Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τα νέα δεν είναι καλά, νομίζω......

Recommended Posts

Να μπω στο θέμα: από την περασμένη Δευτέρα (δεύτερη μέρα περιόδου) ξεκίνησα προσπάθεια για εξωσωματική, με gonal 300, και χθες, Παρασκευή (5η μέρα) πήγα στο γιατρό μου για υπέρηχο κι εξέταση αίματος. Ο υπέρηχος, έδειξε ότι έχω παράξει μόνο 4 ωοθηλάκια (στη μία ωοθήκη ένα, μόνο), τα οποία δεν δείχνουν και πολύ σόι. Συγκεκριμένα, τα 2 είναι αρκετά μεγάλα, μεγαλύτερα από όσο πρέπει και μοιάζουν σαν να μην έχουν ωάριο, μοιάζουν κυστικά, δηλαδή. Από χθες ξεκίνησα και cetrotide και τη Δευτέρα θα ξαναπάω στο γιατρό, για νέο υπέρηχο, για να δούμε αν έκανα κι άλλα "αυγά". Αν η κατάσταση είναι ίδια, θα συζητήσουμε με το γιατρό για το αν πρέπει να την κάνουμε την εξωσωμ. ή όχι. :roll:

Ο γιατρός θα ήθελε να υπάρχουν τουλάχιστον 8 ωοθηλάκια για να προχωρήσει. Μας είπε χθες απέξω απέξω (είναι κι απότομος, τρομάρα του), ότι θα ήταν καλύτερα να μην την κάνουμε τώρα την εξωσωμ, και να προχωρήσουμε το Σεπτέμβρη.

Είμαι 36,5 ετών (δεν μου φαίνεται όμως :mrgreen:, μικροδείχνω), αλλά ο γιατρός πέταξε το υπονοούμενο για αρχή εμμηνόπαυσης κι εμένα μου έφυγαν τα κλαπέτα :confused:.

Αυτό μας έλλειπε μόνο, να υπάρχει θέμα ΚΑΙ αρχής εμμηνόπαυσης, ενώ υπάρχει θέμα ΚΑΙ με τις σάλπιγγες μου ΚΑΙ με το σπέρμα του συζύγου. Εσείς τι λέτε? Βασικά, γράφω αυτό το θέμα γιατί δεν έχω άλλη εναλλακτική: ή θα το γράψω σε ένα φόρουμ που θα βρεθούν δυο -τρεις άνθωποι να με καταλάβουν, ή θα πρήξω μία κολλητή μου που έκανε πρόσφατα εξωσωμ, και δεν της πέτυχε, αλλά ΜΕΤΑ την εμβρυομεταφορά (ωάρια εκείνη έκανε) ή θα ουρλιάξω! Προτίμησα το πρώτο......Ευχαριστώ που με διαβάζετε, αν έχετε και κάτι να μου προτείνετε, περιμένω με αγωνία!

Διαφημίσεις

Αχ κοπέλα μου πραγματικά δεν έχω τι να σου πω...Δυστυχώς δεν γνωρίζω τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και δεν μπορώ να εκφέρω τη γνώμη μου γιατί δεν είμαι γιατρός. Τυγχάνει όμως να ξέρω πόσο πολύ θέλεις ένα παιδάκι (από το άλλο φόρουμ :cool:) και το μόνο που έχω να σου πω είναι να έχεις πίστη στο Θεό και όλα θα γίνουν... Ξέρω ότι σου ακούγεται τετριμμένο και ίσως κάποια στιγμή θα αρχίσει να σε εκνευρίζει να ακούς απο τους άλλους ότι μπορεί να ταλαιπωρηθείς αλλα στο τέλος θα ανταμειφθείς. Πίστεψέ με όμως ότι έτσι είναι και σου μιλάω εγώ που για 1,5 χρόνο έπασχα απο κατάθλιψη...Είσαι ένας πολύ αισιόδοξος άνθρωπος και δεν πρέπει να το χάσεις αυτό. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη διαδικασία που περνάς.

Από μένα καλή επιτυχία στην εξωσωματική όποτε και αν την κάνεις. Σου αξίζει να γίνεις μανούλα και θα γίνεις :-P:-P:-P

γλυκεια μου λατιατουλα, το καλυτερο θα ηταν να εκανες κατι με σωστες βασεις ! Αν ο γιατρος κρινει οτι δεν πρεπει να προχωρησεις αλλο,τοτε θα συμφωνησω μαζι του !

Κ ο Σεπτεμβρης ειναι μονο 2 μηνες μακρυα μας ! Στο λεω εγω που εκανα εξωσωματικη, εβλεπα οτι κατι δεν πηγαινε καλα με τα ωαρια και τελικα εφτασα στην ωολληψια μου πηρανε 11.................. και δεν γονιμοποιηθηκε κανενα !!!!!!!!!!

Την ιδια μερα που το εμαθα, επαιρνα κλαιγοντας σε αλλα κεντρα κ ζητουσα να με αναλαβουν αμεσως ! ομως κανεις δεν τον εκανε λεγοντας μου ολοι οτι δεν ειμαι ετοιμη για νωριτερα απο Σεπτεβρη....

Ε οσο μου το ελεγαν αυτο τοσο τρελλαινομουν εγω, αλλα περασαν καποιες μερες και ηρεμησα λιγο ειδα τα πραγματα πιο λογικα κ σκεφτηκα οτι δεν ειναι ουτε τα λεφτα λιγα για να κανω κατι που κανεις δεν μου δινει ποσοστα οτι θα πετυχει, ουτε φυσικα η ψυχολογια μου ειναι στα καλυτερα της...

Οποτε επανερχομαι κ λεω οτι αν ο γιατρος σου σου πει δεν εισαι ετοιμη σε αυτον τον κυκλο...καλυτερα ξεκινα τον Σεπτεβρη με πιο δυνατες βασεις ....

Καλη επτυχια σε ολα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ειμαι Ερωτευμενη με την κορη μου !!!

latiatoula να την κανεις και εγω μονο 3 εχω καθε φορα ομως σχεδον παντα και τα 3 γινοντς πολυ καλα εμβρυα. μονο αν τα γονιμοποιησουν θα ξερουν αν ειναι καλα. και εαν δεν ειναι τοτε θα εχεις χασει 1000ε.

an1cM8O-O7-0000MTM3bGR8MjMzNDRsZGF8ZWlzYWkgbWF6aSBtYXM.gif

as1cMmScso00020NzUzNzFifDE1Mzk4ZGJ8c2UgcGVyaW1lbm91bWUhISE.gif

Αν καταλαβα καλα κανεις βραχυ πρωτοκολλο.

1. Θεωρω οτι επρεπε να σε δει την 3η ημερα των ενεσεων τουλαχιστον. και αυτο γιατι θα μπορουσε να δει αν εχεις η οχι ανταποκριση και ισως να σου αυξησει κατα 50 η 100 μοναδες την δοση και την 5η ημερα να ξαναδειτε το αποτελεσμα και αναλογα αποφασιζετε.

2. Δεν τιθεται θεμα εμμηνοπαυσης απο μια και μονο εξωσωματικη (εκτος και αν εχεις κανει και αλλη).

3. Μπορει το συγκεκριμενο πρωτοκολλο να μην "κανει" στον οργανισμο σου. Υπαρχουν τοσα αλλα πρωτοκολλα.

4. Παντα κανεις ωοληψια....ποτε δεν ξερεις τι σοι ωαρια ειναι.

5. Παντα αφηνεις 3 κυκλους πριν ξεκινησεις τον επομενο. Ετσι ξεκουραζεις τις ωοθηκες για να δωσουν τα μεγιστα.

6. ΣΤα λεει μια που εκανε 6 εξωσωματικες δοκιμασε ολα τα πρωτοκολλα, ειχε ολα τα αποτελεσματα (απο μη γονιμοποιηση μεχρι και εγκυμοσυνη). Και τωρα κραταει αγκαλια τον γιο της.

7. Ευχομαι να σου πανε ολα τελεια.......και να ερθει το καλυτεροτερο σεναριο.

Σε φιλω.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ και για τις πληροφορίες και για τις ευχές σας. Σήμερα είμαι πολύ καλύτερα κι έχω πολύ μεγαλύτερη όρεξη για να ξαναπροσπαθήσω με πιο σωστές βάσεις. Βασικά, με βοήθησε πάρα πολύ το ψάξιμο που έκανα στο ίντερνετ (και φυσικά και στο φόρουμ εδώ) και το ότι μίλησα ιντερνετικά και δια ζώσης με κοπέλες που έχουν κάνει εξωσωματική κι έχουν περάσει τα ίδια με μένα. Τι τα ίδια δηλαδή, εμένα ήταν η πρώτη μου προσπάθεια, ας μην γκρινιάζω.

Βασικά, θέλω να αλλάξω τον γιατρό που μου έκανε την προσπάθεια αυτή για την εξωσωματική. Ναι, είναι πολύ καλός γιατρός, ναι, είναι πολύ έντιμος, ναι, συνεργάζεται με μία πολύ καλή μου φίλη, αλλά....ο γιατρός πρέπει να έχει και τρόπο, βρε αδερφέ, να σου δίνει και λίγο θάρρος! Δηλαδή, έλεος, μας πέταξε την υποψία ότι μπορεί να είμαι σε αρχή εμμηνόπαυσης, τον ρώτησα αν πρέπει να κάνω ορμονολογικές εξετάσεις και μου είπε όχι, δεν έχει νόημα, αν είσαι στην αρχή της εμμηνόπαυσης, είσαι απλά στην αρχή της εμμηνόπαυσης και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα!

Ε, δεν νομίζω να είναι έτσι τα πράγματα, από ότι έχω διαβάσει και σε άλλα φόρουμς όπου συμμετέχουν κοπέλες που έχουν κάνει/ προτίθενται να κάνουν εξωσωμ. υπάρχουν λύσεις. Κι επίσης, αν αρχίζει η εμμηνόπαυση, να μην το ξέρω? Απαπαπά, δεν θέλω να ξαναπάω σε αυτόν! Αφήστε που, όταν μου έκανε τον υπέρηχο για να δει τον αριθμό των ωοθηλακίων, μου έχωσε, συγνώμη για την έκφραση, το εξάρτημα με το οποίο γίνονται οι κολπικοί υπέρηχοι πάρα πολύ άγαρμπα, είναι η πρώτη φορά που πόνεσα σε γυναικολογική εξέταση, ποια, εγώ που έχω απίστευτο θάρρος κι αντοχή σε εξετάσεις παντός είδους κλπ κλπ

Αναστασία 1, να σου ζήσει το μωράκι σου (εύχομαι και ένα δεύτερο, σύντομα). Πάρα πολύ κατατοπιστικό το μήνυμά σου. Θα τα έχω υπόψη μου αυτά που λες, στην αναζήτηση του κατάλληλου γιατρού για τη δεύτερη προσπάθεια μου....

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ όλες κι εύχομαι κάθε επιτυχία!