Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γιαούρτι αντί για γάλα το βράδυ?

Alice6

Recommended Posts

Kαλημέρα σε όλες. Έχω δύο αγοράκια 14 μηνων και αντιμετωπίζω το εξής προβληματάκι: Ο ένας (που είναι έτσι κι αλλιώς πιο μικροκαμωμένος) μου έχει κόψει το βραδυνό γάλα εντελώς. Αυτό έχει αρκετό καιρό που έχει γίνει, και μάλιστα κοιμάται μετά νηστικός σερί 12ωρο..... Οπότε είπα να κάνω κάτι ώστε να μην κοιμάται νηστικός. Η παιδίατρος μου πρότεινε να του δίνω γιαούρτι αντί για γάλα, το οποίο λέει είναι εξίσου θρεπτικό και μάλιστα έχει περισσότερο ασβέστιο. Όντως το έκανα, και το γιαουρτάκι το τρώει μια χαρά. Απλά εγώ έχω τις αμφιβολίες μου.... δλδ γιατί οι υπόλοιποι γονείς ΔΕΝ το κάνουν αυτό???

Επίσης, είμαστε στη φάση που θα αλλάξουμε γάλα (μέχρι στιγμής πίνουν το frisomel) και έχω δοκιμάσει και το frisogrow και το noulac και κανένα δεν του αρέσει (στον άλλον ευτυχώς αρέσουν όλα). Καμιά ιδέα??

Διαφημίσεις

Να του δίνεις γιαουρτάκι που του αρέσει και να μην αναρωτιέσαι. Το γάλα είναι ευκολία για μας συνήθως αλλά δεν υπάρχει λόγος να τον πιέζεις αφού δεν το θέλει. Να χαίρεσαι που βρήκες εύκολα κάτι που θέλει.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Περίπου στην αντίστοιχη ηλικία έκοψε ο δικός μου το πρωϊνό γάλα....και μετά γενικά το γάλα....Την ίδια πρόταση μου είχε κάνει και ο δικός μου παιδίατρος. Κάθε πρωι λοιπόν ο μικρός τρώει γιαουρτάκι πριν πάει στο σχολείο όπως τα υπόλοιπα παιδάκια πίνουν το γάλα τους. Οι υπόλοιποι γονείς ΔΕΝ το κάνουν γιατί δεν έχει χρειαστεί, στρέφεσαι σε αυτή τη λύση όταν δεν έχεις επιλογή:wink:. Το μόνο που θα σου πρότεινα είναι να του το δίνεις λίγο νωρίτερα δηλ. να μην πηγαίνει για ύπνο αμέσως μετά το γιαούρτι για λόγους ασφαλείας.

Θα σου δώσω όμως και μια ελπίδα :) ο μικρός μου άρχισε πριν από αρκετό καιρό να ζητάει καθημερινά γάλα βέβαια ποτέ το πρωϊ αλλά μπορεί να πιεί το μεσημέρι με το φαγητό του ή το απόγευμα μετά τον ύπνο για να ξεδιψάσει. Συνεχίσαμε να του το ''προσφέρουμε'' έμμεσα σε άσχετες στιγμές πχ βλέποντας τον μπαμπά του να πίνει γάλα κάνοντας επιφωνήματα διαφήμισης μπύρας:lol::lol::lol: και τώρα έχουμε περάσει στην ''προπαγάνδα'' πχ όταν ρωτάει πως θα γίνει μεγάλος σαν τον μπαμπά του απαντάμε ότι ο μπαμπάς έγινε μεγάλος γιατί έπινε το γάλα του και τότε μόλις πιει και αυτός το δικό του λέει ''ωω τώρα μεγάλωσα λίγο!!!'' Και ένα αστείο που είπε ''μαμά εσύ δεν έπινες το γάλα σου ε; γιατί είσαι πολύ μικρούλα'':lol:

xZBdp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

εμεις , 10 μηνων ειμαστε τωρα , αγορακι , κοψαμε το γαλα απο 7 μηνων .... Δεν το θελει με καμια δυναμη τελικα. Και οταν τον ξεγελασω και πιει τελικα 1 γουλια , το κανει εμετο . Απο 7 μηνων τρωμε εκτος απο ολα τα γευματα και 3 γιαουρτια την ημερα ! Το γιαουρτι το καταπινει , πιο πολυ τα στραγγιστα !!! Τα παιδικα , που ειναι και πιο γλυκα δεν τα θελει τοσο . Παντως δεν νομιζω πως πρεπει να ανυσυχου,ε καθολου για το αν πιει γαλα ή οχι . Καποια παιδια δεν το θελουν

:lol: smile !!!

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω. Δεν θέλει καθόλου το βραδυνό γάλα και κοιμάται νηστικός για λίγο μέχρι να ξαναξυπνήσει κλαίγοντας από την πείνα. Σκέφτομαι κι εγώ να δοκιμάσω σήμερα γιαούρτι αντί για γάλα. Θέλω όμως να σας ρωτήσω: Τα παιδικά είναι το ίδιο θρεπτικά; Γιατί πολύ φοβάμαι ότι δεν θα θέλει τα δικά μας.

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Πάντως κορίτσια, εγώ που ξεκίνησα το θέμα, να σας πω ότι τους έδωσα γιαούρτι για όσο καιρό μου έκαναν τα τσαλιμάκια τους με το γάλα, και κάποια στιγμή ξανάρχισαν να πίνουν γάλα στα καλά του καθουμένου:) Πάντως, και γιαούρτι τους έδωσα, και κρέμα με γάλα, και νηστικά τα κοίμησα. Προφανώς περνούσαν τη φάση τους. Επιπλέον, τώρα με το delta advance που είναι και πιο γλυκό βλέπω μία εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση, τρελλαίνονται για το γάλα!

Στην αρχη που εκοψε και ο δικος μου το βραδυνο γαλα,του εδινα το γαλα αφου προσθετα κρεμα(τουρμπο βραδυνο...!)Μετα που ηταν και καλοκαιρακι,ετρωγε γιαουρτακι,δυσκολα στην αρχη,πιο καλα μετα και σημερα που ειναι 4 ετων ακομα το θελει το βραδακι! Μην αγχωνεσαι με το τι κανουν οι αλλοι,καθε παιδι ειναι διαφορετικο...εγω χαιρομουν και το μισο αν ειχε φαει,γιατι ετυχε να κοιμηθει νηστικος και μενα δεν με αφηναν οι τυψεις και οι ενοχες........οποτε βουρ και μην φοβασαι τιποτα!

Eυχαριστώ πολύ! Εχτές ήπιε μόνο 100 ml γάλα. Σκεφτόμουν να του δώσω και λίγο γιαουρτάκι μετά, αλλά δεν το έκανα. Φυσικά ξύπνησε πάλι από τις 6 λόγω πείνας. Με δυσκολία τον κράτησα μέχρι τις 7:15. Πάντως το απόγευμα δοκίμασα να του δώσω γιαούρτι Όλυμπος βιολογικό. Έφαγε 2-3 κουταλίτσες και είχε μια έκφραση όλο αηδία. Δεν επέμεινα...Του έδωσα το Adnance Farine Lactee και το έφαγε καλύτερα.

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...