Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

3 ονοματα

espoir

Recommended Posts

Οπως διαβασαται ειμεις θα δωσουμε τρια ονοματα στην κορουλα μας. Ασυνηθιστο στην Ελλαδα, πολυ συνηθισμενο σε αλλες χωρες. Το προβλημα μας ειναι εαν θα το δεχτει ο παππας? Για την ακριβεια η μικρη ειναι κιολας δηλωμενει στο ληξ, με ενα μονο ονομα (δεν θελουμε να εχει γραφειοκρατικες δυσκολιες στην ζωη της). Η βαπτιση για μας ειναι μια πνευματικη διαδικασια, οπου θελουμε να προσθεσουμε και τα δυο ονοματα των γιαγιαδων - να διαβαστουν και να ευλογιστουν δηλ.

Νομιζεται οτι θα το αρνηθει ο παππας?

Διαφημίσεις

Δλδ στην ταυτοτητα του παιδιου ποσα ονοματα θα γραφονται?

Συγγνωμη αλλα λιγο καπως μου ακουγεται ολο αυτο...για το παιδι δλδ.

Παντως να στο αρνηθει ο παπας δεν νομιζω.Με τη λογικη οτι δεχεται να δωσει δυο ονοματα γιατι να μη δεχτει να δωσει και τρια?

Για την ακριβεια η μικρη ειναι κιολας δηλωμενει στο ληξ, με ενα μονο ονομα (δεν θελουμε να εχει γραφειοκρατικες δυσκολιες στην ζωη της).

Νομίζω ότι μπορεί να πάρει μόνο το όνομα που έχετε δηλώσει ήδη.

• Like 1

στην ταυτοτητα θα εχει ενα μονο ονομα.

Μεταξυ μας ομως, θα γιορταζει με τις γιαγιαδες της. ειναι ενα δωρο κληρονομιας αν θελετε. Το ζητησαν εκεινες, και δεν βλεπουμε γιατι να μην το κανουμε.

Πριν 20χρονια που δωσαμε 2 ονοματα στην ανηψια μας - τοτε η παππαδες δεν το δεχοντουσαν. Ο παππας διαβασει τα δυο ονοματα στην βαπτιση, αλλα στην αδεια για το ληξ. εγραψε μονο το ενα.

Τωρα ο παππας δεν εχει τιποτε να κανει με ληξ. Αφου δεν χρειαζεται πια πιστ. βαπτησεις για να δηλωσεις το παιδι.

Και αφου θα τις δωσετε 2 ονοματα απο τις γιαγιαδες της και θα τα γιορταζει κιολας και τα δυο μαζι τους το τριτο τι θα ειναι?Γιατι δε δινετε μονο τα δυο?

Καλα συγνωμη γινομαι κι αδιακριτη εντελως ε ...απο περιεργια ρωταω βασικα.Αν δε θελεις εννοειται μη μου πεις.

Καλα πριν 20 χρονια ηταν αλλιως τα πραγματα..τωρα στα περισσοτερα παιδακια δινουν 2 ονοματα οποτε το εχουν συνηθισει υποθετω οι παπαδες..εκτος κι αν τους φανει υπερβολικο το τριτο.

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι μπορεί να πάρει μόνο το όνομα που έχετε δηλώσει ήδη.

ΔΕν είμαι σίγουρη. Εγώ είχα δηλωθεί με ένα όνομα στο ληξιαρχείο (στις ΗΠΑ) και μετά βαφτίστηκα με 2. Αντίστοιχα, όπως μπορείς να δώσεις ένα όνομα με ονοματοδοσία και ένα διαφορετικό με τη βάπτιση, αλλά έναντι του κράτους θα ισχύει το πρώτο, γιατί να μην μπορείς να δώσεις 3;

Μάλλον είναι θέμα του ιερέα.

Αλλά νομίζω ότι το σκεπτικό σας είναι πολύ όμορφο, αν το συζητήσετε μαζί του και είναι ανοιχτόμυαλος, πιστεύω να δεχτεί. Αλλιώς, να ψάξετε για παπά που θα το κάνει;

Επειδή το έψαξα το θέμα για δικό μυο λογαριασμό σχετικά με 2 ονόματα, ο παπάς θα σας γράψει αναγκαστικά και τα άλλα 2 στο χαρτί που θα πάτε στο ληξιαρχείο για να δηλώσετε το θρήσκευμα του παιδιού.

Το ληξιαρχείο θα τα προσθέσει και έτσι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ το παιδί θα έχει 3 ονόματα και στην ταυτότητα.

τα ονοματα θα αναγραφονται και τα τρια στην ταυτοτητα...δε νομιζω πως εχει αλλαξει κατι απ'οσο ξερω...

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Επειδή το έψαξα το θέμα για δικό μυο λογαριασμό σχετικά με 2 ονόματα, ο παπάς θα σας γράψει αναγκαστικά και τα άλλα 2 στο χαρτί που θα πάτε στο ληξιαρχείο για να δηλώσετε το θρήσκευμα του παιδιού.

Το ληξιαρχείο θα τα προσθέσει και έτσι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ το παιδί θα έχει 3 ονόματα και στην ταυτότητα.

Χμ, εγώ κατάλαβα ότι ήδη έχουν κάνει ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο. Άρα η βάπτιση θα έχει ως συνέπεια μόνο την απόκτηση θρησκεύματος και όχι ονόματος, αφού αυτό έχει ήδη δηλωθεί.

(πχ εγώ βάφτισα την κόρη μου, αλλά δεν πήγα το χαρτί της βάφτισης στο ληξιαρχείο, απλώς έκανα δήλωση ονοματοδοσίας).

Χμ, εγώ κατάλαβα ότι ήδη έχουν κάνει ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο. Άρα η βάπτιση θα έχει ως συνέπεια μόνο την απόκτηση θρησκεύματος και όχι ονόματος, αφού αυτό έχει ήδη δηλωθεί.

Σωστά... με τη βάφτιση δεν μπορεί ν' αλλάξει το όνομα που έχει ήδη, οπότε σίγουρα θα μείνει μόνο αυτό που έχει δηλωθεί.

Εκείνο που δεν ξέρω με σιγουριά, είναι αν ο παππάς μπορεί να δώσει κι άλλα ονόματα στη βάφτιση, ή είναι υποχρεωμένος να "αναγγείλει" το βαπτιζόμενο με το όνομα που ήδη έχει. Καλύτερα να ρωτήσετε τον παππά για σιγουριά.

Εκείνο που δεν γίνεται πια είναι να λένε προφορικά δύο ονόματα και να γράφεται το ένα (όταν δεν έχει γίνει ονοματοδοσία), πρέπει να γραφτούν όπως τα είπαν στη βάφτιση.

Διαφημίσεις

Και αφου θα τις δωσετε 2 ονοματα απο τις γιαγιαδες της και θα τα γιορταζει κιολας και τα δυο μαζι τους το τριτο τι θα ειναι?Γιατι δε δινετε μονο τα δυο?

εμεις σαν γονεις ειχαμε διαλεξει ενα ονομα που μας αρεσε, και απο την αρχη ολοι φοναζαμε την μικρη ετσι. Μετα απο καιρο ηρθαν οι γιαγιαδες και μας προτιναν αυτο (για πνευματικη κληρονομια, ενα χρονια πολλα στις γιορτες και τιποτ'αλο)

ΔΕν είμαι σίγουρη. Εγώ είχα δηλωθεί με ένα όνομα στο ληξιαρχείο (στις ΗΠΑ) και μετά βαφτίστηκα με 2.

Ετσι εγινε και στην αδελφη μου πριω 40 χρονια, αλλο ονομα στα δημοσια χαρτια και δυο στην βαπτιση

Εμας οταν δηλωσαμε τα παιδια στο ληξιαρχιο (υποχρεωτικα με τη δηλωση της γεννησης) μας ειπαν να αποφασισουμε το ονομα γιατι μετα θα ειναι δυσκολο να προσθεσουμε αλλο. Επισης μια και εδω (ετυχε) να τειρηθει και η ονοματοδοσια απο την εκκλησια πριν την βαπτιση ο ιερεας τους διαβασε ευχη αναφεροντας το ονομα τους. Τωρα που θα βαφτισουμε τον μικρο μας ρωτησαν οταν πηγαμε να κλεισουμε εκκλησια το ονομα (το οποιο αλλωστε το γραφουν ολα του τα χαρτια).

Για την ιστορια η ανηψια μου που θα γινει και νονα του μικρου εχει δυο ονοματα (και ειναι πανω απο 20χρονων και βαφτιστικε στην επαρχια)

(πχ εγώ βάφτισα την κόρη μου, αλλά δεν πήγα το χαρτί της βάφτισης στο ληξιαρχείο, απλώς έκανα δήλωση ονοματοδοσίας).

Τότε η κόρη σου δεν είναι δηλωμένη ως χριστιανή ορθόδοξη και αυτό θα αναγράφεται στα χαρτιά της, θα φαίνεται δηλ σαν άθεη.

Σας λέω ότι την Κυριακή βαπτίσαμε και την Παρασκευή ρωτήσαμε το ληξιαρχείο. Τα ονόματα της βάπτισης μας είπαν προστίθονται σαν δεύτερα.

Τότε η κόρη σου δεν είναι δηλωμένη ως χριστιανή ορθόδοξη και αυτό θα αναγράφεται στα χαρτιά της, θα φαίνεται δηλ σαν άθεη.

Σας λέω ότι την Κυριακή βαπτίσαμε και την Παρασκευή ρωτήσαμε το ληξιαρχείο. Τα ονόματα της βάπτισης μας είπαν προστίθονται σαν δεύτερα.

Nαι, η κόρη μου δεν είναι δηλωμένη ως χριστιανή ορθόδοξη. Αλλά όχι, δεν φαίνεται σαν άθεη - απλώς δεν φαίνεται στο χαρτί η θρησκεία της (θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε), όπως άλλωστε ούτε στις ταυτότητες πλέον.

Διαφημίσεις

Nαι, η κόρη μου δεν είναι δηλωμένη ως χριστιανή ορθόδοξη. Αλλά όχι, δεν φαίνεται σαν άθεη - απλώς δεν φαίνεται στο χαρτί η θρησκεία της (θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε), όπως άλλωστε ούτε στις ταυτότητες πλέον.

Στο σχολείο όμως θα το δουν να το ξέρεις.

Γιατί δεν το πας το χαρτί;

τι σσχεση εχει τοι σχολειο με το θρησκευμα...παντως και εγω 30 χρονων δυο ονοματα εχω και τα δυο παντου γραφονται και πολλες φορες μου εχει δημιουργησει προβλημα γραφιοκρατικο....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

ξερεις ποση ώρα το εψαχνα ημουνα σιγουρη ότι το ειχα διαβασει παλαιοτερα

θα σου λυσει απορίες σιγουρα.

http://www.synigoros.gr/docs/Diamesolavisi_Onomatodosia_19_12.pdf

http://blog.atheia.gr/alsoread/onomatodosia/

καπου έχει συζητηθεί κ μέσα στο φορουμ αλλα δεν το βρίσκω. και απο ότι επιασα γενικά ο παππας δεν μπορει να έχει προβλημα γιατι εκτός ότι πας με το νόμο θελεις να το κανεις κ ορθοδοξο.και μπορείς το όνομα της όνοματοδοσίας να μην το αναφερει καν ο παππας αυτο εξαλλου εχει ήδη δωθεί στο παιδακι. και με τον ληξίαρχο εκτός ότι θα πας για να συμπληρώσει το θρήσκευμα θα συμπληρώσει ΑΝ θελεις κ τα 2 χριστιανικά ονόματα

πιστεύω να σε βοηθησα

ccBbp2.png

Να σου ζήσουν frosobal! Είχε προηγηθεί ονοματοδοσία και προσθέσατε και της βάφτισης;

Να σου ζήσουν frosobal! Είχε προηγηθεί ονοματοδοσία και προσθέσατε και της βάφτισης;

Λέγαμε να το κάνουμε έτσι αλλά τελικά τα είπε και τα δύο ο παπάς για να μην μας ρωτάνε μετά από πού κι ως που θα τα φωζνάζουμε με διαφορετικά από αυτά που ακούσανε.

Στο σχολείο ναι φαίνεται το θρήσκευμα των παιδιών.

frosobal,

τι εννοεις στο σχολειο φαινεται?

σε κανενα χαρτι πια , δεν αναφερεται το θρησκευμα... Ουτε στην ληξιαρχικη πραξη γεννησης, ουτε στην ληξιαρχικη πραξη ονοματοδοσιας. Δεν αναφερεται πουθενα!

οποτε απο που θα το ξερουν? μονο αν σε ρωτησουν.. Κι αν εσυ απαντησεις οτι οικογενειακως ασπαζεστε τον Ουνιταριανισμό, τι θα κανουν? θα το γραψουν χωρις επισημο χαρτι? δεν νομιζω... δεν νομιζω να ειναι στα σχολεια τοσο για τα μπαζα ...