Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!!!

Recommended Posts

Τόσο καιρό το έπαιζα "ανετη"!

Έλα μωρε - σιγά - τι είναι ο τοκετός; Τίποτα, μια διαδικασία που απλά πρέπει να γίνει!!!!

Τώρα όμως .........

ΕΧΩ ΑΓΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Το περίεργο θα ήταν να συνεχίζεις να το παίζεις cool Αλέξης τώρα που πλησιάζει ο καιρός.

Δε θα σου πω να μην αγχώνεσαι, γιατί και γω, πρώτα ο Θεός, όταν φτάσω να κοντεύω θα έχω ψιλοφρικάρει.

Όμως ανάμεσα στο άγχος σου να ζουλάς σκέψεις και εικόνες με το μωράκι σου, το οποίο δε θα αργήσεις να κρατάς αγκαλιά, να το χαζεύεις και να το ερωτεύεσαι μέρα με τη μέρα. Να χαιδεύεις την κοιλίτσα σου αυτές τις μέρες που έμειναν να σας συνδέουν τόσο μοναδικά και να του λες πόσο ανυπομονείς να δεις τη φατσούλα του και να κάνετε μια νέα αρχή μαζί, ενωμένοι και αγαπημένοι.

αχ, τι μου θύμισες... ήμουν cool και προς το τέλος είχα φρικάρει, είπα και τωρα τι κάνουμε πως θα βγει??

Αλλά ως δια μαγείας την ώρα που πέρασα την πόρτα του νοσοκομείου μου έφυγαν όλα, πρώτον είσαι αισιόδοξη γιατι πιστευεις πως θα σου πανε ολα καλα (δεν ξερω γιατι εχεις αυτη την αισθηση), και δευτερον ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ...

γιαυτο μην ανησυχεις, ολα θα είναι καλα, θα δεις

.png.png

Κι εγώ Nea mamaka έτσι είμαι. Τώρα στην πορεία τι θα με πιάσει, δεν ξέρω. Πάντως είτε αγχωθείς είτε όχι το ίδιο κάνει. Ότι είναι να γίνει θα γίνει. Χαλάρωσε κι απόλαυσε αυτές τις τελευταίες μέρες. Μόνο θετικές σκέψεις. :P

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Κι εγώ Nea mamaka έτσι είμαι. Τώρα στην πορεία τι θα με πιάσει, δεν ξέρω. Πάντως είτε αγχωθείς είτε όχι το ίδιο κάνει.....

αχ, μη νομίζετε.... δεν είναι τοσο τρομερο (φαντασου που εγω περασα δυσκολα) , αλλά μονο με την ιδεα οτι σε λίγη ωρα θα κρατας το μωρο σου, σου φευγουν όλα, θα δειτε

.png.png

Διαφημίσεις

Το κοινότυπο : "μην αγχώνεσαι", μάλλον δε θα σε βοηθήσει.

Γενικά, δεν είμαι ιδιαίτερα ψύχραιμη. Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης όμως ήμουν, εκτός από μια δυο φορές που είχα πόνους και δεν ήμουν σίγουρη ότι ήταν το έντερο.

Πανικός δε με έπιασε και σε αυτό πιστεύω ότι συνέβαλε και το γεγονός ότι δούλευα. Όταν σταμάτησα από τη δουλειά, στις αρχές του 8ου, είχα διάφορα πράγματα να κάνω. Έφτιαξα το δωμάτιο του μωρού, ψώνισα τα σχετικά και 1-2 βδομάδες αφού μπήκα στον ένατο έφτιαξα τη βαλίτσα του μαιευτηρίου. Άρχισα να ψιλοαγχώνομαι όταν δεν είχα τι να κάνω. Ευτυχώς είχε έρθει η μαμά μου οπότε είχα παρέα και περνούσε η ώρα. Στον 9ο δεν έχεις και πολλές επιλογές, αν έχεις φουσκώσει και πολύ... εγώ δεν μπορούσα να περπατήσω γιατί κουραζόμουν πολύ και είχα ταχυκαρδία.... έτσι έβλεπα όλα τα πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα, σαπουνόπερες και όλα αυτά που δεν είχα ξαναδεί στη ζωή μου.

Πραγματικό πανικό ένιωσα την ώρα που έσπασαν τα νερά, αλλά και αυτό ήταν για 2-3 λεπτά, γιατί αμέσως σκέφτηκα ότι επιτέλους θα δω τη φατσούλα που μεγάλωνε 9 μήνες στην κοιλιά μου και όλα από κείνη τη στιγμή και μετά μου φάνηκαν εύκολα.

Υπομονή και με ένα γερό μωράκι.

Πρέπει να σας πω ότι νιώθω μεγάλη παρηγοριά που νιώθουν και οι υπόλοιπες εγκυούλες αγωνία και θέλω να ευχαριστήσω και όλες εσάς που έχετε γεννήσει ήδη και μας ηρεμείτε κάπως!!!! :D Thanks!!!!!!

Και εγώ μέχρι πρόσφατα ήμουν ήρεμη, αλλά τις τελευταίες ημέρες φοβάμαι πολύ. Την Παρασκευή θα πάω στο γιατρό μου για κολπική πλέον εξέταση και μου είπε πως πιθανό το Σάββατο να με βάλει μέσα για τοκετό. Οσο πλησιάζουν οι μέρες τόσο φρικάρω. Ξαφνικά θα ήθελα να... χωνέψω το μωρό. Πως θα βγει ρε κορίτσια :?

Εγώ, πάντως, κορίτσια δεν πρόλαβα να αγχωθώ. Αν και γενικώς είμαι η προσωποποίηση του άγχους...

Σταμάτησα τη δουλειά στα μέσα του όγδοου μήνα, όντας πολύ κουρασμένη διότι όλο το καλοκαίρι δεν είχα πάρει άδεια προκειμένου να την κολλήσω μετά την εγκυμοσύνη (γέννησα Σεπτέμβριο) και, προτού, ακόμη τελειώσω τις δουλειές μου, η μπουμπούκα αποφάσισε να έλθει στον κόσμο.

Στην αρχή του ένατου μήνα, έσπασαν τα νερά και γέννησα χωρίς να προλάβω να κάνω ούτε επισκληρίδιο.

Η μόνη στιγμή που "τρελάθηκα" ήταν όταν ξύπνησα στα μαύρα μεσάνυχτα αντιλαμβανόμενη πως υπάρχει... διαρροή.

Και να πω την αμαρτία μου, το άγχος μου ήταν τόσο μεγάλο, που, δεν είχα καπνίσει σε όλη την εγκυμοσύνη -μανιώδης καπνίστρια- και εκείνο το πρωινό, προτού ξυπνήσω τον άνδρα μου, έκανα μισό τσιγάρο.

Να σας πω πάντως τι μου έμεινε από αυτή την εμπειρία μου; Η αίσθηση απόλυτης ευτυχίας όταν άκουσα το πρώτο κλάμα της κόρης μου, όταν την πήρα για πρώτη φορά αγκαλιά, με τα μάτια της ορθάνοιχτα να με κοιτάζει. Ο πρώτος θηλασμός και η "εξάρτησή" της από εμένα. Το να την κρατώ στα χέρια και να ξέρω πως αυτό το πλασματάκι έχει την απόλυτη ανάγκη μου και του πατέρα της. Ξέχασα και την κούραση, ξέχασα και τους πόνους και χαμογελούσα και έκλαιγα μαζί.

Ακολούθησαν πολλά ξενύχτια, ακόμη περισσότερη κούραση, αλλά, κορίτσια, είναι η μεγαλύτερη εμπειρία και η πιο μοναδική που έχω ζήσει ως τώρα.

Σας εύχομαι όλα να πάνε καλά. Και σίγουρα, θα καταλάβετε τι θα πει ΕΥΤΥΧΙΑ...

Διαφημίσεις

Ξαφνικά θα ήθελα να... χωνέψω το μωρό. Πως θα βγει ρε κορίτσια :?

αχ κοριτσια βλεπω δεν ειμαι η μονη τα εχω παιξει απο το αγχος!!!!!

niadk αυτο το ειχα πει στην πρωτη μου γεννα ηθελα να υπηρχε τροπος να το χωνεψω :oops:

την πρωτη εγκυμοσυνη δεν ειχα αγχος πριν την γεννα μολις αρχισαν οι πονοι αγχοθηκα τωρα ομως φοβαμε πολυ λογο οτι ειχα δυσκολη γεννα και

δεν θελω να το ξαναπερασω αυτο μετα βεβαια τα ξεχνας ολα που παιρνεις αγκαλιτσα το μωρακι σου αυτο μου δινει κουραγιο να μην πανικοβαλομαι τοσο.υπομονη και με το καλο να γεννησουμε ολες!!! :D

Κουκλιτσες το αγχος ειναι κατι απολυτα φυσιολογικο και η κολητη μου ειναι 32 εβδομαδων , στην αρχη το επαιζε cool και ανετη 8) αλλα τωρα εχει ψηλο κανει κακακια πανω της και φυσιολογικο ειναι , εγω περασα απο μια φυσιολογικη γεννα και τωρα ειμαι ξανα 6 εβδομαδων και την σκεφτομαι τη γεννα με αγχος . Απλως σκεφτητε οτι ειναι οτι ποιο φυσιολογικο υπαρχει , ειναι τοσο φυσιολογικο οπου παλια γεννουσανε και στα σπιτια , τωρα ειμαστε ακομα ποιο τυχερες να εχουμε την ασφαλεια του νοσοκομειο , προσπαθηστε να περιορισετε οσο γινεται το αγχος και απλως να απολαυσετε την μοναδικη και απιστευτα ομορφη αυτη εμπειρια , δεν συμβαινειθ πολλες φορες στη ζωη μας , 1 2 το πολυ 3 φορες , θα πρεπει να το χαρουμε ολες μας και γιατι οχι να διασκεδασουμε την μερα που γεννιοθνται τα αγγελουδια μας

Και εγώ μέχρι πρόσφατα ήμουν ήρεμη, αλλά τις τελευταίες ημέρες φοβάμαι πολύ. Την Παρασκευή θα πάω στο γιατρό μου για κολπική πλέον εξέταση και μου είπε πως πιθανό το Σάββατο να με βάλει μέσα για τοκετό. Οσο πλησιάζουν οι μέρες τόσο φρικάρω. Ξαφνικά θα ήθελα να... χωνέψω το μωρό. Πως θα βγει ρε κορίτσια :?

Σκέψου μόνο αυτό : πόσα δισεκατομύρια παιδιά έχουν γεννηθεί στον κόσμο. Σιγά το πρωτότυπο που θα κάνεις..... Θα γεννήσεις, ή μπορεί και να έχεις γεννήσει...

Το πρωτότυπο είναι η μοναδική στιγμή που θα ζήσεις την ώρα που θα το πάρεις στην αγκαλιά σου..... Δεν περιγράφεται... Είναι διαφορετικό για τον καθένα... Εγώ ένιωσα σα να ξαναγεννιέμαι, να ανανεώνομαι, να υπάρχω πραγματικά.

Σκέψου μόνο αυτό : πόσα δισεκατομύρια παιδιά έχουν γεννηθεί στον κόσμο. Σιγά το πρωτότυπο που θα κάνεις..... Θα γεννήσεις, ή μπορεί και να έχεις γεννήσει...

Το πρωτότυπο είναι η μοναδική στιγμή που θα ζήσεις την ώρα που θα το πάρεις στην αγκαλιά σου..... Δεν περιγράφεται... Είναι διαφορετικό για τον καθένα... Εγώ ένιωσα σα να ξαναγεννιέμαι, να ανανεώνομαι, να υπάρχω πραγματικά.

niadk και υπολοιπες μελλουσες μαμαδες ετοιμαστειτε για απιστευτη εμπειρια......ειναι γλυκος ο πονος της γεννας..... :)

niadk με το καλο....μιας και πλησιαζει η ωρα :D:D:D

Διαφημίσεις

..

αυτο τα λεει ολα πιστεψτε με ειναι κατι ΜΟΝΑΔΙΚΟ

εγω παρολο που δεν ειχα κανει επισκληριδιο και ειχα τρελους πονους, παιρνεις δυναμη με την ιδεα οτι θα το κρατησεις οπου να'ναι στα χερια σου και ολα αυτα θα τελειωσουν

.png.png

Καλά τα γράφεται εσείς που το έχετε περάσει!

Καλά τα διαβάζουμε κι εμείς που πλησιάζουμε!

Αλλά όμως ρε κορίτσια.................ΦΟΒΑΜΑΙ!!!!!!!!

Θέλω τη μαμά μου!!!! Μπουχουχουχουχου.....................

Καλά τα γράφεται εσείς που το έχετε περάσει!

Καλά τα διαβάζουμε κι εμείς που πλησιάζουμε!

Αλλά όμως ρε κορίτσια.................ΦΟΒΑΜΑΙ!!!!!!!!

Θέλω τη μαμά μου!!!! Μπουχουχουχουχου.....................

Και εγώ έτσι ένιωθα!

Αν είναι κοντά σου είναι το καλύτερο παυσίπονο και αγχωλητικό!

Υπομονή και δύναμη!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...