Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

συνεχώς αφηρημένη!!!

Recommended Posts

Η κόρη μου ειναι 6,5 χρονών και παει στην Α δημοτικου.

Από μικρή ήταν πολύ συγκροτημένο παιδί, ιδιαίτερα έξυπνη πολύ κοινωνική και γενικά "εύκολο παιδί" δεν με δυσκόλεψε καθόλου στο μεγάλωμά του. Να φανταστεί κανείς όλες οι βρεφονηπιοκόμοι και οι νηπιαγωγοί μου διναν συγχαρητήρια και μου τονιζαν οτι θα φτασει πολύ ψηλα -καμάρι εγώ- η δε γιατρός της οταν ηταν μόλις 15 μηνών μου είπε επι λέξη "να προσεχεις αργότερα αν κάνεις άλλο παιδι με κανονική διανοητική ανάπτυξη να μην το συγκρίνεις με την Αναστασία γιατι θα το θεωρείς καθυστερημένο".

Φυσικά ολα αυτά δεν τα λέω για να παινέψω το σπίτι μου αλλά γιατί κατι έχει αλλάξει ριζικά απο τις αρχές της σχολικής χρονιάς. Είναι συνέχώς αφηρημένη τόσο που μέσα σε μια βδομάδα έχασε τρία καπέλα, ξεχνάει τα βιβλία της και όλα τα σχετικά... Εκτός αυτού της μιλάς σήμερα για να κανει κατι αύριο, δηλαδή για να παει πχ να βάλει πυτζάμες μπορεί να της το πεις και δεκα φορές...

Δεν δινει σημασία, καποια στιγμή είπα να την πάω σε ενα ωρλ να μετρήσω την ακοή της και μου λεει " μαμά δεν είναι οτι δεν σε ακούω, απλώς δεν δίνω σημασία και ξεχνιέμαι"!!!

Το πιο τραγικό έγινε χθές που έβγαλε το χελωνάκι της απο τη γυάλα και την φώναξε ο μπαμπάς της στο σαλόνι. Το αποτέλεσμα;;; το ξέχασε στο γραφείο έξω, έπεσε απο κει το ζωντανό και έφυγε, οταν το πήρε είδηση μετα απο δυο ώρες αυτό ανοιξε η γη και το κατάπιε. Ακόμη το ψάχνω...

Φοβάμαι οτι πάζει ρόλο και το γέγονος οτι είμαι έγκυος στον πέμπτο μήνα και μάλλον την έχει επηρρεάσει και αυτό υποσυνείδητα γιατι τα πράγματα χειροτέρεψαν πολύ τους τελευταίους μήνες. Εκτός των άλλων έχει γίνει και πολύ δύστροπη, τόσο που η ίδια το καταλαβαίνει και μου λέει κλαίγοντας "συγγνωμη μανούλα μου, δεν το κανω επιτηδες απο μόνο του μου βγαίνει".

Τι να κάνω βρε παιδιά πειτε μου κι εσείς... Συγγνωμη αν κουρασα με το μακροσκελές κείμενο...

Διαφημίσεις

Όταν σου απάντησε οτι δεν δίνει σημασία και ξεχνιέται δεν τη ρώτησες το λόγο?

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10

οχι ακριβώς...

Αλλωστε τι θα μπορούσε να μου πει;;; Αυτό που της είπα είναι πως το να μην μου δίνει σημασία είναι σαν να μην με υπολογίζει και αυτό με στεναχωρεί πολύ και με προσβάλλει γιατι οταν δεν δίνεις σημασία σε κάποιον που σου μιλαει είναι σαν να του δείχνεις πως δεν υπάρχει...

Για λίγο καιρο συμμορφώθηκε αρκετα και είχα ξεθαρέψει και γω. Τώρα πάλι τα ίδια

αγαπητή ζω τη ζωή σου! με τη διαφορά ότι ο δικός μου είναι αγόρι 8,5 χρ. Συνεχώς αλλού, ενώ είναι έξυπνο παιδάκι και στο σχολείο ο δάσκαλος λέει δεν έχει πρόβλημα συγκέντρωσης, στο σπίτι είναι άλλο παιδί. Του λες βγάλε τα παπούτσια σου, μετά από 3 ώρες με γκρίνια! Επίσης χάνει πράγματα, αλλά τώρα τελευταία του βγαίνει και μια αντίδραση, δεν ξέρω τι να πω.. τι κάνω λάθος... Σήμερα φεύγαμε για σχολείο και βγήκε τελευταίος, με την πόρτα του σπιτιού διάπλατα ανοικτή... του λέω κλείσε αγάπη μου την πόρτα... και νευρίασε.. μου έχετε καταστρέψει τη ζωή λέει με τους κανόνες σας!!!! θεωρεί ότι όλα τα κάνει για μας... και μετά από δική μας παρότρυνση.. πλύνε τα δόντια,,, με το ζόρι και γκρίνια.. βάλε πυτζάμες,.,, το ίδιο... έχω κάνει λάθος, μπορεί να περνάει φάση και να τον χαλαρώσω λίγο, αλλά αυτή η γκρίνια του, με βγάζει από τα ρούχα μου... πόσα θα περάσουμε ακόμα μέχρι να μεγαλώσουν... μάλλον θα χαλαρώσω και εγώ λίγο και έτσι θα χαλαρώσει και αυτός... μήπως τα ζαλίζουμε όλη την ώρα με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να κατεβάζουν διακόπτες και να επιλέγουν να μη μας ακούνε, δεν ξέρω τι να πω!

Η κόρη μου ειναι 6,5 χρονών και παει στην Α δημοτικου.

Από μικρή ήταν πολύ συγκροτημένο παιδί, ιδιαίτερα έξυπνη πολύ κοινωνική και γενικά "εύκολο παιδί" δεν με δυσκόλεψε καθόλου στο μεγάλωμά του. Να φανταστεί κανείς όλες οι βρεφονηπιοκόμοι και οι νηπιαγωγοί μου διναν συγχαρητήρια και μου τονιζαν οτι θα φτασει πολύ ψηλα -καμάρι εγώ- η δε γιατρός της οταν ηταν μόλις 15 μηνών μου είπε επι λέξη "να προσεχεις αργότερα αν κάνεις άλλο παιδι με κανονική διανοητική ανάπτυξη να μην το συγκρίνεις με την Αναστασία γιατι θα το θεωρείς καθυστερημένο".

Φυσικά ολα αυτά δεν τα λέω για να παινέψω το σπίτι μου αλλά γιατί κατι έχει αλλάξει ριζικά απο τις αρχές της σχολικής χρονιάς. Είναι συνέχώς αφηρημένη τόσο που μέσα σε μια βδομάδα έχασε τρία καπέλα, ξεχνάει τα βιβλία της και όλα τα σχετικά... Εκτός αυτού της μιλάς σήμερα για να κανει κατι αύριο, δηλαδή για να παει πχ να βάλει πυτζάμες μπορεί να της το πεις και δεκα φορές...

Δεν δινει σημασία, καποια στιγμή είπα να την πάω σε ενα ωρλ να μετρήσω την ακοή της και μου λεει " μαμά δεν είναι οτι δεν σε ακούω, απλώς δεν δίνω σημασία και ξεχνιέμαι"!!!

Το πιο τραγικό έγινε χθές που έβγαλε το χελωνάκι της απο τη γυάλα και την φώναξε ο μπαμπάς της στο σαλόνι. Το αποτέλεσμα;;; το ξέχασε στο γραφείο έξω, έπεσε απο κει το ζωντανό και έφυγε, οταν το πήρε είδηση μετα απο δυο ώρες αυτό ανοιξε η γη και το κατάπιε. Ακόμη το ψάχνω...

Φοβάμαι οτι πάζει ρόλο και το γέγονος οτι είμαι έγκυος στον πέμπτο μήνα και μάλλον την έχει επηρρεάσει και αυτό υποσυνείδητα γιατι τα πράγματα χειροτέρεψαν πολύ τους τελευταίους μήνες. Εκτός των άλλων έχει γίνει και πολύ δύστροπη, τόσο που η ίδια το καταλαβαίνει και μου λέει κλαίγοντας "συγγνωμη μανούλα μου, δεν το κανω επιτηδες απο μόνο του μου βγαίνει".

Τι να κάνω βρε παιδιά πειτε μου κι εσείς... Συγγνωμη αν κουρασα με το μακροσκελές κείμενο...

Πριν προλάβω να τελειωσω το μυνημά σου αυτο σκεφτομουν οτι κατι την απασχολει....

Σαν εκπαιδευτικος αυτο το συμπέρασμα βγάζω και οταν εχω παιδάκια δημοτικου στην τάξη μου και τα βλεπω με τετοια συμπεριφορα παντα κατι τα απασχολει και ειναι ετσι , γιατι τα ρωταω κατ΄ιδίαν και παντα κατι μου λενε...

Θα σου προτεινα να ρωτησεις την/τον δασκάλα/ο της στο σχολειο αλλα ειμαι σχεδον σιγουρη οτι κατι σκεφτεται το μυαλουδάκι της και ειναι ετσι ....

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι θα έλεγα ότι αν το πρόβλημα άρχισε με την σχολική χρονιά και η ευφυΐα του παιδιού είναι μεγαλύτερη του μέσου όρου ότι η μικρή βαριέται

Επίσης αν δεν την ενδιαφέρει κάτι είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι απλά το αφήνει να "φύγει" από το μυαλό της. :roll::roll:

Γεια σου efi75. Ίσως να μην είναι τόσο άμεσα συνδεδεμένο το πρόβλημα της αφηρημάδας της μικρής με την εγκυμοσύνη σου. Αυτό το λέω επειδή ανέφερες ότι το πρόσεξες από την αρχή του σχολείου. Υποθέτω ότι αφού είσαι στον 5ο μήνα θα πρέπει να έμεινες έγκυος κάπου στις αρχές του χρόνου. Άρα το πρόβλημα σχετίζεται πιθανά με την Α΄δημοτικού. Ίσως εκεί πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου. Το παιδί περνάει πολλές ώρες στο σχολείο, γι' αυτό θα ήταν καλύτερα να ρωτήσεις τη δασκάλα της, όπως είπε και η kalamaraki, ώστε να καταλάβεις αν συμβαίνει κάτι στις σχέσεις των παιδιών (πειράγματα, κοροϊδίες κλπ) μεταξύ τους ή στη σχέση του παιδιού με τη δασκάλα του. Βέβαια να κάνεις και μια εξονυχιστική κουβέντα με το κοριτσάκι σου να δεις αν της φέρονται όλοι καλά στο σχολείο.

Εγώ εύχομαι να είναι κάτι παροδικό της ηλικίας και να το ξεπεράσει γρήγορα.

1457745k8p286od3g.gif

Επανήλθα για να αναφέρω τι θα έκανα εγώ στη θέση σου. Μπορεί να σου φανεί κάπως αλλά εγώ θα πήγαινα μαζί της κάπου (souper market ας πούμε) και θα την άφηνα να με βοηθήσει κάνοντάς την να νιώσει μεγάλη, μετά για παγωτάκι και θα το συζητούσα μαζί της. Το οτι είναι 6 δεν αποκλείει το να την απασχολει οτιδήποτε απλά να χρειάζεται το κατάληλλο κλίμα για να το πει.

Νεφέλη:1-1-08 Άλκηστις:1-4-09 Ίριδα:17-6-10