Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι εχει το παιδι μου?

BLUBLU

Recommended Posts

Λοιπον θα ηθελα τα φώτα σας για ένα θεμα που εχω με την μια κόρη μου! Ειναι δίδυμη 5 μιση μηνών κ ειχαμε μεγάααλο πρόβλημα με κολικούς, αποτελεσμα αυτων να μην μπορει να κοιμηθει ένα βράδυ ολοκληρο καθως ξυπνούσε με φρικτους πονους. Δηλ. μπορει να πονουσε απο τις 11 το βράδυ μέχρι τις 9 το πρωι κ την ειχαμε συνεχως αγκαλια.

Πλεον οι κολικοι εχουν παρέλθει εδω κ 1 μήνα. Βεβαια εχει συνηθισει να κοιμάται στα χερια μας, αλλα μέχρι τις 3 το πρωι ξυπνάει αρκετες φορες σπαράζοντας απο το κλάμα. Την παιρνουμε την κουνάμε κ αντε πάλι απο την αρχη! Δεν ξερω τι φτάει, δεν ξερω τι πρέπει να κάνουμε!!!! Εχουμε εξαντληθει όλοι κ κυριως το μωρο. Δεν ξερω πως μπορω να την βοηθησω. Να σημειωσω οτι ειναι ενα υπερβολικά ηρεμο κ ησυχο παιδι κ πολύ "σοβαρο", πράγμα που με προβληματιζει οτι δεν γελαει τοσο ευκολα, σαν να εχει ανασφάλεια. Για να παει στα σπιτια των παππούδων να κοιμηθει εκει ουτε λόγος, γινεται ο κακος χαμος. Μηπως ειναι όλο αυτο απομεινάρι των κολικών? Μηπως πονάει απο κάτι κ δεν εχουμε καταλάβει απο τι? Μηπως νιωθει ανασφάλεια? Τελος να αναφέρω οτι είχε έντονο το αντανακλαστικό Μορο, δηλ. το αντανακλαστικό φόβου που εχουν τα μωρα αλλα σε πολυ εντονο σημειο, αφου νομιζαμε οτι ειχε επιληψια, αυτο το παθαινε παντα εν μεσω κολικων.

Ειχα διαβάσει ένα άρθρο που έλεγε για το οτι οι κολικοι δεν αφήνουν κατάλοιπα στο παιδι, ουτε στην ψυχολογια του, ούτε στο σωμα του. Εχω διαφορετική άποψη. Απο την ώρα που εμφανιστηκαν αλλαξαν τελειως το μωρο μου.

Συγγνώμη αν κουρασα με το μεγαλο ποστ, αλλα δεν ξερω προς που να κατευθυνθω!

Διαφημίσεις

Βρε blu blu εσεις πρεπει να εχετε εξαντληθει ολοι οικογενειακως.

Η αποψη μου ειναι πως δεν εχει τιποτα.Κολικους εχουν τα περισσοτερα μωρα και απο 3-4 μηνων οπως και στη περιπτωση σας αραιωνουν.Αυτο που πιστευω ειναι οτι το αλλο σου μικρουλι ειναι πολυ γελαστο και εχεις πεσει στη λουμπα της συγκρησης οπως μου ειπανε και μενα προχθες για αλλο θεμα και ειχαν απολυτο δικιο.Θεωρω οτι ειναι αναποφευκτο για οσες εχουμε διδυμα.

Με τη μικρη ειχα κι εγω προβλημα με κολικους και γενικα με ανησυχια τη νυχτα.Ενα πραγμα που μου ειπανε εκανα και σωθηκα.Για 2-3 βραδια κανε τη κουφη οσο και να κλαιει (τεταρτο δε θα υπαρξει στο υπογραφω).Σου φαινεται σκληρο αλλα το παιδακι δεν προκειται να μπει σε προγραμμα κι ετσι θα ταλαιπωρειται κι αυτο κι εσεις μαζι.

Δεν μπορει να εχει κολικους μεχρι τωρα κι αν ειχε κατι αλλο σοβαρο σιγουρα θα το εβλεπε ο γιατρος με την εξεταση.Το συνδρομο του Μορο το εχουν ολα τα μωρα,άλλα πολυ άλλα λιγοτερο.Το δικο σου οντως εχει ανασφαλεια γιατι εχει συνηθισει να εχει ανασφαλεια.Δωσ΄του την ευκαιρια να μαθει να ηρεμει μονο του

rT3np3.png

Εγω θα πω κατι αλλο? Μηπως δεν ειναι κολικοι κοριτσι? Εχεις μιλησει με τον γιατρο σου? Μιλα και με καποιον αλλο. Παιδονευρολογοι λεγονται τωρα? Ολοι αυτοι που εχουν να κανουν με τα αντανακλαστικα.....πηγαινε το δηλαδη για αρχη σε καποιον ειδικο να το δει. Μην και ειναι τπτ αλλο και σας ξεφευγει λεω δεν ξερω. Ακομα και οι κολικοι πλεον μετα απο ερευνες (τελευταιες) αρχιζουν να αποδεικνυονται οτι δεν εχουν να κανουν με την κοιλια των μωρων αλλα με πολυ μεγαλη εκθεση σε εξωτερικα ερεθισματα και δυσκολια στο να ηρεμησουν......Απευθυνσου σε καποιον πιο ειδικο εγω θα ελεγα. Αν το ενστικτο σου λεει οτι δεν ειναι φυσιολογικο ΜΗΝ το αφησεις ετσι......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Για 2-3 βραδια κανε τη κουφη οσο και να κλαιει (τεταρτο δε θα υπαρξει στο υπογραφω).Σου φαινεται σκληρο αλλα το παιδακι δεν προκειται να μπει σε προγραμμα κι ετσι θα ταλαιπωρειται κι αυτο κι εσεις μαζι.

Θα θεσω υπο την προσοχη της αρχικης κοπελας να ΜΗΝ ακουσει αυτην την προχειρη και πολυ κακως διατυπωμενη και ισως επικυνδινη συμβουλη. Ειδικα αν το παιδι της εχει προβλημα. Στο παιδι δεν εκανα ποτε την κουφη και σε μια χαρα προγραμμα μπηκε. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!

Θα θεσω υπο την προσοχη της αρχικης κοπελας να ΜΗΝ ακουσει αυτην την προχειρη και πολυ κακως διατυπωμενη και ισως επικυνδινη συμβουλη. Ειδικα αν το παιδι της εχει προβλημα. Στο παιδι δεν εκανα ποτε την κουφη και σε μια χαρα προγραμμα μπηκε. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!

Θα συμφωνησω απολυτα με την Ellemphriem! Ειναι οτι χειροτερο για ενα μωρακι που κλαιει και εχει αναγκη τη μαμα του να το αφηνεις να ηρεμησει μονο του.Θα νιωθει την τελεια εγκαταλειψη και απογνωση.

Τα βρεφη κλαινε γιατι ειναι ο μονος τους τροπος να επικοινωνησουν μαζι μας και να μας ζητησουν κατι.Δεν κλαινε απο καπριτσιο αλλα απο αναγκη.Το να το αγνοησεις ειναι σαν να του λες βγαλτα περα μονο σου,εγω αδιαφορω για σενα.Οι επιπτωσεις στην ψυχοσωματικη του υγεια ειναι τεραστιες.

Οταν τελικα σταματανε να κλαινε την τελευταια μερα δεν το κανουν γιατι μαθανε να ηρεμουν μονα τους αλλα γιατι απελπιστηκαν που η μαμα τους δεν ερχεται να τα βοηθησει.Ποιος το θελει αυτο για το μωρο του?

Το κακο ειναι οτι πολλοι γονεις πεφτουν σε αυτο το λαθος γιατι για παρα πολλα χρονια ηταν η κοινη πρακτικη και εχει γινει πια βιωμα.Παρα πολλοι γνωστοι και φιλοι μου εχουν δωσει την ιδια συμβουλη,μπορει και εγω πριν απο δυο χρονια τα ιδια να ελεγα.

Πριν υλοποιησετε κατι τετοιο στο μωρο ψαξτε λιγο τις συνεπειες.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Διαφημίσεις

Ευχαριστω όλες για τις συμβουλές σας!

Εννοειται πως το έχω πάει σε παιδονευρολόγο γι αυτο άλλωστε ανέφερα με ακριβεια το συνδρομο του παιδιου,το οποιο εμφανιστηκε σε εντονο βαθμο 2 μηνων κ εξαφανίστηκε μόλις έκλεισε τον 4ο. Το μωρο δεν το αφηνω να κλαιει, γιατι δεν μπορω κ γιατι εχω κ την άλλη μου μικρη που σιγουρα θα ξυπνησει. Ωρες ωρες πιστευω οτι κλαιει γιατι θελει να μας νιώσει κ γιατι το έχει συνηθισει. Μια φορα την αφησα να κοιμηθει μονη στην κουνια, αφου κλαψουρισε κανα 10 λεπτο κοιμηθηκε κ μαλλον πιο βαθεια απο οταν την κοιμιζουμε εμεις,αφου ξυπνησε μονο 1 φορα! Βεβαια δεν εχουμε καθε μερα γιορτη! Μονο 1 φορα εγινε!

Και οντως εχουμε εξαντληθει οικογενειακως γι αυτο την αλλη την μπεμπα τα βραδυα την παιρνουν οι παππουδες κ εχω κ τυψεις γι αυτο.

Δεν μπαινω στην συγκριση μεταξυ τους, τουλάχιστον συνειδητα, αλλα ρε παιδια είναι τοσο σοβαρη που ώρες ωρες νομιζω οτι θα μας δώσει χρησμο!Ειναι ομως πολυ αγκαλιτσα κ πολυ χαιδευεται! Νιωθω λες κ ειναι αρκετα μεγαλυτερη ηλικιακα.Τι να πω....!

Ξανα γραφω λοιπον για να μην παρεξηγουμαι...

Απο τη στιγμη που το παιδι εχει εξεταστει και εχει αποκλειστει η οποιαδηποτε παθολογια τοτε ψαχνεις αλλες λυσεις.

Ο γιατρος μου ηταν ξεκαθαρος εξ αρχης.Απο 40 ημερων το παιδι πρεπει να μαθει να κοιμαται.Η μεταμεσονυκτια αγκαλια περιοριζεται στο 5λεπτο.Ελεγχουμε αν συμβαινει κατι στο παιδι και το αφηνουμε σε 5 λεπτα στο κρεβατι του.Τον εμπιστευομαι απολυτα γιατι ειναι κορυφαιος νεογνολογος.Επισης οσες μαμαδες γνωριζω και το εχουν εφαρμοσει μπορω να διαβαιβεωσω οτι τα παιδακια τους ειναι υγειεστατα και χωρις κανενα ψυχολογικο προβλημα.

Επιπλεον ειναι εξισου καλες μανουλες με τις μανουλες που ξενυχτανε ολη τη νυχτα και τα παιδακια τους προς Θεου δεν τα εχουν εγκαταλειψει.

Η συμβουλη μου δεν ειναι προχειρη γιατι δεν κανω προχειροτητες στα παιδια μου.

rT3np3.png

Δεν μπαινω στην συγκριση μεταξυ τους, τουλάχιστον συνειδητα, αλλα ρε παιδια είναι τοσο σοβαρη που ώρες ωρες νομιζω οτι θα μας δώσει χρησμο!Ειναι ομως πολυ αγκαλιτσα κ πολυ χαιδευεται! Νιωθω λες κ ειναι αρκετα μεγαλυτερη ηλικιακα.Τι να πω....!

Και εμας απιστευτα αυστηρο υφος και ματια διαπεραστικα απο πολυ μικρη λεμε. Ασε που γελαγε σπανιοτατα. Ε, τωρα γελαει πιο πολυ αλλα ΠΑΛΙ ειναι σοβαρη.....ειναι και ο χαρακτηρας ξερεις......:rolleyes:

Απο τη στιγμη που το παιδι εχει εξεταστει και εχει αποκλειστει η οποιαδηποτε παθολογια τοτε ψαχνεις αλλες λυσεις.

Ο γιατρος μου ηταν ξεκαθαρος εξ αρχης.Απο 40 ημερων το παιδι πρεπει να μαθει να κοιμαται.Η μεταμεσονυκτια αγκαλια περιοριζεται στο 5λεπτο.Ελεγχουμε αν συμβαινει κατι στο παιδι και το αφηνουμε σε 5 λεπτα στο κρεβατι του.Τον εμπιστευομαι απολυτα γιατι ειναι κορυφαιος νεογνολογος.Επισης οσες μαμαδες γνωριζω και το εχουν εφαρμοσει μπορω να διαβαιβεωσω οτι τα παιδακια τους ειναι υγειεστατα και χωρις κανενα ψυχολογικο προβλημα.

Επιπλεον ειναι εξισου καλες μανουλες με τις μανουλες που ξενυχτανε ολη τη νυχτα και τα παιδακια τους προς Θεου δεν τα εχουν εγκαταλειψει.

twinmum, για μενα ηταν καταλυτικη μια φραση που ακουσα σχετικα με το θεμα:Το μωρο για εννεα μηνες το κουβαλαμε μεσα μας αισθανεται την προστασια και την θαλπωρη της μητρας μας.Ειναι δυνατον να γεννιεται και στις 40 μερρες να ειναι ικανο να κοιμαται μακρυα μας και να του φτανει μια πενταλεπτη αγκαλια?

Συμφωνω παντως οτι ο καθε γονιος κανει αυτο που νομιζει καλυτερο για το παιδι του.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

twinmum, για μενα ηταν καταλυτικη μια φραση που ακουσα σχετικα με το θεμα:Το μωρο για εννεα μηνες το κουβαλαμε μεσα μας αισθανεται την προστασια και την θαλπωρη της μητρας μας.Ειναι δυνατον να γεννιεται και στις 40 μερρες να ειναι ικανο να κοιμαται μακρυα μας και να του φτανει μια πενταλεπτη αγκαλια?

Συμφωνω παντως οτι ο καθε γονιος κανει αυτο που νομιζει καλυτερο για το παιδι του.

Οσον αφορα τη ψυχολογια του νεογνου οι περισσοτερες θεωριες ειναι αδυνατο να αποδειχθουν επιστημονικα.Η καθε μαμα λειτουργει κυριως ενστικτωδως για να καταλαβει το μωρο της.Στη περιπτωση μου τα μωρα μετα απο της 2 πρωτες νυχτες που εκλαψαν για κανα μισαωρο (μεσα στη νυχτα σου φαινεται για πενταωρο αλλα αν κοιταξεις την ωρα δεν θα ειναι πανω απο μιση) και απο τοτε ποτε ξανα.Μονο τωρα λιγο με τα δοντακια.Εχουν μαθει πλεον ομως στη μικρης διαρκειας αγκαλια και κοιμουνται αμεσως και σε καμια περιπτωση αυτο δεν ειναι ψυχολογικο κουσουρι που τους αφησε ο προαναφερθεντας χειρισμος.

Η μανα πρεπει να ξεκουραζεται.

rT3np3.png

Διαφημίσεις

Το μωρο για εννεα μηνες το κουβαλαμε μεσα μας αισθανεται την προστασια και την θαλπωρη της μητρας μας.Ειναι δυνατον να γεννιεται και στις 40 μερρες να ειναι ικανο να κοιμαται μακρυα μας και να του φτανει μια πενταλεπτη αγκαλια?

Το μωρο μου κοιμοταν απο 20 ημερων μονο του..την εβαζα στο κρεβατι οταν χασμουριοταν με την πιπιλα και κοιμοταν μια χαρα..απο τοτε κοιμαται καθε βραδυ ολο το βραδυ χωρις να ξυπνησει καθολου..οταν καμια φορα κλαιει(σπανια) αν την σηκωσω και την παρω αγκαλια θα ξυπνησει αν δεν παω καν στο δωματιο της σε 1 λεπτο θα εχει ηρεμησει..ξυπναω εννοειται και τη βλεπω απο μακρια αλλα δεν παω απο πανω της..

Η αγκαλια που σε παιρνει ο αντρας σου σε ποσα λεπτα πρεπει να περιοριζεται? Να τον χαιρεσαι τον κορυφαιο νεογνολογο. Κατι τετοιοι μας φαγανε... Ακου απο 40 ημερων πρεπει να κοιμαται, μονο του να συμπληρωσω? Και στο δωματιο του φανταζομαι, εε?

Κοριτσια παντα πρέπει να υπάρχει μεση λύση και σιγουρα όλες θελουμε το καλυτερο για τα παιδια μας.Μου ελεγε μια συνάδελφος οτι αφηνε τα παιδια της να κλαινε το βραδυ κ πηγαινε μονο για να τα σηκώσει να πάρουν αέρα κ μετα τα ξαναεβαζε...απαραδεκτο!!!Οι θεωριες υπάρχουν αλλα σε αλλους εφαρμοζονται κ σε άλλους οχι. Δεν νομιζω κ η Twinmum να μην ειναι στοργικη μανα! Επειδη εχουμε δίδυμα ο χρόνος εξαρχης ειναι περιορισμένος. Η μια μου αν κοιμηθει στις 3, η άλλη ξερω οτι στις 7 θα ειναι ξυπνια, οποτε μου μενουν 4 ωρες υπνος το 24ωρο.Οπως μου ειπε ο παιδιατρος οταν εχεις 2 μωρα ειναι σαν να εχεις 1 μωρο που πεινάει κ ειναι ξυπνιο συνεχεια! Εχουμε εξαντληθει, αλλα πρωτη προτεραιοτητα ειναι το μωρο να ξεκουράζεται.Ξερω οτι δεν ευθυνομαστε εμεις σαν γονεις που μένει ξυπνιο, γιατι η αλλη μου απο 40 ημερων κοιμαται ολο το βράδυ χωρις κουνηματα κ αγκαλιες. Αλλα οταν ενα πλασματάκι 5 μιση μηνων εχει περάσει τα 3/4 της ζωης σφαδ'αζοντας απο τους πονους, πως μπορω να την βαλω σε ενα πρόγραμμα πλεον???

Η αγκαλια που σε παιρνει ο αντρας σου σε ποσα λεπτα πρεπει να περιοριζεται? Να τον χαιρεσαι τον κορυφαιο νεογνολογο. Κατι τετοιοι μας φαγανε... Ακου απο 40 ημερων πρεπει να κοιμαται, μονο του να συμπληρωσω? Και στο δωματιο του φανταζομαι, εε?

Συμφωνω απολυτα!

Τετοιες θεωριες καλυτερα να τις κρατατε για τον εαυτο σας.:?

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Συμφωνω απολυτα!

Τετοιες θεωριες καλυτερα να τις κρατατε για τον εαυτο σας.:?

Κοριτσι μου ευτυχως που υπαρχει ελευθερος αντιλογος για κατι τετοια, γιατι αλλιως μας ετρωγε η μαρμαγκα......:rolleyes:

Διαφημίσεις

Καλο ειναι βεβαια αντι να επιτιθεστε σε εμενα προσωπικα να δωσετε και καμια συμβουλη στη κοπελα που εξεφρασε το προβλημα της.

Δεχομαι το να εκφρασει καποιος την ασυμφωνια του πανω σε καποια μεθοδο και να συνεχισει με τη δικη του εναλλακτικη αποψη.

Αλλα δε δεχομαι το να βλεπω προσοχη τα παραπανω βλαπτουν ή εσενα ποση ωρα σε παιρνει αγκαλια ο αντρας σου, εε?.

Ναι σαφως ευτυχως που υπαρχει αντιλογος.Το θεμα ομως ειναι σε ποιο επιπεδο επιλεγεις να τον κανεις.

Συνεχιστε λοιπον οπως επιθυμητε :rolleyes:

rT3np3.png

Καλο ειναι βεβαια αντι να επιτιθεστε σε εμενα προσωπικα να δωσετε και καμια συμβουλη στη κοπελα που εξεφρασε το προβλημα της.

Δωσαμε και μας απαντησε ηδη......:mrgreen:

Ακου απο 40 ημερων πρεπει να κοιμαται, μονο του να συμπληρωσω? Και στο δωματιο του φανταζομαι, εε?

εννοειται στο δωματιο του! και αν ΤΟΛΜΗΣΕΙ να ξυπνησει για φαι μεσα στη νυχτα του δινουμε ενα μπιμπερο με λεμονι να δει, ξυπναει αλλη φορα να ζηταει φαγια νυχτιατικο ή δεν ξυπναει??:-(:-(

ε ρε κατι κορυφαιοι νεογνολογοι ..τελος παντων....

λοιπον blu blu νομιζω κατι παθολογικο δεν ειναι, αλλιως δεν θα συνεβαινε και κατα τη διαρκεια της ημερας? το οτι το παθαινει νυχτα μαλλον οφειλεται στην αναγκη για αγκαλιτσα....

να σε ρωτησω, μεχρι τις 3πμ που ξυπναει, την εχετε αγκαλια και κοιμαται η στο κρεβατι της και συμβαινει αυτο; δοκιμασες καμια φορα να την κοιμησεις στο δικο σου να δεις πως θα παει η κατασταση;

να σε ρωτησω, μεχρι τις 3πμ που ξυπναει, την εχετε αγκαλια και κοιμαται η στο κρεβατι της και συμβαινει αυτο; δοκιμασες καμια φορα να την κοιμησεις στο δικο σου να δεις πως θα παει η κατασταση;

μια λυση ειναι κι αυτη.... να τη παιρνεις μαζι σου στο κρεβατι....

εφοσων το προβλημα δεν ειναι παθολογικο κατι ψυχολογικο συμβαινει.......

δε μπορεις να φανταστεις τι την ενοχλει ή τι θελει..... λειτουργησε με το ενστικτο σου και πραξε αναλογα........

εγω και στους κολικους, και σε φασεις με τα δοντια και σε φασεις ανασφαλειας ακομα, τον κοιμιζα μαζι μου το γιο μου....

προσπαθησα στην αρχη μηπως και κοιμηθει μονος του και δε τα καταφεραμε ποτε.... εχει το κολλημα να τον παιρνει ο υπνος στο καροτσι και μετα τον παω στο κρεβατι του.... κι ειναι 15 μηνων τωρα.... οπως και στη φαση των κολικων ηθελε να ειναι συνεχεια στο ριλαξ.... παντα ομως οταν εκλαιγε τον εβαζα μαζι μου να κοιμαται η με τον πατερα του.... κι εκει ηρεμουσε....

ψαξε λιγο και δες τι την ευχαριστει.... τι την ανακουφιζει....

και πανω απ' ολα..... να εισαι θετικη!!!!!!!! αν σου βγαινει αρνητικοτητα, περναει στο παιδι και τα πραγματα χειροτερευουν..... αν το κλιμα ειναι θετικο (οσο γινεται, δεν ειμαστε κουρδισμενα ανθρωπακια) τοτε κι αυτο περναει στο παιδι κι ολα καλυτερευουν........

Κορίτσια, τη γνώμη μου θα πω, την οποία πιστεύω ότι μπορώ να εκφράζω ελεύθερα, όπως κάνετε όλες. Η επίθεσή σας στην Twinmum ήταν απαράδεκτη κατά την άποψή μου, και κυρίως η ειρωνία. Η καθεμία δοκιμάζει διάφορες μεθόδους, και αν κάποια λειτουργήσει σωστά την προτείνει. Το αν κάποια την ακολουθήσει ή όχι είναι άλλο θέμα.

Εγώ συμφωνώ ότι η μητέρα πρέπει να κοιμάται επαρκείς ώρες, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει το μωράκι της με ψυχραιμία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εγώ έχω δίδυμα (πλέον 14 μηνών) και τα έχω αφήσει να κλάψουν το βράδυ. Στις αρχές πήγαινα στο δωμάτια και τα χάιδευα στην κοιλίτσα και στο κεφαλάκι λίγο για να ηρεμήσουν, απλά δεν τα σήκωνα αγκαλιά. Μετά τον 4ο μήνα τα άφησα να κλάψουν, τσεκάροντας απλά ότι είναι καλά, πχ, δεν έχει πιαστεί κάπου το ποδαράκι τους ή κάτι τετοιο. Από τη μία ήμουν πολύ τυχερή, γιατί με 1-2 φορές που το έκανα αυτό δεν ξαναέκλαψαν, άντε να πεις ότι είναι και υπναρούδικα μωράκια. Το αποτέλεσμα ήταν πάντως ότι και οι δύο από τον 4ο περίπου μήνα κοιμούνται σερί 12ωρο το βράδυ. Τυχαίο? δεν νομίζω....

Αλλά και πάλι, αυτό ίσχυσε στην δική μου περίπτωση. Θα το συνιστούσα στην κοπέλα που έχει το πρόβλημα (εφόσον βέβαια έχει αποκλείσει προβλήματα υγείας), και δεν θεωρώ ότι μία πρόταση είναι κάτι για το οποίο πρέπει να εκδοθεί σήμα κινδύνου..... Μεγάλη κοπέλα είναι, κρίνει και αποφασίζει τι της ταιριάζει περισσότερο,

Το αποτέλεσμα ήταν πάντως ότι και οι δύο από τον 4ο περίπου μήνα κοιμούνται σερί 12ωρο το βράδυ. Τυχαίο? δεν νομίζω....

Αλλά και πάλι, αυτό ίσχυσε στην δική μου περίπτωση.

Συμφωνώ... Δεν ήταν τυχαίο, απλά έτσι είναι τα παιδάκια σου, το λες και μόνη σου.

Εγώ θα πω ότι κάθα παιδί είναι διαφορετικό και απαιτεί διαφορετική προσέγγιση. Για αυτό το λόγο είμαι τελείως αντίθετη σε απόλυτες μεθόδους του στυλ "5 λεπτά αγκαλιά", "θηλασμός μέχρι χ μηνών και τέρμα", "στο δωμάτιό του την ψ νύχτα" κλπ κλπ.

Κάθε μαμά δοκιμάζει μεθόδους που της ταιριάζουν και ταιριάζουν και στο παιδάκι της (αν την ενδιαφέρει η καλή του ψυχολογική κατάσταση, φυσικά). Αν κάποια δεν αποδίδει, θα δοκιμάσει κάτι άλλο.

Έχω μια απορία. Αν τις βάλεις παρέα δεν ηρεμεί η πιο φωνακλού? Επειδή λένε ότι τα δίδυμα έχουν ανάγκη το ένα το άλλο, μήπως της λείπει η αδερφούλα της? Μπορεί να λέω βλακείες, δεν ξέρω...

5k3tp2.png

Χρύσα, κατά τη γνώμη μου, δεν λες καθόλου βλακείες. Κι εμένα τα δίδυμα αν δεν είναι και τα δύο στο δωμάτιο δεν κοιμούνται.

Πράγματι, ο καθένας δοκιμάζει διάφορες μεθόδους και ό,τι του ταιριάζει το κρατάει. Απλά λέω ότι έχουμε δικαίωμα να προτείνουμε τις μεθόδους μας χωρίς να εισπράξουμε ειρωνίες κλπ.

Σίγουρα, γι'αυτό είναι και το φόρουμ, για ανταλλαγή απόψεων. :) Η ειρωνία δε βοηθά, μπορούμε να διαφωνούμε πολιτισμένα.

Σκέφτηκα και το άλλο, από τη δική μου εμπειρία. Μήπως το μωράκι έχει φοβηθεί από τους κολικούς και γι'αυτό αντιδρά έτσι? Δηλαδή, να θυμάται ότι πονούσε και να φοβάται ότι θα ξαναπονέσει και γι'αυτό να θέλει συνέχεια αγκαλιά?

Το λέω γιατί ο δικός μου είχε νοσηλευτεί τρεις φορές μέχρι να πάει 3,5 μηνών και τον ταλαιπώρησαν απίστευτα επειδή δεν είχε καλές φλέβες και πάντα χρειαζόταν ενδοφλέβια αντιβίωση. Μετά έγινε πολύ φοβιτσιάρης, για 3-4 μήνες κοιμόταν μόνο πάνω μας, ιδίως την ημέρα και φυσικά έχει και σύνδρομο άσπρης μπλούζας ακόμα και σήμερα. Με πολλή αγάπη, ηρεμία και αγκαλίτσες το ξεπέρασε και τώρα έχουμε φτάσει να κοιμάται στο κρεβατάκι του τη νύχτα, στο δωμάτιό μας ακόμα, αλλά δε βιάζομαι. Και μόνο που τον ακουμπάω στο κρεβάτι και δεν πετάγεται τρομαγμένος όπως τότε για μένα είναι πρόοδος και τον πάω σιγά σιγά.

5k3tp2.png