Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανησυχω μηπως δεν χορταινει

Recommended Posts

Θηλάζω αποκλειστικά τον γιο μου. Μερικές φορές ενώ τον έχω στο στήθος 3-4 ώρες συνεχεια δεν σταματάει να κλαίει και να βάζει τα χέρια στο στόμα, ένδειξη ότι πεινάει. Μήπως δεν χορταίνει? Και γιατί δεν το παθαίνει κάθε φορά που θηλαζουμε αλλά μερικές φορές (αρχικά το έκανε το βράδυ ενώ τώρα το κάνει κατα την διάρκεια της ημέρας σε 1 ή και 2 γευματα).

Εχω πάρει θήλαστρο και βγάζω γάλα το οποίο κρατάω για το βράδυ. Αφού θηλασει όσο θέλει του δίνω και αυτό, το οποίο πάντα πίνει και κοιμάται 3-5,5 ώρες συνεχόμενα.

Με το θήλαστρο μετά από τον θηλασμό βγάζω περίπου 50-60 μλ, ενώ το πρωί μετά το πρώτο του γεύμα έβγαλα 100μλ. Το στήθος μου συνεχίζει να βγάζει γάλα παρά τον θηλασμό και την άντληση.

Γιατί τότε κλαίει και δεν ηρεμεί? Εχω ακουσει ότι μέχρι να εδραιωθει η γαλουχία (ομολογώ δεν καταλαβαίνω πλήρως τι συμαίνει αυτο) ότι μπορεί να κάνουμε μαραθώνιους θηλασμους. Μπορεί να είναι κάτι τετοιο? Μήπως πρέπει να δοκιμάσω ξένο γάλα σαν συμπλήρωμα? Βάρος πέρνει κανονιότατα, πάνες βρέχει/λερώνει πολύ ικανοποιητικά καθημερινά. Μάλιστα όταν τρώει τόσο πολύ κάποια στιγμή αρχίζει και βγάζει γουλίτσες αρκετες. Εκεί καταλαβαίνω ότι έχει φαει πολύ, αλλά και πάλι ζητάει να φάει.

Διαφημίσεις

Θηλάζω αποκλειστικά τον γιο μου. Μερικές φορές ενώ τον έχω στο στήθος 3-4 ώρες συνεχεια δεν σταματάει να κλαίει και να βάζει τα χέρια στο στόμα, ένδειξη ότι πεινάει. Μήπως δεν χορταίνει? Και γιατί δεν το παθαίνει κάθε φορά που θηλαζουμε αλλά μερικές φορές (αρχικά το έκανε το βράδυ ενώ τώρα το κάνει κατα την διάρκεια της ημέρας σε 1 ή και 2 γευματα).

Εχω πάρει θήλαστρο και βγάζω γάλα το οποίο κρατάω για το βράδυ. Αφού θηλασει όσο θέλει του δίνω και αυτό, το οποίο πάντα πίνει και κοιμάται 3-5,5 ώρες συνεχόμενα.

Με το θήλαστρο μετά από τον θηλασμό βγάζω περίπου 50-60 μλ, ενώ το πρωί μετά το πρώτο του γεύμα έβγαλα 100μλ. Το στήθος μου συνεχίζει να βγάζει γάλα παρά τον θηλασμό και την άντληση.

Γιατί τότε κλαίει και δεν ηρεμεί? Εχω ακουσει ότι μέχρι να εδραιωθει η γαλουχία (ομολογώ δεν καταλαβαίνω πλήρως τι συμαίνει αυτο) ότι μπορεί να κάνουμε μαραθώνιους θηλασμους. Μπορεί να είναι κάτι τετοιο? Μήπως πρέπει να δοκιμάσω ξένο γάλα σαν συμπλήρωμα? Βάρος πέρνει κανονιότατα, πάνες βρέχει/λερώνει πολύ ικανοποιητικά καθημερινά. Μάλιστα όταν τρώει τόσο πολύ κάποια στιγμή αρχίζει και βγάζει γουλίτσες αρκετες. Εκεί καταλαβαίνω ότι έχει φαει πολύ, αλλά και πάλι ζητάει να φάει.

Νομίζω ότι έχεις πολύ γάλα για να βγάζεις 50-100 μλ μετά το γεύμα του. Πρόσεξε με τις αντλήσεις και τους θηλασμούς να μην οδηγηθείς σε υπερπαραγωγή γιατί και αυτό είναι πρόβλημα. Θα σου έλεγα να ελαττώσεις/ σταματήσεις τις αντλήσεις εκτός εάν θέλεις να κάνεις τράπεζα γάλακτος.

Μπορεί να γκρινιάζει γιατί θέλει να πιπιλίσει αλλά κατεβαίνει συνεχώς γάλα. Μπορεί να ξεκίνησαν οι κολικοί.

Προς θεού μη δώσεις ξένο γάλα. Μην συνδέεις την ανησυχία του με πείνα. Βγάλτον βόλτα μήπως και ηρεμήσει εκτός σπιτιού ή ας τον βγάλει κάποιος άλλος.

ευχαριστώ για την απάντηση. του δίνω πιπίλα όταν τον πιάνει αλλά δεν την θέλει. προσπαθώ να του αποσπάσω την προσοχή με παιχνίδι κ τραγούδια αλλά πάλι τίποτα. μερικές φορες θηλάζουμε με τις ώρες. τον πέρνει ο υπνος στο στηθος κ συνειζει να τρωει. μόλις τον απομακρύνω αμέσως κλαίει.

δεν θέλω να σταμαρησω την αντληση γιατί πραγματικά τα βραδυα θηλάζαμε μεχρι το ξημέρωμα. ενω τωρα που του δινω μετα τον θηλασμο το γαλα που εχω μαζεψει, καταφεραμε να κοιμηθει εστω 3ωρες συνεχομενα. ν βγαλω 100μλ κανω 1 αντληση αλλιως 3 των 50μλ. δεν κανω περισσοτερες. λες να εχω προβλημα??

Σε καταλαβαίνω απόλυτα για την ανάγκη σου να κοιμηθείς λίγο αλλα έχε υπόψη σου αυτό με τις αντλήσεις και δες και εδώ για υπερπαραγωγή http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39656 για να ξέρεις τα σημάδια, πράσινα κακά, ανησυχία, κολικοί.

Τώρα για την πιπίλα εγώ έδωσα μετά τον 2ο μήνα από φόβο μην επηρεάσει το θηλασμό. Για παρόμοιους λόγους βέβαια, ενώ έπαιρνε βάρος ήταν πολύ ανήσυχη και θήλαζε συνεχώς. Θέλει μία προσπάθεια για να την πάρει αλλά θέλει και προσοχή στη χρήση της γιατί καμιά φορά παραησυχάζουν και κόβουν θηλασμούς.