Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ?

Recommended Posts

Επειδη ειμαι υπερ της ανακυκλωσης και επαναχρησιμοποιησης υλικων θα ηθελα να προτεινω κατι με αφορμη την οικονομικη κριση στην Ελλαδα αλλα και την περιβαλλοντικη γενικα.

Καθε χρονο στα σχολεια μας δινονται σε καθε μαθητη καινουργια βιβλια, δεν θα ηταν πιο σωστο να επιστρεφονται αυτα τα βιβλια στο τελος της σχολικης χρονιας αντι να μενουν στα παιδια και τελικα να πετιουνται στα σκουπιδια τις περισσοτερες φορες ?Ετσι τα παιδια θα μαθουν να προσεχουν τα βιβλια ωστε να τα επιστρεφουν σε καλη κατασταση .

θα εξοικονομουνται πολλα χρηματα για την επανεκτυπωση τους καθε χρονο και μπορουν να χρησιμοποιηθουν και παλι για την Παιδια

θα σταματησουν να κοβονται εκατονταδες δεντρα

θα καταλαβουν τα παιδια απο πολυ νωρις οτι ειναι σημαντικο να ανακυκλωνουμε

Τα βιβλια να αντικαθιστανται μονο οταν φθαρουν αρκετα και για να αποφευχθει η γρηγορη φθορα μπορει να προταθει μια συμβολικη αποζημιωση της ταξης π.χ των 2 ευρω ,ετσι αυτο θα κανει τα παιδια να ειναι ακομη πιο προσεκτικα.

Δεν ειναι δικη μου αυτη η ιδεα , εχει εφαρμοσθει σε καποιες αλλες χωρες .

Βεβαια τελευταια το Υπουργειο Παιδιας ηθελε να εφαρμοσει τον θεσμο του ηλεκτρονικου βιβλιου αλλα νομιζω τελικα δεν προχωρησε το θεμα ,αυτο θα το ξερουν καλυτερα οι γονεις που εχουν παιδια σχολικης ηλικιας <τα δικα μου ειναι ακομη μικρα> .Αν και νομιζω οτι με την κριση τωρα δεν θα υπαρχουν χρηματα για να μοιραστουν υπολογιστες στα σχολεια.

Ετσι εαν θελετε πειτε και εσεις τη γνωμη σας και τις προτασεις σας και εαν συμφωνειτε, οι περισσοτεροι, μπορουμε να το προτεινουμε στο Υπουργειο Παιδιας.

Διαφημίσεις

ειναι πολυ καλη ιδεα αλλα νομιζω συμβαινει το εξης (οπως κ γενικα στην ανακλυκλωση):

1.κοστος προσωπικου-μεταφορας για αποκομιδη ανακυκλωσιμων

2.κοστος για διαχωρισμο (εδω, απο πλαστικες διαφανειες εξωφυλλα κτλ...)

3.κοστος ανακυκλωσης

vs

'φτηνης' λυσης παραγωγης-πεταγματος βιβλιων οπως ξερουμε κ οπως εμπιστευομαστε τοσα χρονια τωρα:roll::?

το κερδος απο την ανακυκλωση δεν ειναι ετοιμο το ελλ.κρατος να το καταλαβει ακομα, με αυτη τη λογικη του αρπα-κολλα που το δερνει......

το αξιοπεριεργο ειναι οτι σε αντιθεση με αλλα ζητηματα, οι πολιτες θελουμε την ανακυκλωση, την επιδιωκουμε πολυ.....ετσι μερικα σχολεια παιρνουν την πρωτοβουλια να κανουν αυτα που λες...αλλα και παλι δεν πιστευω οτι τους στηριξε καποιος επισημος φορεας, ο,τι εκαναν μονοι τους....:roll:

αν καποια εκπαιδευτικος ξερει κατι παραπανω, ας το πει....!

Η ιδέα σου είναι πολύ καλή και θα μπορούσε να εφαρμοστεί για τα περισσότερα βιβλία, καθώς μερικά είναι και τετράδια για τα παιδιά. Τα οφέλη που θα αποκόμιζαν τα παιδιά, το κράτος και το περιβάλλον τεράστια!!! Αλλά... πιστεύω ότι κρύβονται πολλά συμφέροντα πίσω απο τα βιβλία αυτά, που αφορούν κυρίως οικονομικά παρε-δώσε κυβερνώντων και υμέτερων συγγραφέων. Συν ότι τώρα η Διαμαντοπούλου μιλά για σύγχρονο σχολείο με διαδραστικούς πίνακες. Γιατί να ασχοληθεί με τα βιβλία?

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

Επιπλέον οι εκδοτικοί οίκοι βρίσκουν πάντα τρόπο να μην μπορεί να εφαρμοστεί η ανακύκλωση. Π.χ. το βιβλίο μετά απο το κείμενο έχει και ασκήσεις να λυθούν πάνω. Στις ξένες γλώσσες πάλι συνεχώς βγάζουν νέες εκδόσεις, που οι καθηγητές σπεύδουν να υιοθετήσουν, και έτσι ούτε τα αδέλφια δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια βιβλία.

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

1.κοστος προσωπικου-μεταφορας για αποκομιδη ανακυκλωσιμων

2.κοστος για διαχωρισμο (εδω, απο πλαστικες διαφανειες εξωφυλλα κτλ...)

3.κοστος ανακυκλωσης

vs

'φτηνης' λυσης παραγωγης-πεταγματος βιβλιων οπως ξερουμε κ οπως εμπιστευομαστε τοσα χρονια τωρα:roll::?

το κερδος απο την ανακυκλωση δεν ειναι ετοιμο το ελλ.κρατος να το καταλαβει ακομα, με αυτη τη λογικη του αρπα-κολλα που το δερνει......

το αξιοπεριεργο ειναι οτι σε αντιθεση με αλλα ζητηματα, οι πολιτες θελουμε την ανακυκλωση, την επιδιωκουμε πολυ.....ετσι μερικα σχολεια παιρνουν την πρωτοβουλια να κανουν αυτα που λες...αλλα και παλι δεν πιστευω οτι τους στηριξε καποιος επισημος φορεας, ο,τι εκαναν μονοι τους....:roll:

αν καποια εκπαιδευτικος ξερει κατι παραπανω, ας το πει....!

αμαν ξεχασα το ε στην Παιδεια στο πρωτο μηνυμα

.μα εαν τα βιβλια αλλαζουν καθε 4-5 χρονια τοτε το κοστος μεταφορας τους σε σχεση με το κοστος μεταφορας των καινουργιων βιβλιων καθε χρονο σε ολα τα σχολεια της χωρας ειναι ελαχιστο.

.οι πλαστικες διαφανειες που ακριβως υπαρχουν ?

πως γινεται η κοπη των δεντρων και δημιουργια καινουργιου χαρτιου να κοστιζει λιγοτερο απο την επεξεργασια του δεν μπορω να το καταλαβω

οντως daf εαν καταλαβουμε το κερδος της ανακυκλωσης τοτε θα ειμαστε πολυυυυ μπροστα

τι εχουν κανει αυτα τα σχολεια?

Αλλά... πιστεύω ότι κρύβονται πολλά συμφέροντα πίσω απο τα βιβλία αυτά, που αφορούν κυρίως οικονομικά παρε-δώσε κυβερνώντων και υμέτερων συγγραφέων. Συν ότι τώρα η Διαμαντοπούλου μιλά για σύγχρονο σχολείο με διαδραστικούς πίνακες. Γιατί να ασχοληθεί με τα βιβλία?

τι συμφεροντα ακριβως? αφου παλι θα γραφονται απο τους ιδιους συγγραφεις ετσι δεν ειναι?

οι διαδραστικοι πινακες πως ακριβως λειτουργουν ?

Επιπλέον οι εκδοτικοί οίκοι βρίσκουν πάντα τρόπο να μην μπορεί να εφαρμοστεί η ανακύκλωση. Π.χ. το βιβλίο μετά απο το κείμενο έχει και ασκήσεις να λυθούν πάνω. Στις ξένες γλώσσες πάλι συνεχώς βγάζουν νέες εκδόσεις, που οι καθηγητές σπεύδουν να υιοθετήσουν, και έτσι ούτε τα αδέλφια δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια βιβλία.

Τα βιβλια αυτα δεν εκδιδνται και δεν τυπωνονται απο τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ που ειναι δημοσιος? η εχει καταργηθει και την δουλεια την εχουν αναλαβει οι ιδιωτικοι οικοι?

Αυτο εχει εφαρμοστει στη Γερμανια<ανατολικη και δυτικη> και στις πρωην ανατολικες χωρες <τουλαχιστον αυτες ξερω> δεν ξερω αν συνεχιζεται ομως.

Μαλλον σε κανεναν δεν αρεσε η ιδεα ε?

όχι εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η ιδέα, για τον εξής και μόνο λόγο.

Είμαι φορολογούμενος πολίτης που κατοικώ στην Ελλάδα, η οποία μου τα παίρνει χειρότερα από νταβατζή και τα παιδιά μου δικαιούνται να έχουν ίση μεταχείρηση με τα υπόλοιπα.

Η δωρεάν εκπαίδευση υποτίθεται ότι είναι για όλα τα Ελληνόπουλα ίση.

Το να τύχει στο παιδί μου να έχει μεταχειρισμένο βιβλίο και στο άλλο όχι και να αρχίσει μια κοροϊδία δεν θα είναι ότι καλύτερο.

Και το μεταχειρισμένο είναι πάντα μεταχειρισμένο!!!!!

Γιατί όπως και να το κάνουμε ακόμα και την μια χρονιά που χρησιμοποιούνται από τα πιτσιρίκια η φθορά τους είναι μεγάλη.

Αυτό που θα δεχόμουν ευχαρίστως θα ήταν να είμαι υποχρεωμένη να επιστρέφω τα βιβλία πίσω - άσχετα την κατάσταση τους, ώστε να ΣΤΑΛΟΥΝ για ανακύκλωση και αν δεν θέλω να τα επιστρέψω να πληρώνω την αξία τους.

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Επειδη ειμαι υπερ της ανακυκλωσης και επαναχρησιμοποιησης υλικων θα ηθελα να προτεινω κατι με αφορμη την οικονομικη κριση στην Ελλαδα αλλα και την περιβαλλοντικη γενικα.

Καθε χρονο στα σχολεια μας δινονται σε καθε μαθητη καινουργια βιβλια, δεν θα ηταν πιο σωστο να επιστρεφονται αυτα τα βιβλια στο τελος της σχολικης χρονιας αντι να μενουν στα παιδια και τελικα να πετιουνται στα σκουπιδια τις περισσοτερες φορες ?Ετσι τα παιδια θα μαθουν να προσεχουν τα βιβλια ωστε να τα επιστρεφουν σε καλη κατασταση .

θα εξοικονομουνται πολλα χρηματα για την επανεκτυπωση τους καθε χρονο και μπορουν να χρησιμοποιηθουν και παλι για την Παιδια

Τα βιβλια να αντικαθιστανται μονο οταν φθαρουν αρκετα και για να αποφευχθει η γρηγορη φθορα μπορει να προταθει μια συμβολικη αποζημιωση της ταξης π.χ των 2 ευρω ,ετσι αυτο θα κανει τα παιδια να ειναι ακομη πιο προσεκτικα.

Βεβαια τελευταια το Υπουργειο Παιδιας ηθελε να εφαρμοσει τον θεσμο του ηλεκτρονικου βιβλιου αλλα νομιζω τελικα δεν προχωρησε το θεμα ,αυτο θα το ξερουν καλυτερα οι γονεις που εχουν παιδια σχολικης ηλικιας <τα δικα μου ειναι ακομη μικρα> .Αν και νομιζω οτι με την κριση τωρα δεν θα υπαρχουν χρηματα για να μοιραστουν υπολογιστες στα σχολεια.

Ετσι εαν θελετε πειτε και εσεις τη γνωμη σας και τις προτασεις σας και εαν συμφωνειτε, οι περισσοτεροι, μπορουμε να το προτεινουμε στο Υπουργειο Παιδιας.

valeri μου, μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, τα βιβλία δεν ειναι σε κατάσταση για να δωθούν εκ νέου στα επόμενα παιδιά. Κάποια από αυτά έχουν ασκήσεις που συμπληρώνονται επάνω, οπότε μετα θα δωθούν ήδη λυμένα; Αλλά κυριότερα, τα βιβλία φθείρονται, χρησιμοποιούνται, γράφονται σημειώσεις πάνω τους, κλπ. Τα περισσότερα δεν βγάζουν τη μία σχολική χρονιά, πώς θα βγάλουν δεύτερη;

Η καλύτερη ιδέα είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία, ως προς την οικονομία στο χαρτί και τις εκτυπώσεις. Από την άλλη θα υπάρχει το κόστος της ψηφιοποίησης, το οποίο όμως θα πληρωθεί μία μονο φορά και λογικά θα αποσβεστεί μετά από μερικά χρόνια. Στην Ελλάδα μας όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι με την ψηφιοποίηση κάποιοι θα μπορέσουν να βγάλουν έξτρα μίζα και από εκεί. :roll:

.....δε νομίζω τάκη....

.........και για να αποφευχθει η γρηγορη φθορα μπορει να προταθει μια συμβολικη αποζημιωση της ταξης π.χ των 2 ευρω ,ετσι αυτο θα κανει τα παιδια να ειναι ακομη πιο προσεκτικα.....

Δηλ. ακόμα μια τιμωρία από το ελληνικό κράτος!!!!!!!

H τιμή αγοράς στα βιβλιοπωλεία των ΟΕΔΒ βιβλίων ξεκινάει από 1,50 εύρω και φθάνει στα 8,50 (των υπολογιστών για το λύκειο), με μέση τιμή τα 2,5-3,00 ευρώ.

Είχα δώσει 25,50 ευρώ για την αγορά όλων των μαθηματικών βιβλίων γυμνασίου/ λυκείου και για τα λυσσάρια του λυκείου.

Επίσης τα περισσότερα μπορείς να τα "κατεβάσεις" δωρεάν από το ίντερνετ.

http://pi-schools.sch.gr/

Εγω εχω κρατημενα ολα μου τα βιβλια μισοσκισμενα και με απειρες σημειωσεις επανω οπως στιχακια και χιλια δυο..δεν θα τα εδινα με τιποτα σε κανεναν αλλον..η ψηφιοποιηση εχει αρχισει ηδη κι εγω που την προλαβα εχω να πω πως το κοστος ειναι σχετικα μικρο..ενα scanner και υπολογιστες..αλλα βρε κοριτσια πιστευετε πως τα παιδια θα χρησιμοποιουν τους υπολογιστες για τα μαθηματα μονο?εγω προσωπικα ειχα περασει απειρα παιχνιδια κι επαιζα συνεχεια..

Διαφημίσεις

Κι όμως εγώ το θεωρώ μια χαρά ιδέα...οκ είμαι φορολογούμενη και το παιδί μου έχει δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία, αλλά θα προτιμούσα στο πλαίσιο αυτό να καταργηθεί το εξωσχολικό φροντιστήριο παρά να έχει το παιδί μου ολοκαίνουριο βιβλίο κάθε χρόνο. Επιτέλους οι Ελληνάρες ας αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση και σεβασμό προς τη δημόσια περιουσία... Βέβαια για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο σαφώς και προϋποθέτει άλλο στυλ βιβλίων (π.χ. αυστηρά διαχωρισμένο σύγγραμα προς ανάγνωση και άλλο για ασκήσεις). Σε κάθε περίπτωση προτιμώ το μεταχειρισμένο βιβλίο, παρά το πεταμένο/καμένο κάθε τέλος χρονιάς.

τι συμφεροντα ακριβως? αφου παλι θα γραφονται απο τους ιδιους συγγραφεις ετσι δεν ειναι?

οι διαδραστικοι πινακες πως ακριβως λειτουργουν ?

Τα βιβλια αυτα δεν εκδιδνται και δεν τυπωνονται απο τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ που ειναι δημοσιος? η εχει καταργηθει και την δουλεια την εχουν αναλαβει οι ιδιωτικοι οικοι?

Όταν αλλάζουν τα βιβλία (και τα τελευταία χρόνια γίνεται συχνά) γίνεται "διαγωνισμός" για την ανάθεση της συγγραφής του βιβλίου. Εκεί παίζονται πολλά.

Όσο για τα βιβλία ξένων γλωσσών που ανέφερα, απλώς το γενίκευσα.

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

Οταν μεναμε στην Αμερικη, τα σχολικα βιβλια, ανηκαν στο σχολειο. Ειχαν χοντρο εξωφυλλο και στην αρχη της χρονιας τους βαζαμε προστατευτικα, κατι σαν καλτσα. Στο τελος της χρονιας τα βιβλια τα επιστρεφαμε και τα επαιρναν τα επομενα παιδακια. Εννοειται οτι ηταν πεντακαθαρα, οχι σκισμενα ή μουτζουρωμενα.

Η καλύτερη ιδέα είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία, ως προς την οικονομία στο χαρτί και τις εκτυπώσεις. Από την άλλη θα υπάρχει το κόστος της ψηφιοποίησης, το οποίο όμως θα πληρωθεί μία μονο φορά και λογικά θα αποσβεστεί μετά από μερικά χρόνια. Στην Ελλάδα μας όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι με την ψηφιοποίηση κάποιοι θα μπορέσουν να βγάλουν έξτρα μίζα και από εκεί. :roll:

Δεν διαφωνω καθολου με το ηλεκτρονικο βιβλιο

Εχει εφαρμαοστει σε κανενα σχολειο ?

Νομιζω θα αργησει πολυ να εφαρμοστει λογω και της οικονομικης κρισης και του Δ.Ν.Τ.

Δηλ. ακόμα μια τιμωρία από το ελληνικό κράτος!!!!!!!

H τιμή αγοράς στα βιβλιοπωλεία των ΟΕΔΒ βιβλίων ξεκινάει από 1,50 εύρω και φθάνει στα 8,50 (των υπολογιστών για το λύκειο), με μέση τιμή τα 2,5-3,00 ευρώ.

Είχα δώσει 25,50 ευρώ για την αγορά όλων των μαθηματικών βιβλίων γυμνασίου/ λυκείου και για τα λυσσάρια του λυκείου.

Επίσης τα περισσότερα μπορείς να τα "κατεβάσεις" δωρεάν από το ίντερνετ.

http://pi-schools.sch.gr/

Αυτο με το 2 ευρω εγω το προτεινα οχι το κρατος ,μπορει να μην ειναι και σωστο,αλλα καποιος αλλος θα μπορουσε να προτεινει κατι αλλο.

Δεν καταλαβα γιατι τα αγορασες εσυ τα βιβλια?

Οταν μεναμε στην Αμερικη, τα σχολικα βιβλια, ανηκαν στο σχολειο. Ειχαν χοντρο εξωφυλλο και στην αρχη της χρονιας τους βαζαμε προστατευτικα, κατι σαν καλτσα. Στο τελος της χρονιας τα βιβλια τα επιστρεφαμε και τα επαιρναν τα επομενα παιδακια. Εννοειται οτι ηταν πεντακαθαρα, οχι σκισμενα ή μουτζουρωμενα.

οριστε

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...
Δεν καταλαβα γιατι τα αγορασες εσυ τα βιβλια?

sorry τώρα είδα την ερώτησή σου!!! :oops: :oops:

Αγόρασα όλα τα βιβλία των μαθηματικών και της πληροφορικής, γιατί τα χρειάζομαι για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Ναι μεν τα κατέβασα από το ιντερνετ, αλλά δεν με βολεύει καθόλου!!!! Ούτε η εκτύπωση τους στο σπίτι συμφέρει!!!!!

Τα βιβλία της πληροφορικής είναι λίγο ακριβότερα από ότι των μαθηματικών, αλλά είναι βιβλία καλογραμμένα με αρκετά καλό επίπεδο!!!! (για να τα λέμε και όλα)!!!!!!

Βλέπεις στα τριανταφεύγα μου αποφάσισα να βάλω κι άλλο μπελά στο κεφάλι μου!!!! Δεν με φτάνανε όλα τα άλλα!!!

Αυτο εχει εφαρμοστει στη Γερμανια<ανατολικη και δυτικη> και στις πρωην ανατολικες χωρες <τουλαχιστον αυτες ξερω> δεν ξερω αν συνεχιζεται ομως.

Συνεχιζεται ακομα στη Γερμανια.

h6xzxrqbxxgyb0zv.png

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ?

Χμμ.. Οχι, στην Ελλάδα όχι!

Για την ακρίβεια, δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται καθόλου..

Τα περισσότερα μιζο-βιβλία είναι για πέταμα.

Οσο για την ψευτοανακύκλωση στην κ..λοχώρα μας..

Υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία(δε λέω για όλα γιατί δεν το γνωρίζω), που δεν κάνουν ανακύκλωση!!!

Δημόσιες υπηρεσίες όπου δεν γίνεται ανακύκλωση!!!

Που χρειάζεται να στείλουν από τον έναν όροφο στον άλλο 5 αντίγραφα των 2.500 σελίδων(πραγματικά μεγέθη) για να συνεννοηθούν! Ενα δάσος του Αμαζονίου σε κάθε τους συναλλαγή γιατί δε μπορούν να λειτουργήσουν!!! Και δεν κάνουν και ανακύκλωση!! Δεν προβλέπεται!!!

Για τι πράγμα μιλάτε??? Λυπάμαι για την κατάσταση της χώρας μας αλλά γιατί μας αξίζει κάτι καλύτερο? Κάθε μέρα το ψάχνω..

Nothing you would take... Everything you gave...

1.Δε συμφωνω με την επαναχρησιμοποιηση επειδη:

-ενα βιβλιο φθειρεται,ακομα κι αν του βαλεις προστατευτικο αυτοκολλητο

-ενα βιβλιο δεν μπορει να μενει λευκο κι αγραφο.Ο μαθητης πολλες φορες λυνει ασκησεις πανω σ αυτο ή χρειαζεται να υπογραμμισει κατι,να βαλει πλαγιοτιτλους,να προσθεσει μια σημειωση,να γραψει ερωτησεις, το βιβλιο ειναι κατι σαν ζωντανος οργανισμος.Για μενα το λευκο βιβλιο σημαινει εναν αδιαφορο μαθητη.

2.Θα μπορουσε μονο στο τελος της χρονιας να γινει ανακυκλωση.Εξαλλου πολλα σχολεια κανουν σχετικα προγραμματα,οποτε ετσι θα τα εφαρμοσουν κιολας

3.Με το ηλεκτρονικο βιβλιο δε συμφωνω,δε μου φαινεται πρακτικο κι οπως εγραψα και πιο πριν η χρηση του κλασσικου βιβλιου ειναι πολυ διαφορετικη και δεν μπορει να υποκατασταθει απο ενα netbook ή pad .Αλλωστε ειδα και φετος πως λειτουργησαν τα netbook στην α γυμνασιου.Μονο υποστηρικτικα μπορουσες να τα χρησιμοποιησεις(επιπλεον εικονες,ασκησεις,πηγες,υλικο) και υπηρχε ενα θεμα με τον ελεγχο του καθε μαθητη(αλλα εβαζαν παιχνιδια,αλλα ανοιγαν λαθος σελιδα,ο κακος χαμος)

-ενα βιβλιο δεν μπορει να μενει λευκο κι αγραφο.Ο μαθητης πολλες φορες λυνει ασκησεις πανω σ αυτο ή χρειαζεται να υπογραμμισει κατι,να βαλει πλαγιοτιτλους,να προσθεσει μια σημειωση,να γραψει ερωτησεις, το βιβλιο ειναι κατι σαν ζωντανος οργανισμος.Για μενα το λευκο βιβλιο σημαινει εναν αδιαφορο μαθητη.

Kαι στην Αμερικη πως το εχουν καταφερει? Γιατι θα πρεπει να μουτζουρωνουμε τα βιβλια που χρησιμοποιουμε? Γιατι να μην μενει το βιβλιο λευκο και αγραφο και θα πρεπει εκει πανω να λυνουμε ασκησεις? Τετραδια δεν εχουμε? Και γιατι ολα αυτα να μην τα κανουμε με μολυβακι που σβυνει ευκολα?

Τα βιβλια στην Αμερικη οπως ειπα και παραπανω εχουν σκληρο εξωφυλλο και τα ντυναμε με ενα υφασμα σαν καλτσα. Καθε τοσο βγαζαμε το καλυμα και το πλεναμε. Το βιβλιο εμενε ανεπαφο και μαλιστα απο την κορη μου που δεν αφηνει ορθιο τιποτα.

Απλα εχουμε μαθει να καταστρεφουμε οτι δεν πληρωνουμε!!!

ακομα κι αν εχει τοσο καλο καλυμμα και δεν φθειρεται η ενσταση μου ειναι στις μεσα σελιδες.Το θεωρω πολυ σημαντικο να σημειωνει ο μαθητης πανω στο βιβλιο,ειτε ασκησεις,ειτε σχόλια,ειτε πλαγιοτιτλους και να ειναι ολα εκει συγκεντρωμενα.Εμενα τουλαχιστον αυτο το συστημα με βοηθησε πολυ ακομα και στο πανεπιστημιο και το εφαρμοζω και τωρα με τους μαθητες μου.Οταν τους πω να σημειωσουν κατι σε τετραδιο ή δωσω φωτοτυπιες ειναι σιγουρο οτι θα το χασουν ή δεν θα το δουν.Πανω στο βιβλιο τα εχουν ολα συγκεντρωμενα.Στο κατω-κατω ας πληρωνουν ενα συμβολικο ποσο για καθε βιβλιο και να δεις οτι θα το εκτιμησουν πολυ περισσοτερο

ελεος!!"κοβουν" εξοδα απο παντου,να κοψουν κι απ'την παιδεια?!?ε,οχι..αν δε θελουν να ξοδευουν τοσο χαρτι,να μειωσουν την υλη,να τα γραφουν πιο συμμαζεμενα και οχι να εχουμε 200 σελιδες απο τις οποιες ουσιαστικα μας χρειαζονται οι 80..εγω θυμαμαι στα μαθηματικα κατευθυνσης το μισο βιβλιο ηταν αχρηστο..κι εμενα με βολευε να γραφω σημειωσεις πανω στο βιβλιο οπως λεει και ο/η resident ηταν συγκεντρωμενα..

Αγόρασα όλα τα βιβλία των μαθηματικών και της πληροφορικής, γιατί τα χρειάζομαι για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Ναι μεν τα κατέβασα από το ιντερνετ, αλλά δεν με βολεύει καθόλου!!!! Ούτε η εκτύπωση τους στο σπίτι συμφέρει!!!!!

!!!

ναι αλλα δεν μιλαμε για καποιον που εχει τελειωσει το σχολειο εδω και καιρο και απλα χρειαζεται 2-3 βιβλια

οντως ειναι ζορι να διαβαζει κανεις απο μια οθονη για ωρες αυτο νομιζω ειναι το μεγαλο μειονεκτημα και του ηλεκρονικου βιβλιου και σημαντικο

Τα περισσότερα μιζο-βιβλία είναι για πέταμα.

Οσο για την ψευτοανακύκλωση στην κ..λοχώρα μας..

Υπάρχουν δημόσια νοσοκομεία(δε λέω για όλα γιατί δεν το γνωρίζω), που δεν κάνουν ανακύκλωση!!!

Δημόσιες υπηρεσίες όπου δεν γίνεται ανακύκλωση!!!

Για τι πράγμα μιλάτε??? Λυπάμαι για την κατάσταση της χώρας μας αλλά γιατί μας αξίζει κάτι καλύτερο? Κάθε μέρα το ψάχνω..

ναι εκ πειρας σου λεω οτι στα νοσοκομεια δεν γινεται καμια ανακυκλωση εδω δεν γινεται σωστη διαχειριση των επικινδυνων αποβλητων οποτε τι να λεμε

ανοιξα το θεμα αυτο για να συζητησουμε οχι τοσο για την ανακυκλωση αλλα για το πως μπορουμε να μειωσουμε τα υλικα προς ανακυκλωση <εκτος βεβαια απο το οικονομικο οφελος>

ιτσμε εισαι λιγο απαισιοδοξη ....

πριν 2 χρονια περιπου εδω στο παρεντς ειχα ανοιξει ενα θεμα με τιτλο <στον πατο της ανακοικλωσης η Ελλαδα > προσφατα διαπιστωσα οτι οι συντονιστες αλλαξαν τον τιτλο <η ανακυκλωση στην Ελλαδα > ,μπορει να μου κακοφανηκε οτι το εκαναν απο μονοι τους αλλα συμφωνω τελικα γιατι η ανακυκλωση εχει προχωρησει αρκετα εδω και δυο χρονια ,ουτε το περιμενα αυτο γιατι και εμενα με διακρινει μια απαισιοδιξια γενικα.

2.Θα μπορουσε μονο στο τελος της χρονιας να γινει ανακυκλωση.Εξαλλου πολλα σχολεια κανουν σχετικα προγραμματα,οποτε ετσι θα τα εφαρμοσουν κιολας

3.Με το ηλεκτρονικο βιβλιο δε συμφωνω,δε μου φαινεται πρακτικο κι οπως εγραψα και πιο πριν η χρηση του κλασσικου βιβλιου ειναι πολυ διαφορετικη και δεν μπορει να υποκατασταθει απο ενα netbook ή pad .Αλλωστε ειδα και φετος πως λειτουργησαν τα netbook στην α γυμνασιου.Μονο υποστηρικτικα μπορουσες να τα χρησιμοποιησεις(επιπλεον εικονες,ασκησεις,πηγες,υλικο) και υπηρχε ενα θεμα με τον ελεγχο του καθε μαθητη(αλλα εβαζαν παιχνιδια,αλλα ανοιγαν λαθος σελιδα,ο κακος χαμος)

1.μπορει να εχεις δικιο αλλα πως γινεται στις χωρες που προαναφερθηκαν

2.υπαρχουν δηλ.σχολεια που ανακυκλωνουν τα βιβλια ,χαιρομαι για αυτο

3 .αποτι βλεπω μπορει το ηλεκτρονικο βιβλιο να ακουγεται δελεαστικο αλλα εχει πολλα μειονεκτηματα

ελεος!!"κοβουν" εξοδα απο παντου,

.

εδω αυξανουν τον αριθμο των μαθητων ανα ταξη

μειωνουν τους διορισμους

ορισμενα σχολεια ειναι ετοιμορροπα

το να ξαναχρησιμοποιηθουν τα βιβλια ειναι το λιγοτερο ανωδυνο

ακομα κι αν εχει τοσο καλο καλυμμα και δεν φθειρεται η ενσταση μου ειναι στις μεσα σελιδες.Το θεωρω πολυ σημαντικο να σημειωνει ο μαθητης πανω στο βιβλιο,ειτε ασκησεις,ειτε σχόλια,ειτε πλαγιοτιτλους και να ειναι ολα εκει συγκεντρωμενα.Εμενα τουλαχιστον αυτο το συστημα με βοηθησε πολυ ακομα και στο πανεπιστημιο και το εφαρμοζω και τωρα με τους μαθητες μου.Οταν τους πω να σημειωσουν κατι σε τετραδιο ή δωσω φωτοτυπιες ειναι σιγουρο οτι θα το χασουν ή δεν θα το δουν.Πανω στο βιβλιο τα εχουν ολα συγκεντρωμενα.Στο κατω-κατω ας πληρωνουν ενα συμβολικο ποσο για καθε βιβλιο και να δεις οτι θα το εκτιμησουν πολυ περισσοτερο

τα βιβλια των προηγουμενων ετων στο πανεπιστημιο πολλες φορες τα ξαναδιαβαζουμε στα επομενα ετη οποτε δεν νομιζω οτι θα ηταν σωστο να τα επιστρεφουμε σε αντιθεση με τα βιβλια του σχολειου που η θα πεταχτουν η θα ξεχαστουν στο ραφι μεχρι να πεταχτουν

Στην Ολλανδια και Γερμανια αυτο γινεται εδω και (πανω απο 50) χρονια!

Στην Ελλαδα το εχω παρει αποφαση ειμαστε 100 + χρονια πισω!