πως είναι :P.

Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που μπορεί να με βοηθήσει καλοδεχούμενη.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

• 1 month later...

Καλησπέρα

Επανήλθα με καινούργιες απορίες :oops:.

Καταρχήν εδώ και 1 1/2 εβδομάδες περίπου τρώμε τα φρουτάκια μας και την σουπίτσα μας. Αν και δεν το περίμενα η μικρή ανταποκρίνετε αρκετά καλά. Σήμερα που πήγαμε στην γιατρό και την ζυγίσαμε είχε πάρει κοντά 900γρμ. Συνήθως με τον αποκλειστικό θηλασμό πέρναμε 600-650. Μάλλον ήταν έτοιμη γιατί εδώ και ένα μήνα περίπου είχε δείξει αρκετό ενδιαφέρον για τις τροφές. Τρίτο γεύμα δεν της δίνω (όπως έχει συστήσει η γιατρός).Παρ' όλα αυτά εδώ και μερικές μέρες έχει κόψει να θηλάζει μετά το φρούτο ή την σούπα (προφανώς χορταίνει) άρα έχουμε μειώσει περίπου 2 θηλασμούς και άλλον έναν τον βραδινό γιατί ξυπνάει μία φορά από δύο που ξυπνούσε.

Στις απορίες μου τώρα. Θέλω να με διαφωτίσετε σχετικά με την συντήρηση των τροφών. Μέχρι τώρα βράζω σουπίτσα κάθε μέρα. Θέλω όμως από τώρα να της φτιάχνω μεγαλύτερη ποσότητα και να την βάζω στο ψυγείο. Με ποιο τρόπο όμως θα είναι καλύτερα (ποιο υγιεινά)? Αν την αλέθω μόλις την ετοιμάσω, την μοιράζω σε βαζάκια και την ζεσταίνω σε μπεν-μαρί θα είναι εντάξει? Επίσης θέλω κάποια ιδέα σε περίπτωση που πάμε μία μονοήμερη εκδρομούλα και θα είμαστε όλο στους δρόμους. Τι κάνω με τα φρουτάκια? Να της δώσω για εκείνη την φορά μόνο μπανάνα που αλέθετε εύκολα με το πηρούνι? Και με την σουπίτσα? Θα μπορεί να μείνει αλεσμένη και για πόσο εκτός ψυγείου χωρίς να αλειωθεί?

Οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή.

Σας ευχαριστώ

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας. Οι απορίες μου μπορεί να είναι λίγο γελοίες....

Η μικρή μου ξαφνικά έχει μειώσει κατά πολύ τους θηλασμούς και βέβαια έχει αυξήσει την ποσότητα των τροφών.... Δλδ, εκεί που θήλαζε 5-6 φορές, είναι μερικές μέρες τώρα που θηλάζει πρωί και βράδυ και μερικές φορές, όχι κάθε μέρα, και μία το απόγευμα. Το βράδυ εδώ και καιρό θηλάζει συνήθως 2 φορές και πιο σπάνια μία.

Κατ' αρχήν μου ήρθε λίγο ξαφνικό... δεν περίμενα ότι θα μειώσει τους θηλασμούς τόσο γρήγορα. Ήταν ένα παιδί που μέχρι πριν 2 μήνες θήλαζε κάθε 2 ώρες.

Αναρωτιέμαι τώρα εγώ.... Υπάρχει πιθανότητα να αποθηλάσει από τόσο νωρίς? Επίσης υπάρχει πιθανότητα να ελαττωθεί κατά πολύ το γάλα μου ή θα προσαρμοστεί στις ανάγκες της?

Να σημειώσω ότι μέσα στην ημέρα της προσφέρω στήθος αλλά εκείνη αρνείται. Προχτές ένιωθα το ένα μου στήθος να βαραίνει... Της το έδωσα αλλά εκείνη ανένδοτη, με αποτέλεσμα να πετρώσει (αουτς).

Πριν από 15 μέρες περίπου πέρασε μία ίωση και εκείνη την εβδομάδα δεν ήθελε καθόλου στερεές και την θήλαζα αποκλειστικά για 5 μέρες.... Αφού ανάρρωσε άρχισε να αυξάνει την ποσότητα των στερεών.

Την αφήνω να θηλάζει όσο θέλει και όποτε θέλει και είχα σκοπό να την αφήσω να θηλάζει και για όσο διάστημα θέλει.

Απλά σκέφτομαι μήπως υπάρξει πρόβλημα στην παραγωγή μου και αναγκαστώ να αποθηλάσω χωρίς να θέλει ούτε εκείνη ούτε εγώ.

Ευχαριστώ....:)

Τι γεύματα στερεών κάνετε;

Το πρωί φρουτάκια ή κρέμα της holle (με ένα φρούτο μέσα), το μεσημέρι σουπίτσα με λαχανικά και κοτόπουλο ή μοσχαράκι (μια δυο φορές την εβδομάδα μόνο λαχανικά). Το απογευματινό της το ξεκίνησα πριν μία εβδομάδα περίπου και το εναλλάσσω όπως το πρωινό, δλδ αν το πρωί δώσω φρούτα το απόγευμα της δίνω κρέμα.

Έχεις διαβάσει την kellymom; http://www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html

Είναι πολύ κατατοπιστική και έχει ένα πινακάκι σαν γενικό μπούσουλα που θα σε βοηθήσει. Προτείνω να περιορίσεις τα γεύματα στερεών σε 2, να κόψεις το απογευματινό

jv42p3.png

DfUyp2.png

Το μωρό μπορεί κάποια στιγμή να μειώσει θηλασμούς, λόγω μιας ίωσης που το ταλαιπωρεί πχ δεν μπορεί να αναπνεύσει καλά και κουράζεται πολύ, επίσης η οδοντοφυΐα μπορεί να τα επηρεάσει αρνητικά. Τέλος, μεγάλες ποσότητες στερεών απομακρύνουν το παιδί από το στήθος. Γενικά, στην ηλικία αυτή, τα τρία γεύματα είναι πολλά, το παιδί χορταίνει εύκολα και είναι λογικό να μην αναζητά το στήθος.

Διάβασε και εδώ:

http://www.kellymom.com/nutrition/solids/solids-how.html#frequency

http://www.kellymom.com/bf/weaning/babyselfwean.html

http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ και τις δύο...

Τελικά μάλλον θα κόψω το απογευματινό αν και την βοηθάει στον ύπνο!!!!

amaretto περιέργως όταν αρρώστησε ήθελε μόνο στήθος!!!! Τώρα είναι καλά.... Όσο για τα δόντια...... την έχουν τσακίσει και ακόμα άφαντα.

Και πάλι ευχαριστώ!!!

Αν το απογευματινό την βοηθάει στον ύπνο, κόψε το πρωινό!

:shock::shock::shock::shock::shock::shock: Μερικές φορές η λύση είναι τόοοοσο εύκολη!!! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κολλάω και δεν σκέφτομαι:rolleyes:

Σε ευχαριστώ Palladin...

Καλημέρα!!!!:-D

καλησπέρα! Είχα ποστάρει το παρακάτω μήνυμα στο τόπικ "Θηλασμός μωρού 7 μηνών" αλλά καθώς δεν απαντήθηκε και οι απορίες... επιμένουν, το μεταφέρω κι εδώ μήπως μπορεί κάποια μανούλα να βοηθήσει.

Επανέρχομαι, λοιπόν, με νέες απορίες.

Όπως είχα αναφέρει η μικρή μου (σε 1 εβδομάδα 8 μηνών), με την εισαγωγή των στερεών, είχε μειώσει τους θηλασμούς από 5 σε 3. Με έχει πιάσει, όμως, τρελή ανησυχία για το αν έχει μειωθεί η παραγωγή μου, σε βαθμό που να μην της αρκεί το γάλα. Της άλλαξα το πρόγραμμα λίγο, έτσι που να ξυπνάει κάπως νωρίτερα το πρωί, για να προλαβαίνουμε να κάνουμε άλλον έναν θηλασμό μεταξύ δεκατιανού και μεσημεριανού. Σύνολο, δηλαδή, 4 την ημέρα. Οι θηλασμοί της διαρκούν λιγότερο και νομίζω πως σε 4-5 λεπτά σταματά να καταπίνει. Δεν ανησυχώ μήπως μένει νηστική ή πεινάει καθώς οι στερεές, κατά απαίτησή της, συμπληρώνουν αλλά φοβάμαι μήπως δεν πίνει αρκετό γάλα για την ηλικία της.

Με απασχολεί το ότι δείχνει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τις στερεές, όχι μόνο τις δικές της αλλά και ό,τι τρώμε εμείς ακόμα και πολύ λίγη ώρα αφού έχει θηλάσει. Δεν θέλω να την αποτρέπω συνεχώς. Έτσι, της πήρα την ειδική "πιπίλα με το διχτάκι" και της δίνω μικρά κομματάκια φρούτου να τα δαγκώνει. (Αν καμιά έμπειρη μανούλα έχει χρόνο, ας ρίξει μια ματιά και στο υπομν. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, όπου έχω ποστάρει άλλες σχετικές απορίες μου.:oops:)

Καμιά γνώμη, μανούλες;

καλα κανεις που εχεις αυξησει λιγακι τους θηλασμους αλλα

εφοσων οι τροφες δινονται κατα απαιτηση της μικρης δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα

εχεις δοκιμασει να της δωσεις πριν το φαγητο της γαλα?????

το οτι καθετε 5-6 λεπτα σε καθε γευμα ειναι φυσιολογικο κκαι εμενα καπου τοσο καθετε μετα αν κατσει παραπανω μονο πιπιλιζει

τωρα για την ηλικια της αυτο το γαλα λογικα την φτανει 4 φορες τη μερα ειδικα αν θες να αποθηλασεις μολις κλεισεις χρονο η να μειωσεις τους θηλασμους απο 4 σε 2

ελπιζω να σου απαντησουν και οι πιο εμπειρες

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

Μαριρένα, σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Χρειαζόμουνα μια επιβεβαίωση ότι δεν κάνω χαζομάρες.

Δεν θέλω να αποθηλάσω πριν το χρόνο γι' αυτό και προσπαθώ να κρατήσω τους 4 τουλάχιστον θηλασμούς την ημέρα. Για 5 μου φαίνεται αδύνατον γιατί και πριν την εισαγωγή των στερεών 5 έκανε και παρότι της προσφέρω, αρνείται.

Αφού χρονίσει, ναι, όπως το σκέφτομαι τώρα τουλάχιστον, θέλω σιγά-σιγά να αποθηλάσουμε. Κι έχω και γι' αυτό ένα άγχος, πώς θα γίνει :roll:!!! Αλλά αυτό είναι για άλλο τόπικ!

Και πάλι σ' ευχαριστώ και όλα τα μπράβο σ' εσένα και το μικράκι σου που θηλάζετε τόοοοσο καιρό!:)

Και να που θα δω το μωρό μου να τρώει και φαγάκι...Ανυπομονησία, άγχος, χαρά, έντονα συναισθήματα. Και φυσικά απορίες απορίες απορίες.

Θα ξεκινήσουμε με φρούτο και μετά από μια βδομάδα μας έιπε ο γιατρός κανονικά με λαχανικά και κρέας.

Εγώ λείπω για δουλειά 3 απογεύματα 3-8 και 2 απογεύματα 3-5:30

1. Σκέφτηκα να της δίνω πριν φύγω το φαγητό (1-2 μμ) γιατί μετά κοιμάται συνήθως κανα 2ωρο και να αφήνω το φρούτο το απόγευμα να το δίνουν οι γιαγιάδες. Ποια είναι η γνλώμη σας;

2. Αν δεν θέλει να φάει το μεσημεριανό στις 2 π.χ. και πεινάσει πιο μετά, θα πρέπει να ξαναζεσταθεί το φαγητό;

3. Πόσο είναι καλό να απέχουν τα δύο γεύματα μεταξύ τους, δεδομένων των συνθηκών;

4. Φρουτάκια το αργότερο μέχρι τι ώρα το απόγευμα;

5. Όταν την ταϊζω εγώ, αν τη θηλάσω πρώτα, θα θελήσει να φάει μετά τη στερεή;

6. Δεν θέλω να αποθηλάσω με τίποτα, καμιά συμβουλή;

7.Νερό να της δίνω και πότε; Με εκπαιδευτικό κυπελλάκι;

Αυτές μου έρχονται τώρα, σύντομα όμως θα επανέλθω με νεότερες, είμαι σίγουρη!

Δώστε μου τα φώτα σας!!!

zr2np2.png

Καλησπέρα...

Την Τρίτη που μας πέρασε ξεκίνησα να δίνω στην μικρή μου και πάλι 2 γεύματα. Έκοψα το πρωινό γιατί το απογευματινό είχα δει ότι την βοηθούσε στον ύπνο. Το αποτέλεσμα ήταν γκρίνια, εκνευρισμός και κλάματα:( Στην αρχή δεν το αντιλήφθηκα να πω την αλήθεια:oops: Όποτε δείχνει ενόχληση την αποδίδουμε στα δόντια!!! Το πρωί της πρόσφερα συνέχεια στήθος αλλά τπτ. Έκλεγε συνέχεια και δεν έβρισκε ησυχία. Ούτε κοιμόταν, που πάντα το πρωί κοιμόταν τουλάχιστον για ένα μισάωρο. Ο εκνευρισμός διαρκούσε μέχρι το μεσημεριανό γεύμα! Εκεί την ψιλιάστηκα και τελικά της ξαναέβαλα το πρωινό και της έκοψα το απογευματινό (σκέφτηκα κιόλας ότι ίσως το πρωινό το είχε συνηθίσει μια και το απογευματινό το είχαμε προσθέσει δυο εβδομάδες μόνο). Η γκρίνια, ο εκνευρισμός και τα κλάματα μεταφφέρθηκαν το απόγευμα!!! Πάλι δεν ήθελε στήθος μέχρι το βράδυ που ήταν η ώρα της για ύπνο.... Από το Σάββατο της ξαναδίνω τρία γεύματα και προσπαθώ να την θηλάζω 4 φορές την ημέρα (πρωί, ενδιάμεσα φρούτο και μεσημεριανό, ενδιαμεσα μεσημεριανό και απογευματινό και βράδυ). Κατά την διάρκεια της νύχτα κάνει συνήθως 2 θηλασμούς, σύνολο δλδ 6. Οι γκρίνιες εξαφανίστηκαν και από το Σάββατο είναι και πάλι χαρούμενη:). Αν μείνω στους 6 θηλασμούς θα έχω πρόβλημα στην παραγωγή? Θέλω να ελπίζω ότι θα προσαρμοστεί το στήθος μου στις ανάγκες της και να μην αποθηλάσω:cry:....

Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα για αρχή να μειώσεις τις ποσότητες στα γεύματα που θες, ώστε να μην είναι απότομη η αλλαγή.

amaretto σε ευχαριστώ. Το είχα σκεφτεί αλλά κάθε φορά που με περιμένει με το στόμα ανοιχτό για την επόμενη κουταλιά δεν μου πάει να της την δώσω. Νομίζω ότι θα την "καταπιέσω" και δεν θα της δώσω αυτό που θέλει. Βέβαια εχτές και σήμερα μείωσε από μόνη της τις ποσότητες....Μου φαίνετε ότι περνάει "φάσεις". Οι 6 θηλασμοί την ημέρα είναι επικίνδυνοι τελικά, ε? Ουφ θα σκάσω :-(

Out of topic! Εχτές αδιαθέτησα για τρίτη φορά μετά τον τοκετό και από εχτές το απόγευμα δεν κάθεται καθόλου στο αριστερό στήθος. Δλδ πίνει για ένα λεπτό και μετά γκρινιάζει και έτσι της δίνω το δεξί και ηρεμεί. Υπάρχει πιθανότητα να έχει μειωθεί από το ένα στήθος μόνο η παραγωγή (αν και όταν το πατάω πετάγεται :?) ή να έχει αλλοιωθεί η γεύση λόγω περιόδου? Μέχρι τώρα της δίνω πάντα πρώτα αυτό το στήθος και μετά το άλλο για να υπάρχει έστω και λίγο ερέθισμα. Κάνω σωστά?

Οι απορίες περι θηλασμού τελειώνουν ποτέ???:confused: Έχω τόσες στο κεφάλι μου, αλλά τις φυλάω για άλλη φορά!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

H δικιά μου το έχει ράψει το στόμα της και δεν τρώει καθόλου λαχανικά και κρέας. Δοκίμασα σκέτα λαχανικά, με μοσχάρι, με κοτόπουλο, με λεμόνι, με λίγο λεμόνι, με πολύ λεμόνι, χωρίς λεμόνι, με πολύ ζουμί, με λίγο ζουμί, στις 3 το μεσημέρι, στις 2, στη 1, πριν το θηλασμό, μετά το θηλασμό, χωρίς θηλασμό, ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

Τι να κάνω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Φρουτάκια τρώει καμια 10αριά κουταλίτσες, από τις γιαγιάδες πιο εύκολα, από εμένα με δυσκολία.

Δώστε μου τα φώτα σας,plzzzzzzzzzzzzzz

zr2np2.png

αρχικά μην αγχώνεσαι!

Ακόμα 7 μηνών είναι, θα φάει κάποια στιγμή, όταν θα είναι έτοιμη.

Μπορείς να περιμένεις 1-2 εβδομάδες και να ξαναδοκιμάσεις μετά.

Βασικό είναι να μην την πιέζεις, όταν θα έχει ανάγκη ο οργανισμός της, θα φάει.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ναι έχεις δίκιο, απλά με έπιασε μια απελπισία σήμερα. Άρα λες να κάνουμε ένα διάλειμμα από το μεσημεριανό για λίγες μέρες.

'Εχω ακούσει για μωρά που δεν θέλουν καθόλου πολτοποιημένο φαγητό και τρώνε όταν μποροπυν να μασήσουν κομματάκια, πότε συμβαίναι αυτό, σε ποια ηλικία;

Για τον πρώτο χρόνο το γάλα μου την καλύπτη όσον αφορά σίδηρο κλπ;

zr2np2.png

H δικιά μου το έχει ράψει το στόμα της και δεν τρώει καθόλου λαχανικά και κρέας. Δοκίμασα σκέτα λαχανικά, με μοσχάρι, με κοτόπουλο, με λεμόνι, με λίγο λεμόνι, με πολύ λεμόνι, χωρίς λεμόνι, με πολύ ζουμί, με λίγο ζουμί, στις 3 το μεσημέρι, στις 2, στη 1, πριν το θηλασμό, μετά το θηλασμό, χωρίς θηλασμό, ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

Τι να κάνω;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Φρουτάκια τρώει καμια 10αριά κουταλίτσες, από τις γιαγιάδες πιο εύκολα, από εμένα με δυσκολία.

Δώστε μου τα φώτα σας,plzzzzzzzzzzzzzz

Εγώ λέω να πάρω καμιά μαγκούρα :mrgreen::lol: :lol: :lol:

Τι λαχανικά δοκίμασες;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...