Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΙΒΛΙΟ (ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ)

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους τους γονείς του Parents.gr !

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα βιβλίο που, κατά τύχη, ανακάλυψα και, έχοντας διαβάσει τις 100 πρώτες σελίδες του, θεωρώ πως είναι ότι πιο αξιόπιστο κυκλοφορεί σχετικά με την διαπαιδαγώγηση των μικρών μας τέκνων.

Λέγεται "Δαμάζοντας τα Νήπια" (Οδηγός για το παιδί σας από το πρώτο έτος μέχρι τα τέσσερα) του Dr. Christopher Green, εκδ. Platypus.

Αυτό που έχει αξία για εμένα είναι πως ο συγγραφέας, πέρα από καταρτισμένος επιστήμονας με τουλάχιστον 20ετή πείρα, είναι και ο ίδιος πατέρας δυο αγοριών, οπότε γράφει έχοντας κατά νου την πραγματική εικόνα των πραγμάτων και όχι μόνο βάσει θεωρίας. Επίσης, αντιμετωπίζει τα γεγονότα και τις καταστάσεις με χιούμορ! Απαρτίζεται από 25 κεφάλαια που καλύπτουν όλο το φάσμα των καταστάσεων που καθημερινά αντιμετωπίζουμε και που, πολλές φορές, μάς φαίνονται βουνά, εξηγώντας τις εκάστοτε συμπεριφορές και δίνοντας έξυπνα τρικ/τρόπους αντιμετώπισης.

Ο ίδιος έχει γράψει ακόμη ένα βιβλίο -την συνέχεια αυτού που αναφέρω- το "Τα Νήπια έγιναν Παιδιά" που αναφέρεται στα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Εάν κάποιος το έχει διαβάσει θα χαιρόμουν να ανταλλάζαμε απόψεις !

Καλή μελέτη σε όσες/όσους το αγοράσουν.

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

METAXAKI, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΣΑΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ .ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ - ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΝΑ ΔΙΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Η ΝΤΑΝΤΑ ΤΖΟ ΦΡΟΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

rYWUp3.png?PFNMbDcb

Κορίτσια εγώ διάβασα όλη τη βιβλιογραφία του Ρούντολφ Ντράικουρς και του συνεχιστή του Ντινκμέγιερ και είμαι κατενθουσιασμένη μαζί τους. Μιλούν για τη φημοκρατία στο σπίτι και την πειθαρχία χωρίς τιμωρία. Το *σχολείο για γονείς* του Ντινκμέγιερ είναι πολύ πρακτικό. Σας τους συστήνω ανεπιφύλακτα. Μου άνοιξαν τα μάτια

Djccp2.png

67KIp2.png

• 5 weeks later...
METAXAKI, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΣΑΝ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ .ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ - ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΝΑ ΔΙΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Η ΝΤΑΝΤΑ ΤΖΟ ΦΡΟΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πεις τον πλήρη τίτλο του βιβλίου γιατί ενδιαφέρομαι? Ευχαριστώ!