Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

''ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ'' ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Recommended Posts

Αν έχει συζητηθει κάπου αλλου, παρακαλώ, να με καθοδηγήσετε.

Η κόρη μου, παει 2ηχρονιά σε παιδικό σταθμό, σε διαφορετικό απο οτι πήγαινε την πρώτη φορα, και αυτο λογω προσωπικών λόγων και οχι οτι ειχα πρόβλημα με το πρωτο σταθμό.

Το θέμα ειναι, οτι σε αυτον τον σταθμό που παει, εχω καποια παράπονα.

Οταν ηρθε μια μέρα, απο τον σταθμό, παρατήρησα, αφου μου το ειχαν γραψει την ίδια μερα, καποια σπυρακια, αυτο ειχε γινει πριν 1 μήνα και κάτι. Τελικά διαπιστώθηκε οτι ειχε κολλήσει ανεμοβλογια, ευτυχως την πέρασε πολύ ελαφρα.

Ομως, εκνευρίστηκα παρα πολυ στην συνέχεια, αφου τους πηρα εγω τηλεφωνο, οταν μου ειπαν οτι ειχαν κρούσματα Ανεμοβλογιάς κ οστρακιας, και εγω δεν γνώριζα τιποτα.

Οι ίδιοι, γνωρίζουν οτι εχω ενα μωράκι στο σπίτι επισης, υποτίθεται οτι έχουμε μια ''προσωπική'' επικοινωνία, αλλά κανεις τους δεν με ενημερωσε για τις επιδημίες που εμφανίστηκαν στο σχολείο (οπως διαπιστώθηκε δεν ενημερωσαν κανεναν αλλο γονιο,υστερα απο δική μου επικοινωνια με γονεις, χωρια οτι ειπαν οτι ειχαν βαλει χαρτι ενημερωσης στην τσαντουλα του παιδιου μου, πραγμα που δεν βρεθηκε ποτε :x )

Αν και δεύτερη χρονια, αρρωσταινει περισσότερο με ιώσεις απο οτι την πρώτη χρονια που πήγαινε σε αλλον σταθμό. Η μικρή μου, ΙΔΡΩΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ, με αποτελεσμα να ειναι αρρωστη συνεχως με τα λαιμα της.

Κάποιες φορές, εχω ενημερώσει να την αλλάζουν μπλουζιτσα ή φανελλάκι μετα απο τις δραστηριότητες τους, αλλά συνήθως παρατηρώ, οτι δεν την έχουν αλλαξει.

Επισης, ζητώ να της βάζουν ορο σε αμπουλες που τους δινω, αλλά πολλές φορές τους βρίσκω στο ιδιο σημείο της τσάντας που τους ειχα βάλει.

Εγω τώρα τι πρεπει να κάνω? Δεν ζητώ παράλογα νομίζω, ώρες ώρες νομίζω οτι ''ξεγελάστηκα'', γιατί η προσέγγιση που ειχαμε στην αρχή με την διευθύντρια ήταν πολύ φιλική και εξακολουθει να ειναι οποτε μιλαμε, αλλά διακρίνω, ανευθυνότητα, και μερικές φορές αμφισβητώ αν μου λενε αλήθειες και ας φαίνονται πολύ μικρά τα παραπάνω που έγραψα

Διαφημίσεις

Εγω ετοιμαζομαι απο σεπτεμβρη να την στειλουμε αλλα κατι τετοια ακουω και αναρωτιεμαι.. Παντως ασχετα απο το αν εχεις πληρωσει ή οτιδηποτε εγω αν ειχα προβλημα θα την επαιρνα αμεσως. Τους εμπιστευεσαι το παιδακι σου και εχουν υποχρεωση να το προσεχουν οσο καλυτερα. Τουλαχιστον αν κατι δεν μπορουν να το κανουν, γιατι πχ εχουν πολλα παιδακια και δεν προλαβαινουν να μου το πουν να το ξερω. Το παιδι μας ειναι ανεκτιμητο και σαφως κανεις δεν μπορει να παιζει με την ασφαλεια του.

christina,

Οι υπόλοιποι γονείς τι σου λένε?

Αφού έχεις επικοινωνία φρόντισε να μάθεις.

Πάντως το ότι άλλα τους λες και άλλα κάνουν ......

Φυσικά, όταν πηγαίνουμε τα παιδιά μας στους σταθμούς δεν μπορούμε να απαιτούμε να τους συμπεριφέρονται όπως στο σπίτι μας, αλλά όσον αφορά την υγεία και την ασφάλειά τους πρέπει να είναι προτεραιότητες.

Μήπως θα πρέπει να αναφέρεις τον παιδικό στο forum για να ξέρουμε τι γίνεται ή μήπως κάποιος ξέρει κάτι?

Λες και καταλαβαν οτι τα χω παρει σε μερικά σημεια μαζί τους. Εχθες, μου γραψανε οτι ειχε ιδρώσει η μικρή και την αλλαξανε φανελακι.

Και οτι της βαλανε κ ορο..

Το θεμα ειναι οτι η μικρη μου, ειναι χαρουμενη για το σχολειο, εχεις τους φιλους της, μου λεει οτι περναει καλά, και οτι αγαπαει πολύ πολύ την κυρία της. Αφου πολλες φορες ξεχνιεται κ δεν με φωναζει μαμά, αλλα κα Γκελλυ :?

Παντως, αυτο με το θεμα της ανεμοβλογιας μου στοιχισε πολύ, δεν ξέρω αν θα πρεπει να τους κρινω μονο απο αυτο..αλλα ακομη το φυσαω και δεν κρυώνει, που λένε.

Εντωμεταξύ, θα πρεπει να παει ακομη λιγο καιρό σε παιδικό σταθμό, μεχρι να παει προνήπιο(ειναι, αρα δεν τιθεται θεμα αλλαγής σταθμου, γιατι την ρώτησα την μικρή μου και μου ειπε, οτι θελει τους φιλους της μαζί, μαλιστα μου τους ονόμασε 8)

αυτό με την ανεμοβλογιά είναι δυστυχώς περίπλοκο μιάς και κολλάει πρίν καν έχουν εμφανιστεί τα πρώτα συμπτώματα σε κάποιο παιδί.

έτσι κόλλησα και εγώ πρόπερσυ, όπου μου εμφανίστηκαν στις διακοπές του πάσχα τα σπυράκια. (6 μερες μετά την τελευταία μου μέρα πριν τις διακοπές του πάσχα στον παιδικό, όπου δεν είχε εκδηλωθεί κάποιο κρούσμα)

... κόλλησα μετά απο 7 χρόνια εργασίας με παιδιά προσχολικής ηλικίας :)

(μικρή δεν είχα περάσει ανεμοβλογιά)

μετά τις διακοπές έμαθα απο πού ξεκίνησε η ανεμοβλογιά μετρώντας το πότε εμφανίστηκαν τα σημάδια πρώτη φορά σε κάθε παιδί. (αν θυμάμαι καλά 3-4 παιδιά κόλλησαν) τα περισσότερα εμφάνισαν στις διακοπές του πάσχα τα σημάδια.

δηλαδή αν ένα παιδί έχει πάει 5 μέρες στον παιδικό και την 5η μέρα εμφανίσει σπυράκια τότε έχει σαφώς έχουν εκτεθεί στην ανεμοβλογιά τα υπόλοιπα παιδιά, και απο τον παιδικό αν πούνε κάτι, στην ουσία δεν έχει πλέον διαφορά μιας και το άλλο παιδάκι ήδη θα είναι σπίτι του,

(δεν μεταδίδει δηλαδή επιπλέον το μικρόβιο)

και όσα μικρόβια ήταν να μεταδοθούν ήδη μεταδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

οπότε το πεί δεν το πεί ο παιδικός το ίδιο αποτέλεσμα υπάρχει. :(

εκτός πχ και αν θέλεις να κρατήσεις το παιδάκι σου ένα μήνα στο σπίτι. αλλά πάλι, όταν γυρίσεις, δεν υπάρχει καμια εγγύση ότι δεν θα υπάρχει κι άλλη παιδική αρρώστια να τριγυρνάει....

όμως φυσικα και είναι σημαντικό να λέγονται αυτά τα πράγματα έτσι ώστε οι γονείς να είναι ενήμεροι.

για το ίδρωμα,

είναι και αυτό σημαντικό γιατί ένα παιδί του οποίου η πλάτη μένει βρεγμένη

(θυμαμαι παλιά μια περίπτωση αγοριού το οποίο ίδρωνε απίστευτα) σαφώς θα κρυώνει, θα πάθει κρυολόγημα πολύ εύκολα και συχνά!

θα έλεγα να επιμείνεις σε αυτό οπωσδήποτε!

για τον ορό δεν έγραψες αν αυτό συμβαίνει καθημερινά, μέρα παραμέρα, μια φορά την εβδομάδα...

το καλύτερο είναι να καταγράψεις τι συμβαίνει πόσες φορές (με μπλουζάκι και ορό) και να πας με αυτά στην διευθύντρια, σε μια πολυ ευγενική συζήτηση και να δείξεις τις προθέσεις σου.

για τον ορό, να σου πώ κάτι, εγώ θα ένιωθα άσχημα να πρέπει να βάλω φυσιολογικό ορό, σε παιδάκι αν αυτό δεν θέλει.

υπαρχει περίπτωση να έχει αρνηθει η κόρη σου>?

είναι μια σωματική παρέμβαση, και εγώ με τίποτα πχ δεν θα πίεζα ένα παιδάκι να το κάνει αυτο,..

υπαρχει περίπτωση να ισχύει κάτι απο αυτά?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

οπότε το πεί δεν το πεί ο παιδικός το ίδιο αποτέλεσμα υπάρχει. :(

εκτός πχ και αν θέλεις να κρατήσεις το παιδάκι σου ένα μήνα στο σπίτι. αλλά πάλι, όταν γυρίσεις, δεν υπάρχει καμια εγγύση ότι δεν θα υπάρχει κι άλλη παιδική αρρώστια να τριγυρνάει....

όμως φυσικα και είναι σημαντικό να λέγονται αυτά τα πράγματα έτσι ώστε οι γονείς να είναι ενήμεροι.

Φυσικα, δεν θεώρησα οτι αν μου το λεγανε, θα γλυτώναμε την ανεμοβλογια, απλως ήθελα να με ενημερώνανε ετσι για το τυπικό της υπόθεσης, τελικά διαπίστωσα, οτι δεν ενημέρωσανε κανενα γονιο.

Συζήτησα μαζί τους, ευγενικά και απαίτησα να ενημέρωνομαι, ελπίζω την επόμενη φορά, να μην βρεθώ παλι προ εκπλήξεως.

για το ίδρωμα,

είναι και αυτό σημαντικό γιατί ένα παιδί του οποίου η πλάτη μένει βρεγμένη

υπαρχει περίπτωση να ισχύει κάτι απο αυτά?

Ξεκινησα να τους το γραφω εντατικά και τελικά είδα οτι συνεργάστηκαν, αλλωστε τους το λεει και η μικρή μου, οποτε εχει ιδρώσει, αλλά, θα πρεπει να το γραφω ανα τακτα χρονικά διαστήματα, και φοβάμαι μην γίνομαι κουραστική.(Γενικώς η κόρη μου ιδρώνει πολύ ευκολα και εκει που κάθεται ή μεσα στο αυτοκινητο οταν γυρίζουμε σπιτι, κ χωρις μπουφαν φυσικα, την βλεπω να τρεχει ο ιδρώτας στο λαιμουδάκι της, αρα μήπως αυτος ειναι ο λογος που συχνα πυκνά ειναι με βήχα?)

Οσον για τον ορο, η μικρή μου, ειναι πλεον συνεργάσιμη και αν εχει αμπουλες ορο, μπορει και μονη της να τους βαλει στην μυτουλα της, αρκει καποιος να της το δώσει.