Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕ ΥΨΗΛΗ FSH ΚΑΙ PRL!!! ΓΙΝΕΤΑΙ???

Recommended Posts

Xemperdepsa me tis exetaseis mou kai ta apotelesmata se genikes grammes einai kala, ektos apo 2 ormones, pou mas kanoune paixnidakia...... H FSH (wo8ylakiotropos) kai h PRL (Prolaktinh) me arketa anevasmenes times....... H FSH sto 9,50.... pou to idaniko einai molis 5..... kai h PRL sto 47,80....... me anwtato orio......... to 31!!!!!!!!!!!!!!!!!

H FSH anaferetai sthn poiothta tou wariou, dld. oso megalyterh h timh ths, toso xeirotero poiotikws to wario, 8ema pou exei na kanei me th morfologia ths wo8hkhs mou kai den ephreazetai posws apo kila kai hlikia!!!

H PRL twra..... einai ormonh pou antiproswpeyei to agxos..... to opoio einai poly...... ki exw ma8ei pws otan einai ypshlh......... anastellei th syllhpsh!!!!!!!!

H Gynecologos mou twra...... mou edwse MONO 3 mhnes dioria gia fysiologikh syllhpsh..... alliws proxwrame katey8eian se Exwswmatikh!!!!! Den mas edwse megalytero xroniko diasthma, giati fovatai mhn anebei ki allo h FSH kai meta trexoume kai de ftanoume!!! Yparxoune pragmata pantws pou ligaki mas paraxenepsan...... kai gia na eimai eilikrinhs..... ean den hmoun melos tosous mhnes se 2 forums...... den 8a ta hxera!!!!!!

1on) Den mas systhse ka8olou farmakeytikh agwgh...... 8a mporousa, opws mou eipe, na parw antisyllhptika gia 2-3 mhnes, oxi perissotero, alla den einai ka8olou sigouro pws 8a katevaze tis times..... mporei kai to anti8eto..... sth xeiroterh!!!!!!

2on) Den mas proteine thn parakolou8hsh worhxias (pou polloi Gynecologoi proteinoune pro Exwswmatikhs!) 8a me parakolou8ouse mesw yperhxou kai 8a mou katey8yne kai tis epafes (kala..... ayto, outws h allws, pantws, to ekane, mou edwse ena...... xronodiagramma!!!!!)

3on) De mou zhthse...... to pio aplo...... enan epanelegxo (ormoniko) ton Septembrh, protou proxwrhsoume..... oi ormones paizoune..... mporei shmera kiolas na eimai sto 7...... oudeis gnwrizei.....

Etsi loipon, exoume apofasisei me ton antroulh mou, molis er8ei ki o Septembrhs, alla oxi akomh h egkymosynh, na pame kai se 2-3 allous giatrous, me ton hdh etoimo fakelo mas, na zhthsoume ki alles gnwmes......

Den einai pws den thn empisteyomai h de symmerizomai tous fovous ths...... isa-isa..... eimai poly eyxaristhmenh mazi ths, alla...... giati na mhn to psaxw ligaki parapanw????? Giati mou fainetai..... pws telika..... stis meres mas...... h Exwswmatikh einai enas tropos....... ploutismou tou giatrou..... me antilambaneste 8arrw......

Yparxoune koritsia edw mesa...... me periptwseis san th dikh mou...... pou kataferane kai sylavane...... xwris na katafygoune telika sthn Exwswmatikh????? Den xerw..... fovamai.... exw kai ta kilakia mou..... sa mpallitsa 8a ginw apo tis ormones......

Eyxaristw pou me "akousate"....... kai syggnwmh gia to makroskeles mhnyma......

Kalhmera...........

Διαφημίσεις

καλημερα κοπελα μου! καταρχην να σου πω οτι με την εξωσωματικη δεν φουσκωνεις ασχετα αν πινεις και κανεις ενεσιμες ορμονες. απλα εχεις ενα φουσκωμα στην κοιλιτσα.

εγω ειχα υψηλη προλακτινη και ο γιατρος που εκανε την εξωσωματικη μου εδωσε και επινα χαπι καθε βραδυ για να πεσει γιατι οσο πιο ψηλη ειναι η προλακτινη τοσο αναστελλεται η συλληψη..συζητησετο με τον γιατρο σου γιατι δεν μπορω να σου πω μια γνωμη σιγουρα αλλα η προλακτινη οταν ειναι ψηλη ειναι θεμα..

:);)

Θα συμφωνήσω με την eleni στο θέμα "προλακτίνη"...κι εγώ έπαιρνα χάπι για να είναι σε χαμηλά επίπεδα και να μη μου χαλάει την ωορηξία....βέβαια να ξέρεις οτι η προλακτίνη είναι και μια ορμόνη που αυξομειώνεται και λόγω άγχους, μπορεί σήμερα να κάνεις επανέλεγχο και να έχεις άλλη τιμή...αλλά θα μπορούσε να σου δώσει προληπτικά κάτι.....πάντως καλό θα ήταν να πάρετε και μια δεύτερη γνώμη.

gNrhp2.png

Διαφημίσεις

Κάτι είχα διαβάσει παλιότερα οτι όντως παίζει σημαντικό ρόλο η fsh αλλά δεν έχω ιδέα ποιός ο τρόπος αντιμετώπισής της...οι κοπέλες που έχουν κάνει εξωσωματική ίσως ξέρουν καλύτερα.....πάντως δίκιο έχεις, αφήστε το προς παρόν και απολαύστε το καλοκαίρι με το σύζυγό σου και όλα θα γίνουν:D

gNrhp2.png

ZOUZOU γνώμη μου είναι για την προλακτίνη να ξεκινήσεις άμεσα αγωγή, για να πέφτει σιγά σιγά, οπότε το Σεπτέμβρη να έχει φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Είχα κι εγώ υψηλές τιμές κι έπαιρνα μισό χαπάκι dostinex τη βδομάδα. H fsh σου είναι τσιμπημένη (κοντά στο 9 έχω κι εγώ), αλλά από μόνη της δεν είναι απαγορευτική για σύλληψη. Δεν ξέρω αν ο σύζυγος έχει ελεγχθεί με σπερμοδιάγραμμα, αν όχι θα σου πρότεινα να το κάνει, για να ολοκληρωθεί το πακέτο των εξετάσεών σας.

age.png

Geia sou Argyroula mou........ panta mou apantas sta 8ematakia mou kalh mou........

8a psaxw na vrw Endokrinologo, etsi lew ki egw, giati mou menei ayto to keno mesa mou, pws mporoune na ginoune ki alla pragmata pro Exwswmatikhs.......

Otan thn rwthsa pantws gia xapakia, mou eipe pws den einai sigouro pws 8a rixei thn timh ths FSH..... mporei akomh kai to anti8eto......... kai den exoume allo xrono....... mou eipe xarakthristika............ ti na pw......... den xerw......... Ki akomh, na mhn asxolh8w ka8olou me thn Prolaktinh......... pou exei anebei......... "sto Everest"..... apo to agxos mou.......... 8a katevei, leei, monh ths, otan papsw na to skeftomai......... nai......... kai pws 8a to doume ayto kale???? Xwris exetaseis?????

O antroulhs mou exei kanei tis dikes tou exetaseis kai Doxa Tw 8ew einai kales..... toylaxiston symfwna me ta legomena ths Gynecologou........ elpizw na exei dikio......... ayth th stigmh den asxoloumaste allo.............

Να σου πώ εγώ για την FSH. Υψηλή FSH σημαίνει κακή ποιότητα ωαρίων δηλαδή σε απλά λόγια "άδεια ωάρια" τζούφια. Είσαι τυχερή γιατί η γιατρός σου είναι πολύ καλή και σου είπε την αλήθεια από την αρχή. Εγώ πήγαινα σε διάφορους διάσημους και μου λέγαν κάνε αυτό κάνε εκείνο πάρε αυτό κάνε αυτή τη σπερματέγχυση, πλήρωνε κορόιδο. Το αποτέλεσμα βέβαια μηδέν και ένας ολόκληρος χρόνος χαμένος, γεμάτος έξοδα και στενοχώρια. Τώρα πια έμπειρη μετά από τόσα και μετά από 2 αποτυχημένες εξωσωματικές δεν ελπίζω πια τίποτα. Περιμένω να δώ τι θα κάνω....

33 χρονών με FSH άπό 14 και έχει φτάσει και 18,5.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία και μην καθυστερείς το αναπόφευκτο. Η εξωσωματική είναι αναγκαίο κακό αλλά ούτε φουσκόνεις ούτε τίποτα άλλο συμβαίνει. Αυτά είναι παραμύθια. Το ψυχολογικό βάρος είναι το χειρότερο και το άγχος του να πάνε όλα καλά. Μη αφήσεις το χρόνο να περάσει.

Φιλιά πολλά και ότι θέλεις εδώ είμαστε

Διαφημίσεις

Το έχω γράψει και στο ανάλογο τόπικ της προλακτίνης!!!!!

Πριν μείνω έγκυος και στα δυο παιδιά είχα προλακτίνη γύρω στο 80+ και 70+ αντίστοιχα (νουμέρα ακριβώς δεν θυμάμαι) με ΦΤ 0-24. Στην τωρινή εγκυμοσύνη έμεινα έγκυος ενώ θήλαζα!!!!!!

Παρόλο που είχα κάνει κάποτε (προ δεκαετίας) θεραπεία η προλακτίνη μου, αντί να κατέβει είχε περάσει τα 100!!!!!!

Την παρακολουθώ από τα 17 και είμαι 33

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

ne exete dikeo sxetika me tin prolaktini emis meta apo 3 apotiximenes spermategxiseis ipame apo monoi mas na kani i gineka mou xana ormonikes exetaseis na doume ti tha dixoun .kaname ke mas edixe psili prolaktini .ola ta alla fsh klp itan entaxi .tou to ipame ke meta mas lei e ne i prolaktini ftei pou isos apetixate . eeee kala vre giati den mas to elege pio grigora diladi ????? dosame tosa lefta patosame kaname 3 sinexomenes spermategxiseis mexri tora . diavazontas afta pou grafete edo pedia itan i aformi na to psaxoume me tin gineka mou afto to thema . ti na pi kanis liga liga ta mathenoume pali kala diladi pou meletame ke to site edo ke mathenoume ke tipota .

telika meta apo afta mas ipe ok stin epomeni prospathia poy tha xekinisoume apo semptevri pali tha tis dosi ena xapaki gia na tis miosi tin prolaktini .

sas efxaristo pantos giati mesa apo afto to site ematha ke matheno polla !

Ζωή μου..Ψυχή μου..Καρδιά μου..Πνοή μου...!!!Όλος μου ο κόσμος εισαι ...ΕΣΥ !!!

Xemperdepsa me tis exetaseis mou kai ta apotelesmata se genikes grammes einai kala, ektos apo 2 ormones, pou mas kanoune paixnidakia...... H FSH (wo8ylakiotropos) kai h PRL (Prolaktinh) me arketa anevasmenes times....... H FSH sto 9,50.... pou to idaniko einai molis 5..... kai h PRL sto 47,80....... me anwtato orio......... to 31!!!!!!!!!!!!!!!!!

H FSH anaferetai sthn poiothta tou wariou, dld. oso megalyterh h timh ths, toso xeirotero poiotikws to wario, 8ema pou exei na kanei me th morfologia ths wo8hkhs mou kai den ephreazetai posws apo kila kai hlikia!!!

H PRL twra..... einai ormonh pou antiproswpeyei to agxos..... to opoio einai poly...... ki exw ma8ei pws otan einai ypshlh......... anastellei th syllhpsh!!!!!!!!

H Gynecologos mou twra...... mou edwse MONO 3 mhnes dioria gia fysiologikh syllhpsh..... alliws proxwrame katey8eian se Exwswmatikh!!!!! Den mas edwse megalytero xroniko diasthma, giati fovatai mhn anebei ki allo h FSH kai meta trexoume kai de ftanoume!!! Yparxoune pragmata pantws pou ligaki mas paraxenepsan...... kai gia na eimai eilikrinhs..... ean den hmoun melos tosous mhnes se 2 forums...... den 8a ta hxera!!!!!!

1on) Den mas systhse ka8olou farmakeytikh agwgh...... 8a mporousa, opws mou eipe, na parw antisyllhptika gia 2-3 mhnes, oxi perissotero, alla den einai ka8olou sigouro pws 8a katevaze tis times..... mporei kai to anti8eto..... sth xeiroterh!!!!!!

2on) Den mas proteine thn parakolou8hsh worhxias (pou polloi Gynecologoi proteinoune pro Exwswmatikhs!) 8a me parakolou8ouse mesw yperhxou kai 8a mou katey8yne kai tis epafes (kala..... ayto, outws h allws, pantws, to ekane, mou edwse ena...... xronodiagramma!!!!!)

3on) De mou zhthse...... to pio aplo...... enan epanelegxo (ormoniko) ton Septembrh, protou proxwrhsoume..... oi ormones paizoune..... mporei shmera kiolas na eimai sto 7...... oudeis gnwrizei.....

Etsi loipon, exoume apofasisei me ton antroulh mou, molis er8ei ki o Septembrhs, alla oxi akomh h egkymosynh, na pame kai se 2-3 allous giatrous, me ton hdh etoimo fakelo mas, na zhthsoume ki alles gnwmes......

Den einai pws den thn empisteyomai h de symmerizomai tous fovous ths...... isa-isa..... eimai poly eyxaristhmenh mazi ths, alla...... giati na mhn to psaxw ligaki parapanw????? Giati mou fainetai..... pws telika..... stis meres mas...... h Exwswmatikh einai enas tropos....... ploutismou tou giatrou..... me antilambaneste 8arrw......

Yparxoune koritsia edw mesa...... me periptwseis san th dikh mou...... pou kataferane kai sylavane...... xwris na katafygoune telika sthn Exwswmatikh????? Den xerw..... fovamai.... exw kai ta kilakia mou..... sa mpallitsa 8a ginw apo tis ormones......

Eyxaristw pou me "akousate"....... kai syggnwmh gia to makroskeles mhnyma......

Kalhmera...........[/quote

οχι αγχος. σου ειπε η γιατρος σου να ξαναεπαναλλαβεις στον επομενο κυκλο σου αυτες τις 2 ορμονες? στον προηγουμενο κυκλο μου εγω ειχα fsh 13.70 και prl 57.42, σε αυτον τον κυκλο ξαναεπανελλαβα τις 2 αυτες ορμονες και εχω fsh 12.87 και prl 20.19. η προλακτινη μου μου ειπε οτι ειναι μια χαρα ενω την fsh την ηθελε κατω απο 10. στον επομενο κυκλο θα την ξανακανω να δω εαν θα πεσει, εαν και δεν εχω προβλημα συλληψης μου ειπε διοτι απο μηνα σε μηνα εμεινα 2 φορες εγκυος.(φεβρουαριο 2010 παλλινδρομη κυηση-απριλιος 2010 εξωμητρια κυηση). για προγεστερονη εχεις κανει εξεταση? για εξωσωματικη λιγο τραβηγμενο μου φαινεται προσπαθειτε πολυ καιρο?

Oxi kalh mou, den mou eipe tipote apolytws gia epanelegxo twn ormonwn............ to pio aplo dhladh...................

Oyte mou edwse kan xapakia gia na tis ry8misw...................

Katey8eian exwswmatikh...............

Prospa8oume arketo diasthma...................

To Noembrh pou mas erxetai............. einai 2 xronia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8a parw ki alles gnwmes safws..............

Den einai pws den thn empisteyomai............. alla "kati me trwei"................

Διαφημίσεις

Ζουζουνιάρα, επειδή κοπέλα μου διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό τα ποστς σου, σου εύχομαι πρώτα πρώτα ο Θεός να σε βοηθήσει να αποκτήσεις αυτό που τόσο πολύ θέλεις και όταν με το καλό μείνεις έγκυος να έχεις μια πολύ όμορφη εγκυμοσύνη.

Δεύτερο θα σου πω ότι πολύ καλά έκανες και έψαξες το θέμα και έκανες όλες τις εξετάσεις που σου συνέστησαν. Έτσι κατάλαβες πως μια χαρά είσαι και μόλις αποβάλεις το άγχος θα μείνεις και έγκυος. Μην πας σε άλλους γιατρούς, άδικα λεφτά θα είναι. Και γω που έχω μωράκι αν αρχίσω να γυρίζω στους γιατρούς κάτι θα μου βρουν και θα μου δώσουν και θεραπείες και θα με παραπέμψουν σε εξετάσεις και αν δεν δείξουν οι εξετλασεις κάτι θα με παραπέμψουν σε εξειδικευμένα χημεία γιατλι πρέπει ντε και κάλα κάτι να έχω και τα λοιπά και τα λοιπά γιατί έτσι δουλεύει το σύστημα. Καταλαμβαίνεις τι εννοώ, έτσι?

Να χαρείς με τον αντρούλη σου όσο μπορείς χωρίς αγχος και το μωράκι θα έρθει. Σταμάτα να βασανίζεσαι με μετρήσεις, θερμοκρασίες κτλ.κτλ. Αφού μια χαρά είσαι, σου το είπε και η γιατρός.

Ζουζουνιάρα, επειδή κοπέλα μου διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό τα ποστς σου, σου εύχομαι πρώτα πρώτα ο Θεός να σε βοηθήσει να αποκτήσεις αυτό που τόσο πολύ θέλεις και όταν με το καλό μείνεις έγκυος να έχεις μια πολύ όμορφη εγκυμοσύνη.

Δεύτερο θα σου πω ότι πολύ καλά έκανες και έψαξες το θέμα και έκανες όλες τις εξετάσεις που σου συνέστησαν. Έτσι κατάλαβες πως μια χαρά είσαι και μόλις αποβάλεις το άγχος θα μείνεις και έγκυος. Μην πας σε άλλους γιατρούς, άδικα λεφτά θα είναι. Και γω που έχω μωράκι αν αρχίσω να γυρίζω στους γιατρούς κάτι θα μου βρουν και θα μου δώσουν και θεραπείες και θα με παραπέμψουν σε εξετάσεις και αν δεν δείξουν οι εξετλασεις κάτι θα με παραπέμψουν σε εξειδικευμένα χημεία γιατλι πρέπει ντε και κάλα κάτι να έχω και τα λοιπά και τα λοιπά γιατί έτσι δουλεύει το σύστημα. Καταλαμβαίνεις τι εννοώ, έτσι?

Να χαρείς με τον αντρούλη σου όσο μπορείς χωρίς αγχος και το μωράκι θα έρθει. Σταμάτα να βασανίζεσαι με μετρήσεις, θερμοκρασίες κτλ.κτλ. Αφού μια χαρά είσαι, σου το είπε και η γιατρός.

Geia sou koritsaki mou!!!!!!!!!

Den exw asholh8ei pote me metrhseis, 8ermokrasies, ktl. ktl.

Mono me sexaki!!!!!!!!!!!!!!:P:p:p;););)

Ki oxi mono stis gonimes!!!!!!!!!!!!!!!

Pantote apo 4h-5h mera periodou......... ws thn epomenh periodo!!!!!!!!!

Twra omws mou eipe h giatros mou, xekiname apo 8h mera.........

Kai menw xapla sto krebati oso perissotero mporw..............

Gia na doume............

Exw poly 8etiko "feeling" pantws..........

Ki eimai pio xe-agxwmenh apo pote...............

An to hxera......... 8a eixa kanei tis exetaseis poly-poly nwritera.........

Geia sou koritsaki mou!!!!!!!!!

Den exw asholh8ei pote me metrhseis, 8ermokrasies, ktl. ktl.

Mono me sexaki!!!!!!!!!!!!!!:P:p:p;););)

Ki oxi mono stis gonimes!!!!!!!!!!!!!!!

Pantote apo 4h-5h mera periodou......... ws thn epomenh periodo!!!!!!!!!

Twra omws mou eipe h giatros mou, xekiname apo 8h mera.........

Kai menw xapla sto krebati oso perissotero mporw..............

Gia na doume............

Exw poly 8etiko "feeling" pantws..........

Ki eimai pio xe-agxwmenh apo pote...............

An to hxera......... 8a eixa kanei tis exetaseis poly-poly nwritera.........

Μπράβο και σου εύχομαι καλή επιτυχία και να μην απογοητεύεσαι με τίποτα.

• 1 month later...

Γεια σας κορίτσια!!!!!!!!!!!!!

:P:p:p:p

Έχω πολύ καιρό να γράψω………………..

Λοιπόν…….. τα νέα μου…………

Πήγα τις προάλλες σε μία Ενδοκρινολόγο στο ΙΚΑ μας & αφού της έδειξα τις Ορμονολογικές μου, με καθοδήγησε σε 2 νέες εξετάσεις, που θα τις κάνω στα τέλη Αυγούστου.

1) Αιμοληψία για την Προλακτίνη. 4 φορές εντός 1 ώρας!!!! Θα την κάνω στο Μικροβιολογικό του ΙΚΑ, χωρίς ραντεβού, 2η-4η μέρα του κύκλου μου. Χρειάζεται περίπου 20 μέρες να βγούνε αποτελέσματα!!!!

2) Μαγνητική Τομογραφία της Υπόφυσης. Είναι ο αδένας του Εγκεφάλου που εκκρίνει την Προλακτίνη. Γίνεται ανεξαρτήτως περιόδου κι έχω ήδη κλείσει ραντεβού για τις 25 του μηνός. Με αυτήν την εξέταση, θα δούμε εάν η Προλακτίνη ανεβαίνει λόγω άγχους…… ή λόγω…. κάποιου παθολογικού προβλήματος!!!!! Φοβάμαι……….

Να σας γράψω και 2 λογάκια για αυτά που έμαθα!!!!;););)

Η Προλακτίνη είναι η ορμόνη που συμβολίζει την εγκυμοσύνη, δλδ. όταν η γυναίκα είναι έγκυος, η ορμόνη της είναι υψηλή….. ως εκ τούτου…….. δε μπορεί να συλλάβει!!!!!! Πώς να συλλάβει…… εάν ο οργανισμός της την θεωρεί έγκυο ήδη????? Λογικό δεν είναι????

Χρήζει λοιπόν άμεσης παρακολούθησης & θεραπείας, για να επιτευχθεί η μείωσή της στα φυσιολογικά επίπεδα, η πολυπόθητη μείωση που θα μας δώσει το πολυπόθητο νινί!!!!! Πολύ σπάνια πέφτει η τιμή της χωρίς χαπάκι!!!! Αναλόγως των αποτελεσμάτων, μπορεί να προχωρήσουμε σε θεραπεία με χαπάκια από 1-6 μήνες….. κι εννοείται….. τότε θα εντατικοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες, γιατί ως τώρα προσπαθούσαμε για το 0!!!!!!:mad::mad::mad:

Όσο για την άλλη επίμαχη ορμόνη, την FSH, που «δείχνει» την ποιότητα των ωαρίων, ναι μεν είναι λιγάκι υψηλή, αλλά η τιμή της είναι εντός των πλαισίων & δεν αποκλείει καθόλου τη σύλληψη!!!!! Ούτε βέβαια…… αποτελεί ένδειξη Εξωσωματικής…….:mad::mad::mad:

Κατόπιν όλων αυτών, νιώθω πάρα πολύ χαρούμενη που (επιτέλους!!!!) εντοπίσαμε την αιτία του κακού…… ανυπομονώ για τις εξετάσεις, αν και φοβάμαι πάρα πολύ τη Μαγνητική, αλλά εδώ που φτάσαμε….. δεν υπάρχει πισωγύρισμα….. θα κάνω τα πάντα για ένα νινάκι!!!!!

Έχω βέβαια απογοητευτεί πάρα πολύ από τη Γυναικολόγο, που με γέμισε με «φρούδες ελπίδες»….. ζητώντας μου να προσπαθήσω για μωράκι 3 μήνες….. πριν την Εξωσωματική….. γιατί να προσπαθήσω???? Για να κάνω αποτυχημένες προσπάθειες???? Αφού η Ενδοκρινολόγος το είπε ξεκάθαρα…… εάν δεν ρυθμιστεί η Προλακτίνη….. παιδί δεν….. όσες προσπάθειες κι αν κάνω…… Τις προηγούμενες μέρες είχα πάρα πολλά νεύρα...... εξαιτίας της..... τώρα είμαι ΟΚ!!!!!!!!!:mad::mad:

Καλά που άκουσα τον αντρούλη μου……….. και το ένστικτό μου φυσικά & μίλησα και με Ενδοκρινολόγο (που κατά τη γνώμη της Γυναικολόγου ήταν εντελώς ανώφελο!!!!) Θα φορτωνόμουν 800 κιλά ορμόνες….. θα έτρωγα τις ενέσεις μου…… θα έβγαζα 1… 2…. 3….. ούτε και ξέρω πόσες αρνητικές Εξωσωματικές……. και θα έφτανα στα όρια της τρέλας….. από την ανικανότητά μου να κάνω παιδί!!!!!!!:cry::cry::cry:

Γι΄αυτό και πρέπει πάντοτε να παίρνουμε μία 2η ή και 3η γνώμη….. εννοείται πως εάν η θεραπεία για την Προλακτίνη δε φέρει τ΄αναμενόμενα, θα δω κι άλλους γιατρούς…… θα συνεχίσω να κυνηγάω το όνειρο μου…… ούτε αποκλείω φυσικά την Εξωσωματική……. που τη θεωρώ σπουδαία εφεύρεση στην υπηρεσία της μανούλας…… αλλά θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο….. γιατί όπως κι η ίδια η Ενδοκρινολόγος παραδέχθηκε…… «οι Γυναικολόγοι την έχουνε καταντήσει την εύκολη λύση….. αντί για την ύστατη λύση!!!!!!»

Αυτά…….

Τα είπα και τα έβγαλα από μέσα μου…………..

Καλημέρες……………….

:P:p:p

προβλημα εμ την προλακτινη ειχα κι εγω.με παιδευε 3 χρονια και.τον τελευταιο χρονο επαιρνα 1/4 dostinex την εβδομαδα και ηταν παντα χαμηλα.το μονο που εκανα ηταν καθε 2-3 μηνες να την ελεγχω.εγω τελικα εκανα εξωσωματικη γιατι υπηρχε κια λλο θεμα.αλλα για αρχη δοκιμασε την θεραπεια,ισως να μην χρειαζεται να μπεις στην διαιδκασια της μαγνητικης.ας κατεβει η ορμονη και μετα απο καποιες προσπαθειες το βλεπετε.καλη σου επιτυχια οτι και αν κανεις.

Nrulp3.png?mUxDOJnd

σου ευχομαι τα καλυτερα κοπελα μου και ευχομαι ολα να σου πανε καλα και θα δεις οτι θα ερθει το μωρακι σου συντομα...απεβαλλε το αγχος και ολα θα γινουν!!!!

περιμενω να μαθω τα αποτελεσματα των εξετασεων σου.....

πολλα φιλακια!!!

• 2 weeks later...

geia sas koritsia ke apo emena !!! polli kero na grapso sto site !!!!

imaste se anamoni kaname tin 4mas prospathia me sperma doth me dipli spermategxisi tin 1i 15/6 ke tin 2i 16/8 ke 30.8 perimenoume me anipomonisia ta apotelsmata . Oti pernouse apo to xeri mas to kaname , prolaktines, foliko oxi, OLA! .o li mera prosefxomaste stin Agia Eirhn h tin Xrisovalantou kai sthn Panagia epikaloupsate tin xari tous ke tin voithia tous aftin tin fora na mas stiloun to moraki mas pou toso laxtaroume edo ke toso kero !!!!!!

nistepsame 3 meres fagame ke to milaraki, vazoume k kathe mera ladaki apo tin Agia k prosefxomaste kathimerina pistevo stin Agia kai pistevo oti afinomaste sta xeria tis!

perasame polla stin zoi mas 1 xronos itan poli vaanistikos gia emas afou ixa mathi oti exo full azoospermia ek genetis ekana viopsia orxeon oute ena den vrikame.ti na pis .mazepsame ta kommatia mas sikosame to keflai apodextika to provlima mou to xeperasa ke tora dinoume tis maxes mas gia ena moraki ! se parakalo Agia mou se parakaloume apo ta vathi tis psixis mas na mas to stilis !!! tha sas enimeroso me ta nea mou to sintomotero .!!! euxome se oles tis kopelles pou prospathoun Kali Epitixia kai na prosefxeste stin Agia Eirinh zitiste tin voithi Tis kai den thas sas afisi etsi!!

filia xxxx

filika Giorgos

Ζωή μου..Ψυχή μου..Καρδιά μου..Πνοή μου...!!!Όλος μου ο κόσμος εισαι ...ΕΣΥ !!!

Η αληθεια ειναι οτι ουτε φυσιολογικη συλληψη , ουτε εξωσωματικη γινεται εαν εχεις ψηλη προλακτινη ακομα κι αν ολα τα αλλα (εξετασεις ,ορμονες) ειναι φυσιολογικα.Μου φαινεται πολυ παραξενο που η γιατρος σου δεν προσπαθησε να σου τη ρυθμισει και σε αφησε να προσπαθεις με τετοιες ψηλες τιμες!Σκεψου οτι με 4 χαπακια dostinex θα μπορουσε να πεσει στα φυσιολογικα επιπεδα!Οσον αφορα στη δευτερη και τριτη γνωμη που σκεφτεσαι να ζητησεις ειμαι απολυτα υπερ!Φυσικα καποιες φορες μπερδευεσαι ακομη περισσοτερο απο τις εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις που ακους για το ιδιο θεμα και αντε τοτε να βρεις την ακρη.Το θεμα ειναι να βρεις το σωστο επιστημονα που θα σου εμπνευσει εμπιστοσυνη!Αν καταλαβα καλα ο λογος που σου προτεινε εξωσωματικη ειναι μονο το θεμα με την προλακτινη και την FSH?

Καλή σου ημέρα Huanaki!!!!!!!!!!!!!

Η Γυναικολόγος με οδηγεί στην Εξωσωματική λόγω της FSH…… που ναι μεν είναι λιγάκι ανεβασμένη….. στο 9,50….. με ανώτατο όριο το 13……. κι ιδανική τιμή σύλληψης το 5!!!!!! Παρέβλεψε εντελώς όμως το …… αρκετά ανεβασμένο…… 48,70…. της Προλακτίνης…… με ανώτατο όριο το 31…… για να καταλάβεις στο περίπου!!!!!!

Η Εξωσωματική συστήθηκε λόγω πολύ υψηλής FSH!!!!! Και χαπάκια δεν μου έδωσε, γιατί δεν ξέρει αν θ΄ανέβαινε κι άλλο..... ή θα έπεφτε τελικά.... ήταν 50-50 οι πιθανότητες........

Τέλος πάντων...... επειδή όλα αυτά "μας ήρθανε κάπως"....... γι΄αυτό κι εγώ υποσχέθηκα στον εαυτό μου & στον αντρούλη μου (το μεγαλύτερό μου στήριγμά!!!!) πως θα το ψάξω κι άλλο…… κι επισκέφθηκα Ενδοκρινολόγο, κατά βούλησιν, για επανέλεγχο των ορμονών…… μεθαύριο θα κάνω Μαγνητική…. γιατί αν κι η Ενδοκρινολόγος είπε πως δεν είναι απαραίτητη….. εγώ το ζήτησα…… να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια……. Αυτή τη στιγμή……. αρκούνε οι αιματολογικές για την Προλακτίνη….. αλλά εδώ που φτάσαμε…… θα κάνω ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!!!! Το λέω και το εννοώ!!!!!!!!!!!!!!! Κι αν δε μπορέσω αλλιώς………….. ναι……….. θα κάνω Εξωσωματική……… σαφώς……….. δεν την αποκλείω καθόλου………. αλλά να ξέρω πως είμαι «ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΓΙΗΣ»!!!!!!!!!!!!!!!!!

Με πιο απλά λογάκια…………..

Η Γυναικολόγος μου έδωσε 3 μήνες διορία για φυσιολογική σύλληψη προ Εξωσωματικής…..

Η Ενδοκρινολόγος…… απλώς μου είπε πως είναι 3 μήνες σχεδόν χαμένοι…. πως προσπαθώ σχεδόν για το 0!!!!!!!!

Τα συμπεράσματα δικά σου!!!!!!!!!!!!

Aneme…………… αν είσαι ο γνωστός άνεμος (από το Mammy…………….) η Παναγιά μαζί σας………. να πάνε όλα τέλεια και να «γκαστρωθείτε» οσονούπω…………..