Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Recommended Posts

Με αφορμή ένα άλλο θέμα σκέφτηκα να ρωτήσω τις απόψεις σας για αυτό το θέμα...

Ποιος ο σκοπός που κάνετε (ή ΔΕΝ κάνετε) όλες τις εξετάσεις στην εγκυμοσύνη??

Θα μιλήσω προσωπικά, για να γίνω κατανοητή...

Είχα μια εγκυμοσύνη που κύλησε ΝΕΡΟ...

Παρόλα αυτά, έκανα όλες τις εξετάσεις που προβλεπόντουσαν...

Δηλ. αυχενική,papp-a, Β επιπέδου...Δεν έκανα κάτι άλλο, γιατί τα αποτελέσματα από αυτές, ήταν άψογα (ποσοστά 1/17000 και τέτοια).

ΑΝ υπήρχε μια υποψία, πιστεύω θα έκανα τις εξέτάσεις τύπου άμνιο, απλά και μόνο γιατί πιστεύω (πιστεύω, δεν είμαι σίγουρη, αν δε βρεθώ σε ανάλογη κατάσταση δε θα είμαι ποτέ σίγουρη, μιλάω υποθετικά) ότι αν υπήχρχε κάποιο πρόβλημα, μάλλον δε θα είχα τη δύναμη να φέρω σε πέρας την εγκυμοσύνη, οπότε θα ήθελα να το ξέρω όσο πιο νωρίς γίνεται...Και πάλι, μιλάω υποθετικά, νομίζω ότι δε θα είχα τη δύναμη, αλλά τελικά αν μου συνέβαινε, να την έβρισκα...

Μια φίλη μου ΔΕΝ έκανε τίποτα, απλά γιατί ΕΙΧΕ αποφασίσει πως όπως και να γεννηθεί το παιδί, αυτή το θέλει...Οπότε δεν έβρισκε νόημα να κάνει καμία εξέταση...Το σέβομαι, και την απόφαση της και την την ίδια...

Πιστεύω πως άτομα που έχουν πάρει μια τέτοια απόφαση, είναι τόσο συνειδητοποιημένα, που πραγματικά δε θέλουν να ξέρουν πιο μπροστά αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα...Είναι τόσο σίγουρα ότι το μωρό το θέλουν όπως έρθει (όπως έλεγε και η φίλη μου) που δεν κάνουν καμία εξέταση για να προετοιμαστούν ή κάτι τέτοιο...Δεν τους ενδιαφέρει να προετοιμαστούν πιστεύω εγώ, επειδή έχουν τέτοια δύναμη που πραγματικά μπορούν να αντιμετωπίσουν την όποια απόφαση τους...

Εσείς γιατί κάνετε τις εξετάσεις???Γιατί θέλετε απλά να ξέρετε πιο νωρίς τι θα έρθει (ακόμα και με ένα υγιές μωρό, πιστεύω, δεν ξέρεις τι σε περιμένει!!χαχα!!!) ή γιατί πραγματικά, αν φανεί κάτι, θα αλλάξετε απόφαση για το πέρας της εγκυμοσύνης???

ΥΓ. Υπάρχουν ένα σωρό αρρώστιες που μπορεί να φανούν ΜΕΤΑ από τη γέννηση, που δε φαίνονται στην εγκυμοσύνη, για αυτές προετοιμαζόμαστε ποτέ???Απλά, μπορεί να μας έρθουν, ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση...Οπότε γιατί να θελήσεις να "προετοιμαστείς" αν είναι το μωρό σου να το κρατήσεις έτσι κι αλλιώς???

Δεν ξέρω, εσείς τι λέτε???

ΥΓ (2). Το ερώτημα μπορεί να είναι και ρητορικό, απλά τροφή για σκέψη...

Διαφημίσεις

Εγω δεν το λεω συνειδητοποιηση αυτο αλλα απλως αγνοια κινδυνου και επαφης με την σκληρη πραγματικοτητα.

Αλλα ειναι προσωπικη μου αποψη και σεβομαι καποιον που μπορει να θελει να το βλεπει διαφορετικα. Στην πραξη ομως ολα δοκιμαζονται.

Η αποψη μου δεν ειναι επιπωλαια βγαλμενη. Ειναι μεσα απο την εμπειρια χρονων μεσα σε νοσοκομεια εχοντας δει πολλα με τα ματια μου και την ψυχη μου.

Οταν ο ανθρωπος κανει σχεδια, ο Θεος γελαει. Επομενως οτι ειναι γραμμενο στον καθενα μας να συμβει, θα συμβει οσες εξετασεις και να εχουμε η να μην εχουμε κανει. Αυτη ειναι απλα η δικη μου ταπεινη γνωμη ;)

Καλή μου MarcoPolo...

πόσο χαίρομαι που απάντησες...Εκτιμώ την απάντηση σου ακριβώς γιατί

Η αποψη μου δεν ειναι επιπωλαια βγαλμενη. Ειναι μεσα απο την εμπειρια χρονων μεσα σε νοσοκομεια εχοντας δει πολλα με τα ματια μου και την ψυχη μου.

Λες να είναι άγνοια κινδύνου???Μπορεί....

Καθένας έχει τα πιστεύω του και είναι ευαίσθητο θέμα νομίζω, που αν δε βρεθείς σε μια τέτοια θέση, δύσκολο να απαντήσεις...Απλά δίνω μια τροφή για σκέψη, γιατί την ίδια ερώτηση μου είχε κάνει ο γυναικολόγος μου, τι θα κάνω αν η Β επιπέδου δείξει κάτι (μιλούσαμε σα φίλοι, λέγαμε πολλά, άσχετα με την εγκυμοσύνη μου)...

Οταν ο ανθρωπος κανει σχεδια' date=' ο Θεος γελαει. Επομενως οτι ειναι γραμμενο στον καθενα μας να συμβει, θα συμβει οσες εξετασεις και να εχουμε η να μην εχουμε κανει. Αυτη ειναι απλα η δικη μου ταπεινη γνωμη ;)[/quote']

Άρα πιστεύεις ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε καθόλου εξετάσεις???

Εδώ όμως μιλάμε ότι κάνοντας εξετάσεις και βλέποντας κάτι αρνητικό, μπορείς να "επέμβεις"...Καταλαβαίνεις τι εννοώ...Οπότε δεν είναι λίγο σα να αλλάζεις αυτό που είναι γραφτό να σου συμβεί???

Διαφημίσεις

Ισα ισα που ειμαι πολυ υπερ των εξετασεων και του ρητου ''Συν Αθηνα και χειρα κινει'' αλλα ορισμενα πραγματα στη ζωη οσο και να τα κυνηγαμε αυτα ακολουθουν μια προδιαγεγραμμενη πορεια η οποια πολλες φορες δεν αλλαζει οσο και να προσπαθουμε.

Babystar μου το θεμα δεν ειναι οτι αλλαζεις αυτο που ειναι να συμβει σε εσενα και αρα αποφασιζεις μονο για τον εαυτο σου, το θεμα ειναι οτι αποφασιζεις για το πως θα ζησει ενας νεος ανθρωπος που θα ερθει στη ζωη εχοντας ενα διαβατηριο που μπορει να εχει ημερομηνια ληξης συντομη ειτε να εχει επωδυνο και απανθρωπο τροπο ζωης. Αυτη την ευθυνη της επιλογης της δυστυχιας ενος ανθρωπου και ειδικα του παιδιου σου πως μπορει καποιος να την σηκωσει στην πλατη του????

Γιατι αν δεν ξερεις δεν εχεις μεριδιο ευθυνης αν μπορουσες ομως να ξερεις και απλα αποφασισες να μην το κανεις τοτε πως το αντεχει η ψυχη σου αυτο???

Και φυσικα μιλαω παντα για πολυ δυσκολες περιπτωσεις προβληματων υγειας που δεν αφηνουν καμια πιθανοτητα ποιοτητας ζωης στο παιδι οχι για κατι που διορθωνεται ευκολα.

Εξαρτάται από τις πιθανότητες, το ευρημα και από άλλα πολλα. Μην βιάζεστε αυτούς που αποφασίζουν να μην κάνουν όλες τις εξετάσεις, να τους πείτε ότι έχουν άγνοια κινδύνου ή ότι κάνουν κακό του κεφαλιού τους. Εξαρτάται πάντα από τα δεδομένα.Είμαι μια απο αυτούς τους ανθρώπους. Αν δεν βρεθεις σε αυτήν τη θέση, δεν μπορείς να ξέρεις...

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

Προσωπικα μαλλον ανευθυνοτητα το θεωρω να μη κανεις τις εξετασεις.

Τι παει να πει "οπως και να ειναι το παιδι εγω το θελω".Αυτο το ρωτησες αν θελει να ερθει στη ζωη και να ταλαιπωρειται και να ποναει?Τι με νοιαζει αν η μαμα εχει δυναμη και αν ειναι ετοιμη να θυσιασει τα παντα για να φροντισει ενα αρρωστο παιδι.Το παιδι δεν παει να ειναι αρρωστο και αυτο δεν αλλαζει.Μαλλον εγωιστικο το βρισκω να χαρισω σε ενα παιδι μια ζωη μεσα στον πονο και τα νοσοκομεια.

Πριν δεκα χρονια εχασα ενα πολυ αγαπημενο μου ανθρωπο απο μεσογειακη αναιμια.Αυτο το πραγμα χαραξε τη ζωη μου για τα καλα.Σημερα...δεκα χρονια αργοτερα...ακομα προσπαθω να ξεχασω τη φωνη του που απο τον πονο δεν εβγαινε.Την αναπνοη του που παλευε σαν τρελλος να μην κοπει και την τελευταια του κουβεντα που ηταν "Σ'ευχαριστω για ολα αλλα δεν αντεχω αλλο".

Ακομα κι αν χρειαζοταν να φτασω στην αλλη ακρη του κοσμου προκειμενου να βεβαιωθω οτι το παιδι μου θα ειναι γερο...θα το εκανα.Ποτε δε θα αφηνα την υγεια του μωρου μου στην τυχη και στο πεπρωμενο.

Niki81 συγκλονιστικα αυτα που περιγραφεις,και εγω θεωρω ανευθυνοτητα εκ μερους του γονεα να φερει ενα παιδι στον κοσμο και να υποφερει.Προσπαθησα να αλλαξω γνωμη σε μια φιλη μου που ειναι εγκυος στο πρωτο της παιδακι γνωριζωντας οτι εχει στιγμα μεσογειακης και ο συζηγος στιγμα δρεπανοκυταρικης η οποια ανενδοτη να κανει εξετασεις για να δει αν ειναι καλα το μωρο.Σεβαστηκα την αποφαση της αλλα σκεφτομαι αυτο το μωρακι αν εχει προβλημα τη εχει να περασει στη ζωη του.

Σμαρτακι ευχομαι οι πιθανοτητες να ειναι με το μερος της φιλης σου και το παιδι να μην νοσει. Αν νοσει δυστυχως μονο τοτε θα καταλαβει μεσα απο πολυ πονο τι εκανε.

Εχοντας η ιδια δρεπαννοκυτταρικη πραγματικα βγαινω απο τα ρουχα μου οταν μαθαινω για παιδια που συνεχιζουν να γεννιουνται το 2010 με δρεπαννοκυτταρικη. Και μην μου πειτε οτι δεν μπορω να μπω στη θεση της μανας γιατι ουτε κι αυτη θα μπορεσει να μπει ποτε στη θεση του παιδιου που θα ερθουν στιγμες στη ζωη του που θα εκπλιπαρει τον Θεο να το παρει για να σταματησει να ποναει.

Μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές και από τις εξετάσεις μπορείς να εντοπίσεις προβλήματα τα οποία να διορθώνονται ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (εγχειρήσεις εμβρύου). Η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ και αυτό είναι προς όφελος των ανθρώπων (τις περισσότερες φορές τουλάχιστον).

Τώρα αναφορικά με το θέμα της εξέτασης β΄επιπέδου και εγώ αναρωτήθηκα πολλές φορές τι κάνεις όταν είσαι 22 εβδομάδων?? Και αν υπάρχει πιθανότητα λάθους?? Ακόμα απάντηση δεν έχω δώσει και εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ και σε καμία να πρέπει να αποφασίσει. Για την ιστορία πάντως έκανα και εγώ τις κλασσικές (αυχενική, τριπλό και β΄επιπέδου).

Niki81 συγκλονιστικα αυτα που περιγραφεις,και εγω θεωρω ανευθυνοτητα εκ μερους του γονεα να φερει ενα παιδι στον κοσμο και να υποφερει.Προσπαθησα να αλλαξω γνωμη σε μια φιλη μου που ειναι εγκυος στο πρωτο της παιδακι γνωριζωντας οτι εχει στιγμα μεσογειακης και ο συζηγος στιγμα δρεπανοκυταρικης η οποια ανενδοτη να κανει εξετασεις για να δει αν ειναι καλα το μωρο.Σεβαστηκα την αποφαση της αλλα σκεφτομαι αυτο το μωρακι αν εχει προβλημα τη εχει να περασει στη ζωη του.

Ευχομαι να πανε ολα καλα για τη φιλη σου και το παιδακι της να ειναι υγιεστατο.Ξερεις τι γινεται?Οταν δεν εχεις ζησει μια κατασταση απο κοντα δεν μπορεις να συνειδητοποιησεις τις πραγματικες διαστασεις της.

Πριν να γνωρισω τον ανθρωπο που ειπα πιο πανω οτι εχασα...ηξερα για τη μεσογειακη αναιμια σχεδον οτι ξερει ενας μεσος ανθρωπος.Ηξερα για τις μεταγγισεις αιματος αλλα ποτε δεν φανταστηκα ποσο ταλαιπωρια ειναι.Ποτε δεν ειχα σκεφτει πως ειναι να ζεις γνωριζοντας οτι ετσι κι αλλιως συντομα θα πεθανεις.Ποτε δεν ειχα σκεφτει τον πονο.Το φοβο μη τυχον και αρρωστησεις ασχημα και καταπονηθει ο οργανισμος.Οταν τα βλεπεις απ'εξω ολα φαινονται διαφορετικα.Οταν τα εζησα απο κοντα...τοτε μονο καταλαβα τι εφιαλτης ειναι.

Διαφημίσεις

Σμαρτακι ευχομαι οι πιθανοτητες να ειναι με το μερος της φιλης σου και το παιδι να μην νοσει. Αν νοσει δυστυχως μονο τοτε θα καταλαβει μεσα απο πολυ πονο τι εκανε.

Εχοντας η ιδια δρεπαννοκυτταρικη πραγματικα βγαινω απο τα ρουχα μου οταν μαθαινω για παιδια που συνεχιζουν να γεννιουνται το 2010 με δρεπαννοκυτταρικη. Και μην μου πειτε οτι δεν μπορω να μπω στη θεση της μανας γιατι ουτε κι αυτη θα μπορεσει να μπει ποτε στη θεση του παιδιου που θα ερθουν στιγμες στη ζωη του που θα εκπλιπαρει τον Θεο να το παρει για να σταματησει να ποναει.

Εχοντας διαβασει την ιστορια σου την συμβουλεψα να κανει εξετασεις αλλα η απαντηση ηταν οτι αυτο εστειλε ο θεος και θα το κρατησει.Και εγω ευχομαι να ειναι καλα το μωρακι και εχω αγωνια μεχρι να γεννηθει.Να εισαι παντα καλα και δυνατη.

Ευχομαι να πανε ολα καλα για τη φιλη σου και το παιδακι της να ειναι υγιεστατο.Ξερεις τι γινεται?Οταν δεν εχεις ζησει μια κατασταση απο κοντα δεν μπορεις να συνειδητοποιησεις τις πραγματικες διαστασεις της.

Πριν να γνωρισω τον ανθρωπο που ειπα πιο πανω οτι εχασα...ηξερα για τη μεσογειακη αναιμια σχεδον οτι ξερει ενας μεσος ανθρωπος.Ηξερα για τις μεταγγισεις αιματος αλλα ποτε δεν φανταστηκα ποσο ταλαιπωρια ειναι.Ποτε δεν ειχα σκεφτει πως ειναι να ζεις γνωριζοντας οτι ετσι κι αλλιως συντομα θα πεθανεις.Ποτε δεν ειχα σκεφτει τον πονο.Το φοβο μη τυχον και αρρωστησεις ασχημα και καταπονηθει ο οργανισμος.Οταν τα βλεπεις απ'εξω ολα φαινονται διαφορετικα.Οταν τα εζησα απο κοντα...τοτε μονο καταλαβα τι εφιαλτης ειναι.

Ναι ετσι ειναι οταν εισαι απο εξω αλλιως τα βλεπεις,και αλλιως οταν το βιωνεις απο κοντινο σου ατομο και βλεπεις τη περναει.

κοιταχτε να δειτε η αποψη μου ειναι η εξης προσωπικη μου παντα γνωμη για να μην παρεξηγηθω κανω οτι εξετασεις οτι μου λεει ο γιατρος μου εαν σε περιπτωση δω οτι κατι δεν παει καλα θα το συζητισω με τον αντρα μου θα δω τις πιθανοτητες που εχει να διορθωθει κ εαν δεν γινετε να διωρθωθει οτι κ εαν ειναι αυτο θα προχωρησουμε σε διακοπει της κυησης .Θεωρω πολυ εγωιστικο να φερω στον κοσμο ενα παιδι που δεν θα ειναι ευτιχισμενο θα ειναι αρρωστο κ θα εχει προβληματα κ θα το λυπουνται ολοι κ θα βασανιζετε κ εκεινο κ ολοι οσοι θα ζουν γυρω του γιατι κακα τα ψεμματα εμεις οι γονεις δεν θα ζουμε για παντα

• 3 weeks later...

Είναι ηλιθιότητα.. Συγνώμη αλλά είναι!

Εχουν παντελή άγνοια όσες δεν κάνουν τις εξετάσεις τους!

Όλα αυτά τύπου "ο,τι θέλει ο Θεός" τα ακούω βερεσέ!

Αν ήταν έτσι θα είχαμε μέσο όρο ζωής τα 30!

Θα βλέπαμε όλες ήδη τα ραδίκια ανάποδα, και δεν θα είμασταν μπροστά στο PC με το καφεδάκι μας δίπλα!

Ενα έχω να πω.. Είμαστε πολύ τυχερές που με το internet μπορούμε να διαβάσουμε από πραγματικές εμπειρίες ζωής πως δεν είναι όλα ρόδινα και πρέπει να σκεφτείς και αυτό το παιδάκι που φέρνεις στον κόσμο εκτός από τον εαυτό σου..

Ευχαριστούμε marcopolo.. Παρ'όλο που καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να μοιραστείς την εμπειρία σου, το κάνεις μόνο και μόνο για να μας βοηθήσεις.. Ευχαριστούμε πολύ..

Δεν θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα γιατί δεν αφορά εμένα αλλά το ξέρετε πως από την άγνοια(την οποία θα μπορούσα να δεχτώ από παλαιότερες γενιές) ή από την ηλιθιότητα ορισμένων γονιών είναι πολύ εύκολο για κάποιον να δώσει τέλος στην ζωή του απλώς μην πηγαίνοντας στο νοσοκομείο κάθε 15 μέρες? Τόσο απλά! Δεν πας στο νοσοκομείο και γλιτώνεις μια κι έξω απ'τον πόνο..

Μπορείτε να διανοηθείτε τέτοια αυτοκτονία? Κι όμως υπάρχει!

Το θες αυτό για το παιδί σου?

@babystar: Συγνώμη για το ύφος μου στο θέμα σου, το ξέρω πως ήθελες μια ήρεμη συζήτηση αλλά μου φαίνεται... εξωφρενικός ο τρόπος που σκέφτονται(ή δεν σκέφτονται) κάποιες γυναίκες.. Δεν μπορώ να συγκρατηθώ.. Μακάρι να συνετιστούν..

Nothing you would take... Everything you gave...

Καλημέρα, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη και να χαρακτηρίσω άτομα που δεν είναι σύμφωνα με την άποψη μου γιατί στο συγκεκριμένο θέμα ήμουν και θα είμαι κάθετη και απόλυτη.. Από τη στιγμή που έχω τη δυνατότητα (και αν όχι θα βρώ το τρόπο για να το κάνω) για όλες τις εξετάσεις για τη υγεία του παιδιού μου και είμαι προσωπικά υπεύθυνη για την υγεία του σωματική, πνευματική και ψυχολογική γιατί να πώ όχι?!?! Γιατί να γυρίσω τη πλάτη μου σε όσα μπορώ να του προσφέρω για να είναι υγιείς και ευτυχισμένο? Είναι κομμάτι του εαυτού μου και κομμάτι του ανθρώπου μου γιατί να μην του δώσω τα πάντα μου?

EwCip3.png

Καλημέρα, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη και να χαρακτηρίσω άτομα που δεν είναι σύμφωνα με την άποψη μου γιατί στο συγκεκριμένο θέμα ήμουν και θα είμαι κάθετη και απόλυτη.. Από τη στιγμή που έχω τη δυνατότητα (και αν όχι θα βρώ το τρόπο για να το κάνω) για όλες τις εξετάσεις για τη υγεία του παιδιού μου και είμαι προσωπικά υπεύθυνη για την υγεία του σωματική, πνευματική και ψυχολογική γιατί να πώ όχι?!?! Γιατί να γυρίσω τη πλάτη μου σε όσα μπορώ να του προσφέρω για να είναι υγιείς και ευτυχισμένο? Είναι κομμάτι του εαυτού μου και κομμάτι του ανθρώπου μου γιατί να μην του δώσω τα πάντα μου?

Καλημέρα..

Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν είναι απλώς άποψη.. Συμφωνώ ή διαφωνώ.. Δεν είναι έτσι.. Δεν είναι "θηλάζω, δεν θηλάζω", "κοιμάται μπρούμητα ή ανάσκελα" που δέχομαι και την διαφορετική άποψη και μπορώ να ακούσω επιχειρήματα.. Εδώ δεν είναι έτσι..

Για μένα είναι το ίδιο σαν να μου λένε πως αφήνουν το παιδάκι τους να παίζει με το σίδερο ενώ αυτό είναι στην πρίζα και αναμμένο.. Κι εκεί θα μπορούσε να πει η μάνα "Ο,τι και να πάθει εγώ θα το βοηθήσω".. Γιατί να φτάσεις ως εκεί? Προφύλαξέ το από πριν..

Οπως θα εξοργιζόμουν αν διάβαζα κάτι τέτοιο, το ίδιο και περισσότερο εξοργίζομαι με το να μου λένε πως δεν κάνουν τις εξετάσεις που πρέπει.. Το παιδάκι σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να πάθει πολύ χειρότερα απ'ότι να καεί με το σίδερο..

Nothing you would take... Everything you gave...