Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΩΝ

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και όλες...

Έχω μπερδευτεί αφάνταστα με την ιστορία του κόστους τοκετού ανά μαιευτήριο... Για να είμαι πιο συγκεκριμένη... ενώ ο γιατρός μου μου έδωσε καρτελάκι με τις τιμές ανά δωμάτιο για το ΙΑΣΩ, σήμερα, κατόπιν αιτήματος μου στείλανε με email κατάλογο κατ' ευθείαν απο το ΙΑΣΩ που ομολογουμένως διαφέρει...από αυτό που ο γιατρός μου μου έδωσε...

Π.χ.: Στο καρτελάκι του γιατρού αναγράφει για 6κλινο με Κ.Τ και επισκληρίδιο κόστος: 2300? ενώ στον κατάλογο του ΙΑΣΩ λέει 2100 χωρίς όμως φαρμακευτική περίθαλψη + εξετάσεις τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 1100? περίπου!!! Επίσης, στον ίδιο κατάλογο αναφέρει πως αν και ενώ έχουμε κλείσει 6κλινο δωμάτιο, δεν υπάρχει εύκαιρο χρεωνόμαστε περίπου 50? ανά ημέρα εξτρά!!!!

Έχω μπερδευτεί τελείως! Έχει κανείς ανάλογη πείρα ... για το 2008 ή πρόσφατα τέλος πάντων, στο ΙΑΣΩ?

Να ξέρω ... γιατί εγώ υπολόγιζα 2300 το δωμάτιο + 2000 αμοιβή γιατρού = 4300?. Υπό αυτές όμως τις νέες συνθήκες... το ποσό αυξάνεται κατά πολύ..

Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους και όλες...

Έχω μπερδευτεί αφάνταστα με την ιστορία του κόστους τοκετού ανά μαιευτήριο... Για να είμαι πιο συγκεκριμένη... ενώ ο γιατρός μου μου έδωσε καρτελάκι με τις τιμές ανά δωμάτιο για το ΙΑΣΩ, σήμερα, κατόπιν αιτήματος μου στείλανε με email κατάλογο κατ' ευθείαν απο το ΙΑΣΩ που ομολογουμένως διαφέρει...από αυτό που ο γιατρός μου μου έδωσε...

Π.χ.: Στο καρτελάκι του γιατρού αναγράφει για 6κλινο με Κ.Τ και επισκληρίδιο κόστος: 2300? ενώ στον κατάλογο του ΙΑΣΩ λέει 2100 χωρίς όμως φαρμακευτική περίθαλψη + εξετάσεις τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 1100? περίπου!!! Επίσης, στον ίδιο κατάλογο αναφέρει πως αν και ενώ έχουμε κλείσει 6κλινο δωμάτιο, δεν υπάρχει εύκαιρο χρεωνόμαστε περίπου 50? ανά ημέρα εξτρά!!!!

Έχω μπερδευτεί τελείως! Έχει κανείς ανάλογη πείρα ... για το 2008 ή πρόσφατα τέλος πάντων, στο ΙΑΣΩ?

Να ξέρω ... γιατί εγώ υπολόγιζα 2300 το δωμάτιο + 2000 αμοιβή γιατρού = 4300?. Υπό αυτές όμως τις νέες συνθήκες... το ποσό αυξάνεται κατά πολύ..

Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!

Καλησπέρα σήμερα πήρα συμπτωματικά τις τιμές του ΙΑΣΩ και είναι οι παρακάτω:

6κλινο 2300(Φ.Τ.) 2350(Κ.Τ.) στην τιμή περιλαμβάνονται επισκληρίδιος αμοιβή αναισθησιολόγου,υγειονομικό υλικό και εξετάσεις μητέρας και παιδιού(δεν συμπεριλαμβάνονται κάποιες επιπλέον εξετάσεις για το μωρό όπως ακοογραμμά κλπ.).Σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσημο 6κλινο η επιπλέον χρέωση για την κάθε ημέρα είναι 25Ε για 4κλινο,35Ε για 3κλινο και 50Ε για 2κλινο,οπότε στην χειρότερη να σου βγεί 2500 ή 2550 το νοσίλειο.Ελπίζω να σε βοήθησα.

Μένω άφωνη... Έχω στο mail μου τον τιμοκατάλογο του excel του Ιασω για κάθε δωμάτιο αναλυτικά και τα ποσά είναι πολύ διαφορετικά! Άσε που ρητά ξεκαθαρίζουν πως το κόστος ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει φαρμακα, εξετάσεις και αμοιβή ιατρού! Εσύ, τις τιμές αυτές τις έμαθες δια τηλεφώνου; Διότι εγώ όταν τους τηλεφώνησα μου είπαν να τους δώσω το mail μου να μου αποστείλλουν τον τιμοκατάλογο τους... τα κοιτάω τα ξανακοιτάω...δεν μου βγαίνουν τα ποσά!!! Πάντως, και εμένα ο γυναικολόγος μου 2300 μου είχε πει... για το 6κλινο...αλλά δεν μου ξεκαθάρισε αν περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα έξοδα νοσηλείας...ή αν τα χρεώνουν εξτρα... Αφού σου λεώ, γράφει στο mail πως για φάρμακα, εξετάσεις και νοσήλεια σε περίπτωση καισαρικής τομής, υπάρχει επιβάρυνσει περίπου 1070?...

Μένω άφωνη... Έχω στο mail μου τον τιμοκατάλογο του excel του Ιασω για κάθε δωμάτιο αναλυτικά και τα ποσά είναι πολύ διαφορετικά! Άσε που ρητά ξεκαθαρίζουν πως το κόστος ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει φαρμακα, εξετάσεις και αμοιβή ιατρού! Εσύ, τις τιμές αυτές τις έμαθες δια τηλεφώνου; Διότι εγώ όταν τους τηλεφώνησα μου είπαν να τους δώσω το mail μου να μου αποστείλλουν τον τιμοκατάλογο τους... τα κοιτάω τα ξανακοιτάω...δεν μου βγαίνουν τα ποσά!!! Πάντως, και εμένα ο γυναικολόγος μου 2300 μου είχε πει... για το 6κλινο...αλλά δεν μου ξεκαθάρισε αν περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα έξοδα νοσηλείας...ή αν τα χρεώνουν εξτρα... Αφού σου λεώ, γράφει στο mail πως για φάρμακα, εξετάσεις και νοσήλεια σε περίπτωση καισαρικής τομής, υπάρχει επιβάρυνσει περίπου 1070?...

Eγώ τις πήρα με φαξ και γράφει οτι στα νοσήλια συμπεριλαμβάνονται και το υγειονομικό υλικό και οι εξετάσεις και ο αναισθησιολόγος αλλά και όταν μήλησα και με τον γιατρό μου το ίδιο χαρτί μου έδειξε και μάλιστα οι επιπλέον εξετάσεις νεογνού συμπεριλαμβάνουν ακοόγραμμα, ομάδα αίματος κλπ πάντως και η ξαδέλφη μου που γέννησε πριν 15 ημέρες με τον ίδιο γιατρό πλήρωσε 2500 σε δίκλινο γιατί δεν υπήρχε διαθέσημο εξάκληνο,τα φάρμακα μπορείς να μην τα δεχθείς πχ ή να ζητήσεις τα κουπόνια και να πάρεις τα χρήματά σου από το ταμείο σου.Εμένα μου είπε ο γιατρός μου τι φαρμακείο θα χρειαστώ και τα έχω πάρει μέσω του ταμείου μου... Η αμοιβή γιατρού εννοείται οτι δεν συμπεριλαμβάνεται.

Διαφημίσεις

Σχετικά με τις τιμές στο ΙΑΣΩ εχω μπερδευτεί και εγω. Στον κατάλογο που πήρα προσωπικά από το νοσοκομείο έλεγε αυτό που λέει και η candy 1234 δηλ extra το ποσό των εξετάσεων. Στο γιατρό που ρωτήσαμε τι παιζει με τις τιμές χωρίς να του πουμε ότι ξέρουμε, μας είπε ότι και η eleutheriak. δηλ οτι στα 2300 ας πούμε είναι μέσα και το υγειονομικό υλικό και εξετάσεις. Τώρα τι τι να πω???? θα ξαναρωτήσω κοντα στην ημερομηνία γέννας μου.

• 1 month later...

Να το χαίρονται το ΙΑΣΩ τους που για έναν τοκετό θέλουν το τομάρι μας. Εμένα η γιατρός μου είναι εκεί αλλά θα της πω σε λίγες μέρες που έχουμε ραντεβού ότι για τη γέννα θα απευθυνθώ σε δημόσιο νοσοκομείο.

Είναι εντελώς κερατιάτικα....το πιο ακριβό της Ελλάδας και δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω σου προσφέρουνε....πάντως την ασφάλεια ενός δημοσίου νοσοκομείου (για τη μητέρα και το μωρό) δεν την φτάνουν με τίποτα.

Οτιδήποτε σου συμβεί σε βάζουν στο ασθενοφόρο και σε στέλνουν ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΕΛΕΝΑ κτλ...κρίμα δεν είναι;;;

Να το χαίρονται το ΙΑΣΩ τους που για έναν τοκετό θέλουν το τομάρι μας. Εμένα η γιατρός μου είναι εκεί αλλά θα της πω σε λίγες μέρες που έχουμε ραντεβού ότι για τη γέννα θα απευθυνθώ σε δημόσιο νοσοκομείο.

Είναι εντελώς κερατιάτικα....το πιο ακριβό της Ελλάδας και δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω σου προσφέρουνε....πάντως την ασφάλεια ενός δημοσίου νοσοκομείου (για τη μητέρα και το μωρό) δεν την φτάνουν με τίποτα.

Οτιδήποτε σου συμβεί σε βάζουν στο ασθενοφόρο και σε στέλνουν ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΕΛΕΝΑ κτλ...κρίμα δεν είναι;;;

παλαιότερα συνέβαινε αυτό τώρα το Ιασώ τούλάχιστον που ξέρω έχει και εντατική για μητέρες ακι μωράκια , οπότε δεν σε μεταφέρουν πουθενά! αλλά παρόλα αυτά είναι πολύ ακριβό εγώ πέρισυ το Φεβρουάριο απέβαλα την 21η εβδομάδα και αναγκαστικά έκανα τοκετό με πρόκληση και επισκληρίδιο σε τρίκλινο για μια μέρα και πλήρωσα 1700 ευρώ!

EPLX.jpg.png

.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν, σήμερα πήγα στο ΙΑΣΩ και πήρα τον τιμοκατάλογο.

Οι τιμές για την οικονομική θέση είναι,

2050 ευρώ, όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή του γιατρού, η νάρκωση και τα έξοδα της νάρκωσης (δεν ξέρω τί σημαίνει αυτό..).

Αλλά συμπεριλαμβάνεται, "συγκεκριμένο" υγειονομικό υλικό και "συγκεκριμένες" εργαστηριακές και ιατρικές εξετάσεις.

Επίσης στην περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο και γίνει εισαγωγή σε άλλο δωμάτιο, η διαφορά στα νοσήλεια είναι η εξής,

σε τετράκλινο 25 ευρώ, σε τρίκλινο 35 ευρώ, σε δίκλινο 50 ευρώ.

Οι τιμές αυτές ισχύουν μόνο από την οικονομική θέση.

Για κάθε επιπλέον μέρα στο εξάκλινο υπάρχει χρέωση 38 ευρώ και υπάρχει μια σημείωση που τονίζει ότι η επιπλέον μέρα χρεώνεται, αν την ημέρα του εξιτηρίου το δωμάτιο δεν ελευθερωθεί πριν τις 12:00.

Και κάτι ακόμα, αρκετά σημαντικό.

Για την συλλογή του ομφαλοπλακουντικού αίματος (βλαστοκύτταρα) το νοσοκομείο χρεώνει επιπλέον 200 ευρώ. Δηλαδή ανεξάρτητα τα χρήματα που θα δώσετε στην αντίστοιχη εταιρία που έχετε επιλέξει για την συλλογή βλαστοκυττάρων, να θυμάστε ότι θέλει και το νοσοκομείο το "μερίδιό" του, ασχέτως αν το νοσοκομείο δεν κάνει απολύτως τίποτα γι'αυτό.

Αυτό ισχύει για όλες τις κατηγορίες δωματίων.

Αυτά....

Αν κάποια κοπέλα θέλει τιμές και για τα υπόλοιπα δωμάτια, ευχαρίστως να βοηθήσω. Το χαρτί το έχω μπροστά μου...

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Μήπως θα μπορούσες να μας γράψεις το κόστος αντίστοιχα για τετράκλινο, τρίκλινο και δίκλινο? υποθέτω ότι ισχύουν τα ίδια για την αμοιβή του γιατρού, και τη νάρκωση

Σ'ευχαριστώ πολύ

Πολύ ευχαρίστως!

Για φυσιολογικό τοκετό,

το τετράκλινο χρεώνεται 1990 ευρώ, το τρίκλινο 2090 ευρώ και το δίκλινο 2850 ευρώ.

Δεν περιλαμβάνεται η αμοιβή του γιατρού. Το επιπλέον κόστος για Νάρκωση & έξοδα νάρκωσης, Υγειονομικό υλικό, Εργαστηριακές & ιατρικές εξετάσεις και Φαρμακευτική αγωγή είναι 730 ευρώ.

Στην καισαρική,

το τετράκλινο χρεώνεται 2170 ευρώ, το τρίκλινο 2250 ευρώ και το δίκλινο 2990 ευρώ.

Δεν περιλαμβάνεται η αμοιβή του γιατρού. Το επιπλέον κόστος για Υγειονομικό υλικό, Εργαστηριακές & ιατρικές εξετάσεις και Φαρμακευτική αγωγή είναι 1040 ευρώ.

Η επιπλέον μέρα σε κάθε δωμάτιο χρεώνεται, στο 4κλινο 78 ευρώ, στο 3κλινο 190 ευρώ και στο 2κλινο 240 ευρώ.

Και στην περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο η χρέωση είναι,

από 4κλινο σε 3κλινο 20 ευρώ και σε 2κλινο 50 ευρώ,

από 3κλινο σε 2κλινο 40 ευρώ.

Και ο Θεός μαζί μας....

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Στις 14/04 γέννησα στο Ιασώ και κατά την έξοδο πληρώσαμε στο νοσοκομείο 2400 με 2 επιπλέον μέρες και ΟΛΕΣ τις εξετάσεις τις δικές μου και της μικρής με καισαρική,επίσεις είχα και μια μέρα διαφορα από 6κλινο σε 4 κλινο και παραθέτω και το αναλητικό τιμολόγιο που μας έδωσαν κατά την έξοδο:

Η.Κ.Γ ΚΑΡΔΙΟΛ.ΕΞΕΤ.(ΑΤ-ΠΡΟΕΓΧ) 72Ε

ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ 23Ε

ΑΙΜΟΡΑΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 60Ε

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ(2 ΦΙΑΛΕΣ) 40Ε

ΟΜΑΔΑ ΡΕΖΟΥΣ 34Ε

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΙΜΑΤΩΝ 85Ε

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟ 18Ε

ΑΝΤΙ -HCV/ΟΛΙΚΟ 18Ε

G-6-PD 9Ε

COOBS ΑΜΕΣΗ ΝΕΟΓΝΟΥ 9Ε

ΡΕΖΟΥΣ ΝΕΟΓΝΟΥ 9Ε

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΝΕΟΓΝΟΥ 8Ε

ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ 18Ε

ΟΥΡΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ 18Ε

ΨΕΥΔΟΧΟΛΙΝΕΣΤΕΡΑΣΗ 19Ε

ΓΛΥΚΟΖΗ 17Ε

ΕΞ.ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΥ ΝΑΡΚΩΣΕΩΣ 0Ε

ΤΟΚΕΤΟΣ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ 750Ε

ΝΑΡΚΩΣΗ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ 195Ε

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΟΣΗΛΕΙΟΥ 6ΚΛ ΣΕ 4 ΚΛ 25Ε

ΝΟΣΗΛΕΙΑ 152Ε

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 700Ε

ΦΑΡΜΑΚΑ 122Ε

ΣΥΝΟΛΟ:2400Ε

Ο γιατρός μου μου είχε πει 2300 αλλά έμεινα 1 ημέρα για παρακολούθηση και αλλή μια επιπλέον μετά τις 4 γιατι είχα πρόβλημα με το έντερο μου οπότε θα ήταν 2300 αν έλειπαν οι 2 αυτές ημέρες