Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΜΒΡΥΟΥ ΚΑΙ ΤΟΚΕΤΟΣ

Recommended Posts

Γειά σε όλες !!!

είμαι στην 27 εβδομάδα και το μωράκι μου κινείται συνέχεια. το θέμα μου είναι το εξής :

υπάρχει κίνδυνος να γεννήσω νωρίτερα γιατί είναι πολύ κινητικό ?

επίσης χάνω λίγα υγρά απλά δεν ξέρω αν είναι ούρα (ακράτεια) ή αμνιακό ?

πως τα ξεχωρίζω ?

έχω πανικοβληθεί .........!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Γειά σε όλες !!!

είμαι στην 27 εβδομάδα και το μωράκι μου κινείται συνέχεια. το θέμα μου είναι το εξής :

πως τα ξεχωρίζω ?

το καλυτερο κ ασφαλεστερο ειναι να ρωτησεις τον γιατροσου...

εγω απο αυτα που γνωριζω στον γιο μου δεν κοιμομουν καθολου λογω οτι συνεχεια κουνιοταν μια χαρα γεννησα στις 38 εβδομαδες εκανα προγραμματισμενη καισαρικη λογω καποιου προβληματος που ειχα.

το αμνιακο γνωριζω οτι μυριζει περιεργα...κ εγω ολη μερα αλλαζω 3 φορες εσωρουχα.η γιατρος μου ειπε ειναι φυσιολογικο γιατι πιεζει ο τραχηλος κατι κ εχουμε περισσοτερα υγρα...

ελπιζω να σε ξεαγχωσα αλλα καλο ειναι να ρωτησεις τον γιατρο σου...

ioannam24 και εμένα η μπεμπούλα μέχρι πριν 1-2 εβδομάδες ήταν πολύ κινητική αλλά τώρα έχει ηρεμήσει λίγο. επίσης έχω αρκετά υγρά και ο γιατρός με είχε στείλει για καλλιέργεια κολπικού υγρού γιατί φοβόταν για καμμία μυκητίαση. όμως μετά από 2 καλλιέργειες μέσα σε 1 μήνα δεν έδειξαν τίποτα. φυσικά το ιδανικότερο είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου!

xFibp3.png

Γειά σε όλες !!!

πως τα ξεχωρίζω ?

λοιπον η μπουμπου μου κ μενα απο αυτη την εβδομαδα ολο σουλατσαρει ειμαι 28η εβδ. απο κει που ηταν αρχιτεμπελα.υγρα υπαρχουν αλλα ρωτα κ τον γιατρο σου γτ λογω ζεστης αξαυνεται κ η πιθανοτητα κολπιτιδασ.(συχνο πλυσιμο κ αλλαγη εσωρουχου) η δικια μου εχει παρει ηδη θεση και απο προχθεσ ξεχωριζω το κεφαλι της οταν κινειτε.

Διαφημίσεις

Καλημερα.Κι εμενα κλοτσαει και κουνιετε πολυ η μπεμπουλα μου,το ειδε και ο γιατρος προχτες στον υπερηχο και μου ειπε το καταλαβενεις που κουνιετε του λεω ολη μερα,μονο λιγο σταματαει και μετα ξανα.Δεν μου ειπε οτι ειναι ανησυχιτικο.Κι εχω και λιγα υγρα ασπρα οχι παχυρευστα.Δεν ρωτησα τον γιατρο ξεχασα.

Γερα να ειναι ολα και με το καλο.

C6rZp8.png

gP5ap8.png

Καλησπέρα κορίτσια, είμαι στην 35η βδομάδα. εγώ ρώτησα τον γιατρό μου για τα υγρά και μου είπε οτι είναι φυσιολογικό, πλύσιμο κ αλλαγή εσωρούχου. Ο μπέμπης μου είναι πολύ κινητικός κ κουνιέται συνέχεια αλλά ενώ είχε γυρίσει στις 25 που είχαμε πάει ήταν εγκάρσια γυρισμένος κ πρέπει να πάρει καλύτερη θέση αλλιώς πάμε για καισαρική πράγμα που δεν με ευχαρίστησε. Ελπιζω τώρα που θα πάμε στο γιατρό στις 23/6 όλα να έχουν φτιάξει. σας φιλώ όλες κ καλή λευτεριά να έχουμε!!!!!!!:-P:smile::-)

Καλησπέρα κορίτσια, είμαι στην 35η βδομάδα. εγώ ρώτησα τον γιατρό μου για τα υγρά και μου είπε οτι είναι φυσιολογικό, πλύσιμο κ αλλαγή εσωρούχου. Ο μπέμπης μου είναι πολύ κινητικός κ κουνιέται συνέχεια αλλά ενώ είχε γυρίσει στις 25 που είχαμε πάει ήταν εγκάρσια γυρισμένος κ πρέπει να πάρει καλύτερη θέση αλλιώς πάμε για καισαρική πράγμα που δεν με ευχαρίστησε. Ελπιζω τώρα που θα πάμε στο γιατρό στις 23/6 όλα να έχουν φτιάξει. σας φιλώ όλες κ καλή λευτεριά να έχουμε!!!!!!!:-P:smile::-)

αμαν με αυτη τη καραμελα της καισαρικης αυτοι οι γιατροι:?.....ελεος.δηλαδη πως ειναι σιγουρος οτι δεν θα γυρισει το μμωρο.και μενα εχει παρει θεση για φυσιολογικο αλλα δεν ξερεις τι θα κανει μεσα σε 2 μηνες.:mad::x:x:x

αμαν με αυτη τη καραμελα της καισαρικης αυτοι οι γιατροι:?.....ελεος.δηλαδη πως ειναι σιγουρος οτι δεν θα γυρισει το μμωρο.και μενα εχει παρει θεση για φυσιολογικο αλλα δεν ξερεις τι θα κανει μεσα σε 2 μηνες.:mad::x:x:x

Επειδή την πάτησα έτσι στο γιό μου, ο οποίος απο το β΄επιπεδου ήταν με τον πωπώ κατω και το κεφάλι πάνω και όλοι μου έλεγαν θα γυρίσει κι εγώ το είχα πιστέψει!Λοιπόν φθάνει η 35η βδομάδα και μου λεει η γιατρός ελάχιστες πιθανότητες να γυρίσει απο δω κ πέρα = καισαρική, πάω σε δεύτερο γιατρό φίλης μου που γέννησε φυσιολογικά τα ίδια και αυτός!Μετα τις 35 το μωρό μεγαλώνει και το αμνιακό μειώνεται, άρα περιορίζονται οι κινήσεις!Μαλιστα ο δευτερος μου ειχε πει οτι καλύτερα να μην γυρισει τώρα γιατί μπορεί να είναι κι επικίνδυνο!

Η κινητικότητα του εμβρύου είναι φυσιολογικό όπως και τα υγρά.. .Εμείς γυρήσαμε την 25 βδομάδα(αν θυμάμαι σωστά) και χθές που τον είδαμε πλέον είναι δεδομένο οτι πάμε για φ.τ... Πάντως όσο λιγοστέυει ο χώρος κουνάει περισσότερα τα χέρια του και λιγότερο τα πόδια του, αν και όταν κάνει σβούρες γύρω απο τον εαυτό του με πονάει αρκετά αλλά χαλάλι του, λίγος καιρός έμεινε και μετά θα έχει όλη τη άπλα του κόσμου να τρέχει και να τεντώνετε :P:p:p

EwCip3.png

Διαφημίσεις

Είμαι στην 28η εβδομάδα και έχω την αίσθηση ότι ο μπέμπης δεν κοιμάται ποτέ!!!!!!!! Είναι πολύ κινητικός σε σημείο που έχω βράδια να κοιμηθώ λόγω της δυσφορίας που μου προκαλεί με τις κλωτσιές και τις μπουνιές του! Άστε που είναι και εγκάρσια και τα πλευρά μου τα έχουν παίξει! Όσο για τα υγρά... εγώ έχω και ακράτεια, οπότε πέρα από τα φυσιολογικά αυξημένα κολπικά υγρά σε κάθε φτέρνισμα ή γέλιο πάω για αλλαγή εσώρουχου!!!!!!! Υπέροχα!!!!!!!!

εγω αν και είμαι στην 34η και το μωρο έχει πάρει θεωρητικά θέση ο γιατρός μου είπε ότι είναι νωρις ακομή για να σταματήσει τις πολλές κινησεις ή αλλαγές θέσης και ενδεχομένως να πάει αυτο μέχρι το τέλος γιατι έχω αρκετο αμνιακό υγρό...

• 6 months later...

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι ...

είναι δυνατόν το μικρό στην κοιλιά μου να κουνιέται όλη μέρα? Πότε κοιμάται?? Εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν τα είχα αυτά!!!

Σημαίνει κάτι αυτό? Πχ σημαίνει ότι θα είναι πολύ ζωηρό όταν γεννηθεί και δε θα μου κοιμάται???

azHYp2.png

vwuep3.png

Εμένα πάλι ο δικός μου μου φαίνεται μάλλον τεμπέλης. Δε με ενοχλεί ιδιαίτερα, συνήθως μόνο μαλακές κλωτσιές (28 εβδομάδες), οπωσδήποτε κοιμάμαι μια χαρά μέχρι στιγμής, μέχρι που κάποιες φορές ανησυχώ κιόλας. Αυτό είναι φυσιολογικό άραγε;

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Εμένα πάλι ο δικός μου μου φαίνεται μάλλον τεμπέλης. Δε με ενοχλεί ιδιαίτερα, συνήθως μόνο μαλακές κλωτσιές (28 εβδομάδες), οπωσδήποτε κοιμάμαι μια χαρά μέχρι στιγμής, μέχρι που κάποιες φορές ανησυχώ κιόλας. Αυτό είναι φυσιολογικό άραγε;

εμένα μου ακούγεται πιο φυσιολογικό από το δικό μου ...

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

εγω βρε κορίτσια εχω δίδυμα.Ο ένας κουνιέται συνέχεια σε σημείο που λέω αυτό το παιδί δεν κοιμάται καθόλου??? ενω ο άλλος κουνιεται ελαχιστα εδω και 1 μηνα.Πηγα στο γιατρό τότε γιατι ανησυχησα και μου είπε όλα καλα παίζει μεγαλο ρόλο το βάρος του μωρού και η θεση που κάθεται ασε που πολλες φορες μπορεί να κουνιέται και να μην το καταλαβαίνουμε..

YiMXp3.png

εγω βρε κορίτσια εχω δίδυμα.Ο ένας κουνιέται συνέχεια σε σημείο που λέω αυτό το παιδί δεν κοιμάται καθόλου??? ενω ο άλλος κουνιεται ελαχιστα εδω και 1 μηνα.Πηγα στο γιατρό τότε γιατι ανησυχησα και μου είπε όλα καλα παίζει μεγαλο ρόλο το βάρος του μωρού και η θεση που κάθεται ασε που πολλες φορες μπορεί να κουνιέται και να μην το καταλαβαίνουμε..

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΙΤΑΜΑΡ!!!ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ!!!!!

ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΤΟ ΔΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΑ ΚΩΤΣΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΗΣΥΧΗ ....ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ!!!!!ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 24η ΕΒΔΟΜΑΔΑ....ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ.....ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ!!!!!

Δλδ σου είπε δεν έχει σχέση με το πόσο ζωηρό θα είναι το παιδί???

azHYp2.png

vwuep3.png

δεν μου είπε κατι τέτοιο,ασε που σαν τρελη είχα ανησυχήσει μήπως συμβαίνει κατι και ο μεγαλος δεν κουνιεται,αλλα στον υπερυχο φαινοταν καθαρά ότι κουνιώταν.κλότσαγε και εγω δεν καταλαβαινα τίποτα...

λετε όταν γεννηθουν ο ένας να είναι ήσυχος και ο μικρουλης ο ταραξιας???

ΕΥΑ 21 μας εύχομαι όπως σε όλα τα κοριτσάκια να πανε όλα καλα και με το νέο έτος να έχουμε τα μωράκια μας (οχι να βιαστουν να έρθουν με την ησυχία τους να παρουν και κανενα γραμμαριο...):P

YiMXp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

zitamar ειδα σε ενα ντοκυμαντερ στο national geographic κατι σχετικο με την ιδιοσυγκρασία των διδυμων απο την κοιλια της μαμας- ο χαρακτηρας μελετηθηκε οτι υπάρχει κ εκδηλωνεται κ μετα την γεννηση. το ζωηρουλι παραμενει ζωηρουλι- ενω το ντροπαλο παραμενει ντροπαλο!! απιστευτο!!

εγω ειμαι στην 30η βδ. και η μικρη μολυ ειναι μεγαλη σβουρα. ο γιατρος μου ειπε οτι το μονο που μπορει να συμβει στα πιο κινητικα μωρακια ειναι η περιτυλιξη με τον ομφαλιο λωρο- αλλα κ παλι δεν υπάρχει προβλημα στο μεγαλυτερο ποσοστο των περιπτωσεων- ο θεος τα προστατευει ..

OZDdp3.png

Δεν ξερω αν οντως δειχνει κατι αλλα εμενα η μπεμπα μου δεν καθεται ουτε 5 λεπτα στο ιδιο σημειο. Ακομα κ οταν τρωει χτυπαει ανυπομονα τα ποδαρακια σας. Περιττο να σας πω οτι οσο ηταν μεσα στην κοιλια δε με αφηνε σε ησυχια. Μια φορα ημουν σε μια σοβαρη συναντηση κ εκανε τετοια εξογκωματα στην κοιλια μου που ειχα αρχισει να νοιωθω ασχημα. Ο συνομιλητης μου δεν μπορουσε να σταματησει να κοιταει την κοιλια μου!!!! χι χι!!!!

65nOp2.png

scMHp2.png

Πάντως ολες επιθυμουμε το ίδιο αποτέλεσμα,ζωηρά ή ήσυχα απλα να είναι καλα τα ζουζουνια μας...

Να είναι καλά ... αλλά ας είναι και ήσυχα ... ακόμα καλύτερα! Μου φτάνει ένα ζωηρό!

azHYp2.png

vwuep3.png

Εμένα με ενδιαφέρει να είναι ζωηρά χωρίς να κακιώνουν και να επιτίθενται. Η μπουμπούκα μου κουνιόταν στην κοιλιά μου σχεδόν στάνταρ ώρες και έτσι ήταν όταν γεννήθηκε. Δεν με κούρασε καθόλου αυτό το παιδί και ουτε με κουράζει, ούτε κολικούς, ούτε ξενύχτια, ούτε κλάματα, ούτε ζημιές. Ο μπέμπης όμως τώρα κουνιέται ασταμάτητα απο την στιγμη που τον κατάλαβα μέσα μου πρωι, μεσημέρι, βράδυ. Πολύ φοβάμαι πως θα τα πληρώσω όλα διπλά σε λίγο που θα έρθει με το καλό...!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...