Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1 μηνος και δυσκοιλιοτητα (???)

Recommended Posts

Καλησπερα Κοριτσια ,

τις τελευταιες 2 μερες εχουμε με το νινι μας ενα προβληματακι και θα ηθελα τη γνωμη σας και την εμπειρια σας .

Αυριο κλεινουμε εναν μηνα και το νινι μας πειναει παρα πολυ εν αντιθεση με το μητρικο γαλα που βγαζω ...

Ετσι κατοπιν συζητησης και με τον γιατρο αποφασισαμε να συμπληρωνουμε τα γευματα του με ξενο ...

Το γαλα το οποιο περνουμε ειναι το frisolac 1 .

Απο την Παρασκευη που μας περασε ομως διαπιστωσαμε πως το νινι δεν ενεργειται οπως πριν και αντι για 7-8 φορες την μερα μικρη ποσοτητας ενεργειται 1 φορα με τεραστια ποσοτητα .

Και ολα αυτα απο τοτε που ξεκινησαμε το ξενο γαλα σε μεγαλυτερη ποσοτητα (δηλαδη το 50-60% της διατροφης του) ...

Θα μιλησω αργοτερα με την παιδιατρο , αλλα σε συνομιλια που ειχα μαζι της την Παρασκευη το βραδυ μου ειπε πως δεν υπαρχει προβλημα αφου ενεργειτε εστω μια φορα την μερα ...

Γενικα εγω ομως βλεπω το νινι να ζοριζεται , βγαζει κατι αγκομαχητα και ακομη και στον υπνο του δεν ειναι ηρεμο ...

ετσι μου εχει δημιουργηθει η υποψια της δυσκοιλιοτητας ..

θα ηθελα τις γνωμες και τις εμπειριες σας .

Ευχαριστω προκαταβολικα ...

12/7/10 my princess was born !!!

Διαφημίσεις

πειναγε συνεχεια ενω το στηθος αδειαζε ...

Εκανα τεστ με το θηλαστρο (οχι μια και δυο φορες ) να δω τι ποσοτητες παραγω και τα αποτελεσματα και απο τα 2 στηθη ηταν "απογοητευτικα" ... Περιπου 70-80 ml

εχεις να προτεινεις καποιο αλλο γαλα ? (διαβαζα για το frisolac comfort , αλλα ανησυχησα απο οσα εχω διαβασει ...)

Μηπως απλα να αλλαξω μαρκα και οχι κατηγορια ?

να σου πω πως κανενα θηλαστρο δε βγαζει την ποσοτητα που παραγει το στηθος.μονο το μωρο μπορει να αντλησει σωστα το γαλα.γαλα ειχες απλα τα μωρα τους πρωτους 2 μηνες θελουν συνεχεια να ειναι στο στηθος.ακομα κ μετα απο μιση ωρα!αν συνεχισεις ξενο να ξερεις οτι σιγα σιγα θα σταματησει το γαλα σου.αν κοψεις τωρα το ξενο κ αρχισεις μονο θηλασμο σε 2-3 εβδομαδες θα παραγεις την ποσοτητα που χρειαζεται το μωρο σου.ο θηλασμος για να εδραιωθει θελει 40 μερες περιπου.γιαυτο ζητουσε στηθος το μωρο συνεχεια.το θηλαστρο ξαναλεω δεν βγαζει την πραγματικη ποσοτητα.ισως να εβγαζε κ τη μιση απαυτη που ειχες...

Συμφωνω με ολα αυτα που λες , απλα δεν εχω την υπομονη για να εχω το μωρο 24 ωρες το 24ωρο στο στηθος ...

Καμια βοηθεια -αποψη- σχετικα με το γαλα/σκονη ??

Διαφημίσεις

εγω για δυσκοιλιοτητα εδινα το aptamil digestive comfort κ ειδα διαφορα.παντως για να μη τρομαξεις να ξερεις πως θα κανει κακα του αλλα θα ειναι πρασινα:mrgreen:

α ναι κ το γαλα μη το αλλαξεις αποτομα.θα βαζεις σε καθε γευμα 1 μεζουρα καινουριο κ τις υπολοιπες παλιο.την αλλη μερα 2 μεζουρες καινουριο κ τις αλλες παλιο μεχρι σταδιακα να φτασεις να δινεις μονο καινουριο

τιποτα :P ευχομαι να το ξεπερασει το μπεμπακι σου γιατι ξερω ποσο υποφερουν τα καημενα απο τον μικρο μου που ειχε κ αυτος.αυτο το γαλα τον βοηθησε παντως

Blacktan εμένα και τα δύο μωρά μου είχαν ανάλογο προβληματάκι μέχρι περίπου τον τέταρτο μήνα (κι εγώ έδινα frisomel). Εμένα μάλιστα έκαναν και δύο μέρες χωρίς τίποτα..... Η γιατρός μου δεν με ενθάρρυνε να πάρω το frisomel comfort, απλά τους έφτιαχνα το ξένο γάλα μέσα σε χαμομηλόνερο και αυτό βοηθούσε πολύ.

Διαφημίσεις

η κορη μου εμφανισε το ιδιο θεματακι εκει κοντα στις 40 μερες.Εκανε να ενεργηθει και 3 μερες.οταν ρωτησα την παιδιατρο μου ειπε να μην ανησυχω,ιδιως αν εχει αερια.Τα μωρα μπορει να κανουν και μεχρι 5 μερες να ενεργηθουν ιδιως αν θηλαζουν.Εχουν και ανωριμο ακομη το εντερακι!Εμενα βεβαια επινε και συνεχιζει να πινει Απταμιλ 1.Δεν το αλλαξα να παρω αλλο.Απλα στην 3η πλεον μερα σε ενα απο τα γευματα της εβαζα και 30 μλ χαμομηλι.

Κατευθειαν αυτο την βοηθουσε και ειχαμε το επιθυμητο αποτελεσμα:rolleyes:

πλεον δεν το εχουμε το προβλημα αυτο,ενεργειται 1-2 φορες την ημερα και εχουμε αρκετη ποσοτητα.

μαλλον φαση ηταν.

Καλημερα Κοριτσια ,

ευχαριστω ξανα για τις γνωμες σας ....

Το θεμα μου ειναι πως το νινι μου ζοριζεται ακομη και στον υπνο του και βγαζει κατι αγκομαχητα και αυτα ειναι που μας εχουν τρομαξει λιγακι ...

Οσο για αερια εχει full ....

απο κακακια δεν παμε πολυ καλα ...

Βγαζει μια τεραστια ποσοτητα μια φορα την μερα ...

Το ειχα συνηθισει αλλιως γμτ !!!

Χθες του εδωσα λιγο κιντερτε στο ενδιαμεσο των γευματων και μετα απο μιση ωρα ενργηθηκε και ηρεμησε λιγακι ....

κ σε μενα καπως ετσι κανει,ενω τα εκανε αρκετες φορες την μερα τωρα εχει 2 μερες που κανει 1 με 2,δεν θηλαζω...το κακο ειναι οτι σε καθε ταισμα ζοριζεται πολυ να τα κανει η να κανει πριτσακια,τοσο πολυ που ποναει κ κλαιει πολυ......τι να ειναι??κ τι μπορω να κανω??[αλλαξαμε γαλα πριν καμια εβδομαδα]

evitaki

Καλημερα Κοριτσια ,

ευχαριστω ξανα για τις γνωμες σας ....

Το θεμα μου ειναι πως το νινι μου ζοριζεται ακομη και στον υπνο του και βγαζει κατι αγκομαχητα και αυτα ειναι που μας εχουν τρομαξει λιγακι ...

Οσο για αερια εχει full ....

απο κακακια δεν παμε πολυ καλα ...

Βγαζει μια τεραστια ποσοτητα μια φορα την μερα ...

Το ειχα συνηθισει αλλιως γμτ !!!

Χθες του εδωσα λιγο κιντερτε στο ενδιαμεσο των γευματων και μετα απο μιση ωρα ενργηθηκε και ηρεμησε λιγακι ....

Κι εμάς ο ένας ο μικρός μέχρι περίπου τους 3 μήνες έκανε διάφορους ήχους στον ύπνο του (όχι ευχάριστους) και είχα ρωτήσει την παιδίατρο, η οποία μου είπε ότι αυτό είναι φυσιολογικό.Ο άλλος δεν έκανε τίποτα τέτοιο. Και απο κακάκια, όπως είπα και πιο πάνω, και οι δύο μία φορά τη μέρα - στην καλύτερη περίπτωση - αλλιώς κάθε δύο μέρες. Μέχρι εδώ ξέρω να σου πω, ελπίζω να ξεαγχώθηκες λίγο, από εκεί και πέρα ο παιδίατρός σου σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω.

καλημέρα κορίτσια,

και εμένα έκανε τέτοιους θορύβους οι οποίοι τελικά συνδέονταν με τους κολικούς. Καλό είναι σ' αυτήν την ηλικία που είναι ο δικός σου να κάνει δύο φορές την ημερα τουλάχιστον γιατί τον βοηθάει και στα πονάκια του.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Διαφημίσεις

Mιλησα και εγω με την παιδιατρο , για κολικους μου ειπε της μοιαζουν ολα αυτα τα συμπτωματα και οχι για δυσκοιλιοτητα ...

gripe water μαραθος και βλεπουμε .....

οπως σου είπα και πριν βοηθάει πολύ να ενεργείται καλά το μωρό. Εγώ το frisolac το άλλαξα γιατί επιβάρυνε την κατάσταση. Ρώτα την παιδίατρο σου να σου αλλάξει το γάλα με ειδικό για κολικούς. Το Novalac ac σε συνδυασμό με NOvalac it (που είναι για δυσκοιλιότητα δίνω).

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Καλημερα

Δυσκοιλιοτητα ειναι οταν τα κακα του μωρου ειναι πολυ σκληρα. Δεν εχει να κανει με την συχνοτητα . Ο δικος μου 2 μηνων κανει μια φορα την ημερα και ζοριζεται.Το μονο που του κανω ειναι μασαζ στην κοιλιτσα. Πινει ξενο γαλα το Frisolac. Μην αλλαζεις ετσι ευκολα γαλα.Βαλε μαραθο και grip water. Δες το 5 ημερες και μετα βλεπεις.

tnDpp3.png

77l3p3.png

εμενα η μικρη μου ειχε κανονικη δυσκοιλιοτητα.τον 1ο μηνα εκανε κακα μονο με υποθετακι.μια φορα τα κακα ηταν τοσο σκληρα που ματωσε το ζουζουνι μου.την θηλαζα και ταυτοχρονα εδινα συμπληρωμα το ΝΑΝ1 γιατι δεν ειχα πολυ γαλα.αφου ειδαμε οτι ειχε προβλημα μου ειπε ο παιδιατρος να σταματησω να τρωω γαλακτομικα και να παρω το ΝΑΝ το υποαλλεργικο.μετα απο αυτα εφτιαξε το εντερακι της.

eNortjK1UrI0MDEwU7IGXDASrgKf85.png

αληθεια το grip water πως το δινουμε στο νινι ?

εγω εχθες ανακατεψα 2,5ml (απο αυριο θα δινω 5ml , οπως λενε και οι οδηγιες) σε 20 ml χαμομηλακι ...

καλησπερα. η κορη μου ειναι 50 ημερων εντονο προβλημα στα κακα ακομα και οταν την θυλαζα αποκλειστικα.στον υπνο τησ(μη σου πω και στον ξυπνιο τησ)εκανε φοβερουσ θορυβουσ σε σημειο να παιρνω το γιατρο καθε μερα γιατι νομιζα οτι κατι παθαινε!

humana ar μου εδωσε και οταν εστρωσε πηρα humana 1.

• 1 χρόνο μετά...

Και γω από τον 3ο μήνα του μικρού μου του δίνω το τελευταίο βραδυνό γεύμα (γύρω στις 22.00-22.30) το Milupa Aptamil Digestive Comfort 1 για τη δυσκοιλιότητα. Όλα τα υπόλοιπα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας θηλάζω, αλλά επειδή παρατηρήθηκε κάποια δυσκοιλιότητα ένα γεύμα το 24ωρο είναι το Aptamil. Αλλά ρε κορίτσια τα κακάκια του μυρίζουν πολύ άσχημα είναι λογικό τώρα αυτό?

nM5sp2.png

Και γω από τον 3ο μήνα του μικρού μου του δίνω το τελευταίο βραδυνό γεύμα (γύρω στις 22.00-22.30) το Milupa Aptamil Digestive Comfort 1 για τη δυσκοιλιότητα. Όλα τα υπόλοιπα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας θηλάζω, αλλά επειδή παρατηρήθηκε κάποια δυσκοιλιότητα ένα γεύμα το 24ωρο είναι το Aptamil. Αλλά ρε κορίτσια τα κακάκια του μυρίζουν πολύ άσχημα είναι λογικό τώρα αυτό?

Ντινα σου εχω στειλει πμ (για αλλο θεμα)

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

OYF ΚΙ εμείς 50 ημερών και κάνει τα κακά της με πολύ ζόρι κάθε 3- 4 μέρες......

σήμερα αλλάξαμε γάλα μας δώσανε το novalac it...

παρ όλο που της έβαζα χαμομηλόνερο σε όλε τα γεύματα δεν έκανε πιο συχνά....

ο γιατρός μου είπε οτι στε νεογέννητα το εντεράκι τεμπελιάζει γι αυτό πρέπει να της κάνουμε αρκετο μασαζάκι στην κοιλίτσα....

ελπίζω να στρώσει τώρα με το γάλα αυτό....

OYF ΚΙ εμείς 50 ημερών και κάνει τα κακά της με πολύ ζόρι κάθε 3- 4 μέρες......

σήμερα αλλάξαμε γάλα μας δώσανε το novalac it...

παρ όλο που της έβαζα χαμομηλόνερο σε όλε τα γεύματα δεν έκανε πιο συχνά....

ο γιατρός μου είπε οτι στε νεογέννητα το εντεράκι τεμπελιάζει γι αυτό πρέπει να της κάνουμε αρκετο μασαζάκι στην κοιλίτσα....

ελπίζω να στρώσει τώρα με το γάλα αυτό....

πιστευω οτι το it θα σας βοηθησει...εμας τουλαχιστον μας βοηθησε αμεσως..ενω δεν εκανε με τπτ κακα με το που το ηπιεεεε...θαυμααα!!!! κ φαντασου οτι δεν το εδινα κανονικο γευμα αλλα σε συνδιασμο με το novalac1

Xc60p3.png ghL0p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...