Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Συναισθήματα πρωτόγνωρα για ένα νέο πατέρα μα και για ένα «έμπειρο» αν θα μπορούσε να δοθεί αυτό το επίθετο σε αυτή τη θεία λειτουργία της ζωής….

Είναι ένα σοκ που κατά την συνήθεια προσπαθεί ο περίγυρος να απαλύνει αυτή την αίσθηση με την παρεΐστικη προσμονή στο θάλαμο που συνήθως είναι νεφελώδης από καπνούς αγωνίας και χαράς.

Δεν θα μπορούσα και εγώ να μην έχω μια τέτοια εμπειρία της πρώτης γέννας της όμορφης και ενηλίκου πλέον κόρης μου.

Η αλήθεια είναι ότι οι προβληματισμοί όπως και όλα όσα γίνονται γύρω μας έχουν την διάρκεια του τηλεοπτικού ζάπινγκ…

Μετά από λίγο έρχεται η λήθη… και η ενασχόληση με πρακτικά πράγματα που δραστηριοποιούν την λειτουργία προσφοράς του πατέρα… άλλωστε καταξιώνουν και την φύση μας…

Όλα αυτά σας τα γράφω , όχι για να διαβάσετε έναν ακόμη σχολιασμό μιας προσωπικής ιστορίας, αλλά γιατί η συνέχεια της δικής μου εμπειρίας την τελευταία φορά που έγινα πατέρας ήταν διαφορετική.

Σε αυτή τη ζωή πολλά πράγματα τα κάνουν άλλοι για μας … και φυσικά για την δική μας ευτυχία…

Κάπως έτσι έχω καταλάβει ότι είναι και οι σημερινές γέννες στα σίγουρα όμορφα μαιευτήρια.

Έλα όμως που αυτό το θαύμα της ζωής αν δεν το παρακολουθήσεις και δεν συμμετάσχεις σαν πατέρας, δεν έχεις καταλάβει τίποτε…

Τα λίγα ή πολλά χρήματα που διαθέτουμε … δεν υποκαθιστούν την εμπειρία αλλά και την συνειδητότητα της ζωής μας…

Έτσι λοιπόν αυτή την φορά μέσα από την «εφηβική» μου σκέψη λειτούργησα σαν ενήλικας…

Είχα την ευκαιρία να νιώσω (ακροθιγώς) τον πόνο της γυναίκας μου στις εξωθήσεις , αλλά να κρατήσω ακόμη με όση δύναμη μπορούσα το σώμα της που αρμονικά συνεργαζόταν με το παιδί μας για να δημιουργήσουν αυτή την έλευση της ζωής…

Μπόρεσα να δω ένα πρόσωπο χωρίς κλάμα να είναι ξαπλωμένο ανάσκελα και να προσπαθεί να έχει τις πρώτες εμπειρίες από την οσμή της αναπνοής του…

Χάρηκα όταν με αποφασιστικότητα έκοψα τον ομφάλιο λώρο του παιδιού μου και το έβαλα στον κύκλο που λέγεται περίοδος ζωής …

Φανταστείτε τα εγκαίνια μιας νέας ζωής που είναι από εσάς αλλά δεν σας ανήκει…

Αυτή μου λοιπόν την εμπειρία με τα λίγα λόγια που σας έγραψα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας , και να προτρέψω τους φίλους πατεράδες να τολμήσουν να ζήσουν ….

Ευχή θα ήταν να διεκδικούσαμε από κάθε χώρο που επιλέγουμε να φέρουμε στον κόσμο το παιδί μας… την δική μας συμμετοχή …

Η λειτουργία του φυγόπονου άντρα είναι μέσα στα κύτταρά μας… αλλά κάθε καλό που μας συμβαίνει προκύπτει μέσα από μια τεράστια πάλη …

Τίποτα δεν χαρίζεται…

Το βασικότερο όμως είναι ότι αν δεν ερχόμαστε κοντά στα δύσκολα … αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν και να λειτουργούν για μας…

Είναι κρίμα να περάσουμε όλη αυτή την υπέροχη διαδρομή της ζωής μας … αφήνοντας τους άλλους να βλέπουν για μας…. (πάντα για το καλό μας)

Διαφημίσεις

με συγκινησες πολυ με το κειμενο σου......

μακαρι ολοι οι αντρες να σκεφτονταν ετσι.......

σου ευχομαι να χαιρεσαι πρωτα την γυναικουλα σου που σου χαρισε αυτο το μωρακι -το ωραιοτερο δωρο φανταζομαι στην κοινη ζωη σας!! :lol: -και μετα αυτην την γλυκια ψυχουλα......

να ειστε γεροι και ευτυχισμενοι , ολοι μαζι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!! :lol::lol::lol::lol:

Mε συγκινησε το κειμενο σου. Να χαιρεσαι τα παιδια σου και να τα καμαρωσεις οπως επιθυμεις και επιθυμουν! Καλως μας ηρθες!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για τις ευχές στην οικογένειά μου.

Θα σημειώσω στην αγαπητή φίλη Elena 73 ότι όλοι οι άντρες ξεκινούμε από την ίδια αφετηρία και διατηρούμε πάντοτε μέσα μας όλες τις εκδοχές στάσης ζωής που βλέπουμε γύρω μας.

Αυτό που διαφοροποιεί τον ένα από τον άλλο είναι η δυνατότητα της διάκρισης για το ποιος θέλει να είναι σε κάθε στιγμή της ζωής του.

Μεγάλη ευθύνη για την εικόνα του άντρα (στη σχέση) έχει πάντα η γυναίκα και τανάπαλιν.

Δεν είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι ... όπως θέλουν να ισχυρίζονται κάποιοι...

Είμαστε δύο ομοούσιοι οργανισμοί... που απλά έχουμε έρθει σε αυτό τον πλανήτη άλλος από τον Άρη και άλλος από την Αφροδίτη.

Για να μην παρεξηγηθώ για την προηγούμενη τοποθέτησή μου ... σας κάνω αμέσως σαφές ότι μίλησα για τον τίτλο ενός βιβλίου που νομίζω ότι θα βοηθήσει τα παιδιά σας μέσα από την δική σας σχέση με τον σύντροφό σας.

Είναι ένα απλό βιβλιαράκι που το έχει γράψει ο JOHN GRAY και τιτλοφορείται «Άντρες από τον Άρη Γυναίκες από την Αφροδίτη»

Να είστε καλά και να σκέπτεστε τα παιδιά σας ολιστικά μέσα από την δική σας ζωή.

Η ιδιότητα του γονέα δεν είναι «τεχνική»... είναι στάση ζωής ....

Είναι δύσκολο αυτό ... αλλά γι’ αυτό είναι και όμορφο.

Έγω κρατώ αυτό που μου άρεσε περισσότερο από όλα!

Να σας ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας σας!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Έγω κρατώ αυτό που μου άρεσε περισσότερο από όλα!

Να σας ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας σας!

600297y8krvnyajz.gif

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

με συγκινησες πολυ με το κειμενο σου......

μακαρι ολοι οι αντρες να σκεφτονταν ετσι.......

σου ευχομαι να χαιρεσαι πρωτα την γυναικουλα σου που σου χαρισε αυτο το μωρακι -το ωραιοτερο δωρο φανταζομαι στην κοινη ζωη σας!! :lol: -και μετα αυτην την γλυκια ψυχουλα......

να ειστε γεροι και ευτυχισμενοι , ολοι μαζι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!! :lol::lol::lol::lol:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Συγχαρητήρια Πατέρα Ξανά, να σου ζήσει το νεότερο μέλος αλλά και όλη σου η οικογένεια. Είσαι αξιέπαινος για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις την ζωή........

oIKlp2.png

Συγχαρητήρια Πατέρα Ξανά, να σου ζήσει το νεότερο μέλος αλλά και όλη σου η οικογένεια. Είσαι αξιέπαινος για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις την ζωή........

:D:D:D:D:D

:D:D:D:D:D

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γειτονάς σου,εχει το στέρεο ανοιχτό στις 2 το πρωί,τηλεφωνησέ του στις 4 και πες του πόσο σου άρεσε...

Διαφημίσεις

να σας ζησει το μωρακι σας.......

ηθελα πολυ να ειναι παρον ο αντρας μου την ωρα που θα υποδεχτουμε το μωρο μας.....αλλα δυστυχως δεν αντεχε να με βλεπει να ποναω.....

δεν το ηθελα τοσο για μενα,αλλα για εκεινον ,για να ζησει το θαυμα της γεννησης....

μπραβο σου που το εζησες με αυτον το τροπο :D

Guest Nepheli
ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!!! :D

Εμείς είμαστε η οικογένεια :wink:

και ναι, ήταν πολύ όμορφη εμπειρία...κανένας μπαμπάς δεν θα πρεπε να τη χάνει.

• 2 weeks later...

ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ!!!

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΑΠΗ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!! :D

.........πόσο χαίρομαι όταν βλέπω ότι κι άλλοι άντρες μοιράζονται αυτές τις μοναδικά πολύτιμες στιγμές με την γυναίκα τους... :)

.png.png

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για τις ευχές στην οικογένειά μου.

Θα σημειώσω στην αγαπητή φίλη Elena 73 ότι όλοι οι άντρες ξεκινούμε από την ίδια αφετηρία και διατηρούμε πάντοτε μέσα μας όλες τις εκδοχές στάσης ζωής που βλέπουμε γύρω μας.

Αυτό που διαφοροποιεί τον ένα από τον άλλο είναι η δυνατότητα της διάκρισης για το ποιος θέλει να είναι σε κάθε στιγμή της ζωής του.

Μεγάλη ευθύνη για την εικόνα του άντρα (στη σχέση) έχει πάντα η γυναίκα και τανάπαλιν.

Δεν είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι ... όπως θέλουν να ισχυρίζονται κάποιοι...

Είμαστε δύο ομοούσιοι οργανισμοί... που απλά έχουμε έρθει σε αυτό τον πλανήτη άλλος από τον Άρη και άλλος από την Αφροδίτη.

Για να μην παρεξηγηθώ για την προηγούμενη τοποθέτησή μου ... σας κάνω αμέσως σαφές ότι μίλησα για τον τίτλο ενός βιβλίου που νομίζω ότι θα βοηθήσει τα παιδιά σας μέσα από την δική σας σχέση με τον σύντροφό σας.

Είναι ένα απλό βιβλιαράκι που το έχει γράψει ο JOHN GRAY και τιτλοφορείται «Άντρες από τον Άρη Γυναίκες από την Αφροδίτη»

Να είστε καλά και να σκέπτεστε τα παιδιά σας ολιστικά μέσα από την δική σας ζωή.

Είναι δύσκολο αυτό ... αλλά γιʼ αυτό είναι και όμορφο.

να σου ζησει η οικογενεια σου ....υπεροχο το βιβλιο και νομιζω οτι οσοι και οσες το διαβασουν και το νοησουν τοτε πολυ δυσκολα θα τσακωθουν με τον συντροφο τους !!!!