Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΞΕΤΑΣΗ NST ΣΤΟ ΜΗΤΕΡΑ

Recommended Posts

Καλημέρα,

βρίσκομαι στην 37η εβδομαδα +4μέρες κ την Δευτέρα έχω ραντεβου στο Μητέρα για εξέταση NST .

Μήπως γνωρίζεται τί ακριβώς είναι η εξέταση και πόσο κοστιζει?

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ!!!:-P

Διαφημίσεις

ελέγχεται η καρδιακή συχνότητα του εμβρύου σε σχέση με τις κινήσεις του και τη δραστηριότητα της μήτρας. Θα δείξει αν έχεις συσπάσεις. Δεν είναι δύσκολη εξέταση εμένα με κούρασε πολύ όμως γιατι είσαι ανάσκελα κανα μισάωρο και το ανάσκελα δεν το μπορούσα στην εγκυμοσύνη. Τώρα όσον αφορά το κόστος δεν το ξέρω γιατί στο Γαία που την έκανα εγώ ήταν δωρεάν.

Καλημέρα freedom και με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου!

Η εξέταση NST (Non Stress Test) είναι το γνωστό καρδιοτοκογράφημα. Δυστυχώς για κόστος στο Μητέρα δε μπορώ να σου πω γιατί δε θυμάμαι πόσο μου είχε κοστίσει πριν από δύο χρόνια περίπου και τώρα πηγαίνω σε ένα άλλο κέντρο (ενδεικτικά πάντως σου αναφέρω πως αυτή την Παρασκεύη που θα κάνω ένα βιοφυσικό προφίλ, ένα doppler και nst θα πληρώσω 150 ευρώ).

Η εξέταση γίνεται ως εξής:

Θα σε πάνε σε ένα μικρό δωματιάκι και θα σε βάλουν να ξαπλώσεις. Πάνω στην κοιλιά σου θα σου ακουμπίσουν δύο στρογγυλούς πλαστικούς αισθητήρες - έναν ψηλά κι έναν εκεί που θα εντοπίσουν τους παλμούς του μωρού - και θα τους στερεώσουν με δύο λαστιχένιους ιμάντες. Οι αισθητήρες αυτοί θα στέλνουν στον καρδιοτοκογράφο ενδείξεις που αφορούν τη συχνότητα και την ένταση των συσπάσεων της μήτρας και την καρδιακή λειτουργία του μωρού. Μάλιστα όση ώρα διαρκεί η εξέταση θα μπορείς να ακούς την καρδούλα του μωρού σου να χτυπά και θα μπορείς να βλέπεις πόσους παλμούς έχει. Αν οι παλμοί πέσουν ή χαθούν θα πρεπει να πιέσεις ένα κουμπάκι στο πλάι του κρεβατιού σου για να έρθουν να δουν τι συμβαίνει και αν χρειάζεται θα μετακινήσουν τον αισθητήρα (σε περίπτωση που έχει μετακινηθεί το μωρό).

Επίσης θα σου δώσουν ένα μικρό πλαστικό μηχανηματάκι , το οποίο όπως και οι δύο αισθητήρες είναι συνδεδεμένο στον καρδιοτοκογράφο. Αυτό το μηχανηματάκι έχει ένα κουμπάκι και κάθε φορά που θα νιώθεις το μωρό να κινείται θα πατάς το κουμπάκι κι έτσι θα καταγράφεται ο αριθμός των κινήσεων του.

Η διάρκεια της εξέτασης κυμαίνεται από μισή ώρα εώς και μια ώρα περίπου.

Στο τέλος της εξέτασης θα σου δώσουν ένα φάκελο στον οποίο θα έχει όλες τις ενδείξεις που κατέγραψε ο καρδιοτοκογράφος, μια εκτίμηση των αποτελεσμάτων και στατιστικά στοιχεία με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης. Ο γιατρός σου με βάση όλα αυτά τα στοιχεία θα αξιολογήσει την κατάσταση και την πορεία της κύησης.

Καλά αποτελέσματα σου εύχομαι με το καλό να γεννήσεις.

*

γεια σας κι απο μένα

τη δευτερα θα κάνω κι εγω αυτη την εξέταση στο Μητέρα. Ρώτησα στο λογιστήριο και μου είπαν οτι κοστίζει 70 ευρώ!

Καλή μας επιτυχία!!!

Ααααα αυτη ειναι η δευτερη εξεταση που θα κανω κι εγω τελος του μηνα κι ελεγα οκ ενταξη το doppler το αλλο τι ειναι δεν ηξερα ...

εμενα μου ειπαν στο ΙΑΣΩ που εκλεισα το ραντεβου 130 ευρω και τα 2 μαζι

Διαφημίσεις

κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Με το καλο να μας έρθουν τα μωράκια μας.

peggouinaki εσύ θα γεννήσεις στο Μητέρα ή απλά εκεί κανεις την εξέταση?

πότε με τ καλο ?αγοράκι ή κοριτσάκι?Εγώ περιμένω αγοράκι και η ΠΗΤ είναι 3/9.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ!!!:-P

με το καλό κοριτσάρες!

εγώ έκανα πριν από δύο χρόνια σχεδόν κάθε πέντε μέρες αυτήν την εξέταση για να δούνε την κινητικότητα του μωρού, καθώς η δικιά μου έπαιρνε ελάχιστο βάρος...

δεν είναι καθόλου δύσκολη εξέταση, αλλά τσούζει λίγο στην τιμή. πριν δύο χρόνια έδινα εβδομήνα ευρώ στο Ιασώ

και αποθηλασε επιτελους!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...